Razgovor:HVO Olovo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Kriteriji[uredi]

Ne bi trebalo pisati članke o svakom vodu, niti se inače u enciklopedijama pojavljuju članci o baš svakoj satniji. Posve je druga bit s člancima koji donose neke osobito zanimljive podatke, kao npr. en:Platoon 535, gdje je u doba 2. svjetskoga rata ta satnija (nominalno vod), koja je u početku brojila 114 vojnika bila dio pomoći u protunacističkom ustanku u značajnom događaju kakav je Varšavski ustanak. Ili o nekim ceremonijalnim postrojbama kao što je en:United States Marine Corps Silent Drill Platoon, kakve postoje u mnogim vojskama svijeta, ili o kakvoj elitnoj postrojbi en:44 Pathfinder Platoon. Ukupno se na en.wiki nalazi 67 stranica koje imaju u naslovu (ili u preusmjeravanju na naslov) riječ Platoon, neki su članci i filmovi s tom riječi, neki su nazivi činova/dužnosti, a kao što napisah, nisu ni svi koji su izlistani u toj pretrazi (koja daje 67 rezultata) samostalni članci, već preusmjeravanja na takve članke. Stoga mislim da ovaj članak ne udovoljava kriterijima postojanja na wikipediji kao enciklopediji. Kao takvog ga valja Symbol delete vote.svg brisati. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 13,46; 10. prosinca 2017. (SEV)

Članak ne odgovara kriterijima, a i stil kojim je napisan – uz potrebnu i pravopisnu doradu – jest odveć esejistički. Pojedine dijelove članka možda je moguće uklopiti u neke druge tematikom srodne članke. Ovakav kakav je sada jest za brisanje. Maestro Ivanković 00:31, 24. prosinca 2017. (CET)

Gdje mije članak? Odrekao sam se pet sati da bi ga napisao. Članak posvećen jedinoj formaciji HVO u Općini Olovo. Sam vod nije bitan, ali najistureniji HVO u tom dijelu Bosne jest. Dosadilo mi je stalno provjeravati je li mi netko šenluči po člancima pa predložio članak za brisanje. Umorio sam se od stalnog objašnjavanja. Smučila mi se činjenica da vide moje poruke a ne mare za odgovore. Sve to pogađa moju obitelj i prijatelje kojima sam posvetio članak. --Anto Kalin (razgovor) 21:52, 7. siječnja 2018. (CET)

Koliko se sada mogu sjetiti sadržaja ovoga članka, mislim da bi najbolje bilo da ga suradnik uklopi u članak o gradu Olovu, kojemu bi dobro došlo povećanje u bajtovima. Time smo riješili problem upitnog kriterija za ovaj članak (kao samostalni). Vuk sit i koze na broju.--MaGaporuči mi 18:13, 26. veljače 2018. (CET)

Napravit ću preusmjeravanje pa neka suradnik uklopi tekst. Kubura (razgovor) 17:48, 24. travnja 2018. (CEST)