Razgovor sa suradnikom:Ivelimir/Arhiv1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nekoliko osnovnih uputa[uredi]

Bok,

Tekstovi su ti super! Samo, vidim da ti treba mala pomoć oko linkova :). Pogledaj ovdje: Wikipedija:poveznice.

Sombrero

Hvala na pohvali ali i na savjetu vezano za linkove. Probati cu ispraviti! Ivelimir


Bok,

Kad pisete poveznice, dosta je jedna na bilo koji drugi članak. Dakle, ne treba se gjnaviti sa 5 ili 10 poveznica sport ili veslo u istom tekstu.

Nadalje, nema potrebe da prepisujete link iz address bar-a (kao npr. "%C4%8Camac" [[%C4%8Camac|čamci]], može i jednostavnije [[čamac|čamci]].

Evo, ja sam upravo sredio teskt, pa se vi ne morate gnjaviti sa tim :).

Pozdrav i samo naprijed sa dobrim tekstovima :)!

Sombrero

Super, hvala na savjetima. Jasne su mi sve greške! Ivelimir

Veslanje[uredi]

Hvala na vašim doprinosima wikipediji!

Zahvaljujući vama, otvorili smo i novu kategoriju - Kategorija:veslanje!

Pozdrav,

Sombrero

Bicikl i kategorije[uredi]

Bok,

Stavio sam bicikl u kategorije "Cestovna vozila" i "Sportska oprema". Vidio sam da si napisao par riječi o sportskom biciklu, pa kad bi dodao još ponešto (ne treba puno, 2-3 rečenice) i to izdvojio u zasebni članak (npr sportski bicikl, mogli bi svakome dati svoju kategoriju?

Ovo je samo prijedlog, ti razmisli je li dobar.

Pozdrav,

Sombrero 08:08, 9. veljače 2006. (CET)

Hvala!

Inače, preimenovali smo kategoriju "Sportski rekviziti" u Kategorija:Sportska oprema.

Sombrero 09:56, 9. veljače 2006. (CET)

Kategorija:Gimnastika[uredi]

Otvorio sam ti novu kategoriju: Kategorija:Gimnastika. --195.29.145.165 09:56, 25. travnja 2006. (CEST) (Ante)

Pomoc[uredi]

Bok,

Planiram malo srediti kategoriju Borilački sportovi, pa bi mi trebalo razjasniti razliku izmedju bor. spotova i bor. vjestina. Mozes mi pomoc?

--Tycho Brahe 16:42, 29. lipnja 2006. (CEST)

Ma, pitam zbog naziva kategorije. Ako su vjestine siri pojam, prebacit cu sve iz kategorije Borilački sportovi u novu kategoriju Borilačke vještine i stvar rijesena (sport ili ne, u tom slucaju nije bitno).

Jos jedno pitanje - kako da nazovem kategoriju biografija vezanih uz ovo? Za sad ne znam bolje od "Majstori borilackih vjestina"? Zvuci li to tebi OK? --Tycho Brahe 09:24, 30. lipnja 2006. (CEST)

Evo sam prebacio neke biografije u kategoriju Majstori borilačkih vještina, no ne znam spadaju li tamo i boksači? --Tycho Brahe 22:20, 2. srpnja 2006. (CEST)

OI[uredi]

Jest, u pravu si. Treba vratit stari naslov. --Tycho Brahe 11:46, 31. kolovoza 2006. (CEST)

Hrvatska na OI[uredi]

Mozda ce te zanimati...

Kreirao sam:

--Tycho Brahe 17:09, 6. rujna 2006. (CEST)


Molba za pomoć savjetom[uredi]

--89.172.162.36 11:44, 24. rujna 2006. (CEST)

Igore pozdrav!

Ime mi je Anđelko, iz Rijeke sam, također veslač, također bivši, malo sam nažalost stariji od tebe (51 godina) ali i dalje prilično treniram, za svoj gušt, ali i napišem tu i tamo štogod (pametno ?) za Wikipediju. Ja sam "Green".

