Razgovor sa suradnikom:Ana-sara

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 22:28, 6. prosinac 2007. (CET)

kategorije i sitnice :)[uredi kôd]

Portali nisu kategorije, to su stranice koje su otvorili neki suradnici i na njima skupljaju sve članke vezane za tu temu, oni na neki način služe kao glavna stranica za određenu temu, više o portalima možete vidjeti ovdje: Portali. A kategorija religija već postoji, možete ju pogledati ovdje: Religija, poprilično članak ima u njoj, ali uvijek stane još koji :)). Više o samim kategorijama ovdje: Kategorije. Rasprave ili ideje o kategorijama iznose se ovdje: Pitanja o kategorizaciji. Zatrebate li kakvu pomoć ili imate pitanje slobodno upitajte, u dobrodošlici gore isto imate neke korisne linkove pa si pogledajte, lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 11:48, 8. prosinac 2007. (CET)

Hidžra[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Hidžra bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 21:59, 9. prosinac 2007. (CET)

Islamski kalendar[uredi kôd]

Ana-sara, jednostavno uklopi svoj tekst iz Hidžretskog kalendara u Islamski kalendar (kopiraj, prenesi i uskladi), nakon toga stavi na stranicu predložak {{bris}}, a u sažetak napiši da je tekst uklopljen. A islamski post i ramazanski post nadopuni, jednostavno otvori "uredi" i nadopuni postojeće tekstove, tako to radimo, ne brišemo prethodne doprinose već nadopunjavamo i prilagođavamo postojeće. Svakako pročitaj uvodni tečaj, kako se postavljaju wikipoveznice, međuwikipoveznice, kako se pišu članci, jer svatko od nas treba iza sebe ostavljati što manje posla drugim suradnicima i tekstove koji se započinju dotjerati najbolje što možemo. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 03:20, 10. prosinac 2007. (CET)

Ramazan[uredi kôd]

Ana-sara, pogledah kako je na ostalim Wikipedijama riješeno i predložila bih ti da zapravo o postu nadopuniš u članku Ramazan, jer onako je članak prekratak, nije kvalitetan i razbacan je na presitne dijelove. Znači, nadopuni članak Ramazan, a na Islamski post i Ramazanski post onda stavi predložak {{bris}}. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 03:43, 10. prosinac 2007. (CET)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Dobrodošla,

ne bi bilo loše da nešto napišeš o sebi na svojoj stranici!

Lijep pozdrav,

--dnik 12:45, 10. prosinac 2007. (CET)

(nemam novih poruka za tebe, sam sam promijenio potpis! Lijep pozdrav!)

Neprovjereni podaci[uredi kôd]

Ana-sara, vidim da si nešto napisala na svojoj suradničkoj stranici, a možda možeš pronaći i neki zgodan suradnički okvirić koji ti se sviđa. Ako u nekom članku pronađeš sumnjive podatke, onda na stranici za razgovor tog članka obrazloži svoje mišljenje i sumnju u vjerodostojnost, a kada pronađeš očiglednu netočnost kao u članku Monoteizam, slobodno sama ispravi i u "Sažetku" napiši što si napravila (npr. ovako: [1]). Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 03:18, 16. prosinac 2007. (CET)


Uklapanje teksta[uredi kôd]

Ana, kad uklopiš tekst sa stranice za razgovor u članak, kako si to dobro napravila kod članka nezaposlenost, onda slobodno ukloniš predloške na vrhu stranice {{mergetalk}} i {{uklopi razgovor}}, lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 09:41, 20. siječanj 2008. (CET)

Da, ima puno takvih članaka, suradnici obično uklapaju ono što im je poznato, jer nađe se i netočnih informacija na str za razg, a osim toga valja i pogledati dali je tekst od nekud kopiran. Inače kod kategorije (ona o uklapanju), ona se automatski doda članku ako je na njemu predložak za "spajanje", tako da kada ukloniš predložak nakon spajanja nestane i kategorija Pozdrav --Dalibor Bosits © 13:34, 23. siječanj 2008. (CET)

interwiki[uredi kôd]

Pozdrav. Vidio sam tvoje pitanje vezano za interwiki. Princip je sljedeći: ako postoji članak istog naziva na nekim drugim wikipedijama, stavljaju se interwikiji na te wikipedije. Ukoliko ne možeš pronaći isti ili sličan članak na nekoj drugoj wikipediji, ostavi - članak će biti bez interwikija. Možda netko jednog dana na drugoj wikipediji napiše sličan članak pa će staviti. U konkretnom slučaju, ako na drugim wikipedijama ne postoji opći članak o islamskim blagdanima, onda ostavljaš članak bez iw. Nadam se da sam pomogao. Lijepi pozdrav --Suradnik13 21:30, 29. siječanj 2008. (CET)

Ana-sara, na Wikipediji na njemačkom jeziku postoji članak Islamski običaji koji također nije povezan međuwikipoveznicama. Zato je preporučljivo prije pisanja članka provjeriti što je i kako napisano na Wikipedijama na ostalim jezicima (najveće su na engleskom i njemačkom jeziku), pa se već prema tome može započeti članak, no, kao što je već napisao Suradnik13, neke teme nisu pokrivene na ostalim jezicima. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 03:39, 30. siječanj 2008. (CET)

Članci...[uredi kôd]

Pozdrav. Posebno mi je drago vidjeti tvoje članke o islamu, pošto sa i sam musliman, i zbog toga ti želim u najmanju ruku zahvaliti. "Pročešljao" sam tvoje članke i sviđaju mi se, ali ih vidim kao "prve korake". Kako sam sa svojom vjerom prilično dobro, čak i odlično upoznat, veselim se što ću ih moći nadopuniti. Ipak trebat će mi vremena, jer su količine informacija povelike, pa se nadam da ćemo moći nekako surađivati. Ja sam sada u blagoj stisci s vremenom, jer je Sveti Mjesec u tijeku (od danas je zadnjih 10 dana u kojima je, kako i sama znaš, Sveta Noć Kadr) a poslije bajrama mi i škola počinje... Ipak, stižem obilato naddopunjavati stranicu o islamu možeš i pogledati ako te zanima ;)) Sve najbolje!

--Jasin Hodžić (razgovor) 18:34, 29. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]