Dodatak:Abecedni popis indijanskih plemena Indeks: K-L

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

A-Ca Ce-G H-J K-L M-O P-S T-U V-Z

K[uredi VE | uredi]

K'[uredi VE | uredi]

Ka[uredi VE | uredi]

  • Ka-loX-la'-tce, Choctaw naziv za Kadohadacho konfederaciju
  • Kaäke, →Comox
  • Kabala, selo Wasco Indijanaca, Oreg.
  • Kabaye
  • Kabishiana, Brazil
  • Kabo, Mosquito
  • Kabokena (Caboquena), AM
  • Kaburisêna (Caburicena), AM
  • Kachuyana =Kaxuyana
  • Kachwána =Kaxuyana
  • Kaciana =Kaxuyana
  • Kadauapurítana =Katapolitani.
  • Kadaupuritana =Katapolitani.
  • Kadawapuritâna =Katapolitani.
  • Kadekili-Diapá (Kadekili-dyapá), AM
  • Kadekili-dyapá =Kadekili-Diapá
  • Kadigé =Payaguá
  • Kadiú-Diapá (Kadyu-dyapá/ Kadyu-Dy), AM
  • Kadiuéo =Caduveo (Kadiwéu)
  • Kadiuéu =Caduveo (Kadiwéu)
  • Kadiwéu (Caduveo, Cadiuéu, Cadiguebo, Kadiuéo, Kadiuéu, Kaduveo, Kaduveu), MS
  • Kadjová =Caingua (Guarani Kaiwá)
  • Kadohadacho, →Kadohadacho konfederacija
  • Kadohadacho (konfederacija) (At'-ta-wits, Dä'sha-i, Táshash, Erawika, 'H'-doum-dei-kiH, Ka-loX-la'-tce, Kalu-xnádshu, Kasseye'i, Kul-hul-atsi, Ma'-seip'-kiH, Ni'ris-hari's-ki'riki, Otä's-itä'niuw', Su'-d¢e, Tani'bänen, Witúne), →Caddoan, Teksas. Plemena: Cahinnio, Kadohadacho, Nanatsoho, Upper Nasoni, Upper Natchitoches, Upper Yatasi,
  • Kaduveo =Caduveo (Kadiwéu)
  • Kaduveu =Caduveo (Kadiwéu)
  • Kadyu-Dy =Kadiú-Diapá
  • Kadyu-dyapá =Kadiú-Diapá
  • Kaeté (Caeté), PB/PE/AL
  • Kafuâna (Cafuana), AM
  • Kagwahív =Parintintin
  • Kah.yána =Kahyana
  • Kaha-Diapá (Kaha-dyapá, Kaha-Dy), AM
  • Kaha-Dy =Kaha-Diapá
  • Kaha-dyapá =Kaha-Diapá
  • Kahansuk, →Unalachtigo
  • Kahikahü (Cahicahy) MA
  • Kahmetahwungaguma, →Chippewa (Ojibwa)
  • Kahmitaiks, →Piegan.
  • Kahosadi, →Shasta
  • Kahuyána =Kahyana
  • Kahyana (Káh.yána, Kahuyána), PA
  • Kaiabi =Kayabi
  • Kaianã
  • Kaiapó =Kayapó
  • Kaiapó do Norte ⇒Kayapó
  • Kaiapó do Sul ⇒Kayapó
  • Kaibab, →Southern Paiute,
  • Kaigani →Haida
  • Kaigwu, →Kiowa
  • Kaikiitce-kaiyaah (Kaikiche-kaiya, Shaahnaa'ndoon'-kaiyaah), →Eel Wailaki
  • Kaikuí =Taripiyó
  • Kaikuidyana, PA
  • Kaikusiána =Kaikuxiâna
  • Kaikúts.Yána =Kaikuxiâna
  • Kaikuxiâna (Kaikusiána, Kaikúts.yána), PA
  • Kaimbé =Caimbé
  • Kainah (Blood), →Blackfoot. Bande: Ahkaiksumiks, Ahkaipokaks, Ahkotashiks, Ahkwonistsists, Anepo, Apikaiyiks, Aputosikainah, Inuhksoyistamiks, Isisokasimiks, Istsikainah, Mameoya, Nitikskiks, Saksinahmahyiks, Siksahpuniks, Siksinokaks.
  • Kaingang (Caingangue, Coroado, Coroados; Ingain), RJ/PR/ RS/SC/ SP/MG
  • Kainguá =Caingua (Guarani Kaiwá)
  • Kaiobá =Caingua (Guarani Kaiwá)
  • Kaiová =Caingua (Guarani Kaiwá)
  • Kaiowá =Caingua (Guarani Kaiwá)
  • Kaisana =Kayuisana
  • Kait-ka, Umpqua naziv za Calapooya Indijance.
  • Kaiuá =Caingua (Guarani Kaiwá)
  • Kaivaningavidukw, →Paiute, Northern
  • Kai'vav-wits, →Southern Paiute,
  • Kaiwá =Caingua (Guarani Kaiwá)
  • Kaixana =Kayuisana
  • Kaiyeeh-kiiyaahaan (Kaiye-kiyahang), →North Fork Wailaki
  • Kaiyuhkhotana, →Koyukon
  • Kaiyuwuntsunitthai, selo Kuitsh Indijanaca na donjoj Umpqui, Oreg.
  • Kajabi =Kayabi
  • Kakáma =Kokama
  • Kakä'nikone Tusi'niniwûg, →Menominee
  • Kaka'pa'kato' Wini'niwûk, →Menominee
  • Kake, → Tlingit
  • Kakekt, →Comox
  • Kakhtshanwaish, selo Alsea Indijanaca na sjev. strani Alsee, Oreg.
  • Kaku, selo Yaquina Indijanaca na juž. wstrani Yaquine, Oreg.
  • Kalabása (Calabaças, Calabassa) CE
  • Kalapálo (Calapalo, Kalapalu), MT
  • Kalapalu =Kalapálo
  • Kalapooia =Calapooya
  • Kalapooian, porodica, Oregon; →Penutian. Plemena: Ahantchuyuk, Atfalati, Calapooya, Chelamela, Chepenafa, Luckiamute (Lakmiut), Santiam, Yamel, Yoncalla.
  • Kalapuya =Calapooya
  • Kalbusht, selo Alsea Indijanaca na donjem toku Alsee, Oreg.
  • Kalelk, selo Modoc Indijanaca na sjev. obali Tule ili Rhett Lake jezera.
  • Kalina (Karina) PA
  • Kalispel, =Pend d'Oreille
