Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis hrvatskih reprezentativaca koji su nastupali u nogometnim "A" reprezentacijama različitih država koje su u određenim razdobljima obuhvaćale područje današnje Republike Hrvatske, koje su u donjoj tablici označene zastavicama, redom: (1) Kraljevina SHS/Kraljevina Jugoslavija, (2) Banovina Hrvatska, (3) Nezavisna Država Hrvatska, (4) Socijalistička Republika Hrvatska, (5) Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija i (6) današnja reprezentacija u Republici Hrvatskoj. Popis uključuje i igrače koji nisu iz Hrvatske, ali su igrali u hrvatskim klubovima u vrijeme nastupa za reprezentaciju.

Zvjezdicom pored imena (*) su označeni aktivni reprezentativci. Podaci su ažurirani zaključno s utakmicom protiv Italije, 16. studenog 2014.

Reprezentativac (1)Kraljevina SHS/Kraljevina Jugoslavija (2)Banovina Hrvatska (3)NDH (4)SRH (5)SFRJ (6)RH Ukupno nastupi (1)Kraljevina SHS/Kraljevina Jugoslavija (2)Banovina Hrvatska (3)NDH (4)SRH (5)SFRJ (6)RH Ukupno golovi
Srna, Darijo* 121 121 21 21
Pletikosa, Stipe 114 114
Šimunić, Josip 105 105 3 3
Olić, Ivica* 100 100 19 19
Šimić, Dario 100 100 3 3
Jarni, Robert 7 81 88 1 1 2
Kovač, Robert 84 84
Kovač, Niko 83 83 14 14
Modrić, Luka* 83 83 10 10
Kranjčar, Niko* 81 81 16 16
Ćorluka, Vedran* 80 80 4 4
Šuker, Davor 2 69 71 1 45 46
Vujović, Zlatko 70 70 25 25
Rakitić, Ivan* 69 69 9 9
Asanović, Aljoša 3 62 65 3 3
Zebec, Branko 65 65 17 17
Eduardo da Silva 64 64 29 29
Prosinečki, Robert 15 49 64 4 10 14
Bobek, Stjepan 63 63 38 38
Ladić, Dražen 2 59 61
Soldo, Zvonimir 61 61 3 3
Horvat, Ivica 60 60
Beara, Vladimir 59 59
Leko, Jerko 59 59 2 2
Vukas, Bernard 59 59 22 22
Boban, Zvonimir 7 51 58 1 12 13
Čajkovski, Zlatko 2 55 57 7 7
Mandžukić, Mario* 57 57 17 17
Lechner, Gustav 44 11 55
Pranjić, Danijel* 55 55
Tudor, Igor 55 55 3 3
Vukojević, Ognjen 55 55 4 4
Šurjak, Ivica 54 54 10 10
Štimac, Igor 53 53 2 2
Holcer, Dragan 52 52
Vlaović, Goran 52 52 15 15
Crnković, Tomislav 51 51
Stanić, Mario 2 49 51 7 7
Babić, Marko 49 49 3 3
Rapaić, Milan 49 49 6 6
Tomas, Stjepan 49 49 1 1
Glaser, Franjo 35 4 7 46
Oblak, Brane 46 46 6 6
Petrić, Mladen* 45 45 13 13
Bilić, Slaven 44 44 3 3
Jerković, Jurica 43 43 6 6
Klasnić, Ivan 41 41 12 12
Bokšić, Alen 40 40 10 10
Živković, Boris 39 39 2 2
Ivković, Tomislav 38 38
