Dodatak:Popis kritosjemenjača, Qu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Qua[uredi VE | uredi]

Quadrella (DC.) J.Presl[uredi VE | uredi]

  1. Quadrella alainiana Cornejo & Iltis
  2. Quadrella cynophallophora (L.) Hutch.
  3. Quadrella dressleri Cornejo & Iltis
  4. Quadrella gonaivensis (Helwig) Hutch.
  5. Quadrella incana (Kunth) Iltis & Cornejo
  6. Quadrella isthmensis (Eichler) Hutch.
  7. Quadrella jamaicensis (Jacq.) J.Presl
  8. Quadrella lindeniana Cornejo & Iltis
  9. Quadrella morenoi Cornejo & Iltis
  10. Quadrella odoratissima (Jacq.) Hutch.
  11. Quadrella quintanarooensis Iltis & Cornejo

Angiospermae → Magnoliopsida → Capparales → Capparaceae

Quadripterygium Tardieu[uredi VE | uredi]

  1. Quadripterygium poilanei Tardieu

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Celastrales → Celastraceae

Qualea Aubl.[uredi VE | uredi]

  1. Qualea acuminata Spruce ex Warm.
  2. Qualea albiflora Warm.
  3. Qualea amapaensis Balslev & S.A.Mori
  4. Qualea amoena Ducke
  5. Qualea brasiliana Stafleu & Marc.-Berti
  6. Qualea brevipedicellata Stafleu
  7. Qualea calantha Pilg.
  8. Qualea calophylla Pittier
  9. Qualea clavata Stafleu
  10. Qualea coerulea Aubl.
  11. Qualea cordata Spreng.
  12. Qualea cryptantha (Spreng.) Warm.
  13. Qualea cyanea Ducke
  14. Qualea cymulosa Schery
  15. Qualea decorticans Ducke
  16. Qualea densiflora Warm.
  17. Qualea dichotoma (Mart.) Warm. ex Wille
  18. Qualea dinizii Ducke
  19. Qualea elegans Taub. ex Benoist
  20. Qualea gardneriana Warm.
  21. Qualea gestasiana A.St.-Hil.
  22. Qualea glaziovii Warm.
  23. Qualea gracilior Pilg.
  24. Qualea grandiflora Mart.
  25. Qualea hannekesaskiarum Marc.-Berti
  26. Qualea homosepala Ducke
  27. Qualea impexa J.F.Macbr.
  28. Qualea ingens Warm.
  29. Qualea labouriauana Paula
  30. Qualea lineata Stafleu
  31. Qualea lundii (Warm.) Warm.
  32. Qualea macropetala Spruce ex Warm.
  33. Qualea magna Kuhlm.
  34. Qualea megalocarpa Stafleu
  35. Qualea moriboomii Marc.-Berti
  36. Qualea multiflora Mart.
  37. Qualea nitida Stafleu
  38. Qualea panamensis Marc.-Berti
  39. Qualea paraensis Ducke
  40. Qualea parviflora Mart.
  41. Qualea polychroma Stafleu
  42. Qualea psidiifolia Spruce ex Warm.
  43. Qualea pulcherrima Spruce ex Warm.
  44. Qualea rosea Aubl.
  45. Qualea rupicola Ducke
  46. Qualea sacculata Stafleu
  47. Qualea schomburgkiana Warm.
  48. Qualea selloi Warm.
  49. Qualea sprucei Warm.
  50. Qualea suprema Ducke
  51. Qualea tessmannii Mildbr.
  52. Qualea themistoclesii Ducke
  53. Qualea tricolor Benoist
  54. Qualea tuberculata Stafleu
  55. Qualea wittrockii Malme
  56. Qualea wurdackii Marc.-Berti
status nije riješen:
  1. Qualea johannabakkerae Marc.-Berti
  2. Qualea marioniae Marc.-Berti
  3. Qualea muelleriana M.R.Schomb.
  4. Qualea perrinii Spreng.
  5. Qualea steyermarkiana Marc.-Berti

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Myrtales → Vochysiaceae

Quamoclidion Choisy[uredi VE | uredi]

  1. Quamoclidion triflorum (Benth.) Standl.
status nije riješen:
  1. Quamoclidion angulatum Choisy
  2. Quamoclidion cordifolium Osterh.
  3. Quamoclidion froebelii (Behr) Standl.
  4. Quamoclidion greenei (S.Watson) Standl.
  5. Quamoclidion laeve Rydb.
  6. Quamoclidion multiflorum (Torr.) A.Gray
  7. Quamoclidion pendulum Ripley

