Dodatak:Popis kodova ruskih subjekata

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Subjekti Ruske Federacije
Naziv subjekta Kôd subjekta Kôd GIBDD-GAI
Код ГИБДД-ГАИ
Код по ISO 3166-2
Ruski naziv
Adigejska 01 01 RU-AD
Altajska 04 04 RU-AL
Baškirska 02 02,102 RU-BA
Burjatska 03 03 RU-BU
Dagestan 05 05 RU-DA
Inguška 06 06 RU-IN
Kabardsko-Balkarska 07 07 RU-KB
Kalmička 08 08 RU-KL
Karačajevsko-Čerkeska 09 09 RU-KC
Karelija 10 10 RU-KR
Komi 11 11 RU-KO
Marijska 12 12 RU-ME
Mordvinska 13 13 RU-MO
Jakutska 14 14 RU-SA
Sjeverna Osetija-Alanija 15 15 RU-SE
Tatarstan 16 16 RU-TA
Tuva 17 17 RU-TY
Udmurtska 18 18 RU-UD
Hakasija 19 19 RU-KK
Čečenija 20 20,95 RU-CE
Čuvaška 21 21 RU-CU
Altajski kraj 22 22 RU-ALT
Krasnodarski kraj 23 23, 93 RU-KDA
Krasnojarski kraj 24 24 RU-KIA
Permski kraj¹ XX
59
81
XX
59
81
RU-XXX
RU-RER
RU-KOP
Primorski kraj 25 25, 125 RU-PRI
Stavropoljski kraj 26 26 RU-STA
Habarovski kraj 27 27 RU-KHA
Amurska oblast 28 28 RU-AMU
Arhangelska oblast 29 29 RU-ARK
Astrahanska oblast 30 30 RU-AST
Belgorodska oblast 31 31 RU-BEL
Brjanska oblast 32 32 RU-BRY
Vladimirska oblast 33 33 RU-VLA
Volgogradska oblast 34 34 RU-VGG
Vologodska oblast 35 35 RU-VLG
Voronješka oblast 36 36 RU-VOR
Ivanovska oblast 44 44 RU-IVA
Irkutska oblast 38 38 RU-IRK
Kalinjingradska oblast 39 39 RU-KGD
Kaluška oblast 40 40 RU-KLU
Kamčatska oblast 41 41 RU-KAM
Kemerovska oblast 42 42 RU-KEM
Kirovska oblast 43 43 RU-KIR
Kostromska oblast 37 37 RU-KOS
Kurganska oblast 45 45 RU-KGN
Kurska oblast 46 46 RU-KRS
Lenjingradska oblast 47 47 RU-LEN
Lipecka oblast 48 48 RU-LIP
Magadanska oblast 49 49 RU-MAG
Moskovska oblast 50 50, 90, 150 RU-MOS
Murmanska oblast 51 51 RU-MUR
Nižnjenovgorodska oblast 52 52 RU-NIZ
Novgorodska oblast 53 53 RU-NGR
Novosibirska oblast 54 54 RU-NVS
Omska oblast 55 55 RU-OMS
Orenburška oblast 56 56 RU-ORE
Orelska oblast 57 57 RU-ORL
Penzjanska oblast 58 58 RU-PNZ
Pskovska oblast 60 60 RU-PSK
Rostovska oblast 61 61 RU-ROS
Rjazanjska oblast 62 62 RU-RYA
Samarska oblast 63 63 RU-SAM
Saratovska oblast 64 64 RU-SAR
Sahalinska oblast 65 65 RU-SAK
Sverdlovska oblast 66 66, 96 RU-SVE
Smolenska oblast 67 67 RU-SMO
Tambovska oblast 68 68 RU-TAM
Tverska oblast 69 69 RU-TVE
Tomska oblast 70 70 RU-TOM
Tulska oblast 71 71 RU-TUL
Tjumenjska oblast 72 72 RU-TYU
Uljanovska oblast 73 73 RU-ULY
Čeljabinska oblast 74 74 RU-CHE
Čitska oblast 75 75 RU-CHI
Jaroslavljska oblast 76 76 RU-YAR
Moskva 77 77, 97, 99, 177 RU-MOW
Petrograd 78 78, 98 RU-SPE
Židovska autonomna oblast 79 79 RU-YEV
Aginskoburjatski autonomni okrug 80 80 RU-AGB
Korjački autonomni okrug 82 82 RU-KOR
Nenečki autonomni okrug 83 83 RU-NEN
Tajmirski autonomni okrug 84 84 RU-TAY
Ustordinski autonomni okrug 85 85 RU-UOB
Hantijsko-Mansijski autonomni okrug 86 86 RU-KHM
Čukotski autonomni okrug 87 87 RU-CHU
Evenčki autonomni okrug 88 88 RU-EVE
Jamalskonenečki autonomni okrug 89 89 RU-YAN
Ozemlja, koja se nalaze preko granica Ruske Federacije i kojima upravlja Uprava režimskih objekata MUP-a Ruske Federacije - 94 -
Bajkonur - 99 -
¹ Permski kraj nije dobio svoj kôd.