Kokotović, Mirko 23 3 12 38 4 2 6
Buljan, Ivan 36 36 2 2
Jelavić, Nikica 36 36 6 6
Zajec, Velimir 36 36 1 1
Balaban, Boško 35 35 10 10
Perišić, Ivan* 35 35 8 8
Brozović, Miroslav 3 2 15 14 34
Vujović, Zoran 34 34 2 2
Gudelj, Ivan 33 33 3 3
Strinić, Ivan* 33 33
Mužinić, Dražen 32 32 1 1
Pršo, Dado 32 32 9 9
Skoblar, Josip 32 32 11 11
Jerkan, Nikola 31 31 1 1
Zambata, Slaven 31 31 21 21
Lovren, Dejan* 30 30 2 2
Šarić, Daniel 30 30
Wölfl, Franjo 4 4 14 8 30 3 1 12 3 19
Belin, Rudolf 29 29 6 6
Dubac, Ernest 14 15 29
Premerl, Danijel 29 29 1 1
Butina, Tomislav 28 28
Gajer, Ivan 28 28
Tokić, Mario 28 28
Vugrinec, Davor 28 28 7 7
Vulić, Zoran 25 3 28 1 1
Cvitanović, Igor 27 27 4 4
Perušić, Željko 27 27
Vida, Domagoj* 27 27 1 1
Cimermančić, Zvonimir 4 4 13 5 26 2 2 6 1 11
Slišković, Blaž 26 26 3 3
Vranješ, Jurica 26 26
Belin, Bruno 25 25
Jazbinšek, Ivan 7 4 14 25
Hügl, Bernard 24 24
Matošić, Jozo 24 24
Jerković, Dražan 1 21 22 11 11
Mornar, Ivica 22 22 1 1
Pavličić, Dubravko 22 22
Runje, Vedran 22 22
Jurčić, Krunoslav 21 21
Schildenfeld, Gordon* 21 21
Jurić, Goran 4 16 20
Kalinić, Nikola* 20 20 6 6
Pleše, Branko 6 13 1 20 3 3 6
Čajkovski, Željko 19 19 12 12
Dujmović, Tomislav 19 19
Jurčević, Nikola 19 19 2 2
Kovačić, Mateo * 19 19
Lešnik, August 10 3 6 19 4 1 5 10
Marić, Silvio 19 19 1 1
Mladenović, Mladen 19 19 3 3
Radaković, Petar 19 19 3 3
Roso, Đovani 19 19 1 1
Antolković, Milan 8 1 9 18 1 3 4
Mihelčič, Maksimilijan 18 18
Mlinarić, Marko 17 1 18 1 1
Šoštarić, Franjo 18 18
Peruzović, Luka 17 17
Marković, Vlatko 16 16
Marušić, Anđelko 16 16
Matošić, Frane 7 9 16 2 4 6
Šerić, Anthony 16 16
Žanetić, Ante 1 15 16 2 2
Živković, Aleksandar 15 1 16 15 15
Bišćan, Igor 15 15 1 1
Pokrivač, Nikola* 15 15
Škoro, Haris 15 15 4 4
Agić, Jasmin 14 14
Belošević, Ivica 11 3 14
Bošnjak, Ivan 14 14 1 1
Cukrov, Nikica 14 14
Hitrec, Ivan 14 14 10 10
Knez, Tomislav 14 14 8 8
Matuš, Željko 1 13 14 1 5 6
Miljuš, Branko 14 14
Mrmić, Marjan 14 14
Perška, Emil 14 14 2 2
Primorac, Boro 14 14
Stojić, Ranko 14 14
Žungul, Slaviša 14 14
Bogdan, Srećko 11 2 13 1 1
Giler, Franjo 13 13 3 3
Jazbec, Zvonko 10 3 13 1 1
Katalinić, Ivan 13 13
Knežević, Dario 13 13 1 1
Kranjčar, Zlatko 11 2 13 3 1 4
Leko, Ivan 13 13
Lipošinović, Luka 13 13 3 3
Monsider, Zvonimir 6 7 13
Ramljak, Mladen 13 13
Šipoš, Vilim 13 13 1 1
