Dodatak:Popis kritosjemenjača, Kn

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Kna[uredi VE | uredi]

Knautia L.[uredi VE | uredi]

  1. Knautia adriatica Ehrend.
  2. Knautia albanica Briq.
  3. Knautia ambigua Boiss. & Orph.
  4. Knautia arvensis (L.) Coult.
  5. Knautia arvernensis (Briq.) Szabó
  6. Knautia baldensis A.Kern. ex Borbás
  7. Knautia basaltica Chass. & Szabó
  8. Knautia byzantina Fritsch
  9. Knautia calycina (C.Presl) Guss.
  10. Knautia carinthiaca Ehrend.
  11. Knautia clementii (Beck) Ehrenb.
  12. Knautia dalmatica Beck
  13. Knautia degenii Borbás
  14. Knautia dinarica (Murb.) Borbás
  15. Knautia dinarica subsp. silana (Grande) Ehrend.
  16. Knautia dipsacifolia Kreutzer
  17. Knautia dipsacifolia subsp. catalaunica (Senn ex Szabó) O. Bolòs, Vigo, Masalles & Ninot
  18. Knautia dipsacifolia subsp. gracilis (Szabó) Ehrend.
  19. Knautia dipsacifolia subsp. lancifolia (Heuff.) Ehrend.
  20. Knautia dipsacifolia subsp. pocutica (Szabó) Ehrend.
  21. Knautia dipsacifolia subsp. sixtina (Briq.) Ehrend.
  22. Knautia dipsacifolia subsp. turocensis (Borbás) Jáv. ex Kiss
  23. Knautia drymeia Heuff.
  24. Knautia drymeia subsp. centrifrons (Borbás) Ehrend.
  25. Knautia drymeia subsp. intermedia (Pernh. & Wettst.) Ehrend.
  26. Knautia drymeia subsp. nympharum (Boiss. & Heldr.) Ehrend.
  27. Knautia drymeia subsp. tergestina (Beck) Ehrend.
  28. Knautia fleischmannii (Hladnik ex Rchb.) Beck
  29. Knautia foreziensis Chass. & Szabó
  30. Knautia godetii Reut.
  31. Knautia gussonei Szabó
  32. Knautia illyrica Beck
  33. Knautia integrifola (Honck. ex L.) Bertol.
  34. Knautia kitaibelii (Schult.) Borbás
  35. Knautia longifolia (Waldst. & Kit.) W.D.J.Koch
  36. Knautia lucana Lacaita & Szabó
  37. Knautia macedonica Griseb.
  38. Knautia magnifica Boiss. & Orph.
  39. Knautia midzorensis Formánek
  40. Knautia mollis Jord.
  41. Knautia nevadensis (M.Winkl. ex Szabó) Szabó
  42. Knautia × norica Ehrend.
  43. Knautia orientalis L.
  44. Knautia pancicii Szabó
  45. Knautia pectinata Ehrend.
  46. Knautia persicina A.Kern.
  47. Knautia purpurea (Vill) Borbás
  48. Knautia ressmannii (Pacher) Borbás
  49. Knautia rupicola (Willk.) Font Quer
  50. Knautia salvadoris Sennen ex Szabó
  51. Knautia sarajevensis (Beck) Szabó
  52. Knautia subcanescens Jord.
  53. Knautia subscaposa Boiss. & Reut.
  54. Knautia tatarica (L.) Szabó
  55. Knautia transalpina (Christ) Briq.
  56. Knautia travnicensis (Beck) Szabó
  57. Knautia velebitica Szabó
  58. Knautia velutina Briq.
  59. Knautia visianii Szabó
status nije riješen:
  1. Knautia alboi Sennen & Szabó
  2. Knautia alboi Sennen
  3. Knautia × alleizettei Chass. & Szabó
  4. Knautia alpina Arv.-Touv.
  5. Knautia angustata (Rouy) Bonnier
  6. Knautia angustifolia Reut. ex Willk. & Lange
  7. Knautia arvensis J.M. Coult.
  8. Knautia arvernica Chass. & Szabó
  9. Knautia asperifolia Borbás
  10. Knautia × badensis Szabó
  11. Knautia balcanica Davidov
  12. Knautia bidens Boiss.
  13. Knautia biformis Borbás
  14. Knautia borderei Szabó
  15. Knautia brandisii Szabó
  16. Knautia brandzae Porc.
  17. Knautia budensis Borbás
  18. Knautia burgalensis Pau ex Font Quer
  19. Knautia campestris (Andrz. ex Besser) Fritsch
  20. Knautia carniolica Beck
  21. Knautia caroli-rechingeri Micevski
  22. Knautia carpathica Heuff.
  23. Knautia carpophylax Jord.
  24. Knautia centauroides Pomel
