Razgovor sa suradnikom:Dufko

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Dalibor Bosits © 04:23, 11. siječanj 2008. (CET)

Jezik 2[uredi kôd]

Sveza: Vaše izmjene članka Sombor.

Skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj wikipediji − hrvatski jezik, te da doprinosi na drugom jeziku nisu dopušteni. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo odaberite odgovarajuću inačicu wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.--Bugoslav (razgovor) 01:03, 19. rujna 2010. (CEST)[odgovori]

Nepravilno postavljene datoteke[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 4. siječnja 2012. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 16:32, 21. prosinca 2011. (CET)[odgovori]


Dufko, iđe li kako?--MaGaporuči mi 21:43, 6. veljače 2016. (CET)[odgovori]

Savjet[uredi kôd]

[1] Pročitajte Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 05:54, 24. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Neproduktivno uređivanje[uredi kôd]

Žuti karton


Dufko, molim te nemoj više unositi netočne infomacije koje se tiču hrvatske kinematografije. Ako imaš nedoumica slobodno prouči Hrvatski filmski arhiv. --Roberta F. 20:58, 5. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

Smatram da navesti SFRJ kao državu u kojoj je sniman film u periodu od 1963. do 1991. odnosno FNRJ za period od 1945. do 1963. nikako ne može biti netačna informacija.
Međutim, navesti da je država Hrvatska, pritom misleći na državu nastalu 1992. je svakako netačna informacija. U redu je navesti NR odnosno SR Hrvatska.
Link koji ste naveli ne otkriva državu iz koje potiču filmovi ali otkriva da su pojedine hrvatske filmove producirale kuće iz Beograda, Sarajeva, Nikšića, itd. a pojedini filmovi se na srpskoj wikipediji vode kao srpski (mada se uglavnom vode kao jugoslovenski).
Uz dužno poštovanje prema Vašim zaslugama i ocenama ovde na wikipediji - budite objektivni i nepristrasni. --dufko (razgovor) 01:02, 8. siječnja 2017. (CET)[odgovori]

[2] Dufko, dajte potrudite se pisati na hrvatskom. Zar je toliko različit od srpskog da ga je teško naučiti? Ta ipak ste došli pisati na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Što se tiče kinematografije, hrvatska kinematografija postojala je i prije 25. lipnja 1991. godine[3]. Ako je film koprodukcijski sniman u produkciji filmskih kuća iz više republika i autonomnih pokrajina (koje su sve osim Vojvodine, redom države sljednice), onda je film koprodukcija više država, kao što može biti finsko-kineska koprodukcija, tako može biti i hrvatsko-makedonska koprodukcija. Više zemlja podrijetla može imati i ako su ga financirale republičke/pokrajinske interesne zajednice (makar njihove filmske kuće ne snimale), onda se isto tako može pojaviti da je n.pr. slovensko-crnogorski film. Kubura (razgovor) 03:12, 9. siječnja 2017. (CET)[odgovori]