Halilović, Sulejman 12 12 1 1
Valjarević, Svetislav 12 12
Vrbančić, Stjepan 12 12
Badelj, Milan* 11 11 1 1
Cvetković, Borislav 11 11 1 1
Kacian, Ratko 1 9 1 11 1 1
Križanac, Ivica 11 11
Mrkušić, Srđan 1 10 11
Pralija, Nenad 11 11 1 1
Subašić, Danijel* 11 11
Babić, Dragutin 10 10 2 2
Brnčić, Marijan 10 10
Čulić, Bartul 10 10
Dasović, Eugen 10 10
Gračan, Nenad 10 10 2 2
Gračanin, Branko 10 10 1 1
Hrstić, Miloš 10 10
Mušović, Džemaludin 10 10 2 2
Neretljak, Mato 10 10 1 1
Rožić, Vedran 10 10
Simović, Zoran 10 10
Vrsaljko, Šime* 10 10
Bjelica, Nenad 9 9
Cvetković, Zvjezdan 9 9 1 1
Cvitanović, Mario 9 9
Dubravčić, Artur 9 9 1 1
Friedrich, Dragutin 9 9
Gabrić, Tonči 9 9
Kozlina, Aleksandar 9 9
Marić, Tomislav 9 9 2 2
Rupec, Rudolf 9 9
Vukčević, Radomir 9 9
Anković, Andrija 8 8 1 1
Bonačić, Antun 8 8 2 2
Brajković, Elvis 8 8 2 2
Cuzzi, Vinko 8 8
Iličević, Ivo* 8 8 1 1
Jelikić, Zoran 8 8
Marić, Marijo 8 8 1 1
Mumlek, Miljenko 8 8 1 1
Pašić, Ilijas 8 8 1 1
Perlić, Nikola 8 8 3 3
Rebić, Ante* 8 8 1 1
Škorić, Zlatko 8 8
Šokota, Tomo 8 8 2 2
Špehar, Robert 8 8
Bilić, Mate 7 7 3 3
Brozović, Marcelo * 7 7 1 1
Halilović, Alen * 7 7
Kozniku, Ardian 7 7 2 2
Krstičević, Mišo 7 7 1 1
Kunst, Branko 7 7
Lamza, Stjepan 7 7
Miše, Ante 7 7
Pavlović, Željko 7 7
Sammir * 7 7
Šimić, Josip 7 7 1 1
Vabec, Drago 7 7 1 1
Vragović, Dragutin 7 7
Vrđuka, Dragutin 7 7
Bego, Zvonko 6 6 2 2
Bonačić, Mirko 6 6 3 3
Bošković, Miroslav 6 6
Budan, Igor 6 6
Cvek, Rudolf 6 6
Deverić, Stjepan 6 6
Dvornić, Dionizije 6 6 1 1
Jerolimov, Ive 6 6
Kodrnja, Slavko 4 2 6 4 4
Kragić, Vladimir 6 6 4 4
Lukarić, Vladimir 6 6 1 1
Mamić, Zoran 6 6
Marjanović, Mare 6 6
Mihajlović, Radmilo 6 6 1 1
Milić, Hrvoje * 6 6
Papec, Zlatko 6 6 4 4
Petrak, Ivan 6 6 1 1
Pirić, Denial 6 6 1 1
Pukšec, Krešo 6 6
Ralić, Boško 6 6
Ravnić, Mauro 6 6
Rupnik, Franjo 6 6 1 1
Šantek, Ivan 6 6
Šifer, Jaroslav 6 6 1 1
Turković, Dževad 6 6
Vinek, Vladimir 6 6 3 3
Zinaja, Branko 6 6 4 4
Andrijašević, Stipe 5 5
Benčić, Ljubo 5 5 2 2
Biškup, Dražen 5 5
Boljat, Mario 5 5
Cindrić, Slavin 5 5 3 3
Čale, Hrvoje 5 5
Đorđević, Borislav 5 5
Gabrić, Drago 5 5 1 1
Hadžić, Ismet 5 5
Jurić, Ivan 5 5
Kovačić, Frane 5 5
Leinert, Vladimir 5 5 2 2
Lemešić, Leo 5 5 3 3
Matekalo, Florijan 1 4 5 1 1
Pamić, Igor 5 5 1 1
Pavelić, Ivan 5 5 1 1
Rora, Krasnodar 5 5
Rukavina, Tomislav 5 5
