Razgovor sa suradnikom:N1n0

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Wikiusvajanje - pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

  • Uvodni tečaj (najkraći mogući, ovisno o predznanju proći ćete ga za 5-30 minuta)

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! Bugoslav (razgovor) 03:48, 24. ožujka 2010. (CET)

Wikipedija:Wikipoveznice[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju. Bugoslav (razgovor) 04:59, 24. ožujka 2010. (CET)

Dragi suradniče Kaheksija, ili možda draga suradnice, ali dobro...
Nitko neće umjesto Vas pročitati naputke o tomu kako se radi na wikipediji, to jednostavno morate sami (sama). Za početak bi bilo lijepo da počnete komunicirati sa suradnicima koji su Vam voljni pomoći (ali ne uvijek i ne stalno), ali ne i raditi umjesto Vas. Ovdje svi dobrovoljno darujemo svoje vrijeme. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 05:08, 24. ožujka 2010. (CET)

Prikaži 1[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. Bugoslav (razgovor) 05:09, 24. ožujka 2010. (CET)

Jeste li Vi govornik/govornica hrvatskoga jezika?[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pažnju na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji - hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju. Bugoslav (razgovor) 05:39, 24. ožujka 2010. (CET)

Potpis 1[uredi]

Potpis.gif

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju. Bugoslav (razgovor) 06:26, 24. ožujka 2010. (CET)

Suradnička stranica[uredi]

Želimo ti preporučiti da nešto napišeš na svojoj stranici suradnika. Možeš napisati što želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji ti se sviđaju ili koji te najbolje opisuju. Lijep pozdrav. Bugoslav (razgovor) 06:31, 24. ožujka 2010. (CET)


== Hvala na savjetima Bugoslave, i da hrvatski sam govornik, no slažem se, članak je bio dosta nejasan jer sam samo prevodio, no sada je ispravljen.

poveznice[uredi]

pozdrav, ovako: unutarnje poveznice vode na neki drugi članak na wikipediji, npr. upišeš [[Duga (roman)]] i dobit ćeš Duga (roman). ako npr. želiš staviti poveznicu na riječ Britaniji, upišeš [[Velika Britanija|Britaniji]]. to bi ukratko bilo za unutarnje, a vanjske poveznice su one koje vode na neku drugu web stranicu. one se upisuju ovako: [http://www.example.com (tu ide neki tekst poveznice)] (što ispadne ovako). inače detaljnije o poveznicama imaš ovdje. i još jedna stvar, kada pišeš na nečiju stranicu za razgovor, potpišeš se klikom na gumb Button sig.png, koji ti se nalazi iznad trake za uređivanje, ili upišeš --~~~~ što automatski pretvara u potpis. eto, ako imaš još kakvih nejasnoća slobodno pitaj, pozdrav ;) --Cowboy from Hell 12:13, 24. ožujka 2010. (CET)

Ime i prezime u padežu mijenjaju se[uredi]

Nije "Ken Russella", nego "Kena Russella". Nije "Chuck Norrisa", nego "Chucka Norrisa". Kubura (razgovor) 06:10, 28. listopada 2012. (CET)

Prikaži2[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju. [1] [2]. Kubura (razgovor) 05:58, 29. listopada 2012. (CET)