Razgovor sa suradnikom:SDK

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


Wikipedija nije Državno odvjetništvo.--Vatrena ptica 15:48, 8. srpanj 2008. (CEST)

Ovo je koncetracioni logor koji se mora povijesno zabilježiti i bilo bih mnogo detalja,a ovaj logor se najmanje spominje u kojem je čak stradao moj rodjak.Mislim da treba da ima povijesno mjesto ovdje ako je napisan u nedozvoljenom obliku navedite me da to promjenim

Da, ali, ovo nije fansite, ako želiš da se otvori rasprava, kreiraj za to odgovarajuću stranicu, npr. blog.--Vatrena ptica 16:10, 8. srpanj 2008. (CEST)

Mislim da si pogresno protumacio ovu temu na wiki imaju sve ove price grabovica na primjer i isao sam na taj kalup,a neznam kako se ovdje pravi taj blog ako ste mislili na wikida se napravi blog

Ne, mislila sam na to da se izvan wikipedije pravi blog, nemoj se ljutiti, ali postoje pravila ovdje. Mislim da će ti ovdje biti posve dobro. Ne moraš praviti blog, ako ne znaš, to je preporuka da "manijake".

PA sefice sta mi predlazes da napisem ovdje o ovom koncetracionom logoru u kojem su stradali hrvati a nitko nije jos osudjen pa da narod zna o cemu se radi

Pokušaj temu obraidti kvalitetno, prema neutralnom gledištu.--Vatrena ptica 16:23, 8. srpanj 2008. (CEST)

Neutralno gledište (NPOV) je stajalište na kojem se obrađuju činjenice tako da se svatko može složiti, i oni koji su za i oni koji su protiv, međutim, nije moguće 100%. Npr. ne piše se ono što neki misle da je najbolje, mora se navesti zašto to tako neki misle.--Vatrena ptica 16:24, 8. srpanj 2008. (CEST)

Pa da o tome se i radi da je ovo cinjenica sa dokazom dokumentom,na kojem je dodat samo jos jedan stradalnik.Znaci ovo je istinita činjenica kad bi procitali jedan od dokumenata koji sam dolje postavio slozila bi se ,samo me uputi na koji nacin da to prenesam ovdje i ja cu to uraditi

Pozdrav! Podupirem te u tvom naumu, ali to moraš napisati kao enciklopedijski članak, tj. bez spominjanja imena. To nikako nije za wikipedije. Evo pogledaj kako je to učinjeno u ovom članku: Pokolj nad Hrvatima u selu Trusina. Znači bez spominjanja imena, napišeš od kad do kad je logor funkcionirao, koliko je bilo stražara, a koliko zarobljenika, odakle su bili zarobljenici i kakvi su uvjeti u logoru bili (u dokumentu koji si postavio pod podnaslov MATERIJAL piše da su zatvorenici bili zavoreni u podrumu, bez svejetlosti, nuždu su smjeli obavljati samo dva puta na dan i radili su teške fizičke poslove pod prisilom - kopali rovove, utvrđivali bunkere) --Mostarac (razgovor) 16:40, 8. srpanj 2008. (CEST)

Premjestio sam članak na SDK Mostar i malo ga uredio, sad ti dalje nastavi! --Mostarac (razgovor) 16:48, 8. srpanj 2008. (CEST)

Evo pokusavam kako bez imena jer su imena sve i sve u ovoj priči

Kako napisati članak[uredi kôd]

Mogu li ti pomoći što se tiče stila?--Vatrena ptica 16:34, 8. srpanj 2008. (CEST)

Lekcija 1:

  • Podnaslovi se obično ne pišu velikim slovima
  • Ako želiš napisati dobar članak o stradanjima, za primjer možeš pogledati, npr. Bošnjačko-hrvatski sukob.--Vatrena ptica 16:39, 8. srpanj 2008. (CEST)

Lekcija 2:

Neka pravila za wikipediziranje:

Glavni pojam u članku (SDK Mostar) označi masnim slovima, odnosno, stavi '''SDK Mostar''';glavna riječ je obično na početku članka.

Kad članak, npr. ima engleski ili francuski naziv, uradiš to ovako (fr. ''Francais'') i to dobiješ ovako.

--Vatrena ptica 16:43, 8. srpanj 2008. (CEST)

Poveznice[uredi kôd]

Dobro ti ide , samo, dobro je da tekst zauzima i nešto poveznica, ovo nije papir , a wikipoveznice se postavljaju ovako: [[Bosna i Hercegovina]], a postavljap [[]] na riječi koje želiš povezati članak. Ako je, npr. piše Bosnu i Hercegovinu, ti ćeš tada staviti poveznicu ovako:Bosnu i Hercegovinu. Naravno, nećemo postavljati wikipoveznice na sve riječi ili riječi koje želimo, samo one koje su nam bitne pri pisanju članka. --Vatrena ptica 17:38, 8. srpanj 2008. (CEST)


Ok šefice znaci ide polako

Jel dovoljno za sada da ostane

Pa, OK., samo provjeri imaš li pravopisne greške, dodaj i poveznice, na način koji sam ti objasnila.--Vatrena ptica 18:14, 8. srpanj 2008. (CEST)

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Ako postavljaš vanjsku poveznicu s PDF-om, svakako stavi predložak {{pdf}} pokraj vanjske poveznice i stavi kolike je veličine, npr. 240KB.--Vatrena ptica 18:19, 8. srpanj 2008. (CEST)

 eto i to sam naucio ;)

jel se sada mogu odmoriti a da ovo ostane sigurno daj mi potvrdi

Možeš, samo stavi {{radovi24}}.--Vatrena ptica 18:36, 8. srpanj 2008. (CEST)

Samo mala napomena:

  • Super, znaš postavljati poveznice, ali, ipak, u jednom članku treba ih biti malo više, tako oko 40, ne daj se zamarati i još nešto, samo trebaš dodati kategoriju pomoću koda [[Kategorija:]] i u nju upišeš kategoriju u koju članak želiš svrstati.--Vatrena ptica 18:54, 8. srpanj 2008. (CEST)

Nemoj postavljati poveznicu na forum, tamo su informacije bez izvora.--Vatrena ptica 18:56, 8. srpanj 2008. (CEST)

eto ajde postavi da je aktivno--SDK Hercegovac (razgovor) 19:31, 8. srpanj 2008. (CEST)

Ajoj, ne postavljaj poveznice na robne kuće ili na stranice škole/a.--Vatrena ptica 19:39, 8. srpanj 2008. (CEST)

sec da vidim kako sam to uradio--SDK Hercegovac (razgovor) 19:42, 8. srpanj 2008. (CEST)

ne kontam gdje sam to stavio

Samo savjet glede poveznica. Kada hoćeš staviti poveznicu na riječ npr. JNA ----- ne trebaš pisati [[JNA|JNA]], nego jednostavno napišeš [[JNA]