Sablić, Goran 5 5
Vejić, Hrvoje 5 5
Benko, Leon * 4 4
Demić, Sergije 4 4
Didulica, Joseph Anthony 4 4
Džoni, Vilson 4 4
Đanić, Svetozar 3 1 4
Erceg, Tomislav 4 4 1 1
Hrman, Danijel 4 4
Katić, Ilija 4 4
Košćak, Mladen 4 4
Kramarić, Andrej* 4 4 2 2
Milevoj, Anđelko 4 4
Milinović, Damir 4 4
Novoselac, Martin 4 4
Paškvan, Daniel 4 4
Pavletić, Slavko 4 4 2 2
Pešić, Dušan 4 4
Rodin, Janko 4 4
Stojanović, Mirko 4 4
Vidošević, Joško 1 3 4
Vučko, Jurica 4 4
Ademi, Arijan * 3 3
Babić, Nikola 3 3
Balajić, Andrija 3 3
Bratulić, Dragutin 3 3
Braun, Mirko 3 3
Broketa, Božo 3 3
Bule, Nino 3 3
Butorović, Darko 3 3
Cvjetković, Ivan 3 3 1 1
Čelić, Drago 3 3
Đolonga, Vlatko 3 3
Firm, Vladimir 3 3
Hlevnjak, Ivan 3 3
Ištvanić, Slavko 3 3
Karić, Veldin 3 3
Kasalo, Vlado 1 2 3
Kralj, Branko 3 3
Krpan, Petar 3 3
Kustudić, Miodrag 3 3
Lojen, Dragutin 3 3
Löw, Pavao 3 3
Luštica, Slavko 3 3
Medarić, Ivica 3 3
Mikačić, Marko 3 3
Naumović, Velimir 3 3
Panadić, Andrej 3 3
Percl, Adolf 3 3 2 2
Peršon, Saša 3 3
Poduje, Šime 3 3
Poduje, Veljko 3 3
Pogačnik, Antun 2 1 3
Radić, Vinko 3 3
Radović, Nikola 3 3 1 1
Romić, Mladen 3 3
Senčar, Božidar 3 3 1 1
Šafarić, Nikola 3 3
Šojat, Ivan 3 3
Šuprina, Ivan 3 3
Tapalović, Filip 3 3
Vučević, Goran 3 3
Weber, Josip 3 3 1 1
Ábrahám, Géza 2 2 2 2
Andrić, Srđan 2 2 1 1
Banović, Ivica 2 2
Bartulović, Mladen 2 2
Benko, Aleksandar 1 1 2 1 1
Bičanić, Miroslav 2 2 1 1
Borovčić - Kurir, Mihovil 1 2
Brajković, Goran 2 2
Bubalo, Stanko 2 2
Bubnjić, Igor * 2 2
Buljat, Jurica 2 2
Buljat, Marijan 2 2
Čeko, Niko 2 2
Čop, Josip 2 2
Dautbegović, Fahrija 2 2
Dražić, Darko 2 2
Džeko, Jasmin 2 2 1 1
Galinović, Mario 2 2
Janković, Janko 2 2
Jantoljak, Marijan 2 2
Janjanin, Rajko 2 2
Jedvaj, Tin* 2 2
Ješe, Vedran 2 2
Jurić, Predrag 2 2
Kinert, Hugo 2 2
Klaić, Vladimir 1 1 2
Kobeščak, Zdenko 2 2
Koceić, Zvonimir 2 2
Kokeza, Ljubomir 2 2
Kovačević, Abid 2 2
Križ, Mirko 2 2
Kujundžić, Andrija 2 2
Kurir, Mirko 2 2
Ožegović, Ivan 2 2
Pažur, Hugo 2 2
Peternac, Alen 2 2
Petrović, Željko 2 2
Pivarić, Josip* 2 2
Računica, Dean 2 2 1 1
Rajković, Marko 2 2
Ružić, Milan 2 2
Sabolčki, Silvestar 2 2
Scholz, Josip 2 2
Sharbini, Anas* 2 2 1 1
Štefulj, Danijel 2 2
Toplak, Samir 2 2
Urch, Emil 2 2
Vardić, Miroslav 2 2
Vasilj, Vladimir 2 2
Vukman, Neven 2 2
Vulić, Kazimir 2 2
Adžić, Željko 1 1 1 1