  • Kalka'lak, →Puyallup
  • Kaltsergheatunne, pleme i selo Tututni Indijanaca u Port Orfordu.
  • Kalu-xnádshu (Kasseye'i), Tonkawa naziv za Kadohadacho konfederaciju
  • Kamã (Maku Kamã), AM
  • Kamaiurá =Kamayurá
  • Kamajari =Camajari
  • Kamakã =Kamakan
  • Kamakán (Camacan, Kamakã), BA, Brazil, →Camacanian
  • Kamarapin (Camarapin), PA
  • Kamáreyána PA
  • Kamarú-Kariri (Kamurú-Karirí), BA
  • Kamayurá (Camaiurá, Kamaiurá) MT
  • Kamba (Camba), MS
  • Kambéba =Omágua
  • Kambiwá (Cambiuá) PE
  • Kambóka (Camboca, Boca) PA
  • Kamia, Meksiko, Kalifornija, →Yuman
  • Kammatwa (Wiruhikwairuk'a) →Shasta
  • Kampa (Campa, Ashaninka, Asháninka) AC
  • Kampeva =Omágua
  • Kamsá (Coche, Mocoa), porodica, Kolumbija. → Equatorial. Plemena: Sebondoy, Quillacinga, Patoco
  • Kamurú-Karirí =Kamarú-Kariri
  • Kanakateyé ver Gavião do Maranhão
  • Kanamanti (Kanamati, Canamanti), AM
  • Kanamari Maku ver Kanamari
  • Kanamari (Canamari/ Canamary/ Kanawari/ Wiri-diapá/ Wiri-dyapá/ Wiri-Dy) AC/AM
  • Kanamati =Kanamanti
  • Kanarín* Canarin/ Canarim BA
  • Kanawari =Kanamari
  • Kanela =Canela
  • Kanela Apaniekra ver Canela Apâniekra
  • Kanela Ramkokamekra ver Canela Ramkokámekra
  • Kangikhlukhmut, →Ahtena
  • Kangiti =Apurinã
  • Kan-hatki, → Muskogee
  • Kanindé (Canindé) CE/PB
  • Kannehouan
  • Kanoa, MT
  • Kanoé =Kanoe
  • Kanoê (Canoe, Kanoé, Kapixaná, Kapisaná, Kapisaña) RO
  • Kanohatino
  • Kansa (Kaw), Kansas →Dhegiha →Siouan, Kansas
  • Kantaruré (Cantaruré) BA
  • Kanua
  • Kanjobal, Meksiko, →Maya
  • Kapaíre, PA
  • Kapaná (Capaná) AM
  • Kapanaua ver Kapanawa
  • Kapanawa* Kapanaua/ Capanaua / Nawa/ Nauá AC
  • Kapécene ver Kapétxene
  • Kapechene* Kapecéne/ Kapechene/ Capéchenes AC
  • Kapétxene ver Kapecéne
  • Kapiekrán ver Canela Ramkokamekra
  • Kapinawá* Capinauá/ Capinawá PE
  • Kapisaná =Kanoê
  • Kapisanã =Kanoê
  • Kapixaná =Kanoê
  • Kapon =Ingarikó
  • Kapon =Patamona
  • Kapong =Ingarikó
  • Kaposó =Kapoxó
  • Kapoxó =Kaposó
  • Kapuêna* Capuena AM
  • Karafawyana* Karafawyna AM/PA
  • Karafawyna ver Karafawyana
  • Karaguâna* Caraguana AM
  • Karah.yána ver Karaháuyána
  • Karaháuyána* PA
  • Karahiarü* Caríai/ Carahiahy/ Cariaya AM
  • Karaib ver Karibe
  • Karajá do Norte ver Xambioá
  • Karajá* Carajá/ Karayá/ Caraya/ Javaé/ Xambioá MT/TO/ PA/MG
  • Karákateye ver Gavião do Maranhão
  • Karambú* Carambú PA
  • Karanariú* AP
  • Karankawa, →Karankawan
  • Karankawan, porodica, Teksas. Plemena: Coapite, Coaque (Coco), Karankawa, Kohani, Kopano, Tiopane (?), Tup, Pataquilla (?), Quilote (?)
  • Karaó ver Krahô
  • Karaôu* MA
  • Karapanã* Carapanã/ Carapanã-tapuia/ Karapanã-tapuya/ Mextã/ Mehtã AM
  • Karapanã-Tapuya ver Karapanã
  • Karapanaúyána* PA
  • Karapeuá*
  • Karapotó* Carapotó AL
  • Karará* Karatá.Yána AM
  • Kararaho ver Kararaô
  • Kararaô* Kararaho/ ver tb Kayapó PA
  • Kararueni* Cararueni AM
  • Karatá.yâna =Karará
  • Karatiú* Caratiú CE
  • Karawala, Panameka.
  • Karayá ver Karajá
  • Kari.me ver Karimé
  • Karib ver Karibe
  • Karibe* Caribes/ Karib/ Karaib RR
  • Karijó de Águas Belas ver Fulnió
  • Karijó* Carijó PR/RS/SC/SP
  • Karimé* Kari.me/ Carimi RR
  • Karina =Kalina
  • Karipó (Caripó) PE
  • Karipuna do Amapá v.tb. Karipuna AP
  • Karipuna (Tupi-Guarani)* RO
  • Karipuna (Caripuna, Caripunas, Êloé) RO/AM
  • Kariri (Cariry, Cariri, Abacatiára) BA/CE/ PI
  • Kariri-Xocó (Kariri-Xokó, Cariri-Chocó, Xokó-Kariri) AL
  • Karitiana, Brazil
  • Karitiana (Caritiana, Caratiana) RO
  • Kariú (Cariú) CE
  • Karkin → Costanoan, Kalifornija
  • Karnijó ver Fulnió
  • Karnijó de Águas Belas =Fulnió
  • Karo (Arara)
  • Karok →Quoratean, Kalifornija
  • Kartar, →Sinkaietk
  • Karuazu (Caruazu), Alagoas
  • Karuriá =Kuruáya
  • Karútana (Carutana, Akaiáka), AM
  • Kasarari ver Kaxarari
  • Kashansichno'm, → Ta'no'm
  • Kashtata, selo Takelma Indijanaca na juž. strani Rogue, Oreg.
  • Kashuiéna =Kaxuyana
