Razgovor sa suradnikom:Edgar Allan Poe/Arhiva 12

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Ostavi se slika[uredi kôd]

Žuti karton


Može jedan prijedlog? Ostavi se slika.
Zaboravi da na wikipediji postoje slike. Može? Već si i previše puta izigrao naše povjerenje i mislim da bi bilo vrijeme da shvatiš da se neke stvari ne smiju raditi. Zakoni su takvi kakvi jesu, nismo ih mi donijeli, ali je zadatak admina da se osigura da se zakoni o autorskim pravima ovdje ne krše. Ako je tebi važnije da neki tvoj članak ima sliku, makar po cijenu da je slika ukradena, onda nemaš što raditi ovdje.
Zato, još jednom ti kažem - ostavi se slika, ne pitaj za sliku, ne stavljaj slike ni na jednu wikipediju ... zaboravi da slike postoje. Drži se teksta. Ovo shvati ko posljednje upozorenje. --Pancho W. Villa (razgovor) 17:29, 26. travanj 2008. (CEST)

P.S. "Ostavi se slika" pokriva i ovo.

Još jednom ti kažem, da ne bude zabune:

Ostavi
se
slika

Ako ti neki dio od ove 3 riječi nije jasan, pitaj, pa ću ti pojasnit.

--Pancho W. Villa (razgovor) 19:00, 26. travanj 2008. (CEST)

Da, ja ti zabranjuješ da diraš bilo koji dio koda koji se odnosi na sliku.
To se ne bi dogodilo da nisi petljao sa postavljanjem slika na en wiki. Tako ti i treba kad stalno pokušavaš zaobići pravila. Još u životu nisam sreo nekoga tko je toliko uporan u pokušajima da zaobiđe pravila. Zabrana stoji, a ti, ako te zanima što će se dogoditi, samo izvoli. Nadam se da nemaš više pitanja na ovu temu, poprilično sam siguran da sam sve pojasnio. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:14, 26. travanj 2008. (CEST)

ej . di si. uopće te nema na msnu javi se kad dođeš--Hrcko 23:37, 30. travanj 2008. (CEST)

ej di si'??? mene dugo nije bilo, al nema te ni na msnu. javi se--Hrcko 11:30, 1. svibanj 2008. (CEST)

ej di si'??? mene dugo nije bilo, al nema te ni na msnu. javi se--Hrcko 11:30, 1. svibanj 2008. (CEST)

Nemoj mi MSN. Ne koristim ga baš. Bolji mi je IRC (ja sam spojen) pa se i ti spoji.

P.S rijetko ćeš me nać na MSN-u. --[[Suradnik:Saxum|Saxum]] (razgovor) 21:38, 4. svibanj 2008. (CEST)

Šta trebaš?--Tonian١ 00:06, 6. svibanj 2008. (CEST)

Čestitam[uredi kôd]

Čestitam na završetku pisanja članka Hladni rat ;) Duži članak nisam vidio na našoj wikici!

svrati malo i na IRC-i nekad.

--Saxum (razgovor) 16:33, 23. svibanj 2008. (CEST)

Predlošci za Euro 2008[uredi kôd]

Bok, vidim da si napravio predložak za Francuze. Ajd budi ljubazan pa negdje u predlošku ostavi <!-- komentar --> gdje si i prije svega kada pokupio sastav momčadi. Možda će se neki još mijenjati u slučaju ozljeda i sličnoga, pa da ne moramo svako malo virkati i provjeravati sastave u predlošcima. Ja sam za Nijemce pokupila sastav sa službene stranice Eura.

Pozdrav

DivJak (razgovor) 15:19, 29. svibanj 2008. (CEST)

Zahvaljujem :-)

DivJak (razgovor) 19:35, 29. svibanj 2008. (CEST)

EURO tj. EP[uredi kôd]

ajde molim te budi u skladu sa nazivima predložaka kako je to do sada bilo u Kategorija:Predlošci sastava nogometnih reprezentacija na međunarodnim natjecanjima. Neka Europska prvenstva ostanu EP, a ne EURO.

