Open All Night

Izvor: Wikipedija
“Open All Night”
Izvođač Bruce Springsteen
Album Nebraska
Objavljeno 1982.
Snimanje siječanj 1982.
Žanr Folk
Rock
Jezik engleski
Trajanje 2:58
Izdavač Columbia Records
Tekstopisac Bruce Springsteen
Skladatelj Bruce Springsteen
Producent(i) Bruce Springsteen
Mjesto na albumu
"Used Cars" "Open All Night" "My Father's House"
(7) (8) (9)

"Open All Night" je pjesma Brucea Springsteena s njegova albuma Nebraska iz 1982.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Od deset pjesama s albuma, "Open All Night" je jedina koja uključuje električnu gitaru. Uz gitarski riff karakterističan za Chucka Berryja, pjesma govori o cjelonoćnoj vožnji neimenovanog protagonista kroz industrijski New Jersey na sastanak s njegovom djevojkom Wandom, konobaricom u restoranu Bob's Big Boy na Cesti 60.

"Open All Night" je objavljena kao singl u Ujedinjenom Kraljevstvu,[1] ali nije se uspjela probiti na ljestvice. Objavljena je i u Nizozemskoj i Španjolskoj.[1] Iako nikad nije objavljena kao singl u SAD-u,[1] toliko je puštana na radijskim rock postajama da je dospjela na 22. poziciju Billboardove ljestvice Mainstream Rock Tracks.

Pjesma dijeli zajedničku stihovnu strukturu i teme s dvije druge Springsteenove pjesme. Prva je "State Trooper", s istog albuma. Druga je "Living on the Edge of the World", snimljena 1979., objavljena tek 1998. u sklopu box seta Tracks.

Springsteen je tijekom Sessions Band Toura 2006. neredovito izvodio pjesmu, a tada je bila transformirana u osmominutni honky-tonk broj. To je verzija koja se pojavljuje na CD-u i DVD-u Bruce Springsteen with The Sessions Band: Live in Dublin.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b c Discography: Vinyl 7 in.: Alphab. sort. Killing Floor. Pristupljeno 22. srpnja 2008.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]