Dodatak:Popis nositelja Reda Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Red Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića

Red Danice hrvatske je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima trinaesto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995. godine. Red se dijeli na sedam jednako vrijednih odlikovanja:

Red Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića - dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za gospodarstvo.

Izgled[uredi VE | uredi]

Medaljon prikazuje portret znamenitog hrvatskog gospodarstvenika Blaža Lorkovića. Lijevo od portreta nalazi se natpis »BLAŽ«, a iznad glave u polukružnoj formi natpis »LORKOVIĆ«.

Nositelji[uredi VE | uredi]

Zadnje ažurirano lipanj, 2019. (N.N., br. 67/19.)

Godina Osoba Zasluga Izvor
1995. Čičin Šain, Ante
dr.; ambasador Republike Hrvatske
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Rogić, Zdravko
mr.; zamjenik guvernera Narodne banke Hrvatske
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Babić, Mate
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Baletić, Zvonimir
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Begović, Damir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Biondić , Josip (posrmtno)
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Boban, Marinko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Bošnjak, Živko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Bubalo, Steve
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Buzolić, Juraj
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Canjuga, Slavko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Cerovečki, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Cerin, Antun (posmrtno)
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Cetinski, Vinka
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Cišper, Vesna
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Čargonja, Darko
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Čavlek, Stjepan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Čermak, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Čović, Željko
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Dabčević Kučar, Savka
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Drk, Dragutin
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Đukan, Petar
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Gaži, Ivica
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Gredičak, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Gregurić, Franjo
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Crgić, Miljenko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Gucić, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Hitrec, Želimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Jakopec, Mladen
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Jakopec, Petar
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Jazbec, Martin
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Jurković, Pero
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Juroš, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Katičić, Martin
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Klancir, Danijel
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Kocijan, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Kovačev, Anton
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Krasić, Šima
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Kutle, Miroslav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Lalić, Boris
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Ledić, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Letica, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Luković, Frano
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Lužavec, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Luić, Zvonimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Majdak, Ivan
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Majdančić, Zvonimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Marčac, Boris
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Mateša, Zlatko
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Mikša, Branko
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Milas, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Misir, Lovro
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Mužić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Mudrinić, Ivica
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Njavro, Đuro
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Novak, Zlatko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Palma, Franco
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Pavelić, Jurica
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Popović, Marčelo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Penić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Perak, Mato
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Petric, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Petrović, Marijan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Petrović, Miloš
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Previšić, Jozo
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Pribičević, Đorđe
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Prka, Božo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Prlić, Jadranko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Radić, Genio
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Radolović, Karlo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Rose, Manfred
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Simunovich, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Srb, Vjekoslav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šafran, Stjepan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šajnović, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šarinić, Hrvoje
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šebelić, Mladen
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šegota, Boris
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šelej, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Škegro, Borislav
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šošić, Hrvoje
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Štern, Davor
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šutalo, Mladen
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Šutina, Davor
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Tarnaj, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Tepeš, Davorin
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Tišljar, Berislav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Todorić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Valentić, Nikica
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Veselica, Vlado
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Vidošević, Nadan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Vidulin, Šime
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Vuković, Marko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Zovko, Ciril
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Žapčić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 46/95.
1995. Katičić, Matija
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 49/95.
