Razgovor sa suradnikom:Uspjeh je ključ života

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Arhiv razgovora

1

Sadržaj

Obrisano[uredi]

ono što sam obrisao, bilo je predloženo za brisanje. Ne znam zašto, ili nije bilo za viki, ili je bilo prekratko. Ali ako želiš to obradit, mogu ti vratiti --Zeljko (razgovor) 23:32, 2. travnja 2018. (CEST)

Članak[uredi]

Evo vratio. Sam napiši članak svojim riječima, a njihova stranica ti može biti izvor --Zeljko (razgovor) 20:36, 3. travnja 2018. (CEST)

članak[uredi]

na međuvikiju je. --Zeljko (razgovor) 23:55, 7. travnja 2018. (CEST)

Re: Stjepan Čović[uredi]

Izbrisao je ga kolega Tulkas Astaldo jer nije spadao u Wikipediju (WP:NIJE) (Pogledaj upozorenje).

Ako si bio protiv brisanja onda si to trebao navesti na stranici za razgovor. Tako i stoji na predlošku. U ovom slučaju je još postojeća stranica za razgovor prazna, tako da je članak izbrisan jer nitko nije naveo razlog protiv brisanja. Čak sam ja otvorio tu stranicu za razgovor, mislio sam da će se netko boriti za njegovo sačuvanje, ali to nije dalje bitno.

Google

Ne razumijem baš što misliš s tim "da mogu pronaći stranicu na Google pretraživaču".

Ovo je bio početak članka koji još možeš pronaći na Googleu. – "Stjepan Čović (Flojd) rodjen (6.11.1996) je Bosanski Dj/Producent . Sa izdanjima na Society Music Records (Italy), Tehnjak Records, Imhotep Records (UK) NCTRNL (London) Na beatportovoj ljestvici je uzeo 9 mjesto na Label Chartu, i na Umekovoj platformi je zauzeo top 10, najboljih artista u regiji. Može se reći da je ..."

Mislim da je jedan pogled dovoljan da možeš reći da nije wikipediziran. Koliko se sjećam, falili su izvori, a nedostajalo je mnogo Wikipoveznica.

Ovaj Googleov okvirčić (na desnoj strani) je samo znak da ta osoba postoji, i pokazuje s čim se bavi. Ako pronađeš neke izvore, možeš ga po pravilima Wikipedije ponovo napisati.

Smile.png Možda ti ovo pomogne:

Lijep pozdrav, Mateo Katana 11:09, 8. travnja 2018. (CEST)

re:Kategorija: Royal Rumble[uredi]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je kategorija navedena u samo jednom članku. Za otvaranje kategorije porebno je najmanje pet članaka.
Inače, trebao bi pripaziti kakav sadržaj unosiš na Wikipediju. Primjetio sam da u nekim člancima koje si otvorio odmah stavljaš predloške za održavanje što je potpuno besmisleno. Lijep pozdrav!--Man_Usk recider 22:17, 8. travnja 2018. (CEST)

Imam pitanje[uredi]

Čekaj; ubiti baviš se svime? :`D

Od glazbe, znanosti do arhitekture, sporta i društveno i humanističkih znanosti? RiječaninHR (razgovor) 16:12, 10. travnja 2018. (CEST)

Imam pitanje[uredi]

Nakon Vaše lijepe obavijesti, imam sada samo 2 pitanja.

Otkud Vi pouzdano znate da sam ja komunicirao sa starijim suradnicima?

I zanima me još nešto (2. pitanje) Ako me blokirate, uređivati stranice moći neću - to je jasno, no hoću li moći posjećivati cijenjenu Wikipediju?

Nadam se brzom odgovoru!

Lijep Vam pozdrav


Hvala

RiječaninHR (razgovor) 20:02, 10. travnja 2018. (CEST)

Greatest Royal Rumble[uredi]

Po meni članak nije bio dovoljno dobar. Napišite ga ponovno bolje i tada će ostati što se mene tiče.--Fraxinus (razgovor) 21:37, 10. travnja 2018. (CEST)

Partizansko groblje u Mostaru?[uredi]

Bez uvrede, ali mi nije jasno odakle ste se Vi pojavili? Ne sjećam se da sam Vama išta pisao?! Ali dobro, bez obzira na to, kad se već želite uključiti u razgovor, moram Vam reći da Vi gospodine zamjenjujete teze! Prethodnik je spinovao a Vi zamjenjujete teze i pričate mi o ekonomiji. Ako je tome tako, pročitajte članak o Partizanskom groblju, pa mi recite o kojoj se tamo ekonomiji govori?! Dalje, ja se ne svađam nego samo iznosim svoje mišljenje koje je bazirano na postulatima wikipedije, a osnovni postulat wikipedije je iznošenje provjerenih i istinitih podataka!!! Govorim o članku koji se nalazi na hr. wikipediji, koji nema nikakvih izvora nego je osobni stav autora, i koji je u suprotnosti, ne samo sa istinom i zdravim razumom, nego i sa zakonom! Ne znam šta tu nije jasno? Pravila su prekršena na vrlo grub način, iznesene su notorne laži i, je li ja kao čovjek koji se rodio i odgojio u susjedstvu Partizanskog groblja, trebam na iste laži da šutim?! Zašto bih olakšavao extremima da šire svoje laži? Tamo gdje se desilo stradanje nevinog naroda, bez obzira na naciju, sigurno neću ništa osporavati, ali sigurno hoću očekivati da vidim iz kojih izvora su relevantne tvrdnje iznesene! Napisani članak o Partizanskom groblju je samo maska iza koje stoji namjera da se priča o "mučeništvu i progonu", u ovom slučaju Hrvata, (mada je to zajedničko svima iz bivše države, svi su bili žrtve i mučenici), a isto je u ovome slučaju totalna laž!...ja sam Hrvat i u tome dijelu grada su živjele većinom hrvatske obitelji, međutim u tome periodu nikome nije falila dlaka s glave!. Samo groblje kao arhitektonsko djelo nije nikako opisano, nema nikakvih podataka o njegovoj izgradnji, graditeljima, ideji, simbolici, nema pristojne fotografije, a oni koji su tamo pokopani su jednostavno isparili! Vama za informaciju tamo je pokopano 560 posmrtnih ostataka [3], i ja se kao dijete sječam kako su 1965. god. pronosili lijesove na groblje. Nadam se da vidite da su moje sugestije opravdane i očekujem da netko od administratora ukloni sporne dijelove članka! Darrad2009 (razgovor) 22:34, 10. travnja 2018. (CEST)

Partizansko groblje u Mostaru?[uredi]

