David Icke

Izvor: Wikipedija
David Vaughan Icke
David Icke
David Icke, 2008
Rođenje 29. travnja 1952. (dob 68), Leicester, Ujedinjeno Kraljevstvo
Poznat(a) po Teorijama zavjere
Zanimanje pisac
Portal o životopisima

David Vaughan Icke (Leicester, Engleska, 29. travnja 1952.), bivši engleski nogometni vratar i vrlo popularni športski komentator.

Teorije[uredi | uredi kôd]

Prema Ickeu, urota globalnih razmjera na djelu je već tisućama godina, a da mi toga uglavnom nismo svjesni. Elita odabranih vlada svijetom i tzv. novi svjetski poredak zapravo je prastari plan koji korijene vuče još iz Babilona, iz vremena prvog kralja-boga Nimroda i žene mu Semiramide.

Najprovokativnija od svih Ickeovih teza, ujedno i najkontroverznija, pomno elaborirana kroz knjigu “Najveća tajna”, svakako je ona koja govori o zemaljskoj civilizaciji začetoj križanjem gmazolikih izvanzemaljaca s domorodačkim stanovnicima iz prapovijesti Zemlje. I ne samo to, Icke na osnovi višegodišnjih vlastitih proučavanja kulture, pisama, arheoloških ostataka, predaja, mitova i legendi, Biblije i kojekakvih tajnih spisa, ali i spoznaja do kojih su došli drugi istraživači tzv. alternativne povijesti te niza svjedoka, drži kako se gmazolika vrsta (Annunaki) održala kroz tisuće godina sve do danas i da potomci tih bića zapravo vladaju Zemljom. Oni su, tvrdi dalje Icke, običnom čovjeku nevidljivi, djeluju iz tzv. niže četvrte dimenzije, ali se njihova nazočnost manifestira na svakom koraku, s tim da ih posebno daroviti pojednici (uključujući, naravno, i njega) mogu čak i vidjeti, u prolazu, ako ne baš jasan obris, lik, onda njihovu gmazoliku sjenu kako promiče ulicom.

Prema Ickeu, uvođenje štednih žarulja ima za cilj uvođenja SMART električne mreže u svakoj državi, koja se zasniva na WLAN mjeračima struje i mikroprocesorski kontroliranim kućanskim uređajima što omogućava daljinsku kontrolu potrošnje električne energije, nadzor kućanstva iz jednog središta, ali i slanje subliminalnih poruka preko raznih frekvencija, koje ti uređaji (uključujući i štedne žarulje) emitiraju tj. apsolutna kontrola svijesti i uma svakog pojedinca.[1]

Princeza Diana je ubijena namjerno[uredi | uredi kôd]

Razotkrivanje pozadine smrti princeze Diane koja je, prema Ickeovim istraživanjima, ritualno ubijena po unaprijed pripremljenom planu žrtvovanja na starom svetom mjestu Babilonskog bratstva (Pariz, tunel Pont de L'Alma, 13. stup u koji je udario automobil), za što su, tvrdi, odgovorni Windsori - jedna je od najfrapantnijih analiza cijelog slučaja utemeljena na nizu logično izvedenih zaključaka. A značajno je i to da vozač nije išao najbržim putem do stana Dodi al Fayed-a,nego obilaznim putem koji ih je i doveo do tunela Pont de L'Alma (što protivnici ove teorije osporavaju s dvije druge opcije : izbjegavali su gužvu na cesti i ona češća,bježali od paparazzi-a). Nakon pogibije,na mjestu nezgode (iznad tunela) je postavljen spomenik tragediji,obelisk,koji je ujedno i jedan od simbola tajnog društva odgovornog za smrt Princeze Diane kako navodi David Icke.

Kritika[uredi | uredi kôd]

Bolji poznavatelji teorija urote vjerojatno nisu iznenađeni onim što je Icke priča i komentira, jer su mnoge stvari iz Ickeovog izlaganja u globalnoj “urotničkoj” praksi uglavnom poznate od prije. Primjerice, općenito se drži da se iza novog svjetskog poretka krije SAD, vladavina utemeljena na energentima (nafta), Međunarodnom monetarnom fondu, Svjetskoj banci i grupi G7(G8) najrazvijernijih zemalja. Stara pak teza o iluminatima kao odabranoj “kasti”, koja već stoljećima povlači sve konce, kao i o masonima, kojekakvim drugim tajnim društvima i savezima, također nije nikakva medijska novost, o tome se pisalo i govorilo kroz cijelo 20. stoljeće, a nastavlja se i u 21. stoljeću. Nisu posebna senzacija ni priče o izvanzemaljskim posjetiteljima, NLO-ima, paleokontaktima, prastarim civilizacijama (Sumerani, Maje, Egipat) i njihovim znanjima i vještinama (pismo, piramide), biblijskom potopu, Atlantidi, vimanama, bogovima sa zvijezda, nuklearnom ratu prije 5-10 tisuća godina. Cijela alternativna povijest našeg planeta vruće je štivo na granici fantastike, ali, pošteno i bez predrasuda govoreći, s cijelim nizom neobjašnjivih događaja, izvjesnih mogućnosti koje se nikako ne smije odmah proglasiti tlapnjama ljudi poput Danikena i sličnih, ili nategnutim tezama o “reviziji postanka” Zaharije Sitčina. Čuda su, dakle, svuda oko nas samo mi, ponavlja Icke, od šume ne vidimo drveće, i to zato što smo indoktrinirani službenim verzijama o svijetu i čovjeku koje su nam podvalili vlasti, znanstvenici i, naravno, religije, kršćanstvo (Vatikan), židovstvo i islam, po Ickeu tri verzije jedne te iste povijesne obmane.

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

  • David Icke je gostovao u televizijskoj HRT-ovoj emisiji “Na rubu znanosti” Krešimira Miška preko satelita. Gostovao je u ukupno pet emisija.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]