Claire Holt

Izvor: Wikipedija
Claire Rhiannon Holt
Claire Holt
Rodno ime Claire Rhiannon Holt
Rođenje 11. lipnja 1988. (Brisbane, Queensland, Australia)
Zanimanje glumica i model
Godine rada 2006.-danas
Suprug Matthew Kaplan

(vj. 2016; ras. 2017)
Andrew Joblon (vj. 2018)

Važnije uloge Rebeke Mikaelson u Vampirskim dnevnicima i The Originals
Emma Gilbert u H2O: Uz malo vode
Kate u Pakao pod morem
{{{web}}}
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Claire Rhiannon Holt (rođena 11. lipnja 1988.) je australsko-američka glumica i model, poznata po ulogama Rebeke Mikaelson u televizijskoj seriji Vampirski dnevnici i spinoff-ovoj seriji The Originals, Samare Cook u seriji Slatke male lažljivice, Emme Gilbert u H2O: Uz malo vode i Kate u horor filmu o preživljavanju Pakao pod morem.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Claire je rođena u Brisbaneue u državi Queensland u Australiji. Diplomirala je na Stuartholme školi u Toowongu 2005. godine.

Karijera[uredi | uredi kôd]

Godine 2006. Holt je dobila ulogu Emme Gilbert u televizijskoj seriji Mreža deset H2O: Samo uz malo vode. Emisija je zaradila nagradu Logie i nagradu Nickelodeon Australia Kids 'Choice. Dok je serija obnavljana za treću seriju, Holt je napustila emisiju nakon druge sezone serije kad je dobila glavnu ulogu u nastavku filma iz 2007. godine Glasnici zla, pod naslovom Glasnici zla 2: Strašilo. U 3. sezoni serije H2O Zamijenila ju je Indiana Evans. Snimanje filma Glasnici zla 2 odvijalo se u Sofiji tijekom 2008. godine. Claire je glumila zajedno s Normanom Reedusom i Heather Stephens, a film je objavljen 21. srpnja 2009. izravno na DVD-u.

Osim televizijskih i filmskih uloga, Holt se pojavila u reklamama za Dreamworld, Sizzler i Queensland Lifesaving. BuddyTV je na njenom popisu 100 najseksepilnijih žena 2011. godine na ljestvici osvojila 55. mjesto.

Holt je u kolovozu 2011. dobila glavnu ulogu u TV seriji Vampirski dnevnici kao Rebeka Mikaelson. 13. siječnja 2013., CW je objavio da se Holt pridružila glumicima spin-off serije Vampirskih Dnevnika pod nazivom The Originalss, gdje je prenijela svoju ulogu Rebekhe Mikaelson. Iz emisije je izašla kao redovita serija u šesnaestoj epizodi prve sezone koja je emitirana u SADj-u 11. ožujka 2014. Holt se vratila svojoj ulozi u finalu prve sezone, 13. svibnja 2014., i nastavila je povremeno gostovati u seriji sve do finala 1. kolovoza 2018. godine.

Godine 2014. Holt je bio povezan sa Supergirlom CBS-a, iako je odlučila da ga ne nastavlja. Glumila je u NBC "event seriji" Vodenjak kao Charmain Tully. Godine 2016. glumljena je u romantičnom komičnom filmu Razvodna zabava, igrajući ulogu Susan.

Godine 2017. Holt je glumio glavnu ulogu, Kayla, u pilot trileru ABC trilera Doomsday. Također te godine, Holt je glumila Kate u filmu podvodni triler za preživljavanje 47 metara, nasuprot Mandy Moore i Matthew Modine, koji je u kinima izašao 16. lipnja 2017.