O čemu Vi pričate? Kojim su to administratorima vezane ruke da ne mogu maknuti članak koji je pun zlonamjernih laži? Jedno kratko vrijeme sam i ja bio suradnik i administratori su imali jako puno vremena da cjepidlače na svaku i najmanju grešku, a kada treba učiniti pravi potez i maknuti članak koji je zlonamjeran, koji nema izvora, koji krši sva pravila wikipedije, onda nemaju vremena??? O čemu Vi pričate? Taj članak blati moj grad i mjesto gdje sam se rodio, i neću odustati dok se taj članak ne makne! U nastavku je nekoliko izvora koji su relevantni, i da sam ja pisao onaj članak, pozvao bih se na takve izvore! Pročitajte ih i uporedite sa člankom na Vašoj wikipediji! [4], [5], [6], [7], i najobimniji izvor dokumenata: [8]. Darrad2009 (razgovor) 23:55, 10. travnja 2018. (CEST)

Ovdje dajte svoje mišljenje administratorima, pa će Vam odgovoriti. Uspjeh je ključ života (razgovor) 23:57, 10. travnja 2018. (CEST)

Nestandardne[uredi]

0000[9] Nestandardnim se riječima služim na razgovornim stranicama, a ne u člancima. Ne znam gdje si našao "ležadu", prije će biti da se radi o "ležidu". Ako ima "mrježa", može i "mrježni". U Zapisniku s 10. sjednice Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika stoji
0000"Pitanje dolazi li iza pokrivenoga r jekavski ili ekavski izgovor ne postavlja se zbog etimologije. Refleksi staroga jata živo se prepoznaju samo kada se pokazuju morfofonološke alternacije. Tako srjeća, vrjeća, mrježa, kako nam god dijalektalno srića vrića, mriža nedvojbeno pokazuju da je u njima staro jat, ne dolaze u obzir kao standardni likovi jer tu nema alternacije s ijekavskim izgovorom. Naprotiv se kao standardni likovi mogu priznati pogrješka, zaprjeka, vrjedniji itd. jer alterniraju s pogriješiti, zapriječiti, vrijedan itd. No u tom pogledu postoje velike razlike od slučaja do slučaja, a razlikuju se i individualna mjerila. Malo će komu, doduše, biti prihvatljivi likovi vrjemena, srjedina, privrjeda, naprjedak, ali će isto tako malo komu biti prihvatljivo ogrev, pomodreti. U takvim slučajevima prirodno je dati normativnu prednost likovima koji se jakoj većini čine prihvatljivijima. No u najvećem broju slučajeva to nije tako jasno". Oblik na -iju ti je u svezi, govorim ti napamet... sa starom dvojinom (ili krivo preslikavanje iz imenica kao prsti, oči, uši, gosti).
0000Namjerno govorim u narječju i inim nestandardnim i tobože stilski obilježenim oblicima. Zašto bi anglizmi i otvorena uporaba engleskih riječi više vrijedili od nestandardnih oblika hrvatskoga jezika? Splićani su ponosni na svoj govor i poznati smo po tome, jer ga se ne stidimo, nego ga hrabro guramo.[10][11][12][13][14]
0000"Splitski govor (splitska čakavština) od 2012. proglašen je nematerijalnim kulturnim dobrom koje je 2013. godine upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. "[15][16]
0000Ovdje imaš zanimljivo o naglascima u genitivu množine.[17] Kubura (razgovor) 00:00, 11. travnja 2018. (CEST)

Mr(j)eža u nominativu jednine i genitivnu množine različito su naglašene. Nom.j. je kratak, g.mn. je dug. Piše ti u onom citatu zašto nije standardna. Kubura (razgovor) 00:20, 11. travnja 2018. (CEST)

0000Nisam napisao da si ti u krivu. Sve što si rekao stoji. Moj je stav promicati sve kulure hrvatskoga jezika, sva narječja, sve oblike nepravedno i praktično kao sramotnom oznakom označene kao "stilski obilježene" i "zastarjelice". Sva su narječja na razgovorima poželjna.
0000Kad su situacije gdje se nešto službeno napiše, onda se držim standardnoga hrvatskog jezika. Ali, ako ćemo tako, onda budimo standardni do kraja, a ne malo hoćemo - malo ne ćemo. Vokativ treba pisati točno, a ne sinkretički vokativ pa se primjerice meni obraćati s "Kubura", nego "Kuburo". Zato ti pri obraćanju pišem vokativom "Uspješe", a ne "Uspjeh". Razlikujmo koji upit i prilozi idu uz stajanje i kretanje i sugovornika, odnosno sugovornicu. Razlikujmo "tu" i "ondje", "taj i onaj", žena je članica a ne član, onda razlikujmo gdje smo (ovdje), kamo idemo (ovamo) i kuda ćemo proći (ovuda). Postoje i neki stariji oblici koji nisu netočni, čak su nepravedno istisnuti jer tobože "nitko ih ne govori", a zapravo su zbog medijskog istiskivanja i blokiranja onemogućeni pa time umjetno postaju "nestandardni", recimo slučaj čega i česa. Osobito je iritantno miješanje prezenta, imperativa i futura ("Nađemo se sutra" - netočno, smije biti samo "Nađimo se" - imperativ, "Naći ćemo se" - futur; prezent može označavati buduće vrijeme i to je kod sigurnih situacija, futur nosi element nesigurnosti). Razlikujmo naglaske i padeže. Dino su i Dvornik i Merlin, ali su pjesme Dina Dvornika a ovo drugo Dine Dvornika. Postoji manje poznati oblik futura, sličan futuru egzaktnom ("kad se budemo vidjeli" - standard). Ovaj drugi oblik je "kad se budemo vidjeti". Nije netočan, negdje u Hrvata to je živi jezik, nosi element veće neizvjesnosti.
0000Ima ti i jedna šema s leksikografskim smicalicama, ali o tome ću pisati na Kafiću kad nađem cijeli članak. Kubura (razgovor) 00:49, 11. travnja 2018. (CEST)

Uđeš li dublje u stručnu i znanstvenu literaturu i sve potankosti, naći ćeš dosta stvari koje ne uče mladež u školi. Kubura (razgovor) 01:13, 11. travnja 2018. (CEST)

Točno, zaboravio sam to navesti. Bit je razlikovati "taj i onaj", "tako i onako", "ovdje, tu, ondje"... Kubura (razgovor) 01:20, 11. travnja 2018. (CEST)

Savjet[uredi]

Uglavnom, shvatili smo obojica obostranu poruku. Savjet je: nemojmo više trošiti vrijeme na ovu temu, riješili smo, 'ajmo ća pisat članke. Kubura (razgovor) 01:21, 11. travnja 2018. (CEST)

Svaki Cigo (svoga) konja hvali[uredi]

[18]Lijep podatak, ali ne znam odakle 22000 članaka pripisanih meni. Stvarni broj se kreće oko 2% toga, a tom (nazovi) suradniku ne treba pridavati pažnju jer je provokator i neodgojena osoba (najblaže rečeno). Što se mene tiče, neka sa svojim ukućanima (ako nisu utekli od njega takvoga) priča tako, ali sa mnom neće. Ispod svake mi je razine razgovarati s takvima.--MaGaporuči mi 20:22, 11. travnja 2018. (CEST)