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Nyctaginaceae

Quamoclit Mill.[uredi VE | uredi]

  1. Quamoclit bracteata (Cav.) Roberty
  2. Quamoclit digitata (L.) G. Don
  3. Quamoclit eustachiana (Jacq.) G. Don
  4. Quamoclit filiformis (Jacq.) Roberty
  5. Quamoclit longiflora (Humb. & Bonpl. ex Willd.) G. Don
  6. Quamoclit repanda (Jacq.) Roberty
  7. Quamoclit triloba (L.) G. Don
status nije riješen:
  1. Quamoclit acuta Mast.
  2. Quamoclit dominguensis M. Gómez
  3. Quamoclit hastat G. Don
  4. Quamoclit leucantha G. Don
  5. Quamoclit mina G.Don
  6. Quamoclit oculatus Naud. ex Huber
  7. Quamoclit purpureus Huber
  8. Quamoclit quamoclit Britton
  9. Quamoclit rochai Hoehne
  10. Quamoclit ruiziana G.Don
  11. Quamoclit ruselliaeflora M.Martens & Galeotti
  12. Quamoclit sagittaefolia Choisy
  13. Quamoclit × sloteri Nieuwl.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Solanales → Convolvulaceae

Quamoclita Raf.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Quamoclita bipinnata Raf.
  2. Quamoclita coccinea Raf.
  3. Quamoclita cordata Raf.
  4. Quamoclita denticulata Raf.
  5. Quamoclita hybrida Raf.
  6. Quamoclita lacunosa Raf.
  7. Quamoclita litoralis Raf.
  8. Quamoclita rubra Raf.
  9. Quamoclita solanifolia Raf.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Solanales → Convolvulaceae

Quapoya Aubl.[uredi VE | uredi]

  1. Quapoya bracteolata (Planch. & Triana) Sandwith
  2. Quapoya froesii Maguire
  3. Quapoya longipes (Ducke) Maguire
  4. Quapoya peruviana (Poepp. & Endl.) Kuntze
  5. Quapoya scandens Aubl.
status nije riješen:
  1. Quapoya laxiflora Poepp.
  2. Quapoya ligulata Klotzsch
  3. Quapoya littoralis Planch. & Triana
  4. Quapoya panapary Steud.
  5. Quapoya sulphurea Poepp.
  6. Quapoya surinamensis Miq.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Malpighiales → Clusiaceae

Quaqua N.E.Br.[uredi VE | uredi]

  1. Quaqua acutiloba (N.E.Br.) Bruyns
  2. Quaqua arida (Masson) Plowes
  3. Quaqua armata (N.E.Br.) Bruyns
  4. Quaqua framesii (Pillans) Bruyns
  5. Quaqua incarnata (L.f.) Bruyns
  6. Quaqua inversa (N.E.Br.) Bruyns
  7. Quaqua linearis (N.E.Br.) Bruyns
  8. Quaqua mammillaris (L.) Bruyns
  9. Quaqua marlothii (N.E.Br.) Bruyns
  10. Quaqua multiflora (R.A.Dyer) Bruyns
  11. Quaqua parviflora (Masson) Bruyns
  12. Quaqua pillansii (N.E.Br.) Bruyns
  13. Quaqua pruinosa (Masson) Bruyns
  14. Quaqua ramosa (Masson) Bruyns
status nije riješen:
  1. Quaqua albersii Plowes
  2. Quaqua confusa Plowes
  3. Quaqua pallens Bruyns
  4. Quaqua radiata Plowes

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Apocynaceae

Quararibea Aubl.[uredi VE | uredi]

