Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s KTA BK BiH)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (kratica: KTA BK BiH) je tijelo Biskupske konferencije BiH (BK BiH) koje ima zadaću informiranja javnosti o životu Crkve s područja te biskupske konferencije. Sukladno tome, povezuje se sa sličnim ustanovama diljem svijeta.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Utemeljili su je biskupi iz BK BiH radi prikupljanja i slanja značajnih podataka o životu Katoličke Crkve u BiH i prikupljanja bitnih informacija o životu Crkve u svijetu, kako bi bili dostupni sredstvima javnog priopćavanja u tuzemstvu i inozemstvu.

Neprofitabilna je ustanova, a novčari se iz fonda kojega im dodijeli BK BiH.

Djelovanje KTA BK BiH je sukladno crkvenim normama i dokumentima, kao i s ustaljenim etičkim i profesionalnim novinarskim normama, odnosno prema svom Statutu, potpisanom u Sarajevu 3. srpnja 1996., a čiji su potpisnici bili: kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski; msgr. Franjo Komarica, biskup banjolučki; apostolski administrator trebinjsko-mrkanjski msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i msgr. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski.

Sjedište KTA BK BiH je u Sarajevu, u prostorima BK BiH.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]