Dodatak:Popis vjerskih objekata u Teheranu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis vjerskih objekata u iranskom glavnom gradu Teheranu:

Vjerski objekti[uredi VE | uredi]

Islam[uredi VE | uredi]

Teheranska Mosala u izgradnji (2011.)
Džamija Koba
Zid Džamije Vali Asr uz Saeov park
Huseinije Eršadov institut u Šarijatijevoj ulici
Saleova imamzada
Džamije
  • Aga Bahram
  • Aga Džalal
  • Aga Mahmud
  • Al Džavad
  • Amin-od Dovle
  • Behbahani
  • Beinul Haramein
  • Čaharsuk Bozorg
  • Čaharsuk Kučak
  • Čalanči-han
  • Dabag Hane
  • Damavand Džame
  • Hadž Ismail
  • Hadž Radžab Ali
  • Hadž Sajed Azizulah
  • Hadž Seif-od-Dovle
  • Haft Dohtaran
  • Haft Tan
  • Harakaniha
  • Hazen-ol Mulk
  • Hemat Abad
  • Madžd-od Dovle
  • Malek
  • Monirije
  • Mosala
  • Mujez-od Dovle
  • Niaki
  • Pamenar
  • Saheb Divan
  • Saheb Džame
  • Sane Divan
  • Sane-od Dovle
  • Seradž-ol Mulk
  • Stara džamija
  • Šahova (ili „Homeinijeva”) džamija
  • Vali Asr
  • Varamin Džame
Džamije i medrese
  • Hadž Abulfate
  • Hakim Baši
  • Jeruzalemska
  • Moajer-ol Mamalek
  • Mošir-os Saltane
  • Sepahsalar (nova)
  • Sepahsalar (stara)
  • Šejh Abdul Husein
Medrese
  • Abdulah-han
  • Asefije
  • Dangi
  • Filsuf-od Dovle
  • Han-e Marvi
  • Kanbar Ali-han
  • Kazemije
  • Saneije
Instituti
  • Huseinije Eršad
Groblja
  • Ibn Babveje
  • Zahir-od Dovle
Mauzoleji
  • Džavan Mard Kasab
  • Homeinijev mauzolej
  • Kordan
  • Meidanak
  • Šarbanu (imamzade Abdula Azima)
Imamzade
  • Abdul Azim
  • Davud
  • Džafar Pišva
  • Jahja
  • Kasem
  • Sajed Ismail
  • Sajed Nasr al-Din
  • Sale
Ostalo

Kršćanstvo[uredi VE | uredi]

Kaldejska crkva sv. Josipa
Arm. katolička crkva sv. Grigorija Prosvetitelja
Protestantska crkva Džamat-e Rabani
Poljsko groblje
Pravoslavne Crkve
Ruska pravoslavna Crkva Cross of the Russian Orthodox Church 01.svg
  • Crkva sv. Nikole
  • Kapela i groblje Dulab
Grčka pravoslavna Crkva Flag of the Greek Orthodox Church.svg
  • Crkva sv. Marije
Istočne pravoslavne Crkve
Armenska apostolska Crkva Armenian Apostolic Church logo.png
  • Katedrala sv. Sarkisa (Surp Sarkis)
  • Crkva sv. Grigorija Prosvetitelja (Surp Grigor Lusavoritch), Madžidijeva ul.
  • Crkva sv. Josipa (Surp Hovsep)
  • Crkva sv. Juraja (Surp Gevork)
  • Crkva sv. Marije (Surp Asdvadzadzin), Kavamova ul.
  • Crkva sv. Marije (Surp Asdvadzadzin), Jusef Abad
  • Crkva sv. Menasa (Surp Menas)
  • Crkva sv. Prevoditelja (Surp Targmanchats)
  • Crkva sv. Tadeja-Bartolomeja (Surp Tadevos-Bartoghimevos)
  • Crkva sv. Vardana (Surp Vardanantz)
  • Kapela sv. Ivana (Surp Hovhannes) i armensko groblje Dulab
  • Kapela sv. Stjepana (Surp Stepanos) i armensko groblje Nor-Burastan
  • Kapela sv. Križa (Surp Hatč)
Asirska Crkva Istoka
  • Crkva sv. Juraja (Mar Gevargiz)
  • Crkva sv. Marije (Mart Marjam)
Katolička Crkva Coat of arms Holy See.svg
  • Crkva sv. Srca Isusova
  • Crkva sv. Marije
  • Crkva sv. Abrahama (Dominikanci)
  • Crkva sv. Ivane Orleanske (Lazaristi)
Istočne katoličke Crkve
Armenska katolička Crkva
  • Crkva sv. Grigorija Prosvetitelja (Surp Grigor Lusavoritch), Gazalijeva ul.
  • Kapela i groblje Dulab
Kaldejska Crkva
  • Crkva sv. Djevice
  • Crkva sv. Josipa (Mar Yozef)
  • Kapela i groblje Islamšaher
Protestantske Crkve
  • Crkva sv. Emanuela
  • Crkva sv. Pavla (engleska)
  • Crkva sv. Petra (američka)
  • Crkva Šahid Šejdaji (njemačka)
  • Crkva Džamat-e Rabani (iranska)
  • Crkva sv. Ivana (armenska)
  • Crkva sv. Tome (asirska)
Reformacijske Crkve
  • Kristova crkva (armenska)
  • Kristova crkva (asirska)
Crkve obnoviteljskih pokreta
  • Adventistička crkva
Groblja
  • Poljsko groblje u Kolhaku
  • Poljsko groblje u Dulabu

Zoroastrizam[uredi VE | uredi]

Zoroastrijska „Visoka škola Firuz Bahram”
  • Plamenik Adorijan
  • Plamenik Dahme-je Gabrha
  • Plamenik Markar
  • Plamenik Šah Vrahram Izad
  • Plamenik Veliki Adorijan (u izgradnji)
  • Groblje Kasr-e Firuze
  • Visoka škola „Firuz Bahram”

Judaizam[uredi VE | uredi]

Sinagoga Jusef Abad” © TJC
  • Sinagoga i židovska škola Abrišami
  • Sinagoga Abdulah Zade
  • Sinagoga Aziz-han
  • Sinagoga Bag-e Saba
  • Sinagoga Daniel
  • Sinagoga Darvaze Dovlat
  • Sinagoga Etefag
  • Sinagoga Etehad
  • Sinagoga Ezra Jakub
  • Sinagoga Fahrabad
  • Sinagoga Giša
  • Sinagoga Gorgan
  • Sinagoga Haim
  • Sinagoga Hakim Ašer
  • Sinagoga Harambam
  • Sinagoga Horasani-ha
  • Sinagoga Jusuf Abad
  • Sinagoga Kohan
  • Sinagoga Kuroš
  • Sinagoga Levian
  • Sinagoga Mariv
  • Sinagoga Mola Hanina
  • Sinagoga Nosrat
  • Sinagoga Pol-e Čubi
  • Sinagoga Rafe Nia
  • Sinagoga Tafijan (Hakim)
  • Sinagoga Suket Šalim
  • Sinagoga Zaferanije
  • Sinagoga Zargarian

Poveznice[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Sestrinski projekti
Commons-logo.svgU Wikimedijinu spremniku nalazi se još gradiva na temu: Vjerski objekti u Teheranu