P.S. Nadam se da me raznorazne udruge za zaštitu ovoga ili onoga (pa i ustavnog poretka) neće tužiti zbog naslova odlomka koji je stara izreka, a ni ti se nemoj naći prozvan u naslovu (niti u jednom njegovu slovu). Samo sam htio slikovito dočarati neke stvari.--MaGaporuči mi 20:23, 11. travnja 2018. (CEST)

Nema potrebe za hvalom, ipak smo ovdje dragovoljno.--MaGaporuči mi 16:41, 12. travnja 2018. (CEST)

Tri referencije[uredi]

Ostale su ti tri referencije u članku koje ne daju dobar izgled. Pogledaj. Kubura (razgovor) 18:52, 14. travnja 2018. (CEST)

Ako si ih ti stavia, zašto ih ne bis smia maknit :) Kubura (razgovor) 19:06, 14. travnja 2018. (CEST)

Hvala na pitanju, lave, dobro san. Kubura (razgovor) 19:55, 14. travnja 2018. (CEST)

Pročitaj![uredi]

Vi pročitajte ovo: [19]! Wikipedija je enciklopedija a ne lokalne novine koje uređuju simpatizeri bilo koje frakcije, u ovome slučaju ustaške! Po Vama, ako Srbi rehabilitiraju svoje zločince i mi trebamo, ne rehebilitirati ih, nego u cijelosti odbaciti povijesne podatke i selektivno se pozivati na neprovjerene novinske članke kao na pouzdane i mjerodavne izvore! Po navedenom izvoru Tito je zločinac (570.000 žrtava-gdje su izvori???- možda navedeni novinski članak!!!) dok, po istom izvoru, to Pavelić nije? Valjda nije dovoljno navedenih 390.000 ubijenih da bi bio zločinac!? Interesantno je da na hrvatskoj wikipediji niti jedan ustaški čelnik nije naveden kao zločinac?!

Po wikipediji je nepismeni Max Luburić (završio pučku školu - 4 razreda OŠ):"...bio je ustaški časnik, zapovjednik koncentracijskog logora Jasenovac, i hrvatski politički aktivist u političkoj emigraciji. U Titovoj Jugoslaviji okvalificiran ratnim zločincem.[Može li netko pronaći broj sudske presude, barem broj predmeta pod kojim je pokrenuta istraga zbog ratnog zločina ili broj ili nadnevak predmeta ako je Jugoslavija zatražila izručenje? Treba nam podatak od kojeg je dana službeno proglašen ratnim zločincem.]..."

Nije dovoljno što je bio zapovjednik najgoreg konclagera u ovom dijelu Europe, nego treba "podatak od kojeg je dana službeno proglašen ratnim zločincem"??? Da nije žalosno bilo bi jako smiješno! Po Vašoj logici, da je pobjegao, Rudolf Höß ne bi bio kriv bez pravosnažne presude? Čak i sam člank o Auschwitzu pogrešno navodi da je Hößu suđeno na Nürnberškom procesu!
Ova wikipedija je krajnje nepouzdana, netočna i pristrasna! Pročitajte Ustav RH! Ovo zaslužuje pažnju šire hrvatske javnosti!
Darrad2009 (razgovor) 04:51, 15. travnja 2018. (CEST)

Brisanje predloška "radovi"[uredi]

Bok! Kako stoji na samom predlošku: "Jedan vrijedni suradnik upravo radi na ovom članku! (...) Kada radovi budu gotovi, suradnik koji uređuje uklonit će ovaj predložak!" [20] [21] Zamolio bi te da ga ne uklanjaš u budućnosti, sam ću ga kad završim s bauštelom. Smile eye.png Mislim da je vidljivo da su predlošci još u izradi i da ih nećemo koristiti dok ne budu gotovi. Lightbulb.png

Želim ti lijep i ugodan dan! Smile.png --Mateo Katana 13:14, 15. travnja 2018. (CET)

24[uredi]

Bojim se da se nismo razumjeli - ja osobno nemam ništa protiv onih koji privatno veličaju ovaj ili onaj sustav, ove ili one ljude, ja imam problem kada se takva gledišta nađu na www enciklopediji. Svaka enciklopedija mora imati pouzdane povjesne ili arhivske izvore, a ne novinske članke. Pogledajte Britannicu [22], i usporedite sa člankom na Hr wikipediji koji je 29.03.2018. "doradio" administrator Željko: [23]. Pogledajte Tuđmanovo viđenje Tita: [24]. Ako je Tito bio osobno odgovoran za stradanja, u što sumnjam isto kao i Tuđman, zar mislite da strane obavještajne službe nisu imale te podatke, zar mislite da bi nekom zločincu došao najveći broj državnika i na taj način mu napravili najveći sprovod u povjesti čovječanstva: [25]
Vaše viđenje ne pretpostavlja da se ustaški bojovnici, bilo kojega ranga ako su bili odgovorni za zločine, a posebno oni koji su bili u vrhu NDH, nazovu pravim imenom a to je zločinac, dočim Vam je sasvim uredu da se tako naziva Tita. Pročitajte članke o Petru Brzici ili Miroslavu Filipoviću - Majstoroviću gdje se za potonjeg navodi: "...hrvatski rimokatolički svećenik (poslije poznat kao Tomislav Filipović i Tomislav Filipović-Majstorović) rođen u Hercegovini, osuđen zbog ratnih zločina na njemačkom vojnom sudu i jugoslavenskom civilnom sudu te obješen u Beogradu." Nema pomena da je bio sadista i zločinac koji je bio odgovoran za stotine sadističkih ubojstava!? Pročitajte ovo: [26] gdje se navodi, kao i u masi drugih dokumenata, kako su se Nijemci zgražali nad primitivnom okrutnošću NDH bojovnika.
Ja sam odgojen u staroj i uglednoj hrvatskoj obitelji, ali ne kao ekstrem, nego kao normalan čovjek koji razlikuje dobro od zla, kome je poznat koncept istine i laži, pri čemu me je i život naučio da se nikome nije dokazala nevinost pozivajući se na druge, možda i gore zločine. Pravdanjem bilo kojih zločina, stvara iluziju njihove ispravnosti što rezultira pozivanjem na njihovo ponavljanje! Imao sam priliku tome svjedočiti u prošlom ratu!
Bio sam suradnik ove wikipedije kratko vrijeme, i jako mi je žao utrošenog vremena, a utrošio sam ga jer sam iskreno vjerovao u njen kvalitet, profesionalnost i točnost! Nažalost, shvatio sam da je cijela hr. wikipedija u rukama nekolicine administratora koji vedre i oblače, koji bez ikakve cenzure objavljuju svoja osobna mišljenja kao povjesne činjenice, pri čemu prave povjesne falsifikate - novija povjest je dovedena na nivo mita i gusala, pa se, shodno tome, nije nimalo odmakla od sh ili sr wikipedije, dapače, po izražaju se mogu nazvati bratskim wikipedijama! Svakako ću dati sve od sebe da upozorim hrvatsku javnost na sve ovo što sam naveo!
Lijep pozdrav! Darrad2009 (razgovor) 14:21, 15. travnja 2018. (CEST)