  25. Knautia ceretana Sennen
  26. Knautia chabertii Szabó
  27. Knautia × chassagnei Szabó
  28. Knautia communis Godr.
  29. Knautia × cousturieri Sennen & Szabó
  30. Knautia craciunelensis Porc.
  31. Knautia csikii Jáv. & Szabo
  32. Knautia cupularis Janka & Simonk.
  33. Knautia cuspidata Jord.
  34. Knautia dingleri Borbás
  35. Knautia diodon Guss.
  36. Knautia diversifolia DC.
  37. Knautia × dobrogensis Prodán
  38. Knautia dominii Klášt.
  39. Knautia eversii Szabó
  40. Knautia exaltata Schur
  41. Knautia felina Briq.
  42. Knautia glandulosa Arv.-Touv.
  43. Knautia granatensis Pau
  44. Knautia heliantha Janka ex Borbás
  45. Knautia heterotricha K.Koch
  46. Knautia heterotricha Sennen
  47. Knautia hirpina Szabó
  48. Knautia hirsuta (Lapeyr.) Breistr.
  49. Knautia × hungarica Borbás
  50. Knautia illyrica f. montenegrina Beck
  51. Knautia indivisa Boreau
  52. Knautia × intercedens Beck
  53. Knautia involucrata Sommier & Levier
  54. Knautia involucrata Sennen
  55. Knautia × jacotii Spinner
  56. Knautia javorkae Szabó
  57. Knautia kitaibelii Bordas.
  58. Knautia × kohleri Briq.
  59. Knautia kossuthii Pant.
  60. Knautia × lamottei Chass. & Szabó
  61. Knautia lanceolata Pomel
  62. Knautia latifolia Arv.-Touv.
  63. Knautia laxifoliata Sennen
  64. Knautia lebrunii J.Prudhomme
  65. Knautia legionensis DC.
  66. Knautia lemaniana Briq.
  67. Knautia longifolia Koch
  68. Knautia losae Sennen
  69. Knautia lucidifolia Szabó
  70. Knautia luteola Borbás
  71. Knautia lyrophylla Vis. & Pančić
  72. Knautia lyrophylla Pančić ex Boiss.
  73. Knautia mauritanica Pomel
  74. Knautia mimica Borbás
  75. Knautia montana DC.
  76. Knautia nauplia Borbás
  77. Knautia neglecta F.Meurer
  78. Knautia numantina (Pau) Devesa, Ortega Oliv. & J.López
  79. Knautia numidica Szabó
  80. Knautia occidentalis Hill
  81. Knautia ochroleuca Boiss.
  82. Knautia × oecsemensis Nyár.
  83. Knautia ovatifolia (Lag.) G.Don
  84. Knautia perfoliata Velen.
  85. Knautia petrovicii Briq.
  86. Knautia pontica Borbás
  87. Knautia propontica L.
  88. Knautia prostii Chass. & Szabó
  89. Knautia × pseudodrymeia Szabó
  90. Knautia × pterotoma Borbás ex Szabó
  91. Knautia puberula Jord.
  92. Knautia queraltii Sennen
  93. Knautia × ramosissima Szabó
  94. Knautia rechingeri Szabó
  95. Knautia rhodopensis Szabó
  96. Knautia rimosa Borbás
  97. Knautia salcedii G.Don
  98. Knautia × sambucifolia (Godet) Briq.
  99. Knautia sendtneri Brügger
  100. Knautia × sennenii Szabó
  101. Knautia × sequanica Szabó
  102. Knautia serajewensis Beck
  103. Knautia serbica Formánek
  104. Knautia shepardi Post & Beauverd
  105. Knautia silvatica Dub.
  106. Knautia simonkaiana Szabó
  107. Knautia slovaca Štěpánek
  108. Knautia × spectabilis Chass. & Szabó
  109. Knautia subacaulis Schur
  110. Knautia succisoides Briq.
  111. Knautia × szaboi Lengyel
  112. Knautia tergestina Beck
  113. Knautia tomentella (Szabó) Boros
  114. Knautia tomentosa Payot
  115. Knautia trachytica Chass. & Szabó
  116. Knautia transsilvanica Schur
  117. Knautia × trelovicensis Szabó
  118. Knautia trichotoma Moench
  119. Knautia turocensis Szabó
  120. Knautia × ujhelyii Jáv.
  121. Knautia urvillei Coult.
  122. Knautia × vadasii Lengyel
  123. Knautia variabilis F.W.Schultz
  124. Knautia villarii Sennen
  125. Knautia virgata Jord.
  126. Knautia wagneri Briq.

