Razgovor sa suradnikom:Aztenoch

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Donatus 22:00, 1. ožujak 2007. (CET)

Pozdrav Aztenoch,[uredi kôd]

prouči malo uvodni tečaj, pogotovo dio sa slikama. Tu ti piše sve o postavljanju i namještanju slika na članke; ako što još trebaš slobodno pitaj, i još nešto: potpisuj se. Vrlo je lako, samo upišeš 4 tilde - ~~~~ Lijep pozdrav, LukaKrstulović 22:14, 1. ožujak 2007. (CET)

Vidiš kada klikneš na sliku otvori ti se stranici gdje je ona spremljena na vrhu je ova adresa

  • Image:The Huns at the Battle of Chalons.jpg

Tu adresu, bez onoga image ,moraš staviti na stranicu za uređivanje, zacrniti je, i kliknuti na ikonicu, uz lijevu stranu prozora na kojoj je nacrtana slika. Ako ti je u tvojim dokumentima moraš je staviti preko 'postavi datoteku'. --Zeljko 22:15, 1. ožujak 2007. (CET)

Ne briši uporno njihovo izvorno ime, imaju samo jedno. Maye, nije njihovo ime, i tu nema što tražiti, a hrvatski oblici su navedeni, pa je i stranica pod hrv. oblikom Maje. --Zeljko 20:03, 5. ožujak 2007. (CET)

Jest, to je njihovo itvorno ime i kao takvo to treba tu činjenicu navesti. Pr. u članku o Aztecima lijepo kaže da su Azteci sebe zvali Mexica. Isto treba napisati i za Maye a ne navoditi njihovo izvorno ime direktno pored hrvatskog oblika. Mnogi će se, poput moje kolegice iz razreda, zabuniti te to pogrešno shvatiti. Ona je u cijelom referatu o Mayama pisala Maya ovo, Maya ono. To je isto kao kada bi netko pisao Mexica ovo, Mexica ono. To treba popraviti. Aztenoch 20:14, 5. ožujak 2007. (CET)

Maye su pleme iz Amape ,i nemaju veze sa narodom Maya iz Meksika, ti praviš zbrku. --Zeljko 20:27, 5. ožujak 2007. (CET)

Vrlo nepoznato pleme bez ikakvog povijesnog traga se maye iz Brazila iako dijele ime sa mnogo poznatijim narodom iz srednje amerike, pa nevidim nikakav problem u tome. Maye su sebe zvali maya i to treba navesti, jer ih mi u Hrvatskoj tako ne zovemo. To je isto kao kada bi stare egipčane nazvali Kemičanima (kako su oni sebe zvali), a drevni egipat Kemit. Aztenoch 20:37, 5. ožujak 2007. (CET)

Ne dijele ga. Maya je jedno, Maye su drugo.., to što ti ne znaš ništa o tome, to je treće. --Zeljko 20:42, 5. ožujak 2007. (CET)

O znam ja više o mayama nego što misliš. Mi ih nazivamo maye a ne maya i točka.

Vidim. --Zeljko 21:00, 5. ožujak 2007. (CET)

ne piši gluposti ,i prestani vandalizirat stranicu. --Zeljko 21:11, 5. ožujak 2007. (CET)

Vidi se tko vandalizira stranicu pogrešnim nazivom.Aztenoch 14:54, 6. ožujak 2007. (CET)

Neprihvatljiv način komunikacije[uredi kôd]

Zbog ovoga.

1. izbrisao si sasvim validnu referencu koju je postavio Željko bez ikakva objašenjenja (pogrešna tumačenja i infantilne izjave se ne računa iz razumljivih razloga)

2. rječnik koji koristiš u sažetku (a odnosi sena Željka) promjene je neprihvatljiv.