Zahvaljujem na pažnji

DivJak (razgovor) 12:01, 9. lipanj 2008. (CEST)

Rusi i predložak[uredi kôd]

Kako bolje barataš ruskim imenima od mene, možeš li provjeriti ovaj predložak Predložak:Sastav Rusija 2008 EP tj. popraviti ako treba poveznice na imena nogometaša ?! Hvala.

DivJak (razgovor) 10:11, 15. lipanj 2008. (CEST)

Statistike EP 2008[uredi kôd]

Bok, umjesto headeara stavila sam bold, pregledno je i dalje, a oni silni podnaslovi samo su stvarali kobasicu u sadržaju članka.

Pozdrav DivJak (razgovor) 19:16, 26. lipanj 2008. (CEST)

Čini mi se da imaš tipfeler u nazivu ovog predloška, pa prije nego zaplaviš sve poveznice u predlošku, predlažem popravak.

Pozdrav :-) DivJak (razgovor) 18:09, 11. lipanj 2008. (CEST)

popis sportaša[uredi kôd]

ajde kad napraviš članak o nekom sportašu to zabilježi ovdje ;)
pozdrav --Th dalibor (razgovor) 23:58, 18. lipanj 2008. (CEST)

August[uredi kôd]

Što bi mi rekli mlađi suradnici koje u zadnje vrijeme često opominjem da sad i tebi ne dam opomenu:

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--D tom 17:12, 20. lipanj 2008. (CEST)

Razgovorčić[uredi kôd]

Aha, ali možda je to zabrljano, jer svatko pametan zna da se piše Tutankhamon. Uostalom, da li se piše Amenofis ili Amenhotep? Mislim da bi članak Enkhaton ili kako već trebalo preimenovati u Amenofis IV.--Lord Valentinijan (razgovor) 19:18, 29. lipanj 2008. (CEST)

Glupi Anić[uredi kôd]

Molim vas, ne vrijeđajte ljude. Ja ionako nikog ne vrijeđam, a idem psihijatru. Lijep pozdrav.--Lord Valentinijan (razgovor) 19:29, 29. lipanj 2008. (CEST)

Šala[uredi kôd]

Oprostite, ali ja stvarno nikog ne vrijeđam, vi ste se šalili, ja sam u krivu kao i uvijek, ali ostanimo pribrani, imam tek 13 godina.--Lord Valentinijan (razgovor) 19:33, 29. lipanj 2008. (CEST) Napisali ste 1008. godina koja je davno prošla, vjerujem da su slike dobro sređeno.

Parametar[uredi kôd]

Ma ima jedan parametar class="hiddenStructure" i rišena stvar. Nikakvih upitnika i nikakvih tisuće redaka kôda. Kubura (razgovor) 11:23, 30. lipanj 2008. (CEST)

Ne želin više gubit živce. Ka' da je jednom bilo na Wikipediji (ne samo na hr.) da me ekipa nije obadavala, a na koncu su došli na moje (ali nakon godine ili više dana). Nažalost, netko ima veće ovlasti i alate, a argumenti ne igradu, kolikogod bili dobri, kada naletiš na zid od 50 suradnika koji ti stoje protiv tebe i jedan drugomen podilazidu. Kubura (razgovor) 11:37, 30. lipanj 2008. (CEST)

Kraljevina Crna Gora. Kubura (razgovor) 11:47, 30. lipanj 2008. (CEST)

A ne bi bilo loše da izvučeš one parametre i staviš na <pre></pre> --Suradnik13 (razgovor) 13:01, 30. lipanj 2008. (CEST)

E, Edgare, je, bia je vojni upad. Upala je Srbija u Crnu Goru, i napravila zločine kakvi je napravila po Hrvatskoj 1991., i to među ostalim, i u Bulatovićevu plemenu.
A to, što je 1910. knez se proglasia kraljem, ne minja državu. Prominia se naslov, ne i država.
Ne valja se uvik ravnat po drugin Wikipedijama. Nisi ti vidia kakvih se bedastoća ima ondi.
Na dr. wikicama stoji da je agresija na Hrvatsku bila građanski rat, što je neistina. Kubura (razgovor) 11:38, 1. srpanj 2008. (CEST)

