Dodatak:Popis gradova u Estoniji

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
# Grad Gradska prava Stanovništvo 1979. Stanovništvo 1989. Stanovništvo 2000. Stanovništvo 2010. Okrug
1. Tallinn 1248. 441800 478974 400781 399340 Harjumaa
2. Tartu 13. stoljeće 104381 113420 101241 103284 Tartumaa
3. Narva 1345. 75909 81221 68812 65881 Ida-Virumaa
4. Kohtla-Järve 1946. 87472 62059 47797 44492 Ida-Virumaa
5. Pärnu 1318. 54051 52389 45591 44083 Pärnumaa
6. Viljandi 1283. 22368 23080 20800 19963 Viljandimaa
7. Rakvere 1302. 19011 19822 17120 16580 Lääne-Virumaa
8. Maardu 1980. ? 16052 16733 16529 Harjumaa
9. Sillamäe 1957. 16157 20561 17232 16183 Ida-Virumaa
10. Kuressaare 1563. 14207 16166 14922 14977 Saaremaa
11. Võru 1784. 16767 17496 14905 14376 Võrumaa
12. Valga 1584. 18474 17722 14352 13692 Valga
13. Haapsalu 1279. 13035 14617 12058 11618 Läänemaa
14. Jõhvi* 1938. ? 15607 12153 11088 Ida-Virumaa
15. Paide 1291. 9641 10849 9647 9761 Järvamaa
16. Keila 1938. 7194 10072 9409 9430 Harjumaa
17. Kiviõli 1946. 11050 10390 7435 6606 Ida-Virumaa
18. Tapa* 1926. 10851 10439 6799 6371 Lääne-Virumaa
19. Põlva 1993. ? 7038 6461 6554 Põlvamaa
20. Jõgeva 1938. 5289 7035 6430 6322 Jõgevamaa
21. Türi* 1926. 6626 6862 6330 5972 Järvamaa
22. Elva 1938. 6358 6325 6029 5762 Tartumaa
23. Rapla* 1993. 5599 6271 5774 5630 Raplamaa
24. Saue 1993. ? 4395 4959 5241 Harjumaa
25. Põltsamaa 1926. 4893 5207 4858 4642 Jõgevamaa
26. Paldiski 1783. 7311 7690 4261 4125 Harjumaa
27. Sindi 1938. 4428 4548 4186 3979 Pärnumaa
28. Kunda 1938. 4828 5037 3896 3669 Lääne-Virumaa
29. Kärdla 1938. 3426 4139 3775 3634 Hiiumaa
30. Loksa 1993. ? 4315 3493 3403 Harjumaa
31. Tõrva 1926. 3157 3546 3209 3099 Valgamaa
32. Kehra* 1993. 3679 4053 3228 3098 Harjumaa
33. Räpina* 1993. 3247 3488 2968 2852 Põlvamaa
34. Narva-Jõesuu 1993. 3135 3754 2997 2602 Ida-Virumaa
35. Tamsalu* 1993. ? 2978 2615 2522 Lääne-Virumaa
36. Kilingi-Nõmme* 1938. 2507 2504 2226 2082 Pärnumaa
37. Otepää* 1936. 2289 2424 2219 2077 Valgamaa
38. Karksi-Nuia* 1993. ? ? 1993 1942 Viljandimaa
39. Püssi 1993. 1869 2532 1874 1802 Ida-Virumaa
40. Mustvee 1938. ? 1994 1756 1592 Jõgevamaa
41. Võhma 1993. ? 1983 1599 1493 Viljandimaa
42. Lihula* 1993. 1624 1872 1499 1404 Läänemaa
43. Antsla* 1938. 1952 1688 1552 1386 Võrumaa
44. Abja-Paluoja* 1993. ? ? 1422 1317 Viljandimaa
45. Suure-Jaani* 1938. 1653 1503 1327 1223 Viljandimaa
46. Kallaste 1938. ? 1361 1219 1115 Tartumaa
47. Mõisaküla 1938. ? 1349 1169 1013 Viljandimaa
  • Grad se ujedinio u općinu i službeno više nije grad.