  • Kasihta, → Muskogee
  • Kasinawa =Kaxinawa
  • Kasinití, MT
  • Kasispa, →Palouse
  • Kaska, →Nahane
  • Kaskaskia, →Illinois konfederacija
  • Kasseye'i (Kalu-xnádshu), Tonkawa naziv za konfederaciju Kadohadacho.
  • Kasuiana ver Kaxuyana
  • Kasupá =Aikaná
  • Kata, →Kiowa
  • Katagottine = Chintagottine
  • Kataguá (Cataguá) MG
  • Katapolítani ⇒Hohodene
  • Kataporítana =Catapolítani
  • Katarioni (Catarioni, Caiarioni) AM
  • Katauixi =Katawixi
  • Katawian PA
  • Katawini =Katuixi
  • Katawisí =Katawixi
  • Katawixi (Katawisí/ Katauixi/ Catauichi/ Catauxy/ Cataukins/ Cathauichys) AM
  • Katembri ver Katrimbi
  • Kathlaminimin, →Multnomah na jugu otoka Sauvies Island, kasnije su se ujedinili sa Cathlacumup i Nemoit.
  • Katianá* Catianan/ Catiana/ Catiaua AC
  • Katlagakya, =Watlala; ime kojim su nazivali sami sebe.
  • KatoAthapaskan, Kalifornija. Bande: Ch'ninkaahlai'-kiiyaahaang, Ch'ninkatchii'-kiiyaahaang, Gaakee-kiiyaahaang, Gaashtc'eeng'aading-kiiyaahaang, Konteelhtc-kiiyaahaang, Koshbii'-kiiyaahaang, Nee'lhsowkot-kiiyaahaang (Nee'lhsowkii'-kiiyaahaang), Nee'lhtciiktiskot-kiiyaahaang, Seenchaagh-kiiyaahaang (Seenchaahding-kiiyaahaang), Seetaahding-kiiyaahaang, Seeyeehkwot-kiiyaahaang, Siinteekot-kiiyaahaang (Siintkot-kiiyaahaang), Tc'eetinding-kiiyaahaang, Tc'ibeetaahding-kiiyaahaang (Tc'ibeetaahkot-kiiyaahaang), Tc'indinteelhaahtc-kiiyaahaang, Tl'oh-kiiyaahaang, Toodjilhbii'-kiiyaahaang, Tootagit-kiiyaahaang, Yeehlinding-kiiyaahaang
  • Katoayari (Catoayari), AM
  • Katomemetunne, selo Mishikhwutmetunne Indijanaca na gornjoj Coquilli, Oreg.
  • Katrimbí (Catrimbi, Katembri) BA
  • Katsey, →Stalo
  • Katuêma =Katuena
  • Katuena (Catuena, Katuêma, Carachuchuena) PA/AM
  • Katuixi (Katawisí) AM
  • Katukina do Acre* Wanináwa/ Shanenawa AC
  • Katukina do Juruá* AM
  • Katukina (Pidá-Djapá, Pidá-Düapá, Pidá-dyapá, Pidá-diapá, Catuquina, Pedá-Djapá, Katukina do Jutaí, Katukina do Biá), AM
  • Katukinarú (Katukinary) AC
  • Katukinary =Katukinaru
  • Katuku, Shasta ime za Chasta Costa Indijance
  • Katwená, PA
  • Katxhuyana ver Kaxuyana
  • Kaüaná (Caüaná) PA
  • Kauá-Tapuia ver Káwa-Tapuya
  • Kaua-Tapuya ver Káwa-Tapuya
  • Kauhuk, selo Alsea Indijanaca na juž. strani Alsea, Oreg.
  • Kauixana =Kayuisana
  • Kaukhwan, selo Alsea Indijanaca na sjev. strani Alsee, na Beaver Creeku, Oreg.
  • Kauni (Cauni), AM
  • Kaupúna* Caupuna AM
  • Kautarío* Cautario RO
  • Kauyaichits, → Chemehuevi
  • Kavahib ver Parintintin
  • Kaviawach =White River Ute,
  • Kawa, selo Modoc Indijanaca u Yaneks na Sprague Riveru, Oreg.
  • Kawahib ver Parintintin
  • Kawahiwa =Parintintin
  • Kawahyb =Parintintin
  • Kawaiisu →Shoshonean, Kalifornija
  • Kawakáwa (Cauacaua), AM
  • Kawa-tapúya (Káua-Tapuya, Kauá-Tapuia, Cauá-tapuia), AM
  • Kawauri (Cauauri) AM
  • Kawchogottine, →Hareskin
  • Kawchottine =Hareskin
  • Kawkawling, →Chippewa (Ojibwa)
  • Kaxágo (Caxago) SE
  • Kaxarari (Caxarari, Caxarrary, Cacharari, Kasarari) AM/RO
  • Kaxinaua =Kaxinawá
  • Kaxinawá* Caxinauá/ Cashinauá/ Cachinauá/ Cashinahua/ Kasinawa/ Kaxinaua AC
  • Kaxixó, MG
  • Kaxuiana =Kaxuyana
  • Kaxuyana (Caxuiana, Kachúyana, Kaxuiana, Kasuiana, Katxhuyana, Kashuiéna, Káchwâna, Kaciana) PA
  • Kayabi (Kaiabi, Kajabi, Kayaby, Caiabi, Cajabi) MT/PA
  • Kayaby =Kayabi
  • Kayagádjana PA
  • Kayamo MT
  • Kayapó do Norte ⇒Kayapó
  • Kayapó do Sul ⇒Kayapó
  • Kayapó* Kaiapó, Caiapó; A’Ukre, Gorotíre, Kikretum, Kararaô, Kubenkrankegn, Kubenkrangnotí, Kubenkokre, Kokraimôro, Mebegnokre, Menkrangnoti, Kreen-Akarôre, Kaiapó do Norte, Kayapó do Sul, Kaiapó do Sul, Kayapó do Norte, Kayapó Kradaú, Suyá, Pukanu, Xikrin, Txukahamãe) MT/ PA/MG/ GO/SP
  • Kayapó-Kradaú ver Kayapó
  • Kayarára =Wadyo-parani-dyapá
  • Kayoá =Guarani Kaiwá
  • Kayová =Guarani Kaiwá
  • Kayuisana (Kaixana, Kayuixâna, Kaisana, Kauixana, Kayxana, Cayxana, Cauixana, Caixana) AM
  • Kayuixâna =Kayuisana
  • Kayxana =Kayuisana

