Razgovor sa suradnikom:Pavone~hrwiki

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Hvala Anti...

Premjestio sam predložak na "Političke podjele Bosne i Hercegovine" (pravopisni ispravak velikog slova). --Zmaj 12:45, 22 kolovoz 2005 (CEST)

Kategorije[uredi kôd]

Upute za korištenje kategorija nalaze se ovdje.

I malo c/p: "Kriterij za otvaranje kategorija lijepo piše na stranici Wikipedia:Kategorije: c/p 'NE kreirati kategoriju ako će u njoj biti manje od pet članaka (npr. kategorija Krug kao matematički pojam imati će najviše dva članka: krug i kružnica)' (što implicitno govori da je 5 članaka dovoljno za kategoriju). I tih 5 nije fiksno, može biti i 4, ako o nekoj temi u ovom trenutku na wikipediji baš ima 4 članka koji ne spadaju baš u nijednu drugu kategoriju, no zašto onda ne napisati :-) još jedan članak, i onda ih ima 5? ;-)."

Antu zabavlja :-) pisati pete članke, dobit će nadimak "Petko" ;-) SpeedyGonsales 13:33, 26 kolovoza 2005 (CEST)

Točnije, Antu zabavlja tražiti pete članke :). A povremeno ponešto i napišem, iako rijetko, uglavnom kategoriziram, wikipediziram, popravljam zaglavlja i prodikujem ;)). Netko mi je na početku rekao da je kvaliteta važnija od kvalitete, pa sam ga malo preozbiljno shvatio ;). --Ante Perkovic 14:28, 26 kolovoza 2005 (CEST)

Kotromanići[uredi kôd]

Odgovor. --Ante Perkovic


Images copying[uredi kôd]

Hello, I found there are no informations about licences in some pictures in hr.wiki, that makes problems with copying them in other wikipedias (like cs.wiki). So I would like, which are the exact licences about them. The problematic image is [1] an copy of Slika:Livno iz zraka.jpg (Write me back at [2])

--84.42.133.240 15:15, 21. siječnja 2006. (CET) (Wikipedista:Aktron)Reply[odgovori]

Blokiranje[uredi kôd]

Eh, da mi je moć blokirat... Kubura 15:57, 26. listopada 2006. (CEST)Reply[odgovori]

Hercegovina[uredi kôd]

OK, ja ću stranicu zaštititi od neregistriranih suradika, ali imam i jednu molbu za tebe:

Na stranici razgovor:Hercegovina je pravo malo blago informacija o kriterijima po kojima se određuje granica Hercegovina (klimatološki, zemljopisni, hidrološki, vegetacijski... kriteriji). Očito je da ne postoji jasna granica između Bosne i Hercegovine, te da bi trebalo napisati i nešto o tim nejasnim granicama. Bi li te moga malo ugnjavit da sve to pretreseš i uklopiš u sam članak, te da za Livno i Tomislavgrad, u onom popisu, napišeš nešto kao ovo:

Napomene (primjer)[uredi kôd]

  1. a b Livno i Tomislav spadaju u Hercegovinu po tim i tim kriterijima, a u Bosnu to tim i tim kriterijima

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Pavone~hrwiki,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:36, 15. studenog 2006. (CET)

AdnanSa[uredi kôd]

  • He he, e pa hvala ti kolega. Pomislih kada već "posuđujem" članke sa hr wiki da onda stavim i te interwiki linkove, a pošto to već radim onda da se i prijavim. Ko zna možda jednog dana doguram i do admina, ili dalje ;) AdnanSa 11:25, 17. siječanj 2007. (CET)

Potpis[uredi kôd]

Sada sam pogledala tvoj potpis kod suradnika Kotlovnika i poveznica vodi na nepostojeću stranicu, da li se možeš potpisati ponovno, tako da poveznica dođe do tvoje stranice. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:11, 31. siječanj 2007. (CET)

Da dopunim. U postavkama moraš promijeniti kod za potpis, jer ti u kodu piše »korisnik«, što je vjerojatno s bs ili sr wikipedije, pa ovdje ne funkcionira i ne vodi na tvoju stranicu. Trebalo bi umjesto »korisnik« pisati »suradnik«. Onda će potpis voditi na tvoju suradničku stranicu.--Donatus 13:13, 31. siječanj 2007. (CET)

Eh, nažalost nemam više vremena za blog. Sve je otišlo na Wikipediju. No, u zadnje vrijeme sve me više ljudi na njega podsjeća. Možda ga opet malo oživim.--Donatus 13:26, 31. siječanj 2007. (CET)

Bosanska wikipedija - da se prijavim[uredi kôd]

Vidio sam da si ti admin na bosanskoj wikipediji pa te pitam za neke informacije. Naime, po ocu sam porijeklom iz Bosne (bosanske Posavine) pa bih se htio prijaviti na bosansku wikipediju, svoje članke koje sam napisao ovdje prenio bih tamo (većina članaka na tu temu tamo nisu napisani). Međutim, tamo se piše bosanskim jezikom, a ja bih htio pisati hrvatskim jezikom, koji je jedan od službenih jezika u BiH. Je li to dozvoljeno? Pozdrav :-) --Flopy 09:57, 8. veljača 2007. (CET)

Kubura mi kaže da se na bs.wiki piše isključivo na bosanskom jeziku. Može li se onda nekako hrvatski prebaciti na bosanski? --Flopy 10:09, 8. veljača 2007. (CET)
Kubura me jednostavnim argumentom odgovorio od prijave :-) --Flopy 11:21, 8. veljača 2007. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Maloprije sam vidjela da si već u trećoj godini rada na Wikipediji, pa ti čestitam sa zakašnjenjem. Da li si razmišljao o dolasku na IRC? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:36, 23. veljača 2007. (CET)

Ivić Pašalić[uredi kôd]

Pavone, pa zar je HDZ dio osobnog imena ? Dolje u članku se navodi da je HDZ-ovac. Ovo u zaglavlju je totalno suvišno. Pozdrav ! Divna Jakšić 10:39, 14. travanj 2007. (CEST)

Oprosti, sad vidjeh ko boljeg proučavanja da je to nakeljio IP suradnik. Još jedom isprika. Divna Jakšić.

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.


Č-Ć[uredi kôd]

Oprosti zabionio sam se. Mislio sam da si ti napisao kreče. Još jednom se ispričavam.--Culo-sija (razgovor) 12:21, 12. kolovoz 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Bok Pavone, probaj srediti ove slike ako možeš: HGDDinara1937.jpg, Gorica Livno.jpg, Unutarcrkvesvpp.jpg, Duvanjskabazilika.jpg, Panoramaglamoča.jpg, Panoramakupresa.jpg, Poveljakulinabana original.gif

Pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 00:27, 8. studeni 2008. (CET)

Ban Kulin[uredi kôd]

Za tekst poznate isprave iz doba bana Kulina trebalo bi navesti točan izvor. To jest poznata isprava, ali samo znalcima povijesti, ostalima ipak ne te je radi vjerodostojnosti same wikipedije potrebno navesti izvor. --Flopy razgovor 11:54, 4. prosinca 2010. (CET)Reply[odgovori]

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:10, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:16, 19. travnja 2015. (CEST)