RiječnaninHR[uredi]

Ja bih Vas Molio da mi se obratite. Volio bih nastaviti s radom na Wikipediji, a javio sam se Tulkusu Astaldu, ali mi nažalost nije odgovorio. Ja bih Vas molio, htio bih znati što se događa pošto mi je rečeno da ću biti blokiran na mjesec dana, a sada vidim - piše na neograničeno. Već kada priznajem svoju pogrešku bilo bi u redu, već kada navodno ispravno provodite odluke, da mi i odgovorite te nastavite provoditi ispravnu politiku ove besplatne enciklopedije. Bilo bi ispravno da mi administratori, koji zbog toga i jesu administratori pošalju objašnjenje - zašto sam blokiran za neograničeno, bio sam na određeno (1 mjesec). Cijenio bih i da mi napišete objašnjenje na moj korisnički račun. Na kraju, radujem se Vašem odgovoru te se nadam da ćete mi pružiti još jednu šansu. Umjesto mene, pozdravite cijenjene suradnike Kuburu i Tulkusa.

Hvala na Vašemu vremenu

RiječaninHR — prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.164.247.218 ( razgovordoprinosi) 13:44, 13. travnja 2018.‎

Naše politike[uredi]

Ne prevodimo sve sa drugih projekata. Svaki projekt ima svoja pravila. Postoje neka općenita pravila, 5 stupova Wikipedija, a ostalo je stvar samih projekata. Što je negdje dobro, drugdje može biti kontraproduktivno. Kubura (razgovor) 22:49, 16. travnja 2018. (CEST)

Stranice za razgovor...[uredi]

... i njihovo arhiviranje, a ne arhiviziranje, kako pišete. Suradici sami po vlastitom nahođenju održavaju svoje stranice za razgovor, isto tako ih i arhiviraju. Lijepo molim, prestanite gnjaviti suradnike svojim uputama. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:30, 17. travnja 2018. (CEST)

Social Quantum[uredi]

Pozdrav, kako da njima pošaljem dopuštenje za autorska prava? Ovdje je njihova [stranica]. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:56, 17. travnja 2018. (CEST)

Pri dnu stranice piše: contact us, tamo kliknuti i kontaktirati ih čini se mogućim Face-wink.svg --Tulkas Astaldo (razgovor) 19:21, 17. travnja 2018. (CEST)
Pozdrav, kako da njima pošaljem dopuštenje za autorska prava? Ovdje je njihova [stranica]. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:56, 17. travnja 2018. (CEST)
Treba li im prijevod na engleski ili da ostavim na hrvatski? Lijep pozdrav Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:07, 17. travnja 2018. (CEST)
Sigurno neće biti pogrešno napisati na oba jezika Face-wink.svg --Tulkas Astaldo (razgovor) 02:24, 18. travnja 2018. (CEST)

Ne čitam ih[uredi]

Neke stranice toliko su marginalne da jednostavno nikad ne idem na njih. Kubura (razgovor) 00:59, 24. travnja 2018. (CEST)

Odg.: Treba li...[uredi]

Triba. Vidiš da u poveznicaman ima "list of ...", daklen, dosta je englešćine ostalo u tekstu. Vlastita imena ustanova ne moraš privodit. Kubura (razgovor) 21:43, 24. travnja 2018. (CEST)

Odg.: KFC i Burger King[uredi]

0000Preporučujem ti, nemoj preuzimati sa sh.projekta. Ne daji važnost tom botokopirnom projektu čiji su se suradnici otvoreno stavili protiv hrvatske Wikipedije. Bolje članak od 10 nespretno prevedenih složenih riječi koji smo mi sami napisali, nego članak od 10.000 bajtova koji se preuzelo sa sh.projekta. Osim što taj projekt sam izmišlja jezična pravila, pa podmeće svoja kukavičja jaja, mnogi njihovi članci uopće nisu pregledani. Jedino što kod njih valja jest ono što su ukrali s hr.wiki. Kažem "ukrali", iako međusobno preuzimanje s Wikipedija je normalna stvar kako funkcioniraju Zakladini wikiprojekti. Dok je normalnom projektu to pomoćan i sporedan način djelovanja, njima je to (glavni) način življenja i djelovanja (ctrl-C, ctrl-V...), a radi potiskivanja ciljane Wikipedije, hrvatske Wikipedije. Kubura (razgovor) 17:10, 25. travnja 2018. (CEST)

Orijentolog je jedan suradnik koji je blokiran zbog napadanja drugih suradnika. Bili su posrijedi osobni napadi. Kubura (razgovor) 18:48, 25. travnja 2018. (CEST)

"RiječaninHR" je od početka bio prljava jezika. Orijentolog ima obrazac ponašanja da počne lijepo pa onda nakon nekog vremena pukne i truje sugovornike. Kubura (razgovor) 19:16, 25. travnja 2018. (CEST)

Ča činit[uredi]

Sve ćeš obavit, viruj mi. Najbitnije ti je počet. Pa ako ti se ne da pisat, ne moraš puno. Makar jednu rečenicu. Sutra ćeš drugu. Što više budeš dodava, više će te hvatat volja. :) Kubura (razgovor) 19:15, 25. travnja 2018. (CEST)

Glasovanje[uredi]

Kad glasuješ, pazi da ne ispadneš kao posebna pahulja Face-grin.svg --Pajo Pajimir 21:57, 26. travnja 2018. (CEST)

Čuvaj energiju[uredi]

Ne troši energiju na grad bez ljudi. Kubura (razgovor) 01:02, 27. travnja 2018. (CEST)

Infookvir derbi[uredi]

Možda ti nedostaje: | Ime = , dolje kod Upotreba?