Ke[uredi VE | uredi]

  • Kealedji, → Muskogee
  • Kechayi, →Northern Foothill Yokuts
  • Kechegummewininewug, →Chippewa
  • Kechepukwaiwah, →Chippewa (Ojibwa)
  • Kechesebewininewug, →Chippewa
  • Kecoughtan, →Powhatan konfederacija
  • Keháyána =Kuáyána
  • Kekawaka →Athapaskan, Kalifornija. Bande: Daa'lhsow-kaiyaah (Daalhsow-kaiyaah, Dahlso-kaiya, daLsokaiya), K'in'din-kaiyaah (K'andang-kaiya, k'AndANkaiya), Ilhkoodin-kaiyaah (iLkodANkaiya, Yoiyidee'-kaiyaah, Ihikodang-kaiya), K'aa'snaikot-kaiyaah (Kasnaikotkaiya, Kasnaikot-kaiya), Seetaalhtciichow-kaiyaah (Set'ahlchicho-kaiya)
  • Kekayeken, →Songish vlastiti
  • Kekchí, Guatemala, →Maya
  • Kelatl, →Stalo
  • Kelsemaht, →Nootka
  • Kemahopiheim, vidi, Ahouerhopiheim
  • Kenipsim, →Cowichan
  • Kenkateie = Kenkateye; Canela Apâniekra
  • Kenkateye (Kenkateie)
  • Kennebec (Caniba, Sagadahoc, Kanibesinnoak, Norridgewock, Nurhantsuak), →Abnaki konfederacija
  • Kenpókateye GO
  • Kepatawangachik, neidentificirani, Kanada
  • Kepechene =Kapétxene
  • Kepikiri-uat =Kepkiriwát
  • Kepkiriwát (Kepikiri-uat, Quêpiquiriuáte), RO
  • Keremen
  • Keres →Keresan, Novi Meksiko. Plemena: Cochiti, San Felipe, Santa Ana, Santo Domingo, Zia (Sia), Acoma, Laguna,
  • Keresan, porodica, nekad u Hokan-Siouan
  • Kesérumã =Kexéruman
  • Keshlakchuis, selo Modoc Indijanaca na jugoist. strani jezera Tule (Rhett) Lake, Kalif.
  • Ketahto, →Comanche
  • Ketchewaundaugenink, →Chippewa (Ojibwa)
  • Ketsilind, →Jicarilla
  • Kettle Falls Indijanci =Colville
  • Keuchishkeni, selo Modoc Indijanaca na Hot Creeku blizu Little Klamath Lake, Kalif.
  • Kewatsana, →Comanche
  • Kewevikopaya, →Yavapai
  • Kexéruman (Kesérumã), RR
  • Keyauwee →Siouan, Sjeverna Karolina
  • Kfwetragottine, →Hareskin
  • Khachtais, selo Siuslaw Indijanaca na Siuslawu, Oreg.
  • Khaikuchum, selo Siuslaw Indijanaca na Siuslawu, Oreg.
  • Khainanaitetunne, selo Tututni Indijanaca kod juž. obale Rogue.
  • Khaishuk, selo Yaquina Indijanaca na sjev. obali Yaquine, Oreg.
  • Khaiyukkhai, selo Yaquina Indijanaca na juž. obali Yaquine, Oreg.
  • Khaiyumitu, selo Siuslaw Indijanaca na rijeci Siuslaw, Oreg.
  • Khakhaich, selo Siuslaw Indijanaca na rijeci Siuslaw, Oreg.
  • Khalakw., selo Siuslaw Indijanaca na rijeci Siuslaw, Oreg.
  • Kheerghia, selo Tututni Indijanaca oko 25 milja juž. od Pistol Rivera.
  • Khilukh, selo Yaquina Indijanaca na sjev. obali Yaquine, Oreg.
  • Khinukhtunne, selo Mishikhwutmetunne Indijanaca na gornjoj Coquilli, Oreg.
  • Khitalaitthe, selo Yaquina Indijanaca na juž. obali Yaquine, Oreg.
  • Khlimkwaish, selo Alsea Indijanaca na juž. strani Alsea Rivera, Oreg.
  • Khlokhwaiyutslu, selo Alsea Indijanaca na sjev. strani Alsea Rivera, Oreg.
  • Khloshlekhwuche, selo Chasta Costa Indijanaca, Oreg.
  • Kholkh, selo Yaquina Indijanaca na juž. obali Yaquine, Oreg.
  • Khotana, Aljaska. →Athapaskan. Plemena; Ahtena, Ingalik, Koyukon, Tanaina
  • Khotltacheche, selo Chasta Costa Indijanaca, Oreg.
  • Khtalutlitunne, selo Chasta Costa Indijanaca, Oreg.
  • Khulhanshtauk, selo Yaquina Indijanaca na juž. obali Yaquine, Oreg.
  • Khuwaihus, selo Kuitsh Indijanaca na donjoj Umpqui, Oreg.
  • Khwaishtunnetunne (Wishtenatin) →Tututni
  • Khweshtunne, selo Mishikhwutmetunne Indijanaca blizu Coquille Cityja, Oreg.

