Dodatak:Popis zračnih luka u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ovo je popis zračnih luka Hrvatske, grupirani prema vrsti i poredani po lokaciji.

Zračne luke po prometu[uredi VE | uredi]

Redni broj Zračna luka Grad IATA / ICAO 2015 2016 2017
1. Zračna luka „Franjo Tuđman” Zagreb ZAG / LDZA 2.587.798 2.776.087 3.092.047 16,3%
2. Zračna luka Split Split SPU / LDSP 1.955.400 2.289.987 2.818.176 23,1%
3. Zračna luka Dubrovnik Dubrovnik DBV / LDDU 1.693.934 1.993.243 2.323.065 16,5%
4. Zračna luka Zadar Zadar ZAD / LDZD 487.652 520.924 589.841 8,6%
5. Zračna luka Pula Pula PUY / LDPL 359.426 436.121 595.812 36,5%
6. Zračna luka Rijeka Rijeka RJK / LDRI 139.718 145.297 142.111 2,2%
7. Zračna luka Osijek Osijek OSI / LDOS 28.651 30.605 43.373 32,1%
8. Zračna luka Brač Brač BWK / LDSB 8.809 12.354 21.596 42,3%
UKUPNO 7.255.234 8.219.321 9.626.021 17,1%

Zračne luke[uredi VE | uredi]

Imena zračnih luka koja su podebljana označuju zračne luke s redovnim prometom zrakoplovnih tvrtki.

Blizina mjesta kojem služi ICAO IATA Ime zračne luke Nadmorska visina Piste
Civilna zračna luka
Brač LDSB BWK Zračna luka Bol 541 m / 1775 ft 1760 m x 30 m (asfaltirano), smjer 22-04
Dubrovnik LDDU DBV Zračna luka Dubrovnik 161 m / 527 ft 3300 m x 45 m (asfaltirano), smjer 12-30
Mali Lošinj LDLO LSZ Zračna luka Lošinj 47 m / 154 ft 900 m x 30 m (asfaltirano), smjer 02-20
Osijek LDOS OSI Zračna luka Osijek 88 m / 290 ft 2500 m x 45 m (asfaltirano), smjer 11-29
Pula LDPL PUY Zračna luka Pula 84 m / 274 ft 2946 m x 45 m (asfaltirano), smjer 09-27
Rijeka LDRI RJK Zračna luka Rijeka 85 m / 278 ft 2500 m x 45 m (asfaltirano), smjer 14-32
Split LDSP SPU Zračna luka Split 24 m / 78 ft 2550m x 45m (asfaltirano), smjer 05-23
Zadar LDZD ZAD Zračna luka Zadar 88 m / 289 ft 2500 m x 45 m (beton), smjer 14-32
2000 m x 45 m (asfaltirano), smjer 04/22
Zagreb LDZA ZAG Zračna luka „Franjo Tuđman” 107 m / 351 ft 3252 m x 45 m (beton / asfalt), smjer 05-23
Zračna pristaništa
Bjelovar LDZJ Zračno pristanište Bjelovar 132 m 684 x 60 m (travnato), smjer 02-20
Čepin LDOC Zračno pristanište Čepin 91 m / 299 ft 1200 m x (asfaltirano), smjer 10-28
1.200 m x (travnata), smjer 10-28
Čakovec LDVC Zračno pristanište Čakovec 156 m / 505 ft 1100 m x 42 m (travnato), smjer 03-21
Ivanić Grad Zračno pristanište Ivanić
Koprivnica LDVK Zračno pristanište Koprivnica 1150 m x (travnato), smjer 16-46
Otočac LDRO Zračno pristanište Otočac 469 m / 1541 ft 1200 m x 30 m (travnato), smjer 14-32
Rijeka LDRG Zračno pristanište Grobnik 300 m 1600 m x (asfaltirano), smjer 07-25
Sinj LDSS Zračno pristanište Sinj 296m / 970ft 1100 m x 60 m (travnato), smjer 08-26
Hvar LDSH Letjelište Hvar 120ft 800 m x 30 m (travnato/zemljano), smjer 10-28
Slavonski Brod LDOR Zračno pristanište Jelas 88 m 1050 m x 50 m (travnato), smjer 07-25
Varaždin LDVA Zračno pristanište Varaždin 166 m / 544 ft 1730 x 30 m (asfaltirano), smjer 16-34
Vrsar LDPV Zračno pristanište Vrsar 700 m x 18 m (asfaltirano), smjer 36-18
Lučko LDZL Zračno pristanište Lučko 123m 404 ft 850 x 30 (travnato), smjer 10-28
Zabok LDZK Zračno pristanište Zabok 141 m / 461 ft 799 m x 30 m (travnato), smjer 17-35
Vojne zračne luke
Divulje LDHD Zrakoplovna baza Divulje
Udbina LDZU Zračna luka Udbina 750 m / 2.462 ft 2750 m x 30 m (asfaltirano), smjer 13-31
Šepurine LD57 Zračna luka Šepurine 18 m / 60 ft 1031 m x 30 m (asfaltirano), smjer 02-20

Vidi također[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]