Ako me razumiš - tko je te neke papire potpisa? Netko tko uopće nije ima pravo na to, da ne govorimo je li uopće ima mandat za takvo nešto potpisat. Isto ka' da najdeš nikeg drogaša koji će ti potpisat da Hrvatska pristaje da bacidu atomske bombe po njoj.
Kralj Nikola je prosvidova okolo na sto adresa, tražeći da se vrati Crnoj Gori samostalnost, odnosno da se pritisne Srbiju da se povuče, ali zaludu. Kubura (razgovor) 11:42, 1. srpanj 2008. (CEST)

Edgare, ne mišaj se u stvari u koje se ne razumiš. Iskrivljavaš povist. Otkud znaš da su ti oni izvori točni?
Pa ti prvo ne razlikuješ prominu vladarskeg naslova i prominu države.
Drugo, otipkaj na Googleu o okupaciji Crne Gore. Imaš i po crnogorskim forumima materijala koliko hoćeš (referenca i poveznica). Kubura (razgovor) 11:54, 1. srpanj 2008. (CEST)

Da, šta treba?--Tonian١ 14:03, 1. srpanj 2008. (CEST)

Možeš do MSN-a ili IRC-a, ako imaš vremena --Edgar Allan Poe (razgovor) 14:05, 1. srpanj 2008. (CEST)

Neda mi se :D reci šta trebaš.--Tonian١ 14:53, 1. srpanj 2008. (CEST)

Kraljevina CG[uredi kôd]

Taman ti napišem poruku "pukne" internet.

1. Knjaževina je CG postala 1852. kada na prijesto dolazi Danilo I. Petrović (mnamjesto Njegoša, koji je bio crkveni poglavar autokefalne crkve i vladar države)

2. Na Berlinskom kongresu 1878. CG su priznale one države koje dotad nijesu a ne ona je tad priznata - i ranije su je priznale većina država, a formulacija je uključivala Tursku s kojom su Crnogorci imali račune davne

3. 1910. je CG proglašena Kraljevinom a Nikola kraljem

4. 1918. je CG vojno i paravojno (četnici Koste Pećanca) okupirana i CG je jedina država-savezica u 1. svjetskom ratu koja je ukinuta - brutalno, Crnogorci su digli ustanak koji je potrajao do 1929. i njemu je stradalo oko 5.000 ljudi pogledaj nešto o tome u "Krsto Popović", "Crnogorska stranka" itd na Jrvatskom Wikiju

5. NE TREBA micati člange o CG već neka stoje kao fin primjer kako ne treba raditi. Postepeno ćemo ih mijenjati, kontaktiram te oko toga

6. Opet nijesi pogodio zastavu (potpuno crvena, dvoglavi orao s krunom, H.I. ćirilično na orlu), ali nema veze, kontaktiram te oko toga

Pozz --Markus cg (razgovor) 14:24, 1. srpanj 2008. (CEST)

Pogodak[uredi kôd]

Izvini, internet mi "puca".

Bravo, to je to. Obećavam, poslaću ti istu takvu, ali stiliziranu, A klasa.

Pozz --Markus cg (razgovor) 15:03, 1. srpanj 2008. (CEST)

Zastave and grbovi[uredi kôd]

Sad je zbilja dobro.

Obećao sam ti više s nekog sajta.

Ovdje imaš kompletnu heraldiku, od Dukljanskoga kraljevstva do Nikole I (prvi i drugi dio).[[1]]

Pozz--Markus cg (razgovor) 15:57, 1. srpanj 2008. (CEST)

Krfska deklaracija[uredi kôd]

Krfska deklaracija 1917. je potpisana bez Crnogoraca koji tada imaju legalnog Kralja, Vladu, Dvor, u Parizu kod kojega su akreditovani strani ambasadori. Kraljevina CG je dejure međunarodno priznata država bez obzira što je 1916. okupirana.