Ki[uredi VE | uredi]

*Kispiox (Kispayaks), →Gitksan

Ko[uredi VE | uredi]

  • Koaia (Kwaza), Brazil, →Macro-Tucanoan
  • Koaiá (Kwazá/ Coiá/ Arara) RO
  • Koani (Coaní) PA
  • Koaratúra =Amniapé
  • Koasati →Muskhogean, Alabama
  • Kobéua ver Kubéwa
  • Kobewa ver Kubéwa
  • Kocama ver Kokama
  • Kocheyali, →Kings River Yokuts,
  • Koeats, →Paiute, Northern
  • Koeksotenok (Kwikwasutinux), →Kwakiutl
  • Koeruna* Coeruna
  • Kogui, →Kiowa
  • Kohani, →Karankawan
  • Kohorosciwetari ver Yanomami
  • Kohuana, →Yuman, Arizona
  • Kohuana, Meksiko, →Yuman
  • Kojejewininewug, →Chippewa
  • Kokaitk →Bellabella vlastiti
  • Kokama* Kocama/ Cocama/ Kakáma AM
  • Kokozú ver Kongorê
  • Kô-Krai-Môro ver Kokraimôro
  • Kokraimôro* Kô-Krai-Môro/ ver tb Kayapó PA
  • Koksilah, →Cowichan
  • Kokuiregatejê ver Timbira
  • Kolima ver Kulina
  • Kolina ver Kulina
  • Kolomi, → Muskogee
  • Kolsid =Quilcene
  • Koluschan. Aljaska, →Na-Déné. Plemena: Tlingit
  • Koluschan. Tlingit.
  • Komani* Comaní AM
  • Komkutis (Komkiutis), →Kwagu'l
  • Komoyue (Komoyoi, Kweeha), →Kwagu'l
  • Konduri (Condurí) PA
  • Koneá =Arapáso
  • Kongorê (Congoré/ Cocozu/ Kokozú) MT
  • Kongtalyui →Kiowa
  • Konibo =Kuniba
  • Konkone
  • Konkonelp, →Sinkaietk
  • Konkow, →Pujunan
  • Konomihu →Shastan, Kalifornija
  • Konope, selo Clatsop Indijanaca kod ušća rijeke Columbia, Oreg.
  • Kontanawa (Contanáu) AC
  • Konteelhtc-kiiyaahaang →Kato
  • Kootenay =Kutenai
  • Ko'o'u-kopai, →Hualapai
  • Kopano, →Karankawan
  • Koprino (Giopino), →Koskimo
  • Korêkarú AM
  • Korêma (Corema) RN/PB
  • Korina =Kulina
  • Korina =Kulina Pano
  • Koripáka (Koripáko/ Kuripako/ Kuripáka/ Curipaco/ Curripaco/ Koripaso) v. tb Baníwa AM
  • Koripáko =Koripáka
  • Koripaso =Koripako
  • Koroa →Tonikan, Mississippi
  • Koroá (Coroá) MT
  • Koroatá (Coroatá) MA
  • Korokoró-Tapuya AM
  • Koronaua (Koronáwa) AM/AC
  • Koropó MG
  • Korubo AM
  • Koshbii'-kiiyaahaang →Kato
  • Kosipatuwiwagaiyu, →Paiute, Northern
  • Koskimo, →Kwakiutl. Plemena: Hoyalas †, Klaskino, Koprino (Giopino), Quatsino,
  • Kosotshe, selo Tututni Indijanaca između Port Orforda i Sixes Creeka, ranije možda na Flores Creeku, Oreg.
  • Kosunats, →Ute
  • Kotiria =Wanana
  • Kótirya =Wanana
  • Kotoxó (Kutasó, CotoxôKutaxó) MG
  • Kotsoteka (Caschotethka, Koocheteka, Kotsai) (buffalo eaters), →Comanche
  • Kouan
  • Kouyam
  • Kowasayee, →Tenino,sjeverna obale rijeke Columbia, nasuprot ušća Umatille, Oreg..
  • Koxiponé (Coxiponé/ Coxipó) MT
  • Koyeti, → Southern Valley Yokuts
  • Koyuhow, →Paiute, Northern
  • Koyukon →Athapaskan, Aljaska. Skupine: Kaiyuhkhotana, Koyukukhotana, Yukonikhotana,
  • Koyukukhotana, →Koyukon
  • Kozarini (Cozarine) MT
  • K'qlo-qwec tûnne, Chasta Costa ime za Siuslaw Indijance.
  • Krẽyé (Kreje/ Krenje/ Krengê/ Krem-yê) v.tb.Timbira MA
  • Krahô (Craô/ Kraô/ Krão/ Karaó/ Caraô/ Timbira/ Charaós/ Mákamekra/ Ponrekámekra) TO/MA
  • Kranáwe
  • Kraô =Krahô
  • Krão =Krahô
  • Kraptê PA
  • Kreen-Akarôre (Panará, Kren-akarôre, Kren-Akororo, Krenakarore, Krenakore, Índios Gigantes) MT/PA, Kayapó
  • Krêié =Krẽyé
  • Kreje =Krẽyé
  • Krekmún (Crecmum) BA
  • Krem-yê =Krẽyé
  • Krenak (Crenaque/ Convúgn/ Txonvúng) MG/SP
  • Krenakarore =Kreen-Akarôre
  • Kren-akarôre =Kreen-Akarôre
  • Krenakore =Kreen-Akarôre
  • Kren-Akororo =Kreen-Akarôre
  • Kreném* Creném RO
  • Krengê =Krẽyé
  • Krenhakarore =Kreen-Akarôre
  • Kren-iê =Krẽyé
  • Krenje =Krẽyé
  • Krepumkateie =Kre-Pumkateyé
  • Kre-Pumkateyé (Krepúmkateyé/ KrepumkateieKr~eyé do Cajuapará/ v.tb.Gavião do Maranhão) MA
  • Krepúnkateyé =Kre-Pumkateyé
  • Krichaná =Yauaperá
  • Krikatí (Krinkati/ Caracaty/ Caracati/ Caracatine) MA
  • Krinkati =Krikati
  • Kritxaná =Yauaperá
  • Krixá (Crixá) MT
  • Krixaná-Uassahi =Yauaperá
  • Krúatire =Suyá
  • Krutriá (Crutriá)
  • Ksapsem, →Songish vlastiti
  • Kthae, selo Kuitsh Indijanaca na donjoj Umpqui, Oreg.
  • Kthelutlitunne, selo Chasta Costa Indijanaca kod rijeke Rogue, Oreg.
  • Kthotaime, selo Takelma Indijanaca na jućžnoj strani Rogue, Oreg.
  • Kthukhwestunne, selo Mishikhwutmetunne Indijanaca na gornjoj Coquilli, Oreg.
  • Kthukwuttunne, selo Tututni Indijanaca na sjev. obali Rogue.
  • Kthunataachuntunne, selo Mishikhwutmetunne Indijanaca na gornjj Coquilli, Oreg.
  • Kthutetmeseetuttun, selo Tututni Indijanaca sjev. od obale Rogue, Oreg.
  • Ktlaeshatlkik

