Osječka televizija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Osječka televizija
Osječka televizija
Vrsta odašiljanja Televizija
Zemlja Flag of Croatia.svg Hrvatska
Razina Digitalna regija D1
Početak prikazivanja 10. rujna 2007.
Službena stranica http://www.ostv.hr

Osječka televizija (OSTV) je gradska televizija grada Osijeka. S emitiranjem je započela 10. rujna 2007. godine. Trenutno je u njoj zaposleno 20-ak djelatnika.

Pokrivenost signalom[uredi | uredi kôd]

Signalom s odašiljača Belje i Borinci unutar multipleksa M2 na 44. kanalu UHF-a, Osječka televizija se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije.

Osječka televizija započela je s emitiranjem programa 10. rujna 2007. godine na 65. kanalu UHF-a. 25 djelatnika televizije proizvodi 16 vlastitih emisija, dok je ostatak programa iz razmjene s drugim lokalnim televizijama u Hrvatskoj.

Televizija od 25. svibnja 2010. signalom pokriva područje digitalne regije D1, odnosno županije Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, te dio Brodsko-posavske županije, s oko 600.000 potencijalnih gledatelja.

Program televizije može se pratiti preko Iskon.TV-a, B.net-a, i OptiTV-a.

Prema najnovijim istraživanjima gledanosti agencije AGB Nielsen, Osječka televizija je najgledanija lokalna televizija u Slavoniji i Baranji.[nedostaje izvor]

Smatra se da je Osječka TV pod utjecajem liberalne struje HDZ-a.[1][2][3]

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Glas Slavonije Zbog neprofesionalizma zabranjen spot Osječke televizije protiv HDSSB-a
  2. Glas Slavonije O Osječkoj TV odlučivalo se u Šeksovu kabinetu i HDZ-u
  3. Republika.eu Osječka "gradska televizija" mi je oteta pod patronatom HDZ-a, a Đapić mi lažima pokušava uništiti portal