Razgovor o dodatku:Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca.
Rad na člancima


Ubacivanje raznih igrača[uredi]

Molim editore da ne vraćaju u listu igrače kojima je jedina veza sa Hrvatskom ta da su proveli deo karijere igrajući u nekom Hrvaskom klubu. To je kao staviti Modrića u listu Španjolskih nogometaša samo jer igra u španjolskom klubu. Ova lista treba da nabraja isključivo Hrvatske nogometaše. A igrati u Hrvatskom klubu ne znači biti "Hrvat" to je prosta logika, mnogoborojni nogometaši provode delove svoje karijere igrajući za klubove iz drugih delova zemlje ili drugim zemljama što ne znači da time postaju priipadnici te zemlje. Pobogu, nismo Sjeverna Koreja pa da nogometaši ne smiju igrati vani ili nogometaši drugih nacionalnosti igrati kod nas. Hvala. FkpCascais (razgovor) 18:09, 9. studenog 2015. (CET)

Slažem se ubačeno je gomila igrača koji veze sa Hrvatskom nemaju izuzev što su igrali u Građanskom, Concordiji ili HAŠKu (mislim na period pre II svetskog rata). Tipa kakve veze sa Hrvatima imaju braća Zinaja, ili Vilmos Sipos koji je polu nemac polu mađar...? Ja ću to iskreno izbrisati i ispraviti neke greške koje sam ugledao. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mctoxic88 (razgovordoprinosi) 14:53, 17. rujna 2016.

Prvo se potrudite pisati hrvatskim i kao drugo pričekajte šta ima za reći ovdašnja zajednica. Postoji i treći čimbenik odnosno da se određene športaše vodi pod hrvatske i slično. Ako bismo se poveli vašom logikom, onda bi se lako završilo na vađenje ploča splitskih olimpijskih medaljonoša na zapadnoj Rivi. Kubura (razgovor) 21:37, 19. rujna 2016. (CEST)

Potrudiću se da pišem na hrvatskom, mada se razumemo. Nema trećeg čimbenika. Jednostavno besmisleno je da je Vilmos Sipos vodi pod Hrvatskom kad čovek nikakve veze sa njom nema, čak štaviše pre Građanskog igrao je za SK Jugoslaviju iz Beograda. Čovek je pola mađar-pola nemac. Isto važi i za Belu Šefer (originalno Béla Schaffer) koji ama baš nikakve veze nema sa Hrvatskom, nije igrao u Hrvatskim klubovima niti je Hrvat. Bio je mađarski židov i igrao je za Novosadske klubove, NAK i Judu Makabi. Ako ćemo već gledati tako. A npr niste uneli Ivana Radovnikovića "Težora" iz Hajduka koji je odigrao 1 utakmicu za B reprezentaciju. Naravno, vaša je zadnja, pa tako i glede ispravke imena kojih ima dosta pogrešnih (tipa Ivan Benković namesto Milivoj, ili Mirko Grdenić namesto Nikola itd itd). Mctoxic88 (razgovor) 23:18, 27. rujna 2016. (CEST)

Čitati, pa onda se praviti pametan ...[uredi]

Dakle, kad bi pročitali zaglavlje članka "...Popis uključuje i igrače koji nisu iz Hrvatske, ali su igrali u hrvatskim klubovima u vrijeme nastupa za reprezentaciju..." onda ne bi bilo potrebe za ovim mudrolijama! --Jure Grm, 30. dana mjeseca rujna, godine Gospodnje dvijetisućešesnaeste u 23:45.

Gde su igrali Bela Šefer, Remija Marcikić, Andrija Kujundžić itd Mctoxic88 (razgovor) 09:11, 1. listopada 2016. (CEST)

A kad bi vi Jure malo vise paznje obratili shvatili bi da je moja izmena upravo taj dio promijenila i dovela u pitanje svrhu tog zaglavlja. A mogli ste i da odghovorite Mctoxic88-u, zasto niste? Dvije godine ste imali.

Takodjer, mozete vidjeti na mojoj stanici u razgovoru objasnjenje kako mnogi igraci, cak i imajuci u obzir to polemicno zaglavlje, su pogresno ubaceni. FkpCascais (razgovor) 14:01, 15. rujna 2018. (CEST)