1996. Andrijanić, Ivo
prof. dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Bajrović, Latif
dipl. ing
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Barišić, Mirko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Bebek, Željko (posmrtno)
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Berkopić, Dražen
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Bilandžija, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Bosnar, Vladimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Čaklović, Aleksandar
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Čop, Mato
inženjer
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Čubela, Vinko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Čuhnil, Zdenka
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Ćurković, Jozo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Dimač, Zdravko
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Dodder, Želimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Dolić, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Druško, Antun
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Družak, Tomislav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Duh, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Felak, Nikola
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Filipi, Branko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Filipović, Franjo
dipl. ekonomista
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Gabrić, Stipo
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Grgurić, Anton
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Horvat, Anica
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Ivančić, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Jurić, Rino
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Jurjević, Nikola
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Karamarko, Mate
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Karaula, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Kiš, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Konig, Rudolf
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Kovačić, Marijan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Kračun, Velimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Kraljević, Mate
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Kutija, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Lulić, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Markota, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Matić, Slavko
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Matković, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Mekota, Željko (posrmtno)
dipl. oecc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Mezić, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Mikšić, Boris
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Mrkša, Hrvoje
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Novak, Pero
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Ordulj, Boris
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Paulin, Stjepan
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Pavlović, Ivan
kapetan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Pejić, Marko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Pevalek, Julius
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Plenković, Grgo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Presečan, Milan
inženjer
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Prka, Ljubo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Raič, Niko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Rajić, Emilija
dipl. pravnik
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Rajković, Milan
inženjer
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Rinčić, Zdenko
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Slamić, Ivan
inženjer
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Smuđ, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Sučić, Izidor
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Suknaić, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Sunđi, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Sušec, Dragutin
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Šango, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Šimić, Mijo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Širac, Marko
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Škrbina, Vladimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Šmalc, Vlasta
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Šoić, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Šturlan, Stjepan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Valjak, Franjo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Vinski, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Vlašić, Branimira
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Voloder, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Vukelić, Branko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Vukić, Dario
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Zagorec, Vladimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Zanjko, Ivica
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Zorčec, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Žabčić, Ratko
dipl. oecc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Žderić, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Živković, Marijan
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Župan, Marko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 56/96.
1996. Lujić, Ante
ing
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 69/96.
1997. Tarle, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 2/97.
1997. Artuković, Milan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 22/97.
1997. Loza, Leonid Ivanovič
generalni direktor i Predsjednik savjeta direktora kompanije "Novoship"
za osobite zasluge u razvitku gospodarskih odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije putem suradnje hrvatske brodogradnje i brodarske kompanije "Novoship" iz Krasknodarskog kraja N.N., br. 47/97.
1997. Antolović, Vladimir
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Baučić, Ante
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Božek, Terezija
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Cvek, Mladen
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Čačić, Mladen
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Čavlović, Petar
mr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Ćurković, Drago
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Dominiković, Zlatko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Dragičević, Tomislav
dr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Đerek, Ivan
dipl. pravnik
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Đukan, Petar
prof. dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Falkoni, Mladen
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Figurić, Mladen Stjepan
prof. dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Frković, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Govorčinović, Milan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Grahovac, Joso
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Granić, Goran
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Gregurić, Mladen
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Grgurić, Darko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Herceg, Srećko (posmrtno)
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Hodalić, Ivan
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Hrkač, Stipe
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Ivković, Vladimir
dipl. pravnik
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Jakopović, Branimir
dipl. ekonomist
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Jašić, Zoran
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Jaška, Darko
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Jurčec, Ljubomir
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Kireta, Vlado
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Klarić, Šime
dipl. ekonomist
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Kojaković, Andrija
mr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Kolesar, Srećko
dipl. pravnik
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Kramarić, Želimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Krstanović, Ivan
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Levačić, Juraj
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Lokas, Borislav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Lončarić, Rudolf
prof. dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Lujić, Ante
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Markešić, Mladen
dipl. oecc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Marković, Nada
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Medved, Gordana
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Mikulić, Dubravko
dipl. veterinar
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Odorčić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Palma, Franco
dipl. ekonomist
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Pavičić, Pero
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Pehar, Jakov
prof. dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Pejčić, Marijan
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Perković, Marijan
dipl. politolog
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Petric, Ante
mr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Porges, Nenad
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Radić, Đenio
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Radoš, Marijan
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Sabljić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Sikavica, Pere
prof. dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Skoblar, Frane
dipl. ekonomist
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Skolan, Vladimir
dipl. oecc
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Spajić, Ferdo
prof. dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Stocker, Ekkerhard
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Šadek, Đuro
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Šamarinec, Zlatko
mr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Šantek, Petar
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Šimičić, Velimir
dr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Škreb, Marko
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Špoljarić, Dragutin
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Tomić, Frane
prof. dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Tomšić, Frano
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Treber, Ivan
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Trstenjak, Dragutin
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Ujević, Milan
dipl. ekonomist
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Urlić, Hrvoje
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Vidović, Igor
dipl. ing.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 58/97.
1997. Galić, Miljenko
stožerni brigadir
za osobite zasluge na području gospodarstva N.N., br. 120/97.
1997. Brajković, Mijo
za osobiti doprinos u gospodarstvu N.N., br. 120/97.