Ku[uredi VE | uredi]

  • Ku, Sumo, Nicaragua.
  • Kû-lis'-kitc hitc'lûm, Alsea ime za Indijance Taltushtuntude.
  • Kuatatére* RR
  • Kuatí-tapúya* Quati-tapuia/ Coati-Tapuia/ v.tb.Baníwa do Içana AM
  • Kuáyána* Keháyána PA
  • Kube-Krã-Kegn ver Kubenkrakégn
  • Kube-krã-noti ver Kubenkragnotí
  • Kubenkokre ver Kayapó
  • Kuben-kragnotire ver Kubenkrongnotí
  • Kubenkrangnotí* Kube-kran-noti/ Kuben-kragnotire-Kube-krã-noti/ ver tb Kayapó PA
  • Kubén-kran-kegn ver Kubenkrankégn
  • Kubenkrankégn* Kube-Krã-Kegn/ Kuben-kran-kegn/ Kuben-Kran-Kein/ Kuben-Kran-Ken/ Kubenkranken/ ver tb Kayapó PA
  • Kuben-Kran-Kein ver Kubenkrankégn
  • Kubenkranken ver Kubenkrankégn
  • Kuben-Kran-Ken ver Kubenkrankégn
  • Kubén-kran-noti ver Kubenkrangnotí
  • Kubéo ver Kubéwa
  • Kubéu ver Kubéwa
  • Kubéwa* Cobewa/ Cubeo/ Cobéua/ Corôa/ Kubéu/ Kobewa/ Kobewána/ Kobéua/ Kubéo/ Pamiwa AM
  • Kubewána ver Kubéwa
  • Kueretú* Coretu AM
  • Kuéskue* Quesque PE
  • Kuhpattikutteh, →Paiute, Northern
  • Kúikni, Klamath naziv za Molala Indijance.
  • Kuikuro ver Kuikuru
  • Kuikuru* Kuikuro/ Cuicuro MT
  • Kuikutl* Guikurú MT
  • Kuiltsh, selo Kuitsh Indijanaca na donjoj Umpqui., Oreg
  • Kuitsh (Lower Umpqua) →Yakonan, Oregon
  • Kuiu, → Tlingit
  • Kujigeneri ver Kujijener
  • Kujijener* Kujigeneri/ Kujijenéri/ Cujigenery AC
  • Kujijeneri ver Kujijener
  • Kujubim* Kuyubi/ Miguelenho RO
  • Kujuna* RO
  • Kukalaya, Mosquito-Sumo
  • Kukoak, →Songish vlastiti
  • Kukóekamekra v.tb.Kr~eyé do Bacabal MA
  • Kukulek, →Songish vlastiti
  • Kukurá, MT
  • Kukwil' =Mishikhwutmetunne. Alsea naziv.
  • Kukyána, PA
  • Kul-hul-atsi, Creek naziv za konfederaciju Kadohadacho.
  • Kulanapan, Kalifornija, →Hokan. Plemena: Pomo
  • Kulchana, →Ahtena
  • Kuldo (Qaldo), →Gitksan
  • Kuliña ver Kulina
  • Kulina ver Kulina Pano
  • Kulina Madija ver Kulina
  • Kulina Pano (Culina/ Curina/ Culino/ Korina/ Kulina/ Kurina/ Colina/ Colino) AM
  • Kulina (Culina/ Colina/ Colima/ Kolima/ Kolina/ Kulinân/ Korina/ Kurino/ Kulino/ Madiha/ Madija/ Kulina Madija/ Kuliña/ Culino) AC/AM
  • Kulinân =Kulina
  • Kulino =Kulina
  • Kulleets, →Cowichan
  • Kulushut, →Ahtena
  • Kumachisi, →Poso Creek Yokuts
  • Kumadá =Pato-tapúya
  • Kumada-Minanei =Pato-tapúya
  • Kumadá-mnanei ver Pato-tapúya
  • Kumadi-Mnanai ver Pato-tapúya
  • Kuma'einuxw, →Lekwiltok
  • Kumaná* RO
  • Kumanaso ver Kumanaxó
  • Kumanaxó* Kumanaso/ Cumanaxô MG
  • Kumándene ver Pato-tapúya
  • Kumayari* Cumayari AM
  • Kumbatuash selo Modoc Indijanaca (s Klamathima), jugozap. od jezera Tule (Rhett) Lake, Kalif.
  • Kumiyána* PA
  • Kumiyus , selo Siuslaw Indijanaca kod rijeke Siuslaw, Oreg.
  • Kumkwu, selo Siuslaw Indijanaca na Siuslawu, Oreg.
  • Kumsukwum, selo Yaquina Indijanaca na juž. strani Yaquine, Oreg.
  • Kumuyána* PA
  • Kunechin, →Sishiatl (Kwakiutl porijekla)
  • Kunechuta, selo Tututni Indijanaca na Rogue Riveru, Oreg.
  • Kuniba* Kunibo/ Kunibe/ Konibo AM
  • Kunibe ver Kuniba
  • Kunibo ver Kuniba
  • Kûnis'tûnne, Chasta Costa ime za Alsea Indijance.
  • Kunnupiyu, selo Yaquina Indijanaca na Yaquini, Oreg.
  • Kupen-rop* Kupe-rop/ Cupelobos/ Cupe-lobos PA
  • Kupe-rop ver Kupen-rop
  • Kupimithlta, selo Siuslaw Indijanaca na Siuslawu, Oreg.
  • Kupules, Yucatán.
  • Kura ver Bakairi
  • Kurasikari*
  • Kuri* Curi AM
  • Kuria* AM/AC
  • Kuriató* Curiató AM/PA
  • Kurino ver Kulina
  • Kuripaka ver Koripáka
  • Kuruaia ver Kuruáya
  • Kuruaie ver Kuruáya
  • Kuruawá-Tapuia AM
  • Kuruáya Kuruaia/ Curuáia/ Curuahe/ Curuaya/ Kuruaie/ Kururiá PA
  • Kurukuan* AP
  • Kurumiá* Curumia MS
  • Kurúmuyána* PA
  • Kurupitü* Curupity PA
  • Kururi* Cururí MA
  • Kus (Coos) →Kusan. Plemena: Hanis, Miluk
  • Kusan, porodica. →Penutian. Plemena: Kus
  • Kusari* Kussarí AP
  • Kushetunne, selo Tututni Indijanaca na sjev. strani Rogue, Oreg.
  • Kushlatata, selo Chasta Costa Indijanaca, Oreg.
  • Kusiita ver Kuxiita
  • Kuskussu, selo Siuslaw Indijanaca na Siuslawu, Oreg.
  • Kussarí ver Kusari
  • Kustanáua, AM
  • Kustenau* Custenau/ Kutenavú MT
  • Kusu'me, selo Tututni Indijanaca na Flores Creeku, Oreg..