Nikola Pašić je ANDRIJU RADOVIĆA (bivši miljenik Nikolin, ministar i čak jedno vrijem predsjednik Vlade CG), angažovao novcima da 1917. u Ženevi formira ODBOR ZA UJEDINJENJE SRBIJE I CRNE GORE. Zaj Odbor "prihvata" odluke s Krfa, ali to nema nikakvo legalno pokriće. I to "prihvata" naknadno, jer na Krfskoj deklaraciji nema potpisa niti jednog Crnogorca, bio "za" ili "protiv" ujedinjenja.

U listopadu 1918. Srpska vojska, kao "saveznička" ulazi u CG koju su već bili oslobodili crnogorski komiti. Dakle, Srbi nisu vodili niti jednu jedinu borbu u CG da bi je oslobodili. Namjesto Austrijanaca, dolaze Srbi. I jedna i druga varijanta je okupacija, a Srbi REOKUPIRAJU CG. Srpski vojni komandanti (Živojin Mišić) izdaje naredbe za OKUPACIJU a svoje trupe i tim naredbama zove NAŠE OKUPACIONE TRUPE.

U toj konstelaciji, srpska vojska organizuje u studenom 1918., par nedelja po ulasku u CG, tzv. podgoričku skupštinu - ta ustanova ne postoji u Ustavu CG (iz 1905. godine), sjedište Crnogorske narodne skupštine je na Cetinju a ne u Podgorici. "Izbori" za tu podgoričku skupštinu nisu bili po postojećim CG izbornim zakonima već se biralo s ulice, iz kafane i za dobru večeru.

Ambasadori pojedinih država tek su 1921. povukli svoje ambasador s crnogorskog Dvora, dakle, tri godine od tzv. podgoričke skupštine.

Na tzv. podgoričkoj skupštini Crna Gora nije "ujedinjena" u Krajevinu SHS, već, kako stoji u njenim pisanim odlukama, PRISAJEDINJENA Srbiji.

Za tekst je bitno ovoliko koliko je navedeno jer je tema opširna i ne treba tekst opterećivati s drugim činjenicama, već samo datumi i faktografija. O drugom - posebne natuknice. Evo ti da vidiš o čemu pričam

1. srpska okupacija CG [[2]]

2. demokratski ambijent i oduševljenje Srbima je bilo cool pa su zaveli vojno-policijski sat uoči podgoričke skupštine [[3]]

3. povela se i rasprava ko smo i što smo .[[4]]

4. Do 1921. popisan je dio masakra nad Crnogorcima (publikacija se zove "Nekoliko slika iz krvavoga albuma Karađorđevića" (štampala Kraljevska vlada CG u Rimu 1921.g.), s tim što je to potrajalo sve do 1929, a to je izgledalo imenom i prezimenom ovako[[5]]

Pozz --Markus cg (razgovor) 16:47, 1. srpanj 2008. (CEST)

Žaba[uredi kôd]

Koja sve pravila krši moja slika? Zar ona nije za pravednu uporabu u istoimenu članku Heqet?--Lord Valentinijan (razgovor) 15:14, 3. srpanj 2008. (CEST) Razumijem. Pokušat ću s drugom slikom, upotrebljivom.

Pucisti[uredi kôd]

Jesu li svi oni njemacki pucisti iz pivskog puca?

--Pancho W. Villa (razgovor) 12:24, 8. srpanj 2008. (CEST)

Komunisti[uredi kôd]

Pod komuniste stavljamo samo politicare, ne obozavatelje. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:46, 8. srpanj 2008. (CEST)

Edgare, pod komuniste stavljamo samo članove komunisitičkih stranaka. Nikako laburiste, pingvine ili sumo borce. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 22:54, 8. srpanj 2008. (CEST)

Kategorija:Židovi[uredi kôd]

Edgar, mislim da se ova kategorija odnosi na narod Židovi, a ne na pojedinačne biografske članke. Ako bi nastavili ovako, onda bi imali i kategoriju Hrvati, Bosanci, Nijemci, Španjolci, itd... (a u njima hrpetinu biografskih članaka poimence), a to vodi u beskonačnost.... pretakanje iz šuplje kategorije u praznu ....

