Razgovor:Hrvatska u realnoj uniji s Mađarskom

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hrvatska u realnoj uniji s Mađarskom.
Rad na člancima

Male primjedbe[uredi]

Ovaj članak je inače vrlo dobar i pregledno napisan, ali imam neke male primjedbe. Mongolski odnosno tatarski kanovi nisu se zvali, bar je tako u hrvatskoj literaturi, kan Batu i kan Oglaj, već Batukan i Oglajkan. Primjer koji to potkrijepljuje je Džingiskan, a ne kan Džingis. Isto tako dio Propast dinastije Arpadovića baš i nije najbolje napisan. Arpadovići nisu propali kako je napisano u borbi s novim kraljem Karlom I. (on se borio s drugim pretendentima) već su izumrli u muškoj lozi smrću Andrije III. Mlečanina 1301. godine. Karlo je došao na prijestolje jer je po ženskoj liniji potjecao od Arpadovića (njegova baka bila je kći Bele IV.) uz dakako pomoć velikaša, prije svega Pavla Šubića Bribirskog. Dakle, knez Pavle o kojem se govori zvao se zapravo Pavao Šubić Bribirski i bio je najmoćniji velikaš u Hrvatskoj tada. Te ispravke barem ne zasada neću unijeti jer bi to trebao napraviti autor inače vrlo dobrog članka. Flopy, 17:38, 02.lipnja 2006.

Potrebna preusmjerenja ovamo[uredi]

Dosta puta sam naišao na crvenu poveznicu za npr. Hrvatsko-Ugarska i slične termine. Trealo i napraviti 3-4 preusmjerenja ovamo. --Tycho Brahe 12:32, 12. srpnja 2006. (CEST)

Evo, napravio sam preusmjeravanje s naslova: Ugarsko-hrvatska, Ugarsko-Hrvatska, Hrvatsko-ugarska, Hrvatsko-Ugarska, Hrvatsko-Ugarska Kraljevina, Hrvatsko-ugarska kraljevina, Hrvatsko-Ugarsko Kraljevstvo, Hrvatsko-ugarsko kraljevstvo. Sigurno ih ima još, ali sada mi ne padaju na pamet. --Zmaj 12:42, 12. srpnja 2006. (CEST)