1998. Alebić, Dušan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Babić, Tihomir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Bićanić, Vlado
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Blažević, Ankica
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Blažević, Ilija
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Bohnec, Đuro
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Bolotin, Tomo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Borić, Jasna
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Božić, Miroslav
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Brstilo, Mate
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Bulić, Niko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Cahun, Zlatko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Cota, Bogomil
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Čuvalo, Milan
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Dabo, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Dekanović, Antun
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Drvenskar, Vlado
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Duvnjak, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Erceg, Nedjeljko Špiro
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Grzunov, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Halle, Ivana
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Hlevnjak, Velimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Homen, Zlatko
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Hren, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Iličić, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Jagičić, Šime
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Jordanić, Branko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Jukić, Mijo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Jurković, Milan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Jurković, Vjeran
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Kapulica, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Kaštelan-Macan, Marija
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Kavać, Vlado
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Knezić, Josip
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Komlenović, Nikola (posrmtno)
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Kovač, Franjo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Kovačević, Božidar
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Kralj, Mladen
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Kramberger, Vladimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Krmpotić, Darko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Kulišić, Josip
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Magić, Zvonko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Markotić, Anto
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Markovac, Vlado
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Martinec, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Matić, Andrija
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Matiša, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Matulović-Dropulić, Marina
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Mervar, Milivoj
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Mioč, Miho
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Nota, Roman
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Novačić, Ivan
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Novak, Dubravko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Ocvirek, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Ostović, Damir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Perković, Mate
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Perleta, Mate
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Peršić, Milena
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Plenković, Antun
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Potrebica, Silva
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Puljić, Zvonimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Puškarić, Zvonimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Radnić, Ante
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Rakušić, Spomenka
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Rizvanbegović, Suad
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Salar, Vlado
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Sestrić, Miroslav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Sever, Stanislav
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Stojan, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Šakić, Zvonko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Šambić, Stjepan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Šorić, Ivan
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Šterc, Stjepan
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Štulić, Branko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Tadijančević, Stjepan
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Tomašević, Amelija
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Turudić, Marija
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Udovičić, Božo
akademik
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Varda, Kažimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Weiss, Miljenko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Zdjelarević, Davor
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Zorić, Lidija
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1998. Žanić, Vladimir
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 81/98.
1999. Anić, Mladen
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Banić, Stanko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Biškup, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Boras, Tonči
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Cesarec, Čedomil
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Čović, Vlado
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Dujmović, Stjepan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Filipović, Krešo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Frleta, Zdravko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Galić, Božo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Golik, Antun
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Herceg, Ljudevit
dr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Hock, Mirela
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Kero, Križan
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Kisić Wagner, Drago
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Kolarić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Kovačević, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Kovačević, Kruno
mr.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Kuljiš-Fürhtner, Ivo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Lazić, Stanko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Leko, Tomislav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Lešković, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Mateković, Nikola
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Međeral, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Miloloža, Branko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Mišetić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Mutak, Ivica
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Mužek, Stjepan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Pažić, Milan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Požgaj, Zdravko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Presečki, Zdravko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Rajgl, Zdenko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Regvar, Mato
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Sever, Franjo
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Širjan, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Šklebar, Dragutin
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Štibrić, Nikola
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Šuker, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Tomljenović, Ðuro
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Turk, Dragutin
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Vidov, Dragan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Zaher, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Zidarić, Karl
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 61/99.
1999. Giorgetta, Giovani
za osobite zasluge u promicanju prijateljskih odnosa između hrvatskog i talijanskog naroda, unapređivanjem kulturnih, gospodarskih i drugih veza N.N., br. 127/99.
2000. Babić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 131/00.
2000. Ivančan, Ivica
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 131/00.
2000. Krklec, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 131/00.
2000. Senčić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 131/00.
2001. Butković, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 57/01.
2001. Dujmušić, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 57/01.
2001. Jalšovec, Baltazar
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 57/01.
2001. Nikić, Gorazd
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 57/01.
2001. Režek, Danijel
dr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 57/01.
2001. Špiljak, Dragutin
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 57/01.
2001. Tomičić, Jakov
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 57/01.
2001. Viduka, Zvonimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 57/01.
2002. El Naggar, Moustafa
za osobit doprinos razvoju gospodarske surad­nje između Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipat N.N., br. 41/02.
2003. Hobeiche, Badih
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 99/03.