DivJak (razgovor) 18:43, 9. srpanj 2008. (CEST)

Ma čini mi se da griješiš, jer miješaš narodnost sa porijeklom da ne govorimo o religji. Jer ako imaš židovske umjetnike, onda ćemo imati i katoličke umjetnike pa i muslimanske umjetnike. Zar imamo državu: "Židov" ili "Židova" ?

Egon Erwin Kisch (Prag, 29. travnja 1885. - Prag, 31. ožujka 1948.), češki pisac i novinar njemačkog izraza ... židov je po vjeroispovjesti, ali po državnosti je čeh, pa tako češki književnik. Mislim da si malo prenaglio sa kategorizacijom preko HotCata, jer nije sve tako idealno kako to HotCat čini. Otvori članak, preleti ga okom i onda ga kategoriziraj. Pozdrav :-)

DivJak (razgovor) 20:08, 9. srpanj 2008. (CEST)

Kategorizacija[uredi kôd]

Smanji doživljaj sa židovskim biografijama.

Ko i obično, kopiraš koncept sa engleske wikipedije, bez uvažavanja i razumijevanja postojećeg stanja i običaja ovdje. Vidjela žaba konja da se potkiva ...

--Ante Perkovic (razgovor) 07:55, 10. srpanj 2008. (CEST)

Ponekad...[uredi kôd]

... treba ostavit najvaznije pojmove i u visoj kategoriji. Kako bi Kategorija:Drugi svjetski rat izgledala da sve pospremimo u podkategorije. Vidi kako je kategoriziran Hitler. --Pancho W. Villa (razgovor) 11:30, 10. srpanj 2008. (CEST)

Za Pia je tvoje sugestija prihvacena. Maknuo sam pape iz politicara.

Za Metaxasa: Ostaje i pod v.z jer nije podkategoriziran po drzavi. Sto se tice njegove ideologije, vratio sam po tvome, nakon konzultiranja sa en wiki. Kod nas ne pise da je bio fasist. --Pancho W. Villa (razgovor) 11:36, 10. srpanj 2008. (CEST)

HotCat[uredi kôd]

HotCat je cool, ali ako imas dodat 4 kategorije, nije lose ni kliknit na "uredi", pogotovo zato jer ponekad treba i dodat DEFAULTSORT. Lakse je i tebi i onome tko prati NP :). --Pancho W. Villa (razgovor) 13:20, 10. srpanj 2008. (CEST)

Kategorije, molba[uredi kôd]

Edgare,

Zahvalan sam na pomoći oko postavljanja političara u nove kategorije, u podjeli umjetnika po razdobljima i slično. Ja patroliram tvoje promjene i mijenjam malo ili ništa iza tebe. Dobro surađujemo po tom pitanju.

Ali, ipak bi te zamolio da ne ulijećeš prebrzo u nove kategorije. Ako imaš ideju, predloži i odgovor će stići brzo.

Kategorija:Francuski pokret otpora protiv nacizma je dobra ideja i uklapa se u posao odrađen zadnjih par dana. Ali, ipak predloži drugi put. Ja imam jednu koncepciju i ne bi bilo dobro da radimo neovisno jedan o drugome - puno babica kilavo dite.

Nego, reci mi, spadaju li baš svi ovi tvoji u pokret otpora? Ja bi malo restriktvnije kategorizirao biografije. Pod pokret otpora ljudi obično podrazumijevaju one koji su nosili puške. Čime su svi ovi zaslužili da ih svrstamo u pokret otpora. I, ako ih već staviš u tu kategoriju, bilo bi dobro u tekst dodat i rečenicu-dvije koja tu kategorizaciju potkrepljuje. --Pancho W. Villa (razgovor) 18:35, 10. srpanj 2008. (CEST)

U redu, zvuči OK. Inače, potpis ti je običan tekst, bez poveznice na suradničku stranicu. --Pancho W. Villa (razgovor) 18:40, 10. srpanj 2008. (CEST)

Hm, u kakvom su odnosu kategorija:Francuski pokret otpora protiv nacizma i kategorija:Francuski vojni zapovjednici u Drugom svjetskom ratu? --Pancho W. Villa (razgovor) 18:36, 10. srpanj 2008. (CEST)