  1. Quararibea alata (Little) Cuatrec.
  2. Quararibea alchornifolia (Planch. & Triana) Vischer
  3. Quararibea amazonica Ulbr.
  4. Quararibea amplifolia (Pittier) Cuatrec.
  5. Quararibea apaporiensis (Cuatrec.) A.Robyns & S.Nilsson
  6. Quararibea aristeguietae Cuatrec.
  7. Quararibea asterolepis Pittier
  8. Quararibea asymmetrica (Cuatrec.) Cuatrec.
  9. Quararibea aurantiocalyx W.S.Alverson
  10. Quararibea bicolor (Ducke) Cuatrec.
  11. Quararibea bilobata A.Robyns
  12. Quararibea bolivarii (Cuatrec.) Cuatrec.
  13. Quararibea bracteolosa (Ducke) Cuatrec.
  14. Quararibea cacao (Triana & Planch.) Baill.
  15. Quararibea caldasiana Fern. Alonso
  16. Quararibea casasecae Fern. Alonso & Castrov.
  17. Quararibea castano (H.Karst. & Triana) Cuatrec.
  18. Quararibea chodatii Vischer
  19. Quararibea ciroana Cuatrec.
  20. Quararibea coloradorum (Benoist) Cuatrec.
  21. Quararibea cordata (Bonpl.) Vischer
  22. Quararibea cornucopiae (Vischer) Vischer
  23. Quararibea costaricensis W.S.Alverson
  24. Quararibea cruceto (Cuatrec.) Cuatrec.
  25. Quararibea dolichopoda A.Robyns
  26. Quararibea dolichosiphon A.Robyns & S.Nilsson
  27. Quararibea dowdingii (Sprague) Vischer
  28. Quararibea duckei Huber
  29. Quararibea floribunda (A.St.-Hil. & Naudin) K.Schum.
  30. Quararibea foenigraeca Cuatrec.
  31. Quararibea funebris (La Llave) Vischer
  32. Quararibea gentlei Lundell
  33. Quararibea gigantiflora Pittier
  34. Quararibea glandifera (Planch. & Triana) Vischer
  35. Quararibea gomeziana W.S.Alverson
  36. Quararibea grandifolia (Little) Cuatrec.
  37. Quararibea guianensis Aubl.
  38. Quararibea hirta (Cuatrec.) Cuatrec.
  39. Quararibea huallagensis (Cuatrec.) J.F.Macbr.
  40. Quararibea idroboi (Cuatrec.) A.Robyns & S.Nilsson
  41. Quararibea inaequalis (Dugand) García-Barr. & Hern.Cam.
  42. Quararibea inaequilatera Cuatrec.
  43. Quararibea intricata A.Robyns & S.Nilsson
  44. Quararibea jefensis A.Robyns & S.Nilsson
  45. Quararibea lasiocalyx (K.Schum.) Vischer
  46. Quararibea lecythicarpa (Ducke) Cuatrec.
  47. Quararibea leptandra Cuatrec.
  48. Quararibea lomensis Cuatrec.
  49. Quararibea longiflora (Gleason) Cuatrec.
  50. Quararibea longipes (Little) Montiel
  51. Quararibea longitubulosa A.Robyns
  52. Quararibea loretoyacuensis Cuatrec.
  53. Quararibea magnifica Pittier
  54. Quararibea malacocalyx A.Robyns & S.Nilsson
  55. Quararibea martini Baill.
  56. Quararibea obliquifolia (Standl.) Standl.
  57. Quararibea oblongifolia (Poepp. & Endl.) Vischer
  58. Quararibea obovalifolia Pittier
  59. Quararibea ochrocalyx (K.Schum.) Vischer
  60. Quararibea palenquiana A.Robyns
  61. Quararibea paraensis (Huber) Vischer
  62. Quararibea parviflora Lundell
  63. Quararibea parvifolia Standl.
  64. Quararibea pendula W.S.Alverson
  65. Quararibea pendulifera K.Schum.
  66. Quararibea penduliflora K. Schum.
  67. Quararibea platyphylla Pittier & Donn.Sm.
  68. Quararibea pterocalyx Hemsl.
  69. Quararibea pumila W.S.Alverson
  70. Quararibea putumayensis Cuatrec.
  71. Quararibea rhombifolia (Cuatrec.) J.F.Macbr.
  72. Quararibea sanblasensis A.Robyns
  73. Quararibea santaritensis W.S.Alverson
  74. Quararibea schultesii Cuatrec.
  75. Quararibea sclerophylla (Cuatrec.) Cuatrec.
  76. Quararibea soegengii (Cuatrec.) A.Robyns & S.Nilsson
  77. Quararibea spatulata Ducke
  78. Quararibea stenopetala (Standl. & Cuatrec.) J.F.Macbr.
  79. Quararibea stenophylla Pittier
  80. Quararibea steyermarkii Cuatrec.
  81. Quararibea sulcata Cuatrec.
  82. Quararibea turbinata (Sw.) Poir.
  83. Quararibea uribei García-Barr. & Hern.Cam.
  84. Quararibea velutina Cuatrec.
  85. Quararibea verticillaris (Moc. & Sessé ex DC.) Vischer
  86. Quararibea wittii K.Schum. & Ulbr.
  87. Quararibea wurdackii A.Robyns
  88. Quararibea yunckeri Standl.
status nije riješen:
  1. Quararibea cogolloi Fern.Alonso
  2. Quararibea cryptantha Fern.Alonso
  3. Quararibea glazovii K. Schum.
  4. Quararibea lopezperaltae Gallardo-Hern. & Lorea-Hern.
  5. Quararibea mayanum Lorea-Hern. & Gallardo-Hern.
  6. Quararibea rangelii Fern.Alonso
  7. Quararibea ruiziana Fern.Alonso
  8. Quararibea sessiliflora Miranda
  9. Quararibea tessmannii Ulbr.
  10. Quararibea tulekunae Fern.Alonso

