Razgovor sa suradnikom:Metropolis

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

--MayaSimFan 21:35, 5. siječanj 2007. (CET)

Sta gledas

slike[uredi kôd]

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.


--Tycho Brahe 23:58, 14. svibanj 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Molim te pregledavaj članak s , unesi što više promjena i snimi tek na kraju, jer prečestim snimanjem se zatrpava povijest stranice i nedavne promjene. Ukoliko imaš neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:46, 18. svibanj 2007. (CEST)

psovanje[uredi kôd]

Žuti karton



Zbog fuck off bolan.

Razmisli o promjeni stava prema ljudima koji misle drugacije od tebe. Hvala. --Ante Perkovic 08:35, 11. srpanj 2007. (CEST)

Necu razmisliti o nicemu. I sto je tu psovka. Ne vidim nikakvu psovku u niti jednome jeziku svijeta.

Nemoj se pravit blesav. To je sve sta cu ti rec prije crvenog kartona. --Ante Perkovic 11:21, 16. srpanj 2007. (CEST)

fuck off bolan je ime benda ako te bas zanima. :-P Mozete mi dati dvadeset crvenih kartona ako ce vas to uciniti sretnim. Sve za zajednicu =) Metropolis 18:27, 16. srpanj 2007. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 28. siječnja 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 22:10, 14. siječanj 2008. (CET)


Slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 02. veljače 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 13:23, 19. siječanj 2008. (CET)


Označavanje slika[uredi kôd]

U pravu si, ponekad (kod nekih slika) admini trebaju samo dodati poneko slovo, i sve je u redu.

Ali ponekad na slici ne piše ništa, nemam pojma otkuda je, a nađe se takvih sto slika dnevno i bar deset suradnika koji se uopće ne žele potruditi malo i označiti sliku.

I što da onda admini rade? Da po cijele dane traže po drugim Wikipedijama gdje je netko uzeo neku sliku i izmišljaju razloge? Ne bi išlo. Na suradnicima je da označe slike, mi smo (admini) maksimalno pojednostavili proces (i dobro ga opisali), pa ako kome ne valja, na kraju krajeva, ne mora imati sliku. Jel tako?

Nekad se zapitam je li Maya malo pregruba s novim suradnicima, ali opet se također zapitam je li moguće da su ljudi tako lijeni čitati ono što im piše velikim crvenim slovima?

Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 03:00, 20. siječanj 2008. (CET)


Slike obrisane (na tvoju želju). No iskreno me zanima, zar netko tko može shvatiti što je to binarno stablo i dobro ga opisati (ili bar prevesti s engleskog jezika), ne može shvatiti 4 parametra predloška Predložak:Infoslika?
Evo, pokazat ću dobru volju i (pokušati) objasniti ih:
|Opis= pod parametar Opis upisujemo opis slike, ako se radi o žirafama u oboru Zoo-a u Zagrebu, pišemo: "Žirafe u oboru Zoo-a u Zagrebu"
|Izvor= pod parametar Izvor upisujemo ili moja slika, odnosno moje djelo (ako ste sami slikali digitalnim fotoaparatom, i oni na mobitelu tu spadaju), odnosno sami nacrtali sliku (npr. SVG, PNG, GIF, JPG); odnosno upisujemo URL otkuda je slika uzeta
|Datum= pod parametar Datum upisujemo datum slikanja, ako je slika odnekud preuzeta, onda današnji
|Autor= pod parametar Autor upisujemo svoje suradničko ime na Wikipediji (ako je slika vaše djelo), odnosno ime autora (ako slika nije vaše djelo)
Osim ta 4 (četiri) parametra, licenca koja se rabi izabire se iz padajućeg menija prilikom uploada (snimanja) slike.
I na kraju, ako je preteško ispuniti ta 4 parametra i napisati 20-30 slova, na zajedničkom poslužitelju postoji kategorija Binarna stabla Binary Trees, gdje ima obilje slika koje se mogu uporabiti u članku B-stablo. No ni to nije sve, uz set Shogun noževa dobili ste i Wikipedijin Uvodni tečaj na dar. SpeedyGonsales 13:30, 20. siječanj 2008. (CET)
Wikicitati »Stvar je principa.«
Bjork ;-) oh so very true. Kad bi admini na SVIM slikama popunjavali ono što nedostaje, koliko bi ih trebalo biti, i koliko bi sati dnevno trebali raditi? Lako je praviti se pametan i mahati pametnim izjavama, treba ponekad stati kod neke, i shvatiti njen smisao. Možda su baš zato predlošci VELIKI i ružni, da bi suradnici shvatili da trebaju nešto učiniti (čak i oni retardirani). No sve mi se čini da baš takvi shvaćaju, ali neki (neretardirani, možebitno čak duhovitasti) misle da je to ispod njihove časti. Pozdrav od Jima Hensona ;-) (zna on ponešto o računalima ;-) SpeedyGonsales 19:21, 20. siječanj 2008. (CET)

Zabave na netu[uredi kôd]

Ima ih. Wikipedija je samo jedna. Npr. Second Life (na en wiki), Wow itd. Usenet, Wikipedija:IRC neću ni spominjat ;-) Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 23:36, 20. siječanj 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Bok. Slici treba dodati odgovarajuću licenciju. Pretpostavljam da se radi o {{JD-ja}}, ali samo autor može predati sliku u javno vlasništvo pa moraš sam postaviti licenciju. Kad to napraviš maknut ću upozorenje o sređivanju. Hvala --MayaSimFan 15:56, 16. listopad 2008. (CEST)

Kako život[uredi kôd]

Jel vruće? SpeedyGonsales 15:19, 16. lipanj 2009. (CEST)

jest plus ovaj stari leptop im sopstveno grijanje, a ne hladjenje

Pitanje[uredi kôd]

Metropolis, oprosti, ali ne razumijem pitanje, ako možeš pojasniti. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 13:06, 8. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Premjestio sam (što si mogao i sam), nisam obrisao članak koji si napravio, nego sam napravio preusmjeravanje (jer bi još netko mogao napraviti isto što i ti, pretpostaviti da takav članak ne postoji i napraviti svoj novi). Tome inače služe kategorije, pogledaš npr. u kategoriju Baze podataka i njene podkategorije, i onda vidiš što postoji, a što bi se moglo ili trebalo napisati. Jezik prikladan na ircu, nekom forumu ili Usenetu nije prikladan na Wikipediji, jer Wikipedija nije blog, irc, forum ili Usenet. Pogledaj Metastaze, pa će ti bit lakše ;-). SpeedyGonsales 03:01, 9. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Obavijest o neispravno licenciranim datotekama[uredi kôd]

Poštovani/a Metropolis, postavili ste sljedeće datoteke koje nemaju informaciju o licenciranju:

  1. File:Ui_operacije_u_bazi_podataka.jpg
  2. File:Odnos_tabličnog_prostora_i_podatkovne_datoteke.jpg
  3. File:Organizacija_bloka.jpg
  4. File:Prikaz_sustava_za_upravljanje_bazom_podataka.jpg

Upute o ispravnom licenciranju datoteka pročitajte ovdje.

Nakon što dodate informaciju o licenci, slobodno uklonite predložak {{Slika za brisanje}}. Sva pitanja slobodno postavite u Kafiću.

Ako datoteke ne budu ispravljene do 5. kolovoza 2023., bit će izbrisane i uklonjene iz svih članaka koji ih koriste.

Hvala na razumijevanju!—Ivi104, 00:43, 27. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]