Napisao si da se baviš računalnim mrežama, pa bih bio slobodan da te zamolim za pomoć. Ovo doduše nema veze s Wikipedijom, ali će tvoj, eventualni, savjet vjerojatno biti koristan još kojem Wikipedijancu.

Naime, imam laptop Sony Vaio model PCG-8N2M, od 15 incha, kupljen početkom prosinca 2003. u Trstu. Star je dakle 3 godine, kad je kupljen bio je, takoreći, vrh vrhunaca među laptopima, a i sada je odličan i radio je besprijekorno. Međutim prije mjesec dana moja je kćer, neoprezno ga i prejako zatvarajući, razbila LCD (!). Sada muku mučim gdje i kako promijeniti LCD. navodno se to kod nas, kako su mi rekli u predstavništvu Sonyja za Hrvatsku - ne radi (?!). Da prekratim muke kupio sam u riječkom "Ventexu" novi, također 15 inchni laptop, Asus V6000J, isto tata-mata laptop. Sada bih htio podatke sa Sonyja prebaciti na Asusa, ali kako? Na Sonyju mi, kako sam rekao ne radi LCD, nešto se nazire, ali više nego nedovoljno i nije moguće kursorom pogoditi gdje treba. Sony mi nema poseban priključak za eksterni monitor, postoje samo neki činčevi, pa sam se probao preko jednog, za kojeg sam pretpostavio da je video-činč, priključiti na TV, ali - ništa. U jednom servisu su mi savjetovali izvaditi hard disk iz Sonyja i onda ga, pomoću adaptera privremeno ugraditi u stolno računalo te skinuti podatke. Ovo mi se čini prilično komplicirano i skupo, te dodatni, možda i nepotreban trošak, jer svakako mu namjeravam ugraditi novi LCD, iako će me to prilično koštati, samo tražim gdje da to napravim. Osim toga, ne bih htio dirati "mašinu" Sonyja koji je, osim LCD-a, savršen.

Dakle, pomoć: kako da prebacim podatke sa Sonyja (koji je de facto bez ekrana) na novi laptop? Imam na Sonyju masu korisnih podataka, gotovo sve što me zanima, masu pjesama koje sam skidao s interneta, privatni foto album, osobnu dokumentaciju, kao i niz drugih, za mene, dragocjenih stvari.

Svaki će mi savjet biti koristan, i unaprijed se zahvaljujem, te ujedno molim i kojeg drugog Wikipedijanca, ako ovo pročita, da pomogne savjetom. Može na moju stranicu Suradnik:Green.

Unaprijed zahvalan, s poštovanjem

vrlo dobra ideja s medaljama[uredi]

pogledaj naslov :D. vrlo dobro estetski izgleda. --West Brom 4ever ® 23:50, 17. listopada 2006. (CEST)

Točke[uredi]

Pozdrav ti, Ivelimire.
Kada radiš predloške, nemoj zaboravit točke za redni broj godine. Bog, Kubura 10:50, 26. listopada 2006. (CEST)

Nove kategorije[uredi]

Bok,

Nove kategorije bi trebalo otvarati tek nakon što se skupi dovoljan broj članaka (uz neke dogovorene izuzetke). Zbog toga mijenjam članak Veslanje na Olimpijskim igrama. Pozdrav. --Tycho Brahe 07:41, 27. listopada 2006. (CEST)

Veslanje[uredi]

OK, ako misliš otvoriti još članaka, otvori novu kategoriju. --Tycho Brahe 13:24, 27. listopada 2006. (CEST)

Obavijest za označavanje slika[uredi]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Ivelimir,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:04, 15. studenog 2006. (CET)

Sawao[uredi]

Vele, japanska imena i prizimena, kao i sve riči, sada pišemo fonetski. Daklen, Savao Kato, Takeši Kitano, cunami, điu-đicu, šuriken, ninđa... Kubura 11:49, 5. prosinac 2006. (CET)

Ma, ti možeš primistit. Neka ista ruka radi članak. Kubura 12:28, 5. prosinac 2006. (CET)