  • Kutaguá* Cutaguá MS
  • Kutaiimiks, →Piegan.
  • Kutaisotsiman, →Piegan.
  • Kutasó =Kotoxó
  • Kutauwa, selo Alsea Indijanaca na sjev. strani Alsea, na njenom ušću, Oreg.
  • Kutaxó =Kotoxó
  • Kutcha-kutchin →Athapaskan, Aljaska
  • Kutchin →Athapaskan, Aljaska, SAD; Yukon, Kanada. →Athapaskan. Plemena: Nakotcho-kutchin, Takkuth-kutchin, Tatlit-kutchin, Dihai-kutchin, Kutcha-kutchin, Natsit-kutchin, Tranjik-kutchin, Vunta-kutchin,
  • Kutenai (Kootenai, Kootenay) Kitunahan. Plemena: Lower Kutenai, Upper Kutenai, Yaketahnoklatakmakanay (Tobacco Plains Cootenai), Klanoh-Klatklam (Flathead Cootenai).
  • Kutenavú ver Kustenau
  • Kutiádiapá ver Kutía-diapá
  • Kutiá-diapá* Kutía-dyapá/ Kutiádiapá AM
  • Kutía-dyapá ver Kutiá-diapá
  • Kutshuwitthe, sello Yaquina Indijanaca na juž. strani Yaquine, Oreg.
  • Kutsshundika (Buffalo-eaters), →Bannock
  • Kutxiuára (Cuchiuara), AM
  • Kuxiíta (Kusiita), AM
  • Kuyanawa, AC
  • Kuyubi ver Kujubim
  • Kuyuidika, →Paiute, Northern
  • Kuyuitikadu, →Paiute, Northern
  • Kwa'dsakbiuk, →Swinomish
  • Kwágu7lh =Kwagu'l
  • Kwagu'l (Kwagu'ł, Kwakiutl, Kwágu7lh), →Kwakiutl. Plemena: Guetela, Komkutis (Komkiutis), Komoyue (Komoyoi, Kweeha), Matilpe, i Walas Kwakiutl (Lakwilala),
  • Kwahada (Kwahadi, Kwahari, Kwaharior, Quahada) (antelopes), →Comanche
  • Kwaiailk (Upper Chehalis) →Salishan, Washington. Ogranak: Cloquallum
  • Kwaiantikwokets (Kwai-an'-tikwok-ets), →Southern Paiute,
  • Kwaitshi, selo Yaquina Indijanaca na juž. strani Yaquine, Oreg.
  • Kwakiutl, Britanska Kolumbija (otok Vancouver). →Wakashan.
  • Kwakiutl, Kwakiutl. Plemena: Awaitlala (A'wa'etlala), Goasila (Gwa'sala), Guauaenok (Gwawa'enux, Gwawaenuk), Hahuamis, Kwagu'l (Kwakiutl, Kwágu7lh), Koeksotenok (Kwikwasutinux), Lekwiltok (Laichwiltach, Laichkwiltach, Ligwithdaxw), Mamalelekala (Mamalillikulla, Mamaleleqala), Nimkish ('Namgis, Nimpkish), Nakoaktok (Nakwakto, 'Nak'waxda'xw), Tanakteuk (Tenaktak, Da'naxda'xw), Tlauitsis (Tlowitsis, Lawitsis), Tsawatenok (Tsawataineuk, Dzawada'enux)
  • Kwakiutl (Kwakwaka'wakw), Wakashan, Kanada. Skupine: Koskimo, Nawiti, Kwakiutl
  • Kwakwaka'wakw =Kwakiutl
  • Kwalhioqua →Athapaskan, Washington. Skupine: Suwal, Wela'pakote'li.
  • Kwamk, selo Alsea Indijanaca na juž. strani Alsee, Oreg.
  • Kwantlen, →Stalo
  • Kwashi, →Comanche
  • Kwataime, selo Tututni Indijanaca na Rogue Riveru, Oreg.
  • Kwatami (Sixes River) →Tututni. Na Sixes Riveru; Oreg.
  • Kwazá ver Koaiá
  • Kwe'va-kopai, →Hualapai
  • Kwiakah, →Lekwiltok
  • Kwiengomats (Kwi-en'-go-mats), →Southern Paiute,
  • Kwilaishauk, selo Yaquina Indijanaca na juž. strani Yaquine, Oreg.
  • Kwinaduvaa, →Paiute, Northern
  • Kwiumpus (Kwi-um'-pus), , →Ute ili →Southern Paiute,
  • Kwoneatshatka, →Nootka
  • Kwsichichu, selo Siuslaw Indijanaca juž. od Eugene Cityja., Oreg.
  • Kwulaishauik, selo Yaquina Indijanaca na sjev strani Yaquine, Oreg.
  • Kwulchichicheshk, selo Yaquina Indijanaca na juž. strani Yaquine, Oreg.
  • Kwulhauunnich, selo Siuslaw Indijanaca na Siuslawu, Oreg.
  • Kwulisit, selo Alsea Indijanaca na juž. strani rijeke Alsea, Oreg.
  • Kwullaish, selo Yaquina Indijanaca na juž. strani Yaquine, Oreg.
  • Kwullakhtauik, selo Yaquina Indijanaca na juž. strani Yaquine, Oreg.
  • Kwultsaiya, selo Siuslaw Indijanaca na Siuslawu, Oreg.
  • Kwunnumis., selo Siuslaw Indijanaca na Siuslawu, Oreg.
  • Kwusathlkhuntunne, selo Tututni Indijanaca na ušću Mussel Creeka, 5 milja juž. od Mount Humbuga.
  • Kwuse'tun, selo Tututni Indijanaca na rijeci Rogue, Oreg.
  • Kwuskwemus, selo Siuslaw Indijanaca na ili kod rijeke Siuslaw, Oreg.
  • Kwutichuntthe, selo Yaquina Indijanaca na juž. strani Yaquine, Oreg.
  • Kyamaisu, selo Alsea Indijanaca na sjev. strani Alsee, na njenom ušču..
  • Kyaukuhu, selo Yaquina Indijanaca na sjev. strani Yaquine, Oreg.
  • Kyaukw, Alsea ime za Tillamook Indijance.
  • Kyu'-kutc hítclûm, Alsea naziv za Takelma Indijance; = "people far down the stream (country)."
  • Kyuquot (Ka:yu:k't'h), →Nootka
  • Kyuwatkal, selo Yaquina Indijanaca na sjev. strani Yaquine, Oreg.


