Razgovor Wikipedija:Izabrani članci/21, 2008.

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:Izabrani članci/21, 2008..
Rad na člancima
Pismohrane:

Žao mi što ne sudjelujem u biranju članaka jer mi je dosadilo gledat prepucavanje određenih likova. Nemam pojma je li problem u međuvremenu rješen, ali svejedno...

S obzirom da kasno palim, kasno je da dam svoj glas, pa mogu jedino pozvati ostale suradnike da članak srede kako spada prije nego se, za 3 tjedna, članak pojavi na naslovnici.

Članak ima tipičnu boljku ove wikipedije, a to je da par nabrijanih suradnika pišu teme iz novije povijesti, a nitko nema vremena to korigirati. Dio teksta o ratu u Bih je prepun paušalnih ocjena, tipa:

Wikicitati »danas postoje spekulacije da Stari most nije srušio tenk HVO-a, nego podmetnuta mina aktivirana iz muslimanskog dijela grada, što potvrđuje izjave generala Praljka da nije sudjelovao...«

Pisati da Praljkova izjava tipa "nisam ja, majke mi" išta dokazuje je blago rečeno neenciklopedijska. Da se razumijemo, ja pojma nemam tko je srušio most, a kako sam bio u Mostaru, prilično sa siguran da ona snimka nije snimljena sa brda Hum (držao HVO), s kojeg se most vidi pod kutem od -45°, nego s mnogo nižeg položaja, gotovo u ravnini s mostom (držali Bošnjaci). Zapravo, kad smo već i kod toga, zamjerka članku je i što ta kontroverza nije bolje pokrivena.

Osim ovoga sa Praljkom, tekst je pun neenciklopedijskih komentara, tipa

Wikicitati »Mostarci hrvatske nacionalnosti patnju Mostara uspoređuju čak sa patnjom Vukovara«

koji zvuči i pomalo licemjero, s obzirom na tekst istog autora

Wikicitati »HVO u blokadi drži istočni dio grada koji je pod kontrolom Armije BiH i granatira ga«

.

Opća ocjena ovog dijela o ratu je da mu kronično fali referenci, isto kao i dijelu vezanom uz budućnost grada, gdje također ne nedostaje patetike:

Wikicitati »želja Srpske pravoslavne crkve i svih dobronamjernih Mostaraca jest da ova bogomolja i jedan od ljepših kulturno-povijesnih spomenika ponovno zasja nad Mostarom punim sjajem«


Mene, iskreno, boli briga što je na naslovnici, a razlog je upravo taj što je desetak suradnika dalo glas za odabir članka, nitko nije bio protiv, a nitko se nije našao prikladnim da članku da par konkretih ideja za poboljšanje.

Stvarno mi nije jasno, ljudi moji, na koji način vi dajete svoje glasove.

Zbog svega ovoga mogu samo zaključiti da se i dalje ne želim šporkavati sa biranjem izabranog članka.

--Ante Perkovic (razgovor) 11:31, 4. svibanj 2008. (CEST)