Bujica

Izvor: Wikipedija
Bujica
Formatpolitički talk show
AutorVelimir Bujanec
Uvodna glazbaTiho Orlić Matija Škoro
Država podrijetla Hrvatska
Jezikhrvatski
Broj epizodaPreko 1500 epizoda
Broj sezona13
Produkcija
UrednikVelimir Bujanec
LokacijaZagreb
Trajanje epizode55 – 60 min
Prikazivanje
TV kućaZ1 televizija
Ostale kuće
Vanjske poveznice
Internetska stranica

Bujica je politička razgovorna emisija urednika i voditelja Velimira Bujanca. Teme diktiraju dnevni društveno-politički događaji i aktualnosti. Jedna je od najgledanijih političkih emisija u Hrvatskoj.

Osnovni podatci[uredi | uredi kôd]

Emisija se emitira tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom u 20:05 sati. Autor, urednik i voditelj emisije je Velimir Bujanec.

Emisiju Bujicu uživo emitira Z1 Televizija i Slavonska televizija te ostale partnerske televizije: TV Jadran ponedjeljkom u 20:05 sati. U snimci emisiju emitiraju: Televizija Šibenik utorkom, četvrtkom i subotom u 21:00 sat, Posavska TV utorkom, četvrtkom i subotom u 20:00 sati.

U emisiji se s gostom raspravlja o raznim aktualnim političkim, povijesnim, kulturnim, znanstvenim i športskim temama s relevantnim gostima.

Početkom veljače 2021. godine Velimir Bujanec predstavio je novu glazbu, špicu i studio Bujice.

TV Jadran prestao je emitirati Bujicu tri puta tjedno 2018. godine nakon gostovanja Igora Štimca što je izazvalo negodovanje u Dalmaciji.

Od početka korona pandemije emisija Bujica jedina je ugoščavala znanstvenike i stručnjake koji imaju drugačije stavove i razmišljanja od medija glavne struje.

Prijepori[uredi | uredi kôd]

Zbog Bujice od 5. studenog 2018., Vijeće za elektroničke medije odlučilo je na 24 sata oduzeti koncesija nakladnicima televizija koji su emitiralu spornu emisiju.[1] Prema službenom priopćenju vijeća, navedena odluka je donesena jer su spomenuti nakladnici prekršili Zakon o elektroničkim medijima, članak 12., stavak 2. koji definira govor mržnje".[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]