Godišnjica[uredi]

Čestitam ti prvu Wiki godišnjicu! Pozdrav :-) --Roberta F. 16:53, 9. prosinac 2006. (CET)

Vanjske poveznice na osobnim stranicama[uredi]

Uklonila sam ti vanjske poveznice na suradničkoj stranici u skladu s pravilima Što wikipedija nije. Toleriramo napisanu adresu, ali bez direktne poveznice. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:01, 9. prosinac 2006. (CET)

Ma zapravo nije bila packa, jer do nedavno nismo ni imali prevedena pravila o poveznicama na suradničkim stranicama, tako da smo ih zapravo tolerirali, ali sada kako nailazimo na njih jednostavno ih uklanjamo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:38, 11. prosinac 2006. (CET)

Stefka Kostadinova[uredi]

ako smijem zamoliti da ubaciš one predloške s olimpijada na kostadinovu. hvala unaprijed. --West Brom 4ever ® 16:59, 10. prosinac 2006. (CET)


zahvaljujem na pomoći, kolega. --West Brom 4ever ® 22:58, 10. prosinac 2006. (CET)

sitnica[uredi]

kategorije. --Tycho Brahe 22:44, 11. prosinac 2006. (CET)

Atletičari[uredi]

Atletičara ima ko u priči, većim dijelom zahvaljujući tvojim doprinosima :).

Možda bi ih mogao potkategorizrati i po disciplinama, ako negdje postoji barem 3-4 atletičara iz iste discipline? --Tycho Brahe 09:09, 16. prosinac 2006. (CET)


  1. Što se tiče atletičara, najbolje je napraviti samo jedan nivo podjele, ne odma ići na 100m, 200m i slično. Ako možeš smisliti jedinstven naziv za sve koji trče utrke s preponama, najbolje da ih staviš zajedno.
  2. Što se tiče naziva kategorija, stvarno ne vidim tko bi to mogao bolje osmisliti od tebe :).
  3. Što se tiče spola, da, po defaultu je to muški spol jer bi inače znatno zakomplicirali imena kategorija. Političku korektnost pustimo na stranu, mislim da je važnija konciznost u nazivima kategorija. --Tycho Brahe 17:35, 16. prosinac 2006. (CET)

Olimpijski pobjednici[uredi]

Ajd pogledaj Razgovor o kategoriji:Olimpijski pobjednici. Pozdrav! Duh Svemira 11:45, 5. siječanj 2007. (CET)

Kategorija:Skakači na skijama[uredi]

Malo sam išla gledati kako su Nijemci svrstali skakače, i otkrila da su ih svrstali u Nordijske skijaše. Znam da su skokovi u nordijskoj kombinaciji, no da li sami Skijaški skokovi spadaju kompletno u Nordijsko skijanje ?? Duh Svemira

Aladar_Gerevič[uredi]

Bok,

Možeš li provjerit treba li staviti tablicu medalja na Aladar Gerevič. --Tycho Brahe 20:10, 10. siječanj 2007. (CET)

Nove sportske kategorije[uredi]

Pri odabiru kategorija u koje treba svrstati nove kategorije, korisno je pogledati u koje je kategorije svrstana pripadajuća kategorija za hrvatsku (u ovom slučaju Kategorija:Hrvatski sportaši). Pozdrav --Tycho Brahe 21:04, 10. siječanj 2007. (CET)

medalje 2[uredi]

Evo još jednog :) - Kjetil André Aamodt. --Tycho Brahe 20:41, 16. siječanj 2007. (CET)

Kategorije[uredi]

Mislim da nije potrebno staviti članak Kjetil Andre Aamodt u kategoriju Alpski skijaši, kada se taj članak nalazi već u podkategoriji Olimpijski pobjednici u alpskom skijanju. --Goggs1212 10:48, 17. siječanj 2007. (CET)

Poveznice na osvajače medalja[uredi]

Da, uvijek je bolje imati crvenu poveznicu, ako je to pojam o kojem se može nešto napisati, bez obzira na malu ili veliku vjerojatnost da će se netko odlučiti kliknuti na tu crvenu poveznicu.