L[uredi VE | uredi]

La[uredi VE | uredi]

  • La-la-cas, izvorno ime Modoc Insdijanaca.
  • Lac Courte Oreilles, →Chippewa (Ojibwa)
  • Lac des Quinze, →Algonkin, na Lac des Quinze, Lac des Quinze, Kanada
  • Lacandon, Guatemala; Chiapas, Meksiko, →Maya
  • Lacane
  • Lachalsap, selo Babine Indijanaca na Bulkley River, Kanada
  • Lacondê ⇒Nambikwara do Norte
  • Lacu (Lakus), Nikaragva, → Sumo
    • Lagrimas de San Pedro, skupina sela Halchidhoma Indijanaca kod rijeke Colorado
  • Laguna, →Keres
  • Lagunero, Plemena: Ahomamas, Alamamas, Caviseras, Daparabopos, Hoeras, Irritila, Maiconeras, Meviras, Miopacoas, Ochoes, Paogas, Vassapalles, Yanabopos. Coahuila.
  • Lahanla (Lakungida), selo Kitgigenik ili Gitwinksilk Niska na rijeci Nass.
  • Lahuai, swelo Nicomen (Stalo) Indijanaca na Wilson Creeku.
  • Lahulyans (Underleaf) selo Kitwinshilk Niska.
  • Laiana (Layana, Lavâna), MS →Arawakan
  • Laidukatuwiwait, →Paiute, Northern
  • Lake =Senijextee
  • Lake la Hache (Hatlinten, Hallinten), selo Lake Shuswapa.
  • Lake Lillooet →Upper Lillooet, na jezerima Anderson i Seaton Lakes.
  • Lake Shuswap, ogranak Shuswap Indijanaca. Glavna sela: Lake la Hache (Hatlinten or Hallinten), Canim Lake (Tskasken), Green Timber (Pelstsokomus).
  • Lakemitc, selo Pemberton Lillooeta, B.C.
  • Lakisamni, →Northern Valley Yokuts.
  • Lakkulzap (Greenville), selo Kithateh ili Gitrhatin Niska
  • Lakmiut =Luckiamute
  • Lakneip, podskupina ili selo Tahltan Indijanaca na gor. toku rijeke Nass.
  • Lakondê =Lacondê; ⇒Nambikwara do Norte
  • Lakungida =Lahanla
  • Lakus, =Lacu, Sumo
  • Lalakhen, selo Lillooet River ili Douglas Lillooeta na donjem Lillooetu, 10 miles više od Douglasa.
  • Lamac (Lamaq) , Gvatemala.
  • Lambi, Rondonia (RO), Brazil
  • Lamšin (Lamchin), →Ramaytush
  • Lanadagunga, grad Haida Indijanaca južno od Tangle Cove, otok Moresby.
  • Lari, Chibchan.
  • Las Mulas
  • Lassik →Athapaskan, Kalifornija
  • Latgawa →Takilman, Oregon
  • Láti-u (La'tiwe), ime kojim su sebe zvali Molala Indijanci.
  • Latundê ⇒Nambikwara do Norte
  • Lavâna, =Laiana
  • Layana =Laiana
  • Laymon, Meksiko; →Cochimi, Yuman


Le[uredi VE | uredi]

  • Lecheyel †, Čile, →Alacaluf,
  • 'Leco', Bolivija, porodica, → Andean.
  • Lekwiltok (Laichwiltach, Laichkwiltach, Ligwithdaxw), →Kwakiutl. Plemena: We-Wai-Kai (Cape Mudge), Wei-Wai-Kum (Campbell River), Walatsamakw, Kwiakah, Kuma'einuxw, Tlaalius
  • Lelamne, →Plains Miwok
  • Lelek, →Songish vlastiti
  • Lemhi Shoshoni (Tukuarika), →Mountain Shoshoni
  • Lenca, : Honduras: Guaxiquero, Intibucat, Opatoro, Similaton; El Salvador: Chilanga, Guatijigua.
  • Lengua, Paragvaj, →Mascoi
  • Lengua, Paragvaj, →Mataco-Maccá,
  • Lenni Lenape =Delaware
  • Leush, selo Modoc Indijanaca na sjev. strani jezera Tule (Rhett) Lake, Oreg.
  • Leuvuche, Argentina, →Araucanian.


Li[uredi VE | uredi]


Lo[uredi VE | uredi]

  • Loasau, →Buena Vista Yokuts
  • Locolomne, →Plains Miwok
  • Lohim →Shoshonean, Oregon
  • Loko, →Paiute, Northern
  • Long Lake, →Chippewa (Ojibwa)
  • Long Tom Creek =Chelamela
  • Lopotsimne, →Plains Miwok
  • Lorenzan, Peru. Pleme: Amuesha.
  • Los Surdos
  • Lower Kutenai (Akoklako, Flatbow), →Kutenai
  • Lower Rogue River Indians (Rogue River Indians), ime za Tututni Indijance, prema njihovom habitatu.
  • Lower Umpqua (Umpqua) =Kuitsh. Popularni naziv.
  • Lower Yanktonai (Hunkpatina), →Yanktonai.
  • Lowland Takelma, naziv za Takelme kod Berremana(1937).


Lu[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]