Razgovor sa suradnikom:Deternamor

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

  • Uvodni tečaj (najkraći mogući, ovisno o predznanju proći ćete ga za 5-30 minuta)

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


--Sanya (razgovor) 23:33, 1. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 19. listopad 2009. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--DJ SveroH Kontakt 20:38, 5. listopada 2009. (CEST)[odgovori]


si razmišljao o postavljanju slika na zajdenički poslužitelj? --DJ SveroH Kontakt 21:11, 5. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Interwikice[uredi kôd]

Bok Deternamor, stavio sam ti na kvadar i paralelepiped interwiki-poveznice. Tamo mozes pogledati koje grafike primjerice ima na engl ili drugim wikipedijama. Mozes vidjeti tamo u kategoriji koje clankove sve imaju. Fali jos puno takvih clankova u nasoj wikipediji. Lijep pozdrav, --Croq (razgovor) 17:42, 7. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

pa ako su slike tvoj rad jednostavno ih postaviš na commons, odabereš licencu (isto kao i ovdje na wiki), i mogu ih koristiti i na recimo engleskoj, njemačkoj wikipediji, wiki izvoru itd. --DJ SveroH Kontakt 20:32, 7. listopada 2009. (CEST)[odgovori]
: Da, ali ako bi netko htio koristiti moju sliku, morao bi napisati jedan dio članka doslovno isto kao i ja, a mislim da je za to mala vjerojatnost. No svejedno, slažem se, nikad čovjek ne može znati... bolje da ima nego nema :)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Deternamor (razgovordoprinosi)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Želimo ti preporučiti da nešto napišeš na svojoj stranici suradnika. Možeš napisati što želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji ti se sviđaju ili koji te najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --DJ SveroH Kontakt 13:15, 8. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Cetinska krajina[uredi kôd]

Bog, Deternamore.
Znan i za ime "Cetinski kraj", ali "Cetinska krajina" je puno češći izraz. I to nije ništa manje 'rvacko. Pa san ti vratia, odnosno priusmiria sa Cetinski kraj->Cetinska krajina.
Druga je stvar što nije u redu onako kopirat pa zalipit [1] (očigledno izrizano sa članka Cetinska krajina [2]).
Stoj mi dobro. Kubura (razgovor) 02:56, 13. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav! Cijenimo Vaše doprinose, ali Vas molimo da svoja uređivanja ne snimate prečesto jer se snimanjem raznih sitnica zatrpava stranica nedavnih promjena i povećava broj promjena koje trebamo ophoditi. Ako uređujete u kôdu i želite provjeriti kako će izgledati objavljeni članak, molimo Vas da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Tipka je prikazana na slici desno. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 00:56, 23. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Prepisivanje[uredi kôd]

Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, biti će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. .

Tekst u članku sam uklonio jer se tu više ne razlikuje što je prepisano s www.franjevci-split.hr a što nije. Dio koji nije prepisan, slobodan si izdvojiti i vratiti u članak.--Saxum 20:23, 23. veljače 2010. (CET)[odgovori]
Ako si već dobio dopuštenje, onda si to trebao objaviti ovdje. Osim toga, jednako je gadljivo nekome pisati o razbojništvu i drskom ponašanju bez da se prije toga kulturno pitalo može li se taj tekst bez problema ponovno vratiti. Odogovor je može. Sad sam ga vratio a e-mail s dopuštenjem proslijedi na gore navedenu stranicu. Pozdrav--Saxum 21:04, 23. veljače 2010. (CET)[odgovori]
Sorry zbog brisanja. Što se tiče citiranja, nije u njemu problem. Problem je u tome što si doslovno prepisivao i to je kršenje autorskih prava. Sad, smireno, bih te zamolio da na gore navedenu stranicu zalijepiš mail kojim ti vlasnik/autor te stranice daje dopuštenje za korištenje sadržaja jer ovako kopiran sadržaj bez toga ne može ostati. Čujemo se sutra. laku noć. :-)--Saxum 23:32, 23. veljače 2010. (CET)[odgovori]

Slaven Barišić[uredi kôd]

Ova je izmjena uklonjena jer sadržava djelomično prepisan naterijal i nepravilne wiki- i vanjske poveznice. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:11, 28. studenog 2015. (CET)

[3] Ja nisam dužan popravljati ni za kim, kad je uređivanje neispravno - uklonim ga(*). I dam suradniku opće obrazloženje, obično sadržano u predlošku za neodgovarajući sadržaj.
(*) Pogledajte koliko uređivanja tu ima i većinu toga netko treba pregledati. Tu i tamo neki ophoditelj stigne nešto i popraviti (ili mu je tema bliska), ali najčešće popravljanje ostavi suradnicima čije su izmjene.
Tekst je i dalje u povijesti izmjena (nije izgubljen) i možete ga uređivati. Što se tiče poveznica, sve piše u uvodnom tečaju i s njim vezanim uputama, te ga proučite ako ste ga zaboravili. Ukratko: wikipoveznice ne smiju voditi na druge wikije, a vanjske poveznice ne stavljaju se u tekst članka (pogledajte također i referenciranje).
Ja nisam detaljno analizirao svaku rečenicu teksta Vaše izmjene. Naišao sam na prepisane dijelove, u dovoljnoj mjeri da zaključim i napišem "djelomično prepisan".
Lp,  • Bonč (razgovor) • Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, već ga nauči pecati. •  23:57, 28. studenog 2015. (CET)
[4] Lijepo ste to sumirali. Nažalost, svjestan sam da su inicijalne poruke koje napišem suradnicima šture ili "krute", kako ste rekli. Čitav rad je balansiranje vremenom, odvojiti ga više za razgovor sa suradnicima ili za pregledavanje izmjena i druge poslove. U većini slučajeva dovoljno je stavljanje odgovarajućeg predloška na suradnikovu SZR, a kad/ako se neki suradnik uzvratno javi, nastojim ga uputiti.
U mojim početcima rada na (srpskoj) Wikipediji upravo sam i ja tako radio poveznice, "zar će itko igda napisati ovaj članak, bolje neka poveznica vodi na postojeću informaciju", i još tada su mi objasnili da je to neispravno - ne mora svatko znati jezik na koji poveznica vodi, a ako i želi članak na drugom jeziku, ići će odmah na Wikipediju na tom jeziku. I da, crvene poveznice guraju Wikipediju naprijed.
Citiranje je osjetljivo područje, treba imati mjeru. Kod nabrajanja biografskih podataka jasno je da se ne može drugačije nego prepisati, ali "normalan" tekst se (skoro) uvijek može preraditi; uvjet je naravno da urednik poznaje materiju. Mnogi suradnici se jednostavno "ne žele opterećivati" i njima je copy&paste lakše nego prerađivati i/ili prilagoditi enciklopedijskom sažetom stilu.
Nešto kao zaključak: po Vašim riječima rekao bih da dobro razmišljate i da je dobro ostaviti Vas da radite prema nahođenju. Lp,  • Bonč (razgovor) • Budite odvažni! •  14:56, 30. studenog 2015. (CET)