Dakle, u pokret otpora spada i "logistika" (pisanje za ilegalne novine ...). Po tome, ove 2 kategorije su neovisne. Onda Mitterand ipak spada u obje. --Pancho W. Villa (razgovor) 18:42, 10. srpanj 2008. (CEST)

Mitterrand[uredi kôd]

Misliš li ovdje na zataškavani dio njegove biografije (višijevska odličja ...)? --Pancho W. Villa (razgovor) 19:08, 10. srpanj 2008. (CEST)

Ameri[uredi kôd]

S obzirom koliko imaju predsjednika, sigurni idu u podkategoriji od "Americki politicari", tako da radis dupli posao :). Bolje uzmi nesto drugo za radit :). --Pancho W. Villa (razgovor) 15:02, 11. srpanj 2008. (CEST)

Kategorija:Američki političari. Vidi podkategorije, upravo sam ih napravio. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:23, 11. srpanj 2008. (CEST)

Žrtve atentata[uredi kôd]

Bok,

Ne bi radije, ne uklapa se u postojeću koncepciju. To je jedna od kategorija koju ne možeš potrpat baš nigdje. No, ako se napiše članak atentat, imalo bi smisla negdje nabrojiti najpoznatije žrtve atentata. --Pancho W. Villa (razgovor) 21:18, 12. srpanj 2008. (CEST)

Obavještajci[uredi kôd]

Ti se često baviš vojnim biografijama, pa me zanima koliko otprilike, po tebi, imamo obavještajaca? Imamo li barem 4 za kategoriju? --Ante Perkovic (razgovor) 22:42, 12. srpanj 2008. (CEST)

[6], stvarno ne može [[Slika: ? --Dalibor Bosits © 22:15, 17. srpanj 2008. (CEST)

Wikipedija:PDI je vrlo jasna: "Neslobodan sadržaj koji se koristi pod PDI mora biti identificiran u strojno čitljivom formatu tako da to mogu lako utvrditi i neposredni i posredni korisnici mrežnog sjedišta, drugim riječima mora se navesti vanjska poveznica na stranicu s kojeg je sadržaj preuzet."

Ovo što trenutno radiš nije dobro --Suradnik13 (razgovor) 13:37, 20. srpanj 2008. (CEST)

Npr. ovaj Tito i Gadafi "Preuzeto sa [[7]] gdje ju je postavio w:en:User:Avala s nepoznatog izvora". Slika nije u skladu s pravilima o postavljanju slika. Točka. Što sad imaš brljat po njoj. I ostale koje si uređivao su krive. --Suradnik13 (razgovor) 13:43, 20. srpanj 2008. (CEST)
Pa znam ja točno što si ti htio - malo riješit kategoriju "Slike s nepotpunim podacima" i "Slike kojima nedostaje objašnjenje". Malo da kamufliraš. Jel tako? Tako je :) --Suradnik13 (razgovor) 13:54, 20. srpanj 2008. (CEST)

Žuti karton



Zbog ovakvih stvari si već x puta upozoravan, blokiran, pa još malo upozoravan. Ja bih nakon trinaestog bloka (možda već i nakon desetog) malo sjela i razmislila treba li mi to. Nakon gotovo svakog tvojeg putovanja u svijet slika netko mora počistiti nered. Možda nam nekim slučajem nepopunjena infoslika na kojoj se dere upozorenje da će biti obrisana služi kao predložak za brisanje/sređivanje? Pa onda kad netko makne sliku iz kategorije za održavanje i stavi |autor = nepoznat malo zezne cijelu stvar? Kaj ja znam, valjda postoji ta mogućnost.

Kad ovom žutom dodam nearhivirani :/ žuti na vrhu, dobijem crveni. Ovakav

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 dana!



Rok je tri dana zato što mikroskopski dio mene još uvijek vjeruje da možeš bez slika (ili da barem nakon tvojih petnaest doprinosa u tom imenskom prostoru ne mora uslijediti trideset tuđih).

Ljeto je, odi malo uživati u suncu i moru. Slike će se snaći i bez tebe. --MayaSimFan 14:28, 20. srpanj 2008. (CEST)