Rasplinjač

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Rasplinjač ili karburator je uređaj u kojem se pravi smjesa zraka i goriva za motor s unutarnjim izgaranjem. Rasplinjač je bio među prvim patentima Karla Benza, jer je on razvio motor s unutarnjim izgaranjem i njegove dijelove. 1885. godine Wilhelm Maybach i Gottlieb Daimler razvili su rasplinjač za njihov motor, koji se temelji na načelu štrcanja mlaznica. Rasplinjači su bili uobičajeni dio benzinskih motora proizvedenih u većem dijelu SAD-a do kasnih 1980.-ih, kada je ubrizgavanje goriva (fuel injection] postalo sve učestalije.

U ostatku svijeta, određeni automobili marke rabe rasplinjač, kao primjerice Lada, koja ga je rabila do 2006.

Većina motorkotača i dalje rabi rasplinjač zbog nižih troškova, ali od 2005. mnogi novi modeli uvode ubrizgavanje goriva.

Načelo rada[uredi VE | uredi]

Rasplinjač radi na Bernoullijevom načelu: što se brže zrak kreće, to je niži statički tlak, a viši dinamički tlak. Gas se ne povezuje izravno što znači da on ne nadzire protok goriva. Umjesto toga, gas pokreće mehanizam rasplinjača koji mjeri usisan zrak u motoru. Brzina usisa zraka i njegov tlak nadziru protok goriva.


TheStructorr Lamborghini Gallardo.svg Nedovršeni članak Rasplinjač koji govori o automobilima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.