2003. Trnokop, Ivica
mr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 99/03.
2003. Bačurin, Nikola
za uspješno planira­nje, organizaciju i izgrad­nju mreže autocesta kao strateškoga infrastrukturnog projekta Republike Hrvat­ske N.N., br. 108/03.
2003. Brnić, Boro
za uspješno planira­nje, organizaciju i izgrad­nju mreže autocesta kao strateškoga infrastrukturnog projekta Republike Hrvat­ske N.N., br. 108/03.
2003. Bubalo, Žarko
za uspješno planira­nje, organizaciju i izgrad­nju mreže autocesta kao strateškoga infrastrukturnog projekta Republike Hrvat­ske N.N., br. 108/03.
2003. Fučić, Lino
za uspješno planira­nje, organizaciju i izgrad­nju mreže autocesta kao strateškoga infrastrukturnog projekta Republike Hrvat­ske N.N., br. 108/03.
2003. Komadina, Pavao
dr. sc.
za uspješno planira­nje, organizaciju i izgrad­nju mreže autocesta kao strateškoga infrastrukturnog projekta Republike Hrvat­ske N.N., br. 108/03.
2003. Kovač, Stanko
za uspješno planira­nje, organizaciju i izgrad­nju mreže autocesta kao strateškoga infrastrukturnog projekta Republike Hrvat­ske N.N., br. 108/03.
2003. Pezdevšek, Ladislav
za uspješno planira­nje, organizaciju i izgrad­nju mreže autocesta kao strateškoga infrastrukturnog projekta Republike Hrvat­ske N.N., br. 108/03.
2003. Tvrdeić, Ante
za uspješno planira­nje, organizaciju i izgrad­nju mreže autocesta kao strateškoga infrastrukturnog projekta Republike Hrvat­ske N.N., br. 108/03.
2004. Gavranović, Ante
za izniman doprinos razvoju gospodarskog novinarstva, a u prigodi 70. ob­ljetnice života i 50. ob­ljetnice novinarskog rada N.N., br. 8/04.
2005. Morović, Vinko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 77/05.
2005. Staa, Herwig Van
dr.; predsjednik tirolske Vlade
za osobit doprinos razvitku gospodarske suradnje između Repub­like Hrvatske i Vlade Tirola N.N., br. 113/05.
2005. Tara, Şarik
turski poduzetnik
za osobit doprinos razvitku gospodarske i druge suradnje između Republike Hrvatske i Republike Turske N.N., br. 143/05.
2007. Wu, Gordon
za osobit doprinos u razvoju gospodarskih i drugih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine N.N., br. 47/07.
2007. Katavić, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 68/07.
2007. Rožić, Nevio
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 68/07.
2007. Štromar, Predrag
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 68/07.
2007. Vrbanus, Željko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 68/07.
2007. Zelić, Mirko
akademik
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 68/07.
2007. Doppelhofer, Georg
dr.
za osobite zasluge za razvoj i unapređenje gospodarskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Austrije N.N., br. 116/07.
2008. Barbieri, Veljko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 71/08.
2008. Glavina, Dragutin
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 71/08.
2008. Hrešć, Stjepan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 71/08.
2008. Merlin, Božidar
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 71/08.
2009. Jerković, Ante
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 69/09.
2009. Kurtoğlu, Çelik
prof. dr.
za osobite zasluge u promicanju i razvijanju gospodarskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Turske N.N., br. 97/09.
2009. Antunović, Tomislav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 156/09.
2010. Deniz, Ekrem
za osobite zasluge u promicanje i razvijanju gospodarskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Turske N.N., br. 10/10.
2010. Ergović, Ivan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Folnegović, Miroslav
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Jakopić, Branimir
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Kordić, Josip
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Moralić, Enver
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Radovanović, Milorad
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Rajić, Luka
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Tedeschi, Emil
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Toljan, Igor
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Will, Stjepan
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 19/10.
2010. Gavrilović, Petko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 22/10.
2010. Roglić, Branko
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 22/10.
2010. Štrok, Goran
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 22/10.
2010. Marđetko, Ignacije
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 82/10.
2010. Nemšić, Boris
za osobite zasluge u gospodarstvu N.N., br. 82/10.
2010. Veronesi, Sandro
dr.
za zasluge u gospodarstvu N.N., br. 107/10.
