Prijeđi na sadržaj

Live/1975-85

Izvor: Wikipedija
Live/1975-85
Bruce Springsteen & E Street Band (live album)
ŽanrRock
Objavljen10. studenog 1986.
Trajanje216:13
IzdavačColumbia Records
Producent(i)Jon Landau
Chuck Plotkin
Bruce Springsteen
Recenzije
Kronologija albuma – Bruce Springsteen & E Street Band
Born in the U.S.A.
(1984.)
Live/1975-85
(1986.)
Tunnel of Love
(1987.)

Live/1975-85 je koncertni album Brucea Springsteena i E Street Banda. Sastoji se od 40 pjesama snimljenih u razdoblju iz naslova. Objavljen je kao box set s pet vinilnih ploča, tri kazete, tri CD-a i tri 8-track vrpce; potonji format objavljen je samo u klubovima i danas ga je jako teško naći.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Iz box seta su objavljena dva singla: "War" (obrada hita Edwina Starra), koji je dosegao 8. mjesto na američkoj pop ljestvici, i "Fire" (Springsteenova pjesma koja je već postala poznata u izvedbi drugih glazbenika), koji je bio razočaranje, zaustavivši se na 46. mjestu na Billboardovim ljestvicama i tako prekinuvši Springsteenov niz od osam top 10 singlova za redom. Videospot za "War" bio je s koncerta gdje je snimljen, dok je video za "Fire" s potpuno nepovezanog akustičnog nastupa iz 1986. u Bridge School Benefitu. Objavljen je i treći videospot, za "Born to Run", koji je bio kombinacija raznih isječaka s turneje Born in the U.S.A. 1984. i 1985.

Live/1975-85 je drugi najprodavaniji live album u američkoj povijesti, iza Double Live Gartha Brooksa.

Iako je album dobro primljen među ležernim obožavateljima, među onima vjernima bilo je nekoliko prigovora, najviše oko toga što se uzelo malo materijala s legendarne turneje iz 1978. umjesto puno slabijeg s turneje Born in the U.S.A.

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

Tekstovi i glazba: Bruce Springsteen. 

Popis izvođača[uredi | uredi kôd]

E Street Band[uredi | uredi kôd]

Ostali glazbenici[uredi | uredi kôd]

Produkcija[uredi | uredi kôd]

  • Toby Scott – tehničar