Razgovor Wikipedija:TraženiČlanci-nedavne-promjene

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ne mogu se pisat članci o bilo kome, stoga ne treba inzistirat na takvim prijedlozima. Čitajte pravila tko može doć na wikipediju ... nema šlepanja na račun dida i baba. Kao ni tiražne i medijske eksploatacije osoba koje nisu nikoga i ništa ničim zadužile. --Zeljko (razgovor) 00:39, 23. listopada 2009. (CEST)

Josip Kosor[uredi]

  • Jelčić, Dubravko; Pavlović, Goran (ur.) Josip Kosor : prilozi sa znanstvenoga kolokvija, Otok, 5. listopada 2002., održanoga u sklopu 13. pjesničkih susreta u Drenovcima, 8. lipnja 2002., "Hrašće", Drenovci, 2002., ISBN 953-6538-18-0 (str. 90)
  • Jelčić, Dubravko. Strast avanture ili Avantura strasti : Josip Kosor : prilog tezi o autohtonosti ekspresionizma u Hrvatskoj književnosti, "August Cesarec", Zagreb, 1988., ISBN 86-393-0052-26 (str. 543)

Sad vidim da bi takve stvari trebalo pisati na: Wikipedija:Željeni članci -- Bugoslav (razgovor) 02:10, 17. prosinca 2009. (CET)

Kriteriji[uredi]

Prilikom postavljanja traženih članaka u ovu kategoriju, rukovodio sam se logikom o postojanju najviše poveznica na određeni članak. Logično je postaviti članak na koji primjerice ima 50 ili 80 praznih poveznica, nego članak koji ih samo nekoliko, ili ih uopće nema. Iako se naravno može zatražiti članak o bilo čemu, kod uređivanja ove stranice vodio sam se upravo ovom logikom. To mi se učinilo očitim.

Posebno:Tražene stranice, sam smatrao objektivnim izvorom članaka koje treba svrstati na ovaj popis.

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 13:13, 27. prosinca 2009. (CET)

Ja sam svoje prijedloge kupio s Wikipedija:Željeni članci, uglavnom oni na početku i neke "osnovne" stvari. Samo sam dodao tradicionalno jelo Keške zbog Božića :))--Uskboy 13:24, 27. prosinca 2009. (CET)

Sve u redu, ovo sam mislio kao načelo logike. Smješko!

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 15:27, 27. prosinca 2009. (CET)

Lijepo piše da se ovaj popis puni po načelu Posebno:Tražene stranice, a ne Wikipedija:Željeni članci ili na bilo koji drugi način. Naravno da postoje iznimke, npr. umre neka zaslužna osoba toga dana, pa netko stavi njezino ili njegovo ime na Wikipedija:TraženiČlanci-nedavne-promjene. Ne nadzirano stavljanje na popis traženih članaka, kao u slučaju traženoga članka za Model (osoba) (modele, tj. manekene), koje vodi u međusobna preglasovanja i potezanje pitanja "tko je jači", e to ne valja.
Drugo je čak i da netko stavi osobu koja nije zaslužna za hrvatsku kulturu (na hrvatskomu jeziku), ali je bila zaslužna za cijeli svijet kao što je Robert Woodrow Wilson (koji članak traži preko 50 "crvenih wikipoveznica" u drugim člancima).
Članak Skakavci traži puno manji broj "crvenih wikipoveznica" nego članke KoljenoŠljunakTroskokCjepivaŠkoljkeŽitoPupKemijska olovkaBaštinaUdrugaKorisničko sučeljePerivojDizelStudentDivKapelanStatutDijalog.
Također ne znam čemu ograničavanje popisa na samo 10 najtraženijih članaka, takvo pravilo nije uvedeno na bilo kojem mjestu. Smatram da u ovomu slučaju, gdje suradnici koji imaju dodatne alate – ako uređuju određeni članak/pitanje – postaju ili bi trebali postati (ograničiti se sami, samostalnom voljnom odlukom) – obični suradnici.
Lijep pozdrav svima dobre volje.
Bugoslav (razgovor) 13:57, 25. travnja 2010. (CEST)
Svi suradnici, sa ili bez alata su obični suradnici!--Jure Grm, 25. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 13:58.

Kriteriji 2[uredi]

Potrebno je dogovoriti kriterije koji će se članci stavljati na ovaj popis (ili ih ja ne vidim). Za članke koje bi suradnici rado voljeli vidjeti na Wikipediji imamo Wikipedija:Željeni članci, ali u zaglavlje Nedavnih promjena bi trebale ići poveznice na nenapisane članke s većim brojem poveznica koje vode prema njima. Dvije ili tri poveznice pokazuju da taj članak i nije baš tražen. --Roberta F. 22:32, 4. listopada 2010. (CEST)

Mogli bi dogovoriti kriterije. Za sada ne postoje čvrsti kriteriji, makar se o tome raspravljalo.

Mogući izvori su ovi:

Tražene stranice pokazuju nenapisane članke s najvećim brojem poveznica. Poteškoća je što je zadnji put ažurirano 2009. pa je loša preglednost i što su na vrhu i mnogi manje bitni članci, ali su se našli na vrhu jer su u predlošcima. U Željenim člancima ima raznovrsnih prijedloga, od poznatih tema do općenepoznatih pojmova. Meni je glavni kriterij, koliko je neki pojam poznat. Još uvijek se nađe mnogo jako poznatih pojmova, za koje nemamo članak. Nekada se dogodi da je neki pojam jako poznat, ali da na njega vode samo dvije poveznice. A ima i pojmova, koji su jako slabo poznati, ali na njih vodi 50 poveznica, razlog za to mogu biti i predlošci. --Fraxinus (razgovor) 23:11, 7. listopada 2010. (CEST)

Ovo postaje suludo. Postoji stranica Wikipedija:Željeni članci i tamo treba stavljati želje, a ne pod traženi. Gotovo svaka crvena poveznica je traženi članak.--Ex13 (razgovor) 00:16, 18. rujna 2012. (CEST)