Katolička tiskovna agencija BK BiH

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Katolička tiskovna agencija BK BiH (KTA BK BiH) je tijelo Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje ima zadaću informiranja javnosti o životu Crkve s područja ove biskupske konferencije.

KTA BK BiH utemeljili su biskupi okupljeni u ovoj Biskupskoj konferenciji u svrhu prikupljanja i slanja značajnih informacija o životu Katoličke Crkve s područja Bosne i Hercegovine, te pribavljanja informacija o životu Katoličke Crkve u svijetu kako bi bile stavljene na raspolaganje domaćim i stranim sredstvima javnog priopćavanja. Također se u svim novinarskim vrstama bavi etičkim, humanim i onim vidovima događanja i života koji su usko vezani uz ljudska prava i slobode. Kako bi mogla ostvariti svoju zadaću KTA BK BiH povezuje se sa sličnim ustanovama u svijetu i uspostavlja veze s elektronskim i tiskanim medijima.

KTA BK BiH jest neprofitabilna ustanova financirana iz fonda koji joj dodijeli BK, a djeluje u njezinim prostorijama. Agencija povremeno tiska i raspačava svoje Vijesti s pregledom aktualnih vijesti i dokumenata.

Statut Katoličke tiskovne agencije potpisali su u Sarajevu 3. srpnja 1996. kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski; Mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjalučki; Mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i ap. administrator trebinjsko-mrkanski; Mons. dr. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Katolička tiskovna agencija BK BiH