2010. Dernoscheg, Karl-Heinz
dr. sc.
za osobit doprinos u gospodarstvu N.N., br. 112/10.
2012. Ladavac, Aleksa
mr. sc.
za osobite zasluge za gospodarstvo N.N., br. 146/12.
2012. Matotek, Dragutin
za osobite zasluge za gospodarstvo N.N., br. 146/12.
2012. Švenda, Josip
za osobite zasluge za gospodarstvo N.N., br. 146/12.
2012. Legras, Guy
za osobite zasluge za gospodarstvo i razvijanje dobrih odnosa između Republike Hrvatske i Francuske Republike N.N., br. 146/12.
2013. Pfannenstein, Georg
za osobite zasluge za gospodarstvo i razvijanje dobrih odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke N.N., br. 38/13.
2013. Šestan, Alojzije
za osobite zasluge za gospodarstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 84/13.
2013. Kobler, Konrad
njemački političar
za osobite zasluge za gospodarstvo i razvijanje dobrih odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke N.N., br. 84/13.
2014. Dominić, Snježana
za osobite zasluge za gospodarstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 84/14.
2014. Mandić, Ante
za osobite zasluge za gospodarstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 84/14.
2014. Şahenk, Ferit
za osobite zasluge za unapređenje hrvatsko-turskih gospodarskih odnosa, ostvarenih gospodarskih ulaganja u Republici Hrvatskoj te poticanja hrvatske gospodarske diplomacije u Republici Turskoj N.N., br. 84/14.
2014. Lee, Mi-kyung
za osobite zasluge za unapređenje gospodarskih odnosa Republike Hrvatske i Republike Koreje te promociju turističkih potencijala Republike Hrvatske u svijetu N.N., br. 120/14.
2014. Bajić, Milan
za osobite zasluge za gospodarstvo i implementaciju znanstvenih i stručnih projekata humanitarnog razminiranja u poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 120/14.
2015. Bračić, Ivan
za osobite zasluge za gospodarstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 2/15.
2015. Kasanić, Helena|
za osobite i višegodišnje zasluge za gospodarstvo te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 23/15.
2017. Majetić, Vjekoslav
za osobite zasluge u gospodarstvu i inovativnom poduzetništvu te njihovom promicanju u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Destler, William W.
za osobite zasluge za gospodarstvo i dugogodišnju uspješnu implementaciju nastavnih programa Sveučilišta Rochester Institute of Technology u Republici Hrvatskoj N.N., br. 75/17.
2017. Lebegner, Josip
mr. sc.
za osobite zasluge za gospodarstvo N.N., br. 75/17.
2017. Vrankić, Kažimir
mr. sc.
za osobite zasluge za gospodarstvo N.N., br. 75/17.
2018. Baković Hudig, Nicolai Dirk
za osobite zasluge za gospodarstvo, te za izniman doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta Hrvata u Republici Čile N.N., br. 26/18.
2018. Banovac, Eraldo
za osobite zasluge za gospodarstvo, te promicanje regulacije energetskih djelatnosti i razvoja energetskog sektora hrvatskog gospodarstva N.N., br. 26/18.
2018. Burilović, Luka
predsednik Hrvatske gospodarske komore
za osobite zasluge za gospodarstvo, te izniman doprinos razvoju gospodarskih odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama N.N., br. 59/18.
2018. Bago, Darinko
za osobite zasluge za gospodarstvo, te izniman doprinos razvoju gospodarskih odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama N.N., br. 59/18.
2018. Horvat, Đuro
za osobite zasluge za gospodarstvo, te izniman doprinos razvoju gospodarskih odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama N.N., br. 59/18.
2018. Kamenski, Dragutin
za osobite zasluge za gospodarstvo, te izniman doprinos razvoju gospodarskih odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama N.N., br. 59/18.
2018. Marodi, Antun
za osobite zasluge za gospodarstvo, te izniman doprinos razvoju gospodarskih odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama N.N., br. 59/18.
2019. Baković, Miljenko
za izniman doprinos hrvatskom gospodarstvu i promociji hrvatskoga gospodarstva u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 67/19.
2019. Pavlin, Željko
za izniman doprinos hrvatskom gospodarstvu i promociji hrvatskoga gospodarstva u Republici Hrvatskoj i svijetu N.N., br. 67/19.