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Malvales → Malvaceae

Quartinia Endl.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Quartinia abyssinica A.Rich.
  2. Quartinia repens Endl. ex Walp.
  3. Quartinia turfosa A.Rich.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Myrtales → Lythraceae

Quassia L.[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Sapindales → Simaroubaceae

Quaternella Pedersen[uredi VE | uredi]

  1. Quaternella confusa Pedersen
  2. Quaternella ephedroides Pedersen
status nije riješen:
  1. Quaternella glabratoides (Suess.) Pedersen

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Amaranthaceae

Que[uredi VE | uredi]

Quechualia H.Rob.[uredi VE | uredi]

  1. Quechualia cardenasii (H.Rob.) H.Rob.
  2. Quechualia fulta (Griseb.) H.Rob.
  3. Quechualia smithii H.Rob.
  4. Quechualia trixioides (Rusby) H.Rob.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Queenslandiella Domin[uredi VE | uredi]

  1. Queenslandiella hyalina (Vahl) Ballard

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Poales → Cyperaceae

Quekettia Lindl.[uredi VE | uredi]

  1. Quekettia jenmanii Rchb.f.
  2. Quekettia microscopica Lindl.
  3. Quekettia papillosa Garay
  4. Quekettia pygmaea (Cogn.) Garay & R.E.Schult.
  5. Quekettia vermeuleniana Determann

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae

Quelchia N.E.Br.[uredi VE | uredi]

  1. Quelchia bracteata "Maguire, Steyerm. & Wurdack"
  2. Quelchia cardonae Steyerm.
  3. Quelchia conferta N.E.Br.
  4. Quelchia eriocaulis "Maguire, Steyerm. & Wurdack"
  5. Quelchia × grandifolia "Maguire, Steyerm. & Wurdack"

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Queltia Salisb.[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Amaryllidaceae