{{Infookvir derbi
| Ime = 
| Druga imena = 
| Područje =
| Momčadi =
| Broj športova = 
| Broj susreta = 
| Prva utakmica = 
| Zadnja utakmica = 
| Sljedeća utakmica = 
| Najviše gledatelja = 
| Najviše pobjeda = 
| Najviše prekršaja = 
| Najviše golova = 
}}

--Rovoobob Razgovor 07:21, 29. travnja 2018. (CEST)

Re:Vječni derbi[uredi]

Upravo sam malo eksperimentirao, ali nisam ga mogao popraviti. Mislim da nema mnogih predložaka kao što su npr. {{{najviše prekršaja}}} ili {{{najviše golova}}} [27] zato sam ih i probao promijeniti s postojećim. Neka, još ćemo ga malo pogledati i ako ne nadođemo što mu fali, možeš pitati ovdje. To što ti još mogu savjetovat, usporedi ga s drugim predlošcima, npr. Predložak:Infookvir liga. Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 12:44, 29. travnja 2018. (CEST)

Ime

Što se tiče imena, probaj <center>{{{ime}}}{{#if:{{{izvorno_ime|}}}|<br />{{{izvorno_ime}}}}}</center>; {{{ime}}}, {{{puno ime}}} ili {{{naslov}}}. Pozz, MateoKatanaCRO (razgovor) 12:57, 29. travnja 2018. (CEST)

Zanimljivo je vidjeti da če se vječni derbi, osim na Maksimiru i Poljudu održati i u Vinkovcima. I to točno 30 dana nakon rođendana osječke Kohorte Uspjeh je ključ života (razgovor) 13:44, 29. travnja 2018. (CEST)

NAVIJAČI[uredi]

ne minjaj imena navijačkih skupina --Zeljko (razgovor) 18:52, 29. travnja 2018. (CEST)

  • Bez onog Split. Ime je KNH Torcida. KNH Torcida Split je samo ona u Zrinsko Frankopanskoj di sam i ja član . --Zeljko (razgovor) 21:25, 29. travnja 2018. (CEST)
    • i ta u Zrinsko Frankopanskoj je glavna, sve ostale su podružnice, i po splitu i po Hrvtskoj

Torcida[uredi]

Napravio sam dz na stranici torcida pa napiši popis ostalih torcida na razdvojbi, pa čemo vidit zaslužiju li članak ili ne --Zeljko (razgovor) 21:38, 29. travnja 2018. (CEST)

Od naše torcide starija jer samo brazilska, a postoji li ona više, i to je pitanje. Za nju znamo samo po pričama pokojnog Bajde. Znači ovo je glavno značenje. --Zeljko (razgovor) 22:42, 29. travnja 2018. (CEST)

  • Jel ti slušaš ili ne. Mi nismo u Brazilu i nismo Organizada. Napravi popis na razdvojbi ako želiš. A onda čemo vidit želi li ko pisati o njima ili ne, i zaslužuju li uopče članak, i ko je tamo stariji od nas. KNH Torcida u Brazilu ne postiji. --Zeljko (razgovor) 23:07, 29. travnja 2018. (CEST)

Eustahije Brzić[uredi]

[28] Rišia san ti. Ala, živia mi Kubura (razgovor) 00:08, 1. svibnja 2018. (CEST)

Re: Dopusnica za tvrtke & Isprika[uredi]

Poštovani suradniče Uspjeh je ključ života! Lijepo molim da se do daljnjega za pomoć – također i u vezi dopusnica – obraćate aktivnijim kolegama, budući da ja zbog privatnih razloga i Wikiodmora trenutačno nisam na Wikipediji koliko bih htio i koliko sam ranije bio u mogućnosti. Što se isprike tiče, sve je OK: kolege administratori i ophoditelji, koji pregledavaju Nedavne promjene, uvijek će ispraviti što treba. smješko Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 13:56, 1. svibnja 2018. (CEST)

Oponašatelj[uredi]

[29] Kubura (razgovor) 23:54, 3. svibnja 2018. (CEST)

Niman pojma tko je Zeljko80. Kubura (razgovor) 03:48, 7. svibnja 2018. (CEST)

Traje tri dana[uredi]

[30] Kubura (razgovor) 00:12, 4. svibnja 2018. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku/stranici, kao u slučaju članka/stranice Senf Dijon, nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! --Tulkas Astaldo (razgovor) 21:41, 5. svibnja 2018. (CEST)

Pozdrav Astaldo, kako ste danas?
Dakle, ovo što ste mi poslali je neka verzija žutog kartona. Ispričavam se to se više neće ponoviti. Lijep pozdrav. :) -- Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:52, 5. svibnja 2018. (CEST)
O, da smijem li ja sad to kopirati na mišu, pa cijeli članak izbrisati pa vratiti, kako bi se olakšao rad suradnicima? Lijep pozdrav. --Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:56, 5. svibnja 2018. (CEST)
Ma sve piše u uputama. Kopirajte sadržaj članka u neki od preglednika, uredite što mislite da treba i nakon toga okušajte tipku 'prikaži' pa nakon što ste zadovoljni promjenama, promjene spremite.--Tulkas Astaldo (razgovor) 22:09, 5. svibnja 2018. (CEST)

Heavy metal[uredi]

Znači... Kršćanska stranica i njezin stav o određenim izvođačima, teorije zavjere i turanje nepotrebnih i neistinitih činjenica krizmanicima pod nos. Žao mi je, ali ja i dalje ne vidim ni riječi o tome da znanost nekako potvrđuje da rock i metal glazba štete ljudima. Usput, ne vidim ni kakve veze te stranice imaju s Wikipedijom da si se osjetio dužan staviti ih na moju SZR. Lijep pozdrav. --Pajo Pajimir 17:21, 7. svibnja 2018. (CEST)

P.s., ako je sve ovo samo zbog stava da je metal i žešća glazba sotonistička, toplo preporučujem članke o grupama Antestor i Božje ovčice. --Pajo Pajimir 17:36, 7. svibnja 2018. (CEST)

He[uredi]

kaže se, na dobro vam došla sudamja --Zeljko (razgovor) 23:56, 7. svibnja 2018. (CEST)

Prijo, na dobro ti došla Sudamja :) Kubura (razgovor) 22:09, 8. svibnja 2018. (CEST)

Predlaganje izabranih članaka[uredi]

Citat iz pravila: Suradnik koji je predložio članak može sljedeći predložiti nakon završetka glasovanja za članak koji je predložio. Stoga je prijedlog za GNK Dinamo nevaljan.--MaGaporuči mi 14:58, 8. svibnja 2018. (CEST)

Zna se čija je Torca[uredi]

Zna se čija je Torca, oni se nikako ne uklapadu. Kubura (razgovor) 22:11, 8. svibnja 2018. (CEST)

[31]. To je dobro. Predložio sam te za automatski ophođenog suradnika. Pozdrav. --Mateo K 01 (razgovor) 23:44, 8. svibnja 2018. (CEST)

Čudnovati brojevi[uredi]

Bok, Uspjeh je ključ života,

što ćemo kad je izgleda potpuno nebitno kako će čitateljstvo reagirati kad u jednoj od funkcija (Posebno:Slučajna stranica) koja se nalazi dostupna u svim projektima Zaklade Wikimedije naiđu na kosturske članke. Na drugim projektima, kao npr. na wikipediji na srpskome jeziku, bila je rasprava o tome jesu li botovski članci (i to "punokrvni" članci) uopće potrebni ukoliko su ujedno samo u statusu "začetka" (engl. stub). Razmišljalo se i o tome kako će utjecati na javnost i čitateljstvo te na samopercepciju ako se takvi "masovni unosi" (kako ih na sr.wiki nazivaju) dopuste i tako prenapušu i očekivanja kod čitateljstva, kako će to prenapuhivanje izgledati u wikimedijanskoj (široj) wikizajednici. Eto, no, gotovo da je veći dio problema nedostatak komunikacije jer se takve stvari ne rade na svoju ruku i bez dogovora. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,18; 9. svibnja 2018. (SEV)