Agić, Đuka 1 1
Ajbek, Viktor 1 1
Andrijašević, Franko * 1 1
Antolić, Domagoj* 1 1
Antonijević, Mustafa 1 1
Avramović, Radojko 1 1
Bakota, Božo 1 1
Barbarić, Ivica 1 1
Balatinac, Josip 1 1
Baturina, Mate 1 1
Bazina, Mario 1 1
Beda, Slavko 1 1 1 1
Benković, Ivan 1 1
Bivec, August 1 1
Bjelanović, Saša 1 1
Blašković, Filip 1 1
Bulat, Josip 1 1
Carević, Mario 1 1
Colnago, Antun Ferante 1 1
Čerček, Marijan 1 1
Čonč, Vladimir 1 1
Delić, Svemir 1 1
Desnica, Damir 1 1
Dešković, Miroslav 1 1
Dračić, Zlatko 1 1
Drpić, Dino 1 1
Dujmović, Petar 1 1
Ergović, Ivo 1 1
Ferderber, Fric 1 1
Gašpar, Josip 1 1
Golob, Vinko 1 1
Granec, Ivan 1 1
Grdenić, Mirko 1 1
Halilović, Sejad 1 1
Hitrec, Rudolf 1 1
Horvat, Drago 1 1
Horvat, Josip 1 1
Jajalo, Mato* 1 1
Jeličić, Joško 1 1
Ježina, Antonijo * 1 1
Jurić, Ante 1 1
Kalinić, Lovre* 1 1
Kesić, Ante 1 1
Knežević, Bruno 1 1
Kolaković, Božidar 1 1
Komljenović, Fabijan 1 1 1 1
Krešić, Dario * 1 1
Krnić, Jozo 1 1
Krstulović, Stane 1 1 1 1
Krznar, Damir 1 1
Leovac, Ivan* 1 1
Lešković, Marko* 1 1
Linić, Siniša 1 1
Lokošek, Antun 1 1 1 1
Maleš, Mate* 1 1
Maloča, Mario * 1 1
Mantula, Lav 1 1
Marcikić, Benjamin 1 1
Martinović, Eugidio 1 1
Medle, Ivan 1 1
Mešković, Rizah 1 1
Miladin, Darko 1 1
Milutin, Šime 1 1
Miljković, Ivica 1 1
Mitrović, Matej* 1 1
Mlinarić, Marko 1 1
Mustedanagić, Džemal 1 1
Nadoveza, Petar 1 1
Novak, Marijan 1 1
Pavlica, Ivan 1 1
Pavličević, Mirko 1 1
Pašalić, Mario* 1 1
Pažur, Alfons 1 1
Pilipović, Renato 1 1
Pjaca, Marko* 1 1
Plazeriano, Eugen 1 1
Popović, Joško 1 1 1 1
Posavec, Srebrenko 1 1
Praunsperger, Boris 1 1
Pudar, Ivan 1 1
Radošević Josip * 1 1
Raffanelli, Gajo 1 1
Rebac, Sulejman 1 1 2 2
Režić, Ivan 1 1
Rog, Marko* 1 1
Rubčić, Robert 1 1
Shala, Kujtim 1 1
Slavica, Zoran 1 1
Slivak, Ivan 1 1
Smoje, Dario 1 1
Stinčić, Branko 1 1
Stinčić, Željko 1 1
Šalov, Nenad 1 1
Šefer, Bela 1 1
Šeparović, Ivo 1 1
Šimunić, Vlado 1 1
Šterk, Stjepan 1 1
Šurdonja, Slavko 1 1
Tomasov, Marin * 1 1
Tomečak, Ivan* 1 1
Turina, Ivan 1 1
Urbanke, Josip 1 1
Vargić, Ivan 1 1
Vidošević, Ante 1 1
Vučko, Luka* 1 1
Vukić, Darko 1 1
Vukoje, Nedeljko 1 1
Vuković, Željko 1 1
Vukušić, Ante * 1 1
Vulić, Ante 1 1
Zinaja, Dušan 1 1
Židan, Gregor 1 1
Žitnjak, Miroslav 1 1
Živković, Zoran 1 1
Župančić, Vjeloslav 1 1
Župetić, Željko 1 1

Poveznice[uredi VE | uredi]