No, ako ti se ne da ili ti to oduzima previše vremena, ne moraš ti stavljati sve te poveznice. Radije samo stavi predložak {{wp+}} jer svatko može stavljati poveznice (imamo čak i par suradnika kojima je to omiljena zanimacija :), a nemamo mnogo suradnika koji tako sistematično pišu članke ko ti :). --Tycho Brahe 18:28, 18. siječanj 2007. (CET)

Fali referenca[uredi]

konkretno, ovdje je razlog zbog kojeg sam zalijepio predložak. ako ima problema s referencama, odi na npr. vražji odvjetnik i vidi reference, ili mene pitaj. rado ću pomoć. --West Brom 4ever ® 22:16, 18. siječanj 2007. (CET)

dobar posao. --West Brom 4ever ® 21:06, 19. siječanj 2007. (CET)

Crvene wp[uredi]

Zdravo mi bia, Ivelimire!
Što se tiče onih crvenih poveznica, neka. Ostavi ih, netko od nas "športaških" će navratit i ponešto dodat na te prazne poveznice. Tim više što su to OI, one su bolje pokrivene na Wikipedijama, a i postoji uvik zanimanje za te teme, tako da će ih uvik netko "zaplavit". Stoj mi dobro, Kubura 10:36, 19. siječanj 2007. (CET)


Olimpijske medalje u atletici[uredi]

Kolega Ivelimire, pogledao sam članak o Olimpijskim pobjednicima u atletici koji si kategorizirao po disciplinama, nije loše, ali ja sam bio isprva to postavio tako da je uza svakog medaljaša naveden i rezultat, bilo je to izuzetno naporno. Mislim da je važnije da uz dotičnog sportaša stoji i rezultat (postignuto vrijeme, visina, daljina, bodovi, što li već), nego zastavica njegove zemlje. To je vizualno atraktivnije, ali bi bilo još bolje kada bi čitatelj odmah vidio npr. za koliko je sekundi netko osvojio srebro na 400 m u Rimu 1960. godine.

Ja sam si baš zato i bio dao truda da ne napravim samo copy-paste s engl. Wiki, nego sam, potrošivši dosta vremena, pored svakog medaljaša ubacivao i rezultat. Mislio sam to napraviti i za žene, pa kasnije i za plivanje, ali je to, priznajem izuzetno dugotrajno, no isto tako moramo se složiti da je onda to - to.

Što misliš? Ako treba, i ja sam voljan polako se opet prihvatiti toga jer bih htio da posao bude kompletan.

Suradnik:Green

Bok, evo mog prijedloga kako bi tablice olimpijaca mogle izgledati Tablice olimpijaca. Istina, puno posla, ali na kraju ipak dobro izgleda. Zastavice, a i rezultati su tu :-) Brisala sam rezultate, ali ako ovo prodje, vratila bi ih sve, pa makar trajalo mjesec dana. Isplati se :-) Duh Svemira 18:03, 22. siječanj 2007. (CET)

Neće trajati mjesec dana :-) pomoći ću ja a i Suradnik:Green je zainteresiran da to odradimo --ivelimir 23:47, 22. siječanj 2007. (CET)

SP medalje[uredi]

Suradnik Goggs1212 je započeo SP medalje (razgovori o SP medaljama). Ja sam malo modificirala {{TablicaMedaljaSP vrh 2}} koji se bar za sada uklapa u postojeće predloške. Pogledaj Lasse Kjus. Ako imaš neko pametnije-praktičnije rješenje javi :-) Pozdrav ! Duh Svemira 17:24, 26. veljača 2007. (CET)

Medalje[uredi]

Uveli smo neke promjene pa se sad za medalje stavljaju drugi predlošci. Divna je vrijedna pa mijenja sve stare predloške, a za ubuduće evo objašnjenja za korištenje - {{Medalje vrh}} pa onda redom kako te vodi Face-smile.svg Poz --MayaSimFan 22:50, 14. ožujak 2007. (CET)