Odg.: Nada[uredi]

[32] Ti si naša nada. Znaš li da se za dobre mlade kadrove kaže da su "naše mlade nade"? E, to si nam ti. Smatram da si dobra ruda i da se od tebe može iskovati dobro željezo, odnosno, da ćeš biti izvrstan suradnik. Imaš volje, poleta, motiva, samo si moraš popraviti neke stvari, događaji ti se neke stvari ali koje ćeš radom vremenom i sam shvatiti i ispraviti. Svi smo mi imali pogrješaka i propusta u početku, ma koliko god mislili da smo sve napravili kako treba. Vjerujem da ćeš i ti izrasti u izvrsnog suradnika. Kubura (razgovor) 02:06, 11. svibnja 2018. (CEST)

Nije da njuškam, ali...[uredi]

...pri ophođenju sam naišao na ovo. Prva stvar - suradniku nisi odgovorio na njegovu pripadajuću stranicu za razgovor. Drugo, napisao si to skoro tri tjedna nakon što je on napisao tu poruku. Treće i najbitnije - je li bitno kako je napisao? Da je to bio napisao u nekom članku, donekle bih razumio, ali ovako je jako nepristojno i nepotrebno isticati takve stvari. Siguran sam da imaš i pametnija posla od ispravljanja tuđeg pisanja na stranicama za razgovor.

K tome, kad već toliko moliš Kuburu da ti produži članak o DJ Snakeu, mogao bi ga konačno malo i popraviti. Pun je grešaka, a ovdje sam ispravio samo neke od njih. Bio bi red da se autor članka lati posla.

I posljednje - [33] [34] - kakve veze ove poruke imaju s Wikipedijom? Molim te, suzdrži se od ometanja drugih suradnika, nije ovo forum. --Pajo Pajimir 20:41, 13. svibnja 2018. (CEST)

P.S., stavljaš predloške o neprevedenosti u vlastiti članak?! Shvatio sam postavljanje predloška mrve, ali neprevedenosti... Shvaćaš li da se oni stavljaju u članke u kojima ima puno tuđica i da ih, iz očitih razloga, ne stavljaju sami autori članka već drugi suradnici koji su prepoznali te tuđice? --Pajo Pajimir 20:46, 13. svibnja 2018. (CEST)

Ne biti brzoplet, ali i hvala[uredi]

Hvala ti što si otvorio glasovanje o jubilarcu. Ali, zaletio si se. Brzopleto si napisao da smo u jubilarac ušli 13. svibnja. Ušli smo 12. svibnja. Kubura (razgovor) 02:21, 14. svibnja 2018. (CEST)

Podsjetnik[uredi]

Ne zaboravi kategorizirati članke. Ako se ne možeš sjetiti točne kategorije, ili ti se ne da tražiti, onda stavi barem približnu. Evo sam ti za Heineken stavio kategorije "Nizozemska" i "pivo". Kubura (razgovor) 04:59, 15. svibnja 2018. (CEST)

Enciklopedija i Trump[uredi]

Wikipedija je enciklopedija i ne mijenjamo imena klubova koji su tek najavili da će možda promijeniti ime pa makar to bilo i na čast D. Trumpa. Ok?--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:39, 15. svibnja 2018. (CEST)

Ne. Nemam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:19, 15. svibnja 2018. (CEST)

Flix[uredi]

[35]???--Tulkas Astaldo (razgovor) 16:12, 17. svibnja 2018. (CEST)

Zašto koristim predložak {{Radovi24}}? Odgovor je jednostavan treba mi najmanje tri dana da to "prevedem do kraja". Prema pravilu nakon 24 sata predložak treba ukloniti, a ona druga 3 sata mi se ne isplati. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:15, 17. svibnja 2018. (CEST)
Hm. Razumijem. Nebi li onda bilo pametnije članak kopirati na računalo, urediti ga i onda ga takvog postaviti na wikipediju? Na taj biste način izbjegli mnogobrojna snimanja na koja ste upozoravani, a izbjegla bi se i potreba postavljanja pa potom uklanjanja predloška o radovima na članku.--Tulkas Astaldo (razgovor) 07:57, 18. svibnja 2018. (CEST)
Pa upravo to i radim da bi to izbjegao. Kako da naštimam MS Word tako da vidim kako to izgleda na Wikipediji. Lijep pozdtav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 09:17, 18. svibnja 2018. (CEST)
Moram priznati da ne razumijem na koji to način radite kad ste već šest puta sačuvali promjene na stranici, a još uvijek ima puno toga za ispraviti Antu face-uncertain.svg Što se tiče MS Worda zbilja ne znam, nikad ga nisam koristio za pisanje wikiteksta. Radim na sljedeći način, što ne znači da je najbolji ili uopće dobar, pišem ovdje, na wikipediji, ali ne sačuvam nego nakon uređivanja pritisnem prikaži kako će izgledati i tako sve dok nisam zadovoljan člankom. Ako članak ne uspijem dovršiti odjednom, snimim ga u notepad-u i sutradan, ili kad već bude, iz notepad-a uzmem, zalijepim ovamo i nastavljam. Sve navedeno radim dok nisam zadovoljan člankom, tek onda ga snimim. Eto. Nadam se da sam barem malo pomogao. Lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 10:28, 18. svibnja 2018. (CEST)

Hrvatsko (industrijsko) ludilo[uredi]

Lijepo molim ne zatrpavati kafić stvarima koje tamo ne pripadaju. Ako Vam je do neobveznog chatanja, mjesto ste promašili - debelo.--MaGaporuči mi 11:37, 20. svibnja 2018. (CEST)

Padež[uredi]

Pazi na padeže. Trebaš ispraviti. [36] Nije "članke", nego "članci". I to onda u svim člancima gdje si unio tu kategoriju. Kubura (razgovor) 21:33, 21. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Pivovare[uredi]

Nastoj sažeto prenijeti svojim riječima. I svakako citiraj stranicu (i URL i naslov i ime stranica - ovdje je to 24sata) odakle si preuzeo, i obvezno navedi ime autora izvorišnog članka. Kubura (razgovor) 20:39, 22. svibnja 2018. (CEST)

Je li ovako ...|author=Gastro.24sata.hr|acc... Također sam napravio Karlovačka Pivovara. Lijep pozdrav. Lijep pozdrav.

Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:49, 22. svibnja 2018. (CEST)

Ovako Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 20:57, 22. svibnja 2018. (CEST)

Nestanak struje[uredi]

Oko 18 i 30 sati užarile su se linije dežurne službe HEP-a, ali i naše redakcije na koju su korisnici iz južnog i istočnog dijela grada javljali kako su "ostali bez struje". Slobodna Dalmacija, Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 00:13, 23. svibnja 2018. (CEST)

Re:Hrvatske navijačke pjesme[uredi]

Super pjesme! :) --MateoKatanaCRO (razgovor) 16:25, 23. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Internetski portali[uredi]

Ne. Portale stavljamo u popis ovdje: Hrvatski internetski portali. U taj popis ulaze portali iz Hrvatske i portali na hrvatskom jeziku. Kubura (razgovor) 20:12, 25. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Nestanak struje[uredi]

[37]? Kubura (razgovor) 20:13, 25. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Izgon jezika[uredi]

[38] Naslov je netočan, kao i teze u članku. Tim više kad vidim autora teksta. Ne smatram ga znanstvenim autoritetom, naći ćeš po internetu još njih što su rekli o njemu. Za hrvatski su opasni jednačitelji po srpskosti i tuđičari, a ne "jezični čistunci". Nisu takvi likovi (tuđicoljupci) bili glasni kad su nama Hrvatima bili nametani srbizmi, a branitelji hrvatskih oblika proganjani. Kubura (razgovor) 21:41, 29. svibnja 2018. (CEST)

Wiki voli Zemlju[uredi]

Bok. Hvala ti na prijedlogu teksta. Promijenio sam ga, ali ne znam da li će se automatski promijeniti. Ako neće u roku 24 sata, kontaktirat ću organizatore. U rujnu će biti fotonatječaj kulturne i spomeničke baštine. Malo ljudi sudjeluje, da bi se širilo dalje. Prvo bi trebalo ovo bolje zaživjeti. Ako znaš nekoga koga bi zanimalo, reci mu i potakni ga da pošalje fotke. Slobodno i ti sudjeluj.--Fraxinus (razgovor) 21:47, 1. lipnja 2018. (CEST)

Navijačke priče[uredi]

Živio! Lijepo molim, možeš li mi objasniti ovu tvoju izmjenu? "Navijačka glazba" jest svojevrstan "opisni" kolokvijalni izraz, ali – koliko ja znam – ne i stručni muzikološki pojam. Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:16, 6. lipnja 2018. (CEST)

Zahvaljujem za odgovor i lijepo molim za više ozbiljnosti kad je "u igri" strukovna terminologija: naime, pojam "navijačka glazba" sigurno nije naziv glazbenoga žanra, već opis praktične i "ciljano" promišljene uporabe autorskoga glazbenog ostvarenja u prigodne svrhe. U skladu sa smjernicom WP:NIJE tvoju ću prethodno spomenutu izmjenu "revertati". A kad "navijačka glazba" postane "žanr", sam ću tada "revertati" taj moj "revert" Face-wink.svg. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:25, 6. lipnja 2018. (CEST)

Odg.: Crna Gora i željeni članci[uredi]

Svakako. Slobodno to napiši u Kaviću. Kubura (razgovor) 21:19, 7. lipnja 2018. (CEST)

Zaprešić Boys[uredi]

Ok. Ako će nešto trebati, pošalji opet poruku.--Fraxinus (razgovor) 18:35, 11. lipnja 2018. (CEST)

Brisanje izvora[uredi]

Evo priskrbio malo mira --Zeljko (razgovor) 18:45, 11. lipnja 2018. (CEST)

Navijačke pjesme[uredi]

Pod podnaslove stavi konkretne zemlje, ovako nije dobro. Ako ne znaš zemlje za neke, stavi za one za koje znaš, a ostale stavi pod ostalo. Treba ti kategorija.--Fraxinus (razgovor) 19:02, 11. lipnja 2018. (CEST)

Nisam znao. Možda tako nekako napisati da bude jasnije.--Fraxinus (razgovor) 19:37, 11. lipnja 2018. (CEST)

Sutra počinje prvenstvo! :) --MateoKatanaCRO (razgovor) 17:18, 13. lipnja 2018. (CEST)

Wikiprojekt SP Rusija 2018.[uredi]

Imaš li interesa sudjelovati? Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 14:03, 16. lipnja 2018. (CEST)
Ovdje se možeš potpisati. :) Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 10:54, 17. lipnja 2018. (CEST)

Odg.: Moje dadoteke i još obavijesti[uredi]

Vjerojatno su bile prevelike. Ili je bilo više slika pod uvjetima poštene uporabe na jednoj stranici. Smije biti samo jedna. Što se tiče posla i kućni obveza, nisi jedini takav. Svi na hr.wiki rade u takvim uvjetima. Kubura (razgovor) 20:21, 2. srpnja 2018. (CEST)

Re:2 gola?[uredi]

Bok majstore, šta ima? Što se tiče golova, i meni to nije baš jasno. Mislim da ti popisi jednostavno ne uključuju penale. Face-sad.svg

[39] Jako dobro što si napisao taj članak! Za zastave vidi predloške: Popis predložaka sa zastavama i NogRep. Face-grin.svg Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 17:01, 4. srpnja 2018. (CEST)

Uspješe, [40] broje se samo pogodci postignuti u igri (regularni tijek i u produžetcima), ne i u raspucavanju jedanaestercima. Kubura (razgovor) 20:40, 5. srpnja 2018. (CEST)

SP 2030.[uredi]

Dobar dan, suradniče! Radiš li još na članku Svjetsko prvenstvo u nogometu - Urugvaj, Argentina i Paragvaj 2030.? Face-wink.svg --Hmxhmx 14:53, 14. srpnja 2018. (CEST)

DJ Zmija[uredi]

Information.svg Živio! Vidim da su rokovi već ranije produljivani, a maloprije sam i ja produljio isti za tjedan dana: ako sav problematičan tekst u tom članku ni ovaj put ne bude uređen kako treba (posljednja je [tvoja] dorada bila 26. svibnja 2018.‎ u 23:07 sati), članak ću sigurno obrisati 22.srpnja u ponoć. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 15:19, 14. srpnja 2018. (CEST)

Bok Uspjeh je ključ života! Zahvaljujem ti za doradu članka i uloženi trud. Pogledao sam tvoje izmjene pa te stoga lijepo molim: pogledaj i još jednom sasvim detaljno pročitaj cijeli tekst te što si i kako pisao, jer mnogi dijelovi teksta još uvijek sadrže zaostale poluanglizme, čudne rečenične konstrukcije (ponegdje je čak teško razumijeti "što je to pjesnik doista htio reći", čak i u prijevodu izvora), pogrešne padeže i slične omaške... Cijenim tvoj trud i zato ću produljiti rok za doradu za još tjedan dana tako da imaš vremena za spomenutu provjeru, a potom ću cijeli članak i sâm detaljno provjeriti. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 16:31, 21. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: HRT Sport[uredi]

