Nacrt:Gimnazija Marul

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Gimnazija Marul)

Gimnazija Marul privatna je gimnazija u Zagrebu koja je utemeljena 2014. godine te s radom počela školske godine 2014./2015.

Učenici mogu birati između općeg i matematičko-prirodoslovnog smjera, a smještena je u zgradi Centra za strane jezike u Vodnikovoj 12.[1]

Program[uredi | uredi kôd]

Posebna odlika ove škole individualizirani je pristup svakom učeniku, a glavni cilj je kvalitetno i sveobuhvatno obrazovanje mladog čovjeka uz potpuno poštovanje njegove osobnosti, angažiranje potencijala, razvijanje kompetencija i stjecanje trajnog znanja koje će osigurati upis na željeni fakultet, no i ono doživotno, a to je široko opće obrazovanje te senzibiliziranost za kulturne i umjetničke vrijednosti.

Učenicima se osigurava pohađanje nastave u malim razrednim odjeljenjima smještenim u obnovljenim i informatički opremljenim prostorijama u centru grada. Organizacija nastave temelji se na cjelodnevnom boravku od 8 do 16 sati, a učenicima se nudi svakodnevna pomoć pri učenju i stalni mentorski nadzor.

Profesorski tim čine vrsni i iskusni predavači, autori brojnih udžbenika, mentori studentima fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, članovi povjerenstava za polaganje stručnih ispita, članovi Stručnih radnih skupina za sastavljanje testova državne mature i predavači u međunarodnom IB programu. Kroz brojne izvannastavne aktivnosti profesori su maksimalno angažirani te svojim idejama i projektima čine školu mjestom poželjnim za boravak i učenje.

Osim brojnih izvanškolskih aktivnosti, učenicima su omogućeni susreti i druženja s poznatim stručnjacima iz raznih područja djelatnosti te posjeti kazalištima, predstavama i izložbama.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Privatna Gimnazija Marul. Srednja.hr. Pristupljeno 26. ožujka 2023.