Razgovor sa suradnikom:Rlicul

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Vidim da se ulaže trud u članak Wikipedija:1000 članaka, no mala uputa (i komentar):

  • prvo komentar - hrvatskih wikića ima malo kad se usporedi s drugim jezicima, tako uglavnom svi rade ono što najviše vole, tj. ono što žele u dotičnom trenutku
  • kod prevođenja članka Wikipedija:1000 članaka to treba izvesti na slijedeći način - napraviti poveznice (link) na postojeći (ili nepostojeći) članak na hrvatskoj wikipediji, i na njegovu verziju na engleskom jeziku na engleskoj ili simple-engleskoj wikipediji.

Ako treba kakva pomoć, pitanja slobodno napisati na Wikipedia talk:Pomoć. SpeedyGonsales 23:53, 8 Dec 2004 (CET)


Pogledao sam ponovo Wikipedija:1000 članaka, i pomislio - ne bih ni ja bolje (nisam imao ideju kako će to ispasti, a ispalo je super). SpeedyGonsales 20:45, 9 Dec 2004 (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Rlicul,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:45, 15. studenog 2006. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana najkasnije 15. prosinca ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 21:21, 10. prosinac 2006. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana najkasnije 16. prosinca ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 21:23, 10. prosinac 2006. (CET)

Č i ć[uredi kôd]

Pozdrav ti, Rlicule.
Jedan koristan savit: stavi si nešto na suradničku stranicu, nekakvi podatčić (nemoj baš osobne podatke, ali ako baš to želiš, OK), nešto ka', koje su ti zanimacije, koja te područja zanimaju, tako da hr.wiki-suradnici možedu vidit što te zanima, možebitno i za upraviti razgovore u odr.pravcu, bilo za te upozoriti ako triba šta minjat, dodat, ako se šta događa u tom području, tako date možedu zamolit za pomoć, moguće čak i za te uzeti za osobu čije mišljenje će rasplest raspravu.
Možeš i staviti koje jezike znaš, što je i najčešći slučaj sa suradničkim stranicama.
Zašto ti ovo govorin? Jer kada suradnici vididu da netko tko doprinosi ima praznu, zacrvenjenu poveznicu, ne smatraju ga ozbiljnim suradnikom, nerijetko ga smatraju možebitnim vandalom ili trolom.
Što se tiče č i ć: ako je u pravopisu Babić-Finka-Moguš stavljeno tako, onda dobro.
Anić-Silićev pravopis ne uvažavam, jer to je jedan pokušaj zaobilaženja pravopisnih ustanova u RH; to što je nešto raspačavano po državi na sve moguće načine, ne znači da je taj pravopis u redu. Pročitao sam recenzije o njemu, i dobia je dosta kritika.
Daklem, ostaje B-F-M.
Znam i da u tal.-hrv. rječnicima, u fonetskom prikazu izgovora piše da se poj. ita. riči (na sci, ci, cci, si) izgovoridu kao "č" i "š", što uopće ne stoji. Izgovor je kao "ć" i "ś".
Tako ćeš vidit da bar mi Hrvati na jugu, talijanizme izgovaramo kao sa ć (kapućino, rećina, braćolet, ćićindula, koća, bićerin, ćakula, ćapat, ćiverica...). A za one koji ta "ć" izgovaraju sa "č" se obično ispostavi da su Bosanci (oni teže te riči tvrdo izgovarati, sa "č"). Kubura 09:00, 13. prosinac 2006. (CET)

Potpis[uredi kôd]

Rlicule, kada ostavljaš poruke na Kaviću i na stranicama za razgovor, ne zaboravi potpisati svoju poruku sa četiri tilde ~~~~. Tako znamo tko je ostavio nam poruku i kad (tako znamo koliko suradnik/ca čeka na tvoj mogući odgovor).Kubura 11:46, 13. prosinac 2006. (CET)

Brisanje[uredi kôd]

Razgovori sa stranica za razgovor se ne brišu, već se arhiviraju, ukoliko trebaš pomoć pri arhiviranju rado ću ti pomoći. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 23:31, 25. prosinac 2006. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Čestitam ti na drugoj godišnjici rada na Wikipediji :-)) --Roberta F. 23:34, 25. prosinac 2006. (CET)

Dozvole za korištenje sadržaja[uredi kôd]

Da li je Wikipedija dobila dozvolu s www.komedija.hr/ za korištenje sadržaja? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 18:38, 31. ožujak 2007. (CEST)

Treba pomoć? SpeedyGonsales 22:20, 1. listopad 2007. (CEST)

Predložak:TV[uredi kôd]

Bok,

Da ne izmišljamo toplu vodu, poviri Predložak:TV. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:39, 9. listopad 2007. (CEST)

Primjer uporabe: Nova TV. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:40, 9. listopad 2007. (CEST)

Logo = ime_slike.jpg

--Pancho W. Villa (razgovor) 10:18, 11. listopad 2007. (CEST)

Popravljeno. Provaj opet. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:23, 11. listopad 2007. (CEST)

Hans Küng[uredi kôd]

Vidim da si uklonio sliku sa članka Hans Küng. Da li bi se mogla prenijeti slika koja stoji u njegovom članku na njemačkoj wikipediji? Označena je ovako. thumb|Hans Küng (r.) mit Boris Palmer und Helmut Schmidt. Ja se nikad nisam bavio slikama, ne da mi se sada proučavati kako sliku prenijeti u naš fond. Samo treba potpis pod sliku, ako se prenosi, prevesti i dopuniti, da se zna tko je tko.

Hans Küng (desno) sa Borisom Palmerom (gradonačelnik Tübingena) i Helmutom Schmidtom (nekadašnjim kancelarom SR Njemačke)

Zaboravih potpis? ok, hvala!--Fausto 22:22, 16. listopad 2007. (CEST)

bravissimo[uredi kôd]

čestitke na konjskin živcima i postavljanju interwikija na članke o zastavama. West Brom 4ever 05:56, 4. studeni 2007. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Suradnik tjedna[uredi kôd]

Čestitam na doprinosima u zadnje vrijeme, stvarno si vrijedan. Pozivamo te da dođeš na IRC, jer se tako olakšava neposredni kontakt između suradnika. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 11:54, 7. veljača 2009. (CET)