Razgovor:NK Jedinstvo Islam Grčki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku NK Jedinstvo Islam Grčki.
Rad na člancima
Pismohrane:

banija.rs[uredi kôd]

@Cybermb, izvor banija.rs na stranici NK Jedinstvo Islam Grčki uopće nije pouzdan, pogotovo iz sljedećih razloga: 1. Koristi srpski naziv za Banovinu 2. Podupire srpski nacionalizam, šovinizam, četničku svijest te Srpsku Krajinu, a i fašizam 3. Na samom početku stranice stoji Pomozite protjeranoj obitelji iz Banije (što je stvaranje ustaške i zločinačke slike o RH i Hrvatima) te je najvjerojatnije da obitelj nikad nije protjerana. Taj izvor nema ama baš nijedan razlog da bude pouzdan i točan po svemu što navodi. Većina te stranice navodi prognane srbe iz Hrvatske i BiH te srbočetnički naciolnal šovinizam i pravoslavlje. Ne znam, ali meni ovaj izgleda kao jedan od krajinaforce izvora. – Croatia 925 (razgovor) 20:17, 5. siječnja 2023. (CET)[odgovori]

@Croatia 925, Banija nije srpski naziv za Banovinu. – Croxyz💬 20:21, 5. siječnja 2023. (CET)[odgovori]
@Croxyz, sve i da nije srpski naziv, bitno je ono što sam naveo i sama pouzdanost izvora. – Croatia 925 (razgovor) 20:33, 5. siječnja 2023. (CET)[odgovori]
@Croatia 925 izvor banija.rs na ovome što sam ja i @Pera detlic stavili prenosi sličan tekst i iz još dva izvora. Kako se na srpskom jeziku koristi termin za Banovinu sa stajališta govornika hrvatskog jezilka nas uopće ne treba zanimati. banija.rs očito i jest stranica iseljenika, kakvih postoji "na more" po cijelom internetu i koje pripadaju različitim etničkim ili nacionalnim zajednicama.
Da je Islam Grčki oslobođen u operaciji "Maslenica" početkom 1993. je opće poznta činjenica, i kao što je i poznato da srpsko stanovništvo tada otišlo ugalavnom na ostala područja tzv. RSK, ili za tadašnju SRJ ili negdje drugdje.
tu također imaš i ovaj izvor sa zadarskog izdanja "Slobodne Dalmacije" i "Nacionala" koji se dotiče i Islama Grčkog i Islama Latinskog, te spominju i "Jedinstvo".
svojevremeno sam prije koju godinu radio i članke o "našim" klubovima s područja Bosanske Posavine, kao NK Mladost Modran, NK Budućnost Begluci, NK Budućnost Begluci, NK Gradac, NK Hajduk Sijekovac, ONK Hasić Gornji Hasić, NK Johovac, NK Mladost Donji Hasić, NK Mladost Garevac, NK Mladost Kričanovo, NK Sloga Koraće, NK Sloga Tursinovac, NK Ukrina Novo Selo i još drugih gdje sam skoro za svaki klub naveo, makar n bilo u izvorima za klub rečenicu tipa: Zbog rata u BiH, okupacije i protjerivanja hrvatskog stanovništva iz (naselja x) klub (1992.) godine prestaje s radom, te (naselje) ostaje pod srpskom kontrolom i ulazi u sastav Republike Srpske.
vjerojatno se može štogod i na Arhivu "Slobodne Dalmacije" pronaći, ali to je već kopanje
također postoji još jedna knjiga iz 2005. godine izdana u Hrvatskoj i s hrvatskim ISBN-om, gdje su navedena i prvenstva tzv. RSK (i ono što je ostalo do mirne reintegracije)
imš ovo Kategorija:Predlošci - održavanje Wikipedije sa predlošcima, pa ako ima nekakav članak koji je tako sumnjiv ili prekratak ili slično uvijek možeeš u zaglavlje staviti neki od predložaka kao {{Bolji izvori}} {{Nedostaju izvori}} {{Dodatno razjasniti}} {{Neprovjereno}} {{Nevjerodostojni izvori}} {{Provjeriti}} {{Točnost}} ili nešto drugo iz ovih predložaka, puno bolje to staviti nego brisati članak ili dijelove članka ako nisu pokriveni u nekom drugom članku ili se totalno ne odnose na članak
pozdrav, Cybermb (razgovor) 13:05, 6. siječnja 2023. (CET)[odgovori]