Angiospermae → Magnoliopsida → Dipsacales → Caprifoliaceae

Kne[uredi VE | uredi]

Kneiffia Spach[uredi VE | uredi]

  1. Kneiffia allenii (Britton) Small
  2. Kneiffia arenicola Small
  3. Kneiffia brevistipata Pennell
  4. Kneiffia fruticosa (L.) Spach ex Raim.
  5. Kneiffia glauca (Michx.) Spach
  6. Kneiffia hybrida Small
  7. Kneiffia latifolia Rydb.
  8. Kneiffia pilosella (Raf.) A. Heller
  9. Kneiffia pratensis Small
  10. Kneiffia pumila (L.) Spach
  11. Kneiffia riparia (Nutt.) Walp.
  12. Kneiffia semiglandulosa Pennell
  13. Kneiffia spachiana (Torr. & A. Gray) Small
  14. Kneiffia subglobosa Small
  15. Kneiffia tetragona (Roth) Pennell
status nije riješen:
  1. Kneiffia angustifolia Spach
  2. Kneiffia charlesii Lahman
  3. Kneiffia depauperata Jenn.
  4. Kneiffia floribunda Spach
  5. Kneiffia gracilis (Fisch. & C.A.Mey.) Bartl.
  6. Kneiffia linearifolia Spach
  7. Kneiffia maculata Spach
  8. Kneiffia michauxii Spach
  9. Kneiffia serotina (Lehm.) Bartl.
  10. Kneiffia suffruticosa Spach
  11. Kneiffia sumstinei Jenn.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Myrtales → Onagraceae , Knema

Kni[uredi VE | uredi]

Knightia R.Br.[uredi VE | uredi]

  1. Knightia strobilina (Labill.) Virot
status nije riješen:
  1. Knightia darlingii F.Muell.
  2. Knightia deplanchei Vieill. ex Brongn. & Gris
  3. Knightia excelsa R.Br.
  4. Knightia integrifolia A.Cunn.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Proteales → Proteaceae

Kniphofia Moench[uredi VE | uredi]

