Razgovor sa suradnikom:Lordluka99

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiv

Arhiv


1


Arhiviranje

O5 ja Smiley.svg

Vidim da si arhivirao svoju SSZR. Uobičajeno je na arhiviranu stranicu staviti par predložaka, {{ArhivPočetak}} i {{ArhivKraj}}.  • Bonč (razgovor) • Mumija je posljednji stadij u razvoju faraona. •  13:09, 7. listopada 2019. (CEST)

Uređivanje koje narušava neutralnost članka Za dom

Cijenjeni, Lordluka99,

za vaše uređivanje članka Za dom držim da narušava neutralnost prethodno navedenoga članka. Sukladno etici wikipedista obavještavam Vas o tome da sam pokrenuo raspravu na stranici Razgovor:Za dom (razl), te očekujem da dođemo do konsenzusa o uklanjanju iste izmjene. Iako suradnici imaju svako pravo ukloniti svaku izmjenu kojom se narušava neutralnost članaka, i kojom se enciklopedičnost wikipedije narušava, nadam se da ćete svoju izmjenu sami ukloniti. Kako god odlučio, tu izmjenu treba ukloniti, pa i da milijun korisnika tvrdi da je potrebno zadržati takvo tumačenje.

Wikipedija ima neutralno gledište, zapisano je u WP:5S (2. stup wikipedije), Wikipedija nije politička enciklopedija neke ideologije. Wikipedija na hrvatskome jeziku nije wikipedija hrvatskoga naroda, nije ni wikipedija Republike Hrvatske, wikipedija ne služi kao kulturološki dokumenacijski projekt neke društvene zajednice, skupine. Wikipedija na hrvatskome jeziku je enciklopedija. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,55; 23. listopada 2019. (SEV)

Vanjske poveznice na suradničkoj stranici

Cijenjeni, Lordluka99!

Lijepo bih molio da se sukladno WP:SS:

"Vaša suradnička stranica ne služi za pisanje bloga, ona nije društvena internetska stranica, ne postavljajte vanjske poveznice." (podcrtao i masnim slovima istaknuo Nesmir Kudilovič),

ne stavljaju vanjske poveznice na stranicu u suradničkome imenskom prostoru. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,44; 24. listopada 2019. (SEV)

Ispitivanje kriterija postojanja članka Ivan Penava na wikipediji na hrvatskome jeziku

Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Stranica Ivan Penava koju ste nedavno stvorili ne udovoljava Wikipedijinim kriterijima za nove stranice. Ako za 14 dana na stranici za razgovor o članku ne dobije podršku zajednice, bit će obrisana.
Molimo vas, rabite stranicu za vježbanje prilikom isprobavanja uređivanja. Za više informacija o stvaranju članaka pročitajte upute o stvaranju nove stranice. Možda želite pročitati naše uvodne stranice i naučiti više o surađivanju.
Hvala na razumijevanju.

-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,04; 2. studenoga 2019. (SEV)

Savjetić

[1] Kad dodaješ u novi redak, a prethodni je bio "uvučen" s dvotočjem, onda i novi redak moraš tako započeti, inače će izgledati kao da su dvije poruke koje nemadu sveze jedna s drugom. Ne moraš to rješavati, rješih ti ja sad. Kubura (razgovor) 01:46, 11. studenoga 2019. (CET)

Životopis živuće osobe 1. obavijest

Cijenjeni, Lordluka99,

uređivanja u kojima se unose nečije impresije ne predstavljaju enciklopedijske činjenice. Wikipedija je enciklopedija i ne dolaze u obzir vrednosni sudovi koje izriče znatna manjina dostupnih izvora.

Itekako je upitno, sa stajališta vjerodostojnosti izvora unošenje televizijskih emisija i to uz vanjsku poveznicu koja odstupa od temeljnih smjernica za vanjske poveznice WP:VP#Temeljne smjernice.

Smjernica wikipedije WP:ŽŽO također nas upućuje da se takva generalizacija ne može unosti bez visokokvalitetnih izvora (to su sekundarni izvori, a ne primarni izvori – televizijske emisije).

Uređivanja je potrebno odmah ukloniti. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,52; 11. studenoga 2019. (SEV)

Hrvatski suverenisti (stranka)

[2] Bok Lordluka99, imaš li izvor za dodavanje stranaka HSP AS i UHD u infookvir? One jesu bile dio koalicije Hrvatskih suverenista ali po ovome izvoru ne spominju se te dvije stranke prigodom osnutka stranke Hrvatskih suverenista.--Rovoobob Razgovor 06:15, 12. studenoga 2019. (CET)

Ukloni, ako izađe informacija staviti ćemo.--Rovoobob Razgovor 08:39, 12. studenoga 2019. (CET)

Navođenje izvora

Kada saznaš nešto na youtubeu i to želiš dodati u članak, pokušaj pronaći izvor u pisanom obliku zbog dva razloga: a) suradnici tako lakše mogu provjeriti navod i b) ako se video obriše teško je doći do arhivirane inačice. --Mateo K 01 (razgovor) 18:52, 14. studenoga 2019. (CET)

Savjet

Radije nemoj to stavljati [3]. Kubura (razgovor) 01:11, 18. studenoga 2019. (CET)

Odlikovanja i prenošenje na podstranice

Cijenjeni, Lordluka99,

nije mi jasno čemu se stavljaju zastavice u članak o Slobodanu Praljku. To nije uobičajena praksa, osim kod sportaša, a i tamo su suvišne.

Ne čini mi se točnim podatak o tome da Slobodan Praljak nosi Velered kralja Petra Krešimira IV. kao što se ovim uređivanjem tvrdi.

Isto tako i u slučaju ovoga uređivanja u članku Marko Skejo.

Prenošenje ovakvih uređivanja na osobne suradničke podstranice nije sukladno Wikipedija:Wikipedistički osnovni tečaj #Etika. Treba pročitati WP:BON. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,15; 3. prosinca 2019. (SEV)