Quercus Linnaeus[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Quercus adriatica Simonk.
  2. Quercus africana Barrow
  3. Quercus agbayi Lavallée
  4. Quercus aliena J.-G.Jack
  5. Quercus × alienocrispula H.Ohba
  6. Quercus allardii Hy
  7. Quercus allorgeana A. Camus
  8. Quercus alnoides Lavallée
  9. Quercus ambigens Jord.
  10. Quercus angustifolia Sessé & Moc.
  11. Quercus angustifolia Siebold ex Lavallée
  12. Quercus annenkowii Kauffm. ex Trautv.
  13. Quercus arenicola Ashe
  14. Quercus asiatica Borbás
  15. Quercus × audleyensis A.Henry
  16. Quercus × barlandensis Borza
  17. Quercus × barnova Georgescu & Dobrescu
  18. Quercus bawanglingensis C.C.Huang, Ze X.Li & F.W.Xing
  19. Quercus × bibbiana Trel.
  20. Quercus biglandulosa Lavallée
  21. Quercus borosii Mátyás
  22. Quercus bulgurluensis A.Camus
  23. Quercus canbyi trel x galeanensis C.H. Mull.
  24. Quercus cantala Roxb.
  25. Quercus carolinensis Münchh.
  26. Quercus carpatica Kit.
  27. Quercus caudicans Née
  28. Quercus cepifera H.Lév.
  29. Quercus cerridolepis O.Schwarz
  30. Quercus cerrifolia Villar
  31. Quercus clivia Dehnh. ex Pasq.
  32. Quercus collettii King
  33. Quercus comata Lavallée
  34. Quercus × corcyrensis A.Camus
  35. Quercus densifolia Abel
  36. Quercus × devensis Simonk.
  37. Quercus × digenea Borbás
  38. Quercus dilacerata Lavallée
  39. Quercus divaricata Lindl. ex Wall.
  40. Quercus djiringensis A.Camus
  41. Quercus dubia L.
  42. Quercus dunniana H.Lév.
  43. Quercus elegans Lojac.
  44. Quercus ellipsoidea Jord.
  45. Quercus × ermolenkoi Badalov
  46. Quercus faberi Hance
  47. Quercus fagx fagineomirbeckii Villar
  48. Quercus fapannsii Lavallée
  49. Quercus × fuscata Lojac.
  50. Quercus × getica Morariu
  51. Quercus glabriculupa Barnett
  52. Quercus glomerata Roxb.
  53. Quercus greeneana Hansen
  54. Quercus × hariotii Hy ex Harr. & Guyét.
  55. Quercus herculis Borbás
  56. Quercus × hickelii A.Camus
  57. Quercus × hypophaeos Booth ex Koehne
  58. Quercus × idzuensis Makino
  59. Quercus ijamahoso Siebold ex Miq.
  60. Quercus inaequalis Watelet
  61. Quercus ipes HU
  62. Quercus jahnii Simonk.
  63. Quercus jamabuwa Siebold ex Miq.
  64. Quercus jurgensii A. DC.
  65. Quercus × kanitziana Borbás
  66. Quercus × kewensis Osborn
  67. Quercus kormesina Lavallée
  68. Quercus laciniata Vuk.
  69. Quercus leptocarpa Vuk.
  70. Quercus leptocarpa Jord.
  71. Quercus leucifolia Schltdl. & Cham.
  72. Quercus lezermaniana Bosc ex Poir.
  73. Quercus × libanerris Boom
  74. Quercus lorentii Hochst.
  75. Quercus lumbea Blume
  76. Quercus lyauteyi Sennen
  77. Quercus × macdanielii T.L.Green & W.J.Hess
  78. Quercus macdonaldii Greene & Kellogg
  79. Quercus × mahonii E.J.Palmer
  80. Quercus mayor Trel.
  81. Quercus mellifera Ocampo-Paus
  82. Quercus microchlamys Jord.
  83. Quercus mongolika Fisch. ex Ledeb.
  84. Quercus × montserratii C.Vicioso
  85. Quercus nanchuanica C.C.Huang
  86. Quercus × nessiana E.J.Palmer
  87. Quercus neumannii Lavallée
  88. Quercus noultonensis Ashe
  89. Quercus novagrenobii Lavallée
  90. Quercus novi-orleani Petzold & Kirchner
  91. Quercus noviaureliani Lavallée
  92. Quercus numantina Ceballos & Vicioso
  93. Quercus obtecta Poir.
  94. Quercus ocreata Jungh. ex Miq.
  95. Quercus ovigera Jord.
  96. Quercus parvifolia Benth. ex Ettingsh.
  97. Quercus paucidentata Newb.
  98. Quercus peckiana Riddell
  99. Quercus phellodrys Link ex Steud.
  100. Quercus pisiformis Small
  101. Quercus platyphylla Morogues
  102. Quercus × polycarpoides Georgescu & Ciobanu
  103. Quercus × pseudocerris Rouy
  104. Quercus pseudocornea A.Chev.
  105. Quercus × pseudodalechampii Cretz.
  106. Quercus pubens Kotschy ex Wenz.
  107. Quercus pumila Castigl.
  108. Quercus quexigo Lavallée
  109. Quercus raineri Berenger ex Pritz.
  110. Quercus ravenscroftiana A.Murray
  111. Quercus rehderi Trel.
  112. Quercus rhombifolia Riddell
  113. Quercus richardii Bosc
  114. Quercus × richteri Baenitz.
  115. Quercus rineharticena Hansen
  116. Quercus roseostriata Lavallée
  117. Quercus rostrata Vuk.
  118. Quercus × sargentii Rehder
  119. Quercus × sauteri Dalla Torre & Sarnth.
  120. Quercus schochiana Dieck. Ex E. J. Palmer
  121. Quercus × schwarzii A.Camus
  122. Quercus semilanuginosa Borbás
  123. Quercus serra Unger
  124. Quercus serrata Thunb.
  125. Quercus setifera T.Moore
  126. Quercus severnensis E.W. Berry
  127. Quercus × simonkaiana J.Wagner
  128. Quercus sirokasi Siebold
  129. Quercus × sooi Mátyás
  130. Quercus spathulata Watelet
  131. Quercus stenocarpa Lavallée
  132. Quercus × stewardii Rehder
  133. Quercus striata Siebold ex André
  134. Quercus suberoides Raf.
  135. Quercus subfastigiata Lavallée
  136. Quercus × subglaucescens A.Camus
  137. Quercus × sublaurifolia Trel.
  138. Quercus suboccolta Jord.
  139. Quercus × sudworthii Trel.
  140. Quercus szovitsii Gand.
  141. Quercus takatorensis Makino
  142. Quercus × teriana C.Vicioso
  143. Quercus tomentella Jord.
  144. Quercus trabuttii Hy
  145. Quercus truncatula Jord.
  146. Quercus × turneri Willd.
  147. Quercus urvabensis Trel.
  148. Quercus × valachica Beldie
  149. Quercus vertesiensis Kit.
  150. Quercus × vilmoriniana A.Camus
  151. Quercus viridis Hansen
  152. Quercus × warburgii A.Camus
  153. Quercus × warei T.L.Green & W.J.Hess
  154. Quercus webbei Amo