Nisu to toliko rašireni športovi u Hrvatskoj pa sumnjaju u isplativost. Kriket osobito. Ženski nogomet nije nam toliko jak, premda su utakmice zanimljive, ali ne sve. Ragbi nije jak u glavnom gradu gdje je sjedište HRT-a, nego u Splitu, a oni baš ne šišaju Split puno. Kubura (razgovor) 20:09, 21. srpnja 2018. (CEST)

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.[uredi]

Bok! Da sam na tvom mjesto bi dodao kategoriju [[Kategorija:U izradi, Šport]] i predloške {{Budući sportski događaj|košarka}} i {{radovi}} prije nego što ga netko ne predloži za brisanje. Smile eye.png Srdačan pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 17:31, 23. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: Bratstvo[uredi]

[41] Nije to samo u nogometu. Mislim da tu veliku krivnju za takav tretman snose međunarodne športske organizacije koje se ponašaju suprotno UN-ovim odlukama, t.j. srpsko-crnogorska federacija i poslije Srbija nisu jedine sljednice Jugoslavije, nego su samo jedna od sljednicâ. Srbija si je uzela slobodu prisvajati sva odličja bivše države. Zanimljivo, dugove nisu prisvojili nego su ih htjeli dijeliti. Ne znam što čine nacionalni olimpijski odbori drugih država sljednicâ i tko je to u međunarodnim tijelima uzeo si tu slobodu pripisati odličja federalne države samo jednoj državi. Evo ti članak iz 2008. godine [42] Kubura (razgovor) 21:58, 23. srpnja 2018. (CEST)

Ima tu i Kosovo, a nikad ne izostavljaj Hercegovce kad govoriš o BiH. Ili bolje reci "BiH" jer BiH ima više pokrajina u BiH, a ne samo te dvije.
Problem je uvelike u međunarodnim športskim organizacijama. Njetko negdje donio odluku i onako napisao, a nitko nema pojma ni gdje ni kad ni tko. Kubura (razgovor) 22:41, 23. srpnja 2018. (CEST)

Pod imenom Bosne i Hercegovine bila je i u Austro-Ugarskoj. Prije toga u Osmanskom Carstvu bile su Bosna i Hercegovina posebne upravne jedinice. Ujedinilo se Kosovo s Albanijom ili ne, ne mijenja na stvari, i kosovski su športaši osvajali odličja za bivšu državu. Kubura (razgovor) 18:23, 24. srpnja 2018. (CEST)

Požari u Grčkoj 2018.[uredi]

Ne mogu vjerovati šta se to događa na jugu. [24sata.hr/amp/news/u-vili-nasli-26-tijela-izgorjeli-su-u-smrt-su-otisli-zagrljeni-583445], [43], [44]. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:20, 24. srpnja 2018. (CEST)

Jesi li vidia da su nesritni judi bižali u autiman, na cesti su, ne parkirana uz cestu. Kubura (razgovor) 19:26, 24. srpnja 2018. (CEST)

Jubilarac[uredi]

U tijeku je glasovanje za jubilarac pa se priključi, ne budi ti zapoviđeno. Kubura (razgovor) 20:29, 24. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: U-18[uredi]

Imamo. Hrvatska nogometna reprezentacija do 18 godina. Samo se na hrvatski ne kaže "under 18", skraćeno "U 18", nego "do 18". Tako imamo članke o svim tim mladeškim kategorijama. Kubura (razgovor) 22:26, 26. srpnja 2018. (CEST)

Zovi samo zovi[uredi]

Prvi put to vidim. Nemam pojma kako!--Fraxinus (razgovor) 00:01, 28. srpnja 2018. (CEST)

Svakako nije nastala kao rugalica. Srbi na internetu na svojim portalima pišu da je izvorno njihova, ali da je oni ne pjevaju na nogometnim stadionima.--Fraxinus (razgovor) 00:18, 28. srpnja 2018. (CEST)

Hvala, već sam vidio.--Fraxinus (razgovor) 22:03, 28. srpnja 2018. (CEST)

Glazboslovci oliti muzikolozi lako mogu ustvrditi čija je izvorno melodija. Analizom melodije, ritma. Sama gomila infinitiva ne daje na srpski jezik.
"Za dom i slobodu hrvatskom narodu" mi baš ne zvuči u duhu srpskoga. Kubura (razgovor) 22:25, 28. srpnja 2018. (CEST)

Jasenovac[uredi]

Čitam Vaše lamente u pogledu Jasenovca. Molim Vas, tko je pobio onih 80.000 (glava manje ili više) osoba u Jasenovcu, Židovâ, Srbâ, Româ, Hrvatâ (ne samo komunistâ)? Tko je s teritorija NDH istrijebio 98% Roma i 96% Židova? Ako ubojice po narodnosti nisu bili Hrvati, što su bili? Osobno ne bih insistirao na narodnosti zločinaca, jer zločin nema narodnost, ali Vi stalno i uporno pišete o Srbima kao zločincima, bez ikakve distinkcije, kao da je to genetsko svojstvo Srba, i kao da u Hrvata nema zločinaca, odnosno kao da hrvatski komunisti nisu Hrvati, te kao da hrvatski ustaše nisu ustaše.

Rizik[uredi]

Samo sam premjestio tvoju poruku na IP-ovu stranicu za razgovor. Poruke se ondje ostavljaju, a ne na njegovu/njezinu suradničku stranicu. --Pajo Pajimir 13:03, 29. srpnja 2018. (CEST)

Odgovor[uredi]

Odgovorio sam na svojoj SZR. Kubura (razgovor) 19:52, 29. srpnja 2018. (CEST)

Velika nagrada Mađarske 2018.[uredi]

Tko bude pisao, poslužit će mu.--Fraxinus (razgovor) 22:59, 29. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: Glagoljica[uredi]

Ne troši vrijeme na druge projekte. Gradimo svoj. Kubura (razgovor) 21:03, 17. kolovoza 2018. (CEST)

Svjetsko prvenstvo u nogometu - Urugvaj, Argentina i Paragvaj 2030.[uredi]

Žuti karton


Poštovani, tekst na gore navedenoj stranici ne zadovoljava enciklopedijske kriterije, te je premješten na stranicu za razgovor i bit će obrisan za 2 tjedna ako u međuvremenu ne postane valjani enciklopedijski članak.

Dodatno, iz teksta na gornjoj stranici nije se moglo vidjeti da lokacija Svjetskog prvenstva 2030. još nije određena, da postoji nekoliko mogućnosti odnosno kandidatura, nego je bilo prikazano kao da je sve već gotovo, da je određeno gdje će prvenstvo biti. Zato žuti, da naučite da je Wikipedija - enciklopedija. Pisanje dezinformacija nije prihvatljivo. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 21:23, 17. kolovoza 2018. (CEST)