Noćna mora Željka Malnara

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Noćna mora Željka Malnara
Noćna mora Željka Malnara
Država podrijetla Hrvatska
Jezik Hrvatski
Prikazivanje
U Hrvatskoj OTV (1992.-2005.)
Z1 Televizija (2005.-2010.)
Emitiranje 3. listopada 1992. – 26. lipnja 2010.

Noćna mora Željka Malnara bio je noćni talk show hrvatske televizijske postaje OTV, a potom Zagrebačke Televizije Z1. Autor Željko Malnar počeo je s emitiranjem anti-showa 3. listopada 1992., subotnjim noćima od 22:00 do 3:00 (ponekad do 4:00 ili čak 6:00). Emitiranje Noćne More službeno je završilo 26. lipnja 2010.

Pored pokojnog Malnara stalni članovi noćne more činili su neobični zagrebački susjedi s nadimcima Cezar, Tarzan, Jaran, Remzo, Laki i pokojni Ševa iz ulica Peščenice.

Malnar je tobože proglasio u Peščenici nezavisnu Republiku Peščenicu s njim kao predsjednikom. Njegov kabinet činili su njegovi susjedi. Često je bio slučaj da su se gledatelji koji se telefonski uključe u show počeli obostrano vrijeđati s domaćinima i gostima showa.

Ponekad Malnar je kazao gledateljima „Jadnici, ugasite televizor i idite spavati! Idiote, zar nemas pametnijeg posla, nego gledati televiziju u tri ujutro! Hajde, laku noć! Što je, bijedniče, nemas novaca za biti vani, nego mene moraš gledati na svome malom televizoru crnobijelom?

Nightmare Stage naziv je Malnarove kolumne koja se redovito objavljivala u tjedniku Globus.

2002. godine Noćna mora ugostila je Dennisa Rodmana, koji je u Zagreb došao samo zbog sudjelovanju u showu nakon što mu ga je njegov prijatelj Hrvat pokazao putem interneta.

Z1 Televizija promijenila je satelitsko emitiranje; od listopada 2009. promijenjeno je s Hotbirda na Atlantic Bird, tako da brojni obožavatelji širom Europe, koji su show pratili putem satelitskog programa, od tada više nisu mogli pratiti show.

Popularni član Noćne more Zvonimir Levačić - Ševa preminuo je 5. svibnja 2010. Vijest o smrti legendarnog Ševe objavile su i velike hrvatske medijske kuće.[1][2] Tri godine kasnije, 9. srpnja 2013, preminuo je i autor Noćne more Željko Malnar.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Dnevnik.hr Umro Ševa, zvijezda legendarne Noćne more, 6. svibnja 2010.
  2. Dnevnik.hr Prijatelji se oprostili od velikana Ševe, 6. svibnja 2010.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]