Ako želiš nastaviti doprinositi wikipediji, morat ćeš igrati po pravilima (kako wikipeidje, tako i bon-tona). Hvala na razumijevanju. --Tycho Brahe 14:57, 7. ožujak 2007. (CET)

Molio bih da Željko napiše izvor neke hrvatske knjige kako bi potvrdio svoje izjave, ja sam svoju potvrdio i naveo knjigu....Maye se na sveme jeziku zovu maya ali na našem su Maye, ne vidim što tu nije jasno. Zašto bih je trebao tolerirati i dopustiti da mi netko govori da govorim gluposti i bljazgarije. Ne nazivam njegove linkove glupostima ali ne volim njegov drski stav i prepotenciju. Aztenoch 15:04, 7. ožujak 2007. (CET)

Nemamo mi slova y dragi Tenočk, tu riječ sakrivaš u Aztenoch, nije li tako. Hrvatski je Maje (to su pripadnici) naroda kojega nazivamo Maja. Tvoji Maye, su množina izvornog naziva Maya, i nije napisano na hrvatskom jeziku nego izvornom, to ne bi trebali raditi. Onda tu možeš pronaći i u raznim padežima, kao o kome, o čemu 'o Mayama'. --Zeljko 16:26, 7. ožujak 2007. (CET)

Željko, neki put se i na hrvatskom koristi naziv Maye sa y i to mogu potkrijepiti mnogim knjigama. Kod nas se baš Maya koristi u padežu npr.genitivu. Aztenoch 19:50, 7. ožujak 2007. (CET)


Evo pa vidi da se koristi ,i to upravo kao Maja i Maya. *Podzemni svijet Maja

I ovdje U zemlji Maja

I ovdje kao Maya Atlantida - Podaci iz Knjiga Naroda Maya

I ovdje kao Maya

Isto kao Maya RELIGIJA MAYA

I što sada? Nećemo valjda i dalje inzistirati na izvornom nazivu pisanom u množini. Narod je Maya, plural je Maye; tekst je o narodu Maya.

Daljnja rasprava je besmislena. --Zeljko 23:13, 7. ožujak 2007. (CET)

Wikicitati »dragi Tenočk, tu riječ sakrivaš u Aztenoch, nije li tako«
Koliko vidim, vi se poznajete i van wikipedije. U tom slučaju, molim obojicu da svoje svađe od prije ostavite van wikipedije i da obojica prestanete sa vrijeđanjem. --Tycho Brahe 08:02, 8. ožujak 2007. (CET)

E Zeljko, upravo si dokazao moje a ne svoje tvrdnje. Maje je u nominativu u svakom od tekstova. Maya je jedino u nekim padežima, sto je normalno. Kada kažeš "narod Maya" kažeš narod koga čega tj. pitanje za genitiv. Pitaj tko ili što tj. nominativ i dobiješ Maje. Tu trebaš malo pogledati padeže i sve će ti biti jasno. Linkove koje si naveo navode baš ono što ja cijelo vrijeme tvrdim. Aztenoch 15:55, 8. ožujak 2007. (CET)

Sada ti se javljam zadnji puta, pogledaj linkove što sam ti pooslao. Svagdje piše Narod Maya ili narod Maja... jesi ti završio osnovnu školu ?

Da i trenutno pohađam gimnaziju, a ti, valjda ne? Narod Maya je isto kao kad kazeš narod Azteka. Isto kao kad kažeš narod Rimljana. Bez riječi narod dobiješ: Rimljani, Maye, Iliri, Etrušćani. Bilo bi dosta, ne treban ti ovdije izigravati učitelja.

Usput nauči da se piše zadnji put a ne zadnji puta! Aztenoch 16:40, 8. ožujak 2007. (CET)


Slika[uredi kôd]

Sliku moraš prvo skinuti na svoj 'my pictures', pa tek onda na stranice wikipedije. Ovako ti ne može ostati. --Zeljko 16:55, 9. ožujak 2007. (CET)

U redu. Aztenoch 16:56, 9. ožujak 2007. (CET)

Samo kada je na stranoj wikipediji, ali ako je na našoj, onda ne treba, samo zalijepiš adresu slike na željeno mjesto. --Zeljko 17:04, 9. ožujak 2007. (CET)

Dužina članaka[uredi kôd]

Bok. Zamolila bih te da ipak pišeš nešto duže članke. Bolje je malo se zaustaviti, napisati jedan članak od bar deset rečenica nego deset članaka od po jedne rečenice. A pogledaj malo i wikipedija:Kategorije. Bilo bi zgodno da članke odmah kategoriziraš. Hvala --MayaSimFan 13:23, 18. ožujak 2007. (CET)


Nagrada[uredi kôd]

Željko, hvala na nagradi! Aztenoch 20:41, 18. ožujak 2007. (CET)

Zaslužio si. --Zeljko 20:43, 18. ožujak 2007. (CET)