Razgovor sa suradnikom:AnkicaPankica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian language: This is welcome message sent to new users of hr (Croatian) Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --3D (talk to me) 16:56, 29. rujna 2009. (CEST)

Hvala na dobrodošlici[uredi]

O,puno Vam hvala.Kako ste srdačni!Krasno!

Malo savjeta[uredi]

Imam par savjeta vezanih za uređivanje:

  • pročitaj uvodni tečaj, imaš gore na dobrodošlici sve poveznice
  • stranica pomoć, vidiš lijevo poveznicu, ispod poveznice za glavnu stranicu
  • dok pišeš stavi razmake između interpunkcijskih znakova (ovako: Pozdrav! Ja sam...)
  • kad nekome želiš nešto reći, naprimjer meni, napiši to na njegovu, u ovom slučaju moju, stranicu za razgovor, kako bi to onaj komu pišeš vidio čim dođe na Wikipediju. Ja sam ono tvoje vidjela slučajno.
  • potpiši se kad pišeš na nečijoj stranici za razgovor da se odmah zna da si to ti (gore imaš pomoć, 10. kvadratić
  • obraćaj se suradnicima sa "ti", persiranje nije potrebno.Face-smile.svg

I nemoj odmah početi s radom, najbolje da prvo pročitaš članke vezane za ono o čemu želiš pisati, ili slične teme, naprimjer, ako želiš pisati o nekom pjevaču, pogledaš članke o pjevačima, isto za glumce, gradove, pjesme, filmove, videosigrice.... Do beskraja. Sretno sa radom.Face-smile.svg

--3D (talk to me) 17:08, 29. rujna 2009. (CEST)

Molim te, pregledaj članke na Wikipediji. I ne potpisuj se na članke, samo na stranicu za razgovor. I nemoj toliko žuriti, uspori, ne boj se neće Wikipedija pobjeći. Ako budeš išla ovako, bićeš blokirana. --3D (talk to me) 17:17, 29. rujna 2009. (CEST)

Ankice, poslušaj 3D i pročitaj uvodni tečaj. I još nešto: nemoj pisati velikim slovima jer se to na wikipediji smatra vikanjem. Pozdrav!--Ifa (razgovor) 17:23, 29. rujna 2009. (CEST)

Kopiranje s interneta[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--D tomAero-stub img.svg 19:27, 2. listopada 2009. (CEST)

Ankice, upravo te blokirao suradnik DTom, jer si kopirala sadržaj s Interneta, i gore ti je poslao upozorenje. Molim te, pozorno pročitaj Uvodni tečaj i malo istražuj članke. I ne moraš ti napisati one tražene članke, oni su navedeni da ih neki iskusni suradnici napiše, tj. oni suradnici koji znaju ponešto o toj temi. Dakle, ostavi te tražene članke i malo pročitaj pravila, i pročitaj nešto članaka na Wikipediji, pa onda kreni punom parom. Pogledaj moj početak. Svatko griješi. Ne daj se obeshrabriti, malo se smiri na sat vremena, izađi van, prošetaj dvorištem, pa onda sjedi za kompjuter (ili laptop). --3D (talk to me) 19:32, 2. listopada 2009. (CEST)