  1. Kniphofia acraea Codd
  2. Kniphofia albescens Codd
  3. Kniphofia albomontana Baijnath
  4. Kniphofia angustifolia (Baker) Codd
  5. Kniphofia ankaratrensis Baker
  6. Kniphofia baurii Baker
  7. Kniphofia benguellensis Welw. ex Baker
  8. Kniphofia bequaertii De Wild.
  9. Kniphofia brachystachya (Zahlbr.) Codd
  10. Kniphofia breviflora Harv. ex Baker
  11. Kniphofia bruceae (Codd) Codd
  12. Kniphofia buchananii Baker
  13. Kniphofia caulescens Baker
  14. Kniphofia citrina Baker
  15. Kniphofia coddiana Cufod.
  16. Kniphofia coralligemma E.A.Bruce
  17. Kniphofia crassifolia Baker
  18. Kniphofia drepanophylla Baker
  19. Kniphofia dubia De Wild.
  20. Kniphofia ensifolia Baker
  21. Kniphofia × erythraeae Fiori
  22. Kniphofia evansii Baker
  23. Kniphofia fibrosa Baker
  24. Kniphofia flammula Codd
  25. Kniphofia fluviatilis Codd
  26. Kniphofia foliosa Hochst.
  27. Kniphofia galpinii Baker
  28. Kniphofia goetzei Engl.
  29. Kniphofia gracilis Harv. ex Baker
  30. Kniphofia grantii Baker
  31. Kniphofia hildebrandtii Cufod.
  32. Kniphofia hirsuta Codd
  33. Kniphofia ichopensis Schinz
  34. Kniphofia insignis Rendle
  35. Kniphofia isoetifolia Hochst.
  36. Kniphofia latifolia Codd
  37. Kniphofia laxiflora Kunth
  38. Kniphofia leucocephala Baijnath
  39. Kniphofia linearifolia Baker
  40. Kniphofia littoralis Codd
  41. Kniphofia marungensis Lisowski & Wiland
  42. Kniphofia mulanjeana S.Blackmore
  43. Kniphofia multiflora J.M.Wood & M.S.Evans
  44. Kniphofia nana Marais
  45. Kniphofia northiae Baker
  46. Kniphofia nubigena Mildbr.
  47. Kniphofia pallidiflora Baker
  48. Kniphofia paludosa Engl.
  49. Kniphofia parviflora Kunth
  50. Kniphofia pauciflora Baker
  51. Kniphofia porphyrantha Baker
  52. Kniphofia praecox Baker
  53. Kniphofia princeae (A.Berger) Marais
  54. Kniphofia pumila (Aiton) Kunth
  55. Kniphofia reflexa Hutch. ex Codd
  56. Kniphofia reynoldsii Codd
  57. Kniphofia rigidifolia E.A.Bruce
  58. Kniphofia ritualis Codd
  59. Kniphofia rooperi (T.Moore) Lem.
  60. Kniphofia rufa sensu Codd, non Bak.
  61. Kniphofia sarmentosa (Andrews) Kunth
  62. Kniphofia schimperi Baker
  63. Kniphofia splendida E.A.Bruce
  64. Kniphofia stricta Codd
  65. Kniphofia sumarae Deflers
  66. Kniphofia tabularis Marloth
  67. Kniphofia thodei Baker
  68. Kniphofia thomsonii Baker
  69. Kniphofia triangularis Kunth
  70. Kniphofia typhoides Codd
  71. Kniphofia tysonii Baker
  72. Kniphofia umbrina Codd
  73. Kniphofia uvaria (L.) Oken
status nije riješen:
  1. Kniphofia breviflora Harv. Ex Bak.
  2. Kniphofia × elegans Bergmans
  3. Kniphofia gracilis Harv. Ex Bak.
  4. Kniphofia × grandis Gumbl.
  5. Kniphofia × hybrida Gumbl.
  6. Kniphofia kirkii Baker
  7. Kniphofia × maxima Gumbl.
  8. Kniphofia nepalensis C. Hort.
  9. Kniphofia × nobilis Gumbl.
  10. Kniphofia primulina Baker
  11. Kniphofia rufa Baker
  12. Kniphofia × saundersii Gumbl.
  13. Kniphofia × spectabilis Gumbl.

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Xanthorrhoeaceae

Kno[uredi VE | uredi]

Knorringia (Czukav.) S.P.Hong[uredi VE | uredi]

  1. Knorringia sibirica (Laxm.) S.P. Hong

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Polygonales → Polygonaceae

Knowltonia Salisb.[uredi VE | uredi]

  1. Knowltonia brevistylis Szyszył.
  2. Knowltonia transvaalensis Szyszył.
status nije riješen:
  1. Knowltonia rotundifolia Huth

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ranunculales → Ranunculaceae

Knoxia L.[uredi VE | uredi]

  1. Knoxia congesta Pit.
  2. Knoxia hedyotoidea (K.Schum.) Puff & Robbr.
  3. Knoxia hookeriana (R.Bhattacharjee & Deb) Subba Rao & Kumari
  4. Knoxia lineata DC.
  5. Knoxia manika (Verdc.) Puff & Robbr.
  6. Knoxia plantaginea Wall.
  7. Knoxia platycarpa Arn.
  8. Knoxia rosettifolia Geddes
  9. Knoxia roxburghii (Spreng.) M.A.Rau
  10. Knoxia spicata (Thwaites ex Trimen) Ridsdale
  11. Knoxia sumatrensis (Retz.) DC.
  12. Knoxia wightiana Wall. ex G.Don
  13. Knoxia zeylanica L.
status nije riješen:
  1. Knoxia exaltata Griff.
  2. Knoxia stricta Miq.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Rubiaceae

Izvori[uredi VE | uredi]