Angiospermae → Magnoliopsida → Fagales → Fagaceae

Queria Loefl.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Queria argyrocoma Eaton
  2. Queria chilensis Steud. & Hochst.
  3. Queria dichotoma Moench
  4. Queria dichotoma Maxim. ex Franch. & Sav.
  5. Queria multiflora Steud.
  6. Queria sessiliflora Eaton

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Caryophyllaceae

Quesnelia Gaudich.[uredi VE | uredi]

  1. Quesnelia alvimii Leme
  2. Quesnelia arvensis (Vell.) Mez
  3. Quesnelia augusto-coburgii Wawra
  4. Quesnelia blanda (Schott ex Beer) Mez
  5. Quesnelia clavata Amorim & Leme
  6. Quesnelia conquistensis Leme
  7. Quesnelia dubia Leme
  8. Quesnelia edmundoi L.B.Sm.
  9. Quesnelia humilis Mez
  10. Quesnelia imbricata L.B.Sm.
  11. Quesnelia indecora Mez
  12. Quesnelia kautskyi C.M.Vieira
  13. Quesnelia koltesii Amorim & Leme
  14. Quesnelia lateralis Wawra
  15. Quesnelia liboniana (De Jonghe) Mez
  16. Quesnelia marmorata (Lem.) Read
  17. Quesnelia morreniana (Baker) Mez
  18. Quesnelia quesneliana (Brongn.) L.B.Sm.
  19. Quesnelia seideliana L.B.Sm. & Reitz
  20. Quesnelia testudo Lindm.
  21. Quesnelia tubifolia Leme & L.Kollmann
  22. Quesnelia violacea Wand. & S.L.Proença
status nije riješen:
  1. Quesnelia chacoensis Rojas

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Poales → Bromeliaceae

Quetzalia Lundell[uredi VE | uredi]

  1. Quetzalia areolata (Lundell) Lundell
  2. Quetzalia contracta (Lundell) Lundell
  3. Quetzalia ilicina (Standl. & Steyerm.) Lundell
  4. Quetzalia mayana (Lundell & L.O.Williams) Lundell
  5. Quetzalia occidentalis (Loes. ex Donn.Sm.) Lundell
  6. Quetzalia pauciflora Lundell
  7. Quetzalia reynae Lundell
  8. Quetzalia schiedeana (Loes.) Lundell
  9. Quetzalia standleyi (Lundell) Lundell
  10. Quetzalia stipitata (Lundell) Lundell

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Celastrales → Celastraceae

Quezeliantha H.Scholz[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Brassicales → Brassicaceae

Qui[uredi VE | uredi]

Quiabentia Britton & Rose[uredi VE | uredi]

  1. Quiabentia verticillata (Vaupel) Borg
  2. Quiabentia zehntneri (Britton & Rose) Britton & Rose

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Cactaceae

Quidproquo Greuter & Burdet[uredi VE | uredi]

  1. Quidproquo confusum Greuter & Burdet

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Brassicales → Brassicaceae

Quiina Aubl.[uredi VE | uredi]

  1. Quiina amazonica A.C.Sm.
  2. Quiina attenuata J.V. Schneid. & Zizka
  3. Quiina berryi J.V. Schneid. & Zizka
  4. Quiina blackii Pires
  5. Quiina brevensis Pires
  6. Quiina cajambrensis Cuatrec.
  7. Quiina cidiana J.V. Schneid. & Zizka
  8. Quiina colonensis (D'Arcy) D'Arcy
  9. Quiina congesta R.S.Cowan
  10. Quiina cruegeriana Griseb.
  11. Quiina decaisneana Planch. & Triana
  12. Quiina duckei Pires
  13. Quiina florida Tul.
  14. Quiina gentryi J.V. Schneid. & Zizka
  15. Quiina glaziovii Engl.
  16. Quiina grandifolia Mildbr.
  17. Quiina guianensis Aubl.
  18. Quiina indigofera Sandwith
  19. Quiina integrifolia Pulle
  20. Quiina jamaicensis Griseb.
  21. Quiina juruana Ule
  22. Quiina klugii J.F.Macbr.
  23. Quiina lanceolata Dusén ex Ducke
  24. Quiina leptoclada Tul.
  25. Quiina longifolia Spruce ex Planch. & Triana
  26. Quiina macrophylla Tul.
  27. Quiina magallano-gomesii Schwacke
  28. Quiina maguirei Pires
  29. Quiina micrantha Tul.
  30. Quiina multiflora Cuatrec.
  31. Quiina negrensis A.C.Sm.
  32. Quiina nitens J.F.Macbr.
  33. Quiina obovata Tul.
  34. Quiina oiapocensis Pires
  35. Quiina paraensis Pires & Fróes
  36. Quiina parvifolia Lanj. & Heerdt
  37. Quiina peruviana Engl.
  38. Quiina piresii J.V. Schneid. & Zizka
  39. Quiina pteridophylla (Radlk.) Pires
  40. Quiina pubescens A.C.Sm.
  41. Quiina rhytidopus Tul.
  42. Quiina rigidifolia Pires
  43. Quiina schippii Standl.
  44. Quiina sessilis Choisy, Planch. & Triana
  45. Quiina silvatica Pulle
  46. Quiina tessmannii Mildbr.
  47. Quiina tinifolia Planch. & Triana
  48. Quiina ulei Pulle
  49. Quiina wurdackii Pires
  50. Quiina yatuensis J.V.Schneid. & Zizka
status nije riješen:
  1. Quiina decastyla Radlk.
  2. Quiina magellano-gomezii Schwacke
  3. Quiina maracaensis J.V. Schneid. & Zizka
  4. Quiina sessilis Choisy
  5. Quiina zamorensis J.V. Schneid. & Zizka

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Malpighiales → Ochnaceae

Quillaja Molina[uredi VE | uredi]

status nije riješen:

Angiospermae → Magnoliopsida → Fabales → Quillajaceae

Porodica Quillajaceae D. Don[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Fabales

Quinasis Raf.[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Rosales → Rosaceae

Quinasis Raf.[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Rosales → Rosaceae

Quinchamalium Molina[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Santalales → Schoepfiaceae

Quincula Raf.[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Solanales → Solanaceae

Quinetia Cass.[uredi VE | uredi]

  1. Quinetia urvillei Cass.
  2. Quinetia macgregorii "F Muell."; status nije riješen

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Quinio Schltdl.[uredi VE | uredi]

  1. Quinio cocculoides Schltdl. ; status nije riješen

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ranunculales → Menispermaceae

Quinquelobus Benj.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Quinquelobus glaber Benj.
  2. Quinquelobus minor Benj.
  3. Quinquelobus splendens Benj.
  4. Quinquelobus utriculariaeoides Benj.
  5. Quinquelobus utriculariiformis Benj.
  6. Quinquelobus utricularioides Benj.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Lamiales → Plantaginaceae

Quinqueremulus Paul G.Wilson[uredi VE | uredi]

  1. Quinqueremulus linearis Paul G.Wilson

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Quinquina Böhm.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Quinquina × macivoriana Kuntze
  2. Quinquina × mixtissima Kuntze

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Rubiaceae

Quintilia Endl.[uredi VE | uredi]

  1. Quintilia coerulea DC.; status nije riješen

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Lamiales → Gesneriaceae

Quintinia A.DC.[uredi VE | uredi]

  1. Quintinia acutifolia Kirk
  2. Quintinia altigena Schltr.
  3. Quintinia apoensis (Elmer) Schltr.
  4. Quintinia brassii Reeder
  5. Quintinia elliptica Hook.f.
  6. Quintinia epiphytica Mattf.
  7. Quintinia fawkneri F.Muell.
  8. Quintinia kuborensis P.Royen
  9. Quintinia lanceolata Reeder
  10. Quintinia ledermannii Schltr.
  11. Quintinia macgregorii F.Muell.
  12. Quintinia major (Baill.) Schltr.
  13. Quintinia media (Baill.) Guillaumin
  14. Quintinia minor (Baill.) Schltr.
  15. Quintinia montiswilhelmii P.Royen
  16. Quintinia neoebudica (Guillaumin) Guillaumin
  17. Quintinia nutantifora Schltr.
  18. Quintinia oreophila (Schltr.) Schltr.
  19. Quintinia pachyphylla Schltr.
  20. Quintinia parviflora (Schltr.) Schltr.
  21. Quintinia quatrefagesii F.Muell.
  22. Quintinia resinosa (Schltr.) Schltr.
  23. Quintinia rigida Ridl.
  24. Quintinia schlechterana O.C.Schmidt
  25. Quintinia serrata A.Cunn.
  26. Quintinia sieberi A.DC.
  27. Quintinia verdonii F.Muell.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Paracryphiales → Paracryphiaceae

Quiotania Zarucchi[uredi VE | uredi]

  1. Quiotania amazonica J. F. Morales; status nije riješen

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Apocynaceae

Quirosia Blanco[uredi VE | uredi]

  1. Quirosia secunda Blanco; status nije riješen

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Fabales → Fabaceae

Quisqualis L.[uredi VE | uredi]

  1. Quisqualis caudata Craib
  2. Quisqualis conferta (Jack) Exell
  3. Quisqualis littorea (Engl.) Exell
  4. Quisqualis malabarica Bedd.
  5. Quisqualis mussaendiflora (Engl. & Diels) Exell
  6. Quisqualis parviflora Gerrard ex Sond.
  7. Quisqualis parvifolia (Ridl.) Exell
  8. Quisqualis pellegriniana (Exell) Exell
  9. Quisqualis pierrei Gagnep.
  10. Quisqualis prostrata Craib
  11. Quisqualis sulcata Slooten
  12. Quisqualis thorelii Exell
status nije riješen:
  1. Quisqualis bibracteata Regel
  2. Quisqualis densiflora Wall. ex Miq.
  3. Quisqualis parviflora Gerr. Ex Harv.
  4. Quisqualis spinosa Naves ex Fern.-Vill.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Myrtales → Combretaceae

Quisqueya Dod[uredi VE | uredi]

  1. Quisqueya ekmanii Dod
  2. Quisqueya holdridgei Dod
  3. Quisqueya karstii Dod
  4. Quisqueya rosea (Mansf.) Dod

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae

Quisumbingia Merr.[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Apocynaceae

Quivisia Comm. ex Juss.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Quivisia chilosantha Bojer
  2. Quivisia decandra Cav.
  3. Quivisia filipes Baker
  4. Quivisia fruticosa J.F.Gmel.
  5. Quivisia grandifolia Scott-Elliot
  6. Quivisia heterophylla Cav.
  7. Quivisia heterophylla Sieber ex C.Presl
  8. Quivisia laciniata Balf.f.
  9. Quivisia laciniosa C.DC.
  10. Quivisia lanceolata C. DC.
  11. Quivisia mauritiana Baker
  12. Quivisia oppositifolia Cav.
  13. Quivisia ovata Cav.
  14. Quivisia racemosa Pers.
  15. Quivisia rigida C.DC.
  16. Quivisia sieberi C.DC.
  17. Quivisia tetramera C.DC.
  18. Quivisia trichopoda Baill.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Sapindales → Meliaceae

Quivisianthe Baill.[uredi VE | uredi]

  1. Quivisianthe papinae Baill.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Sapindales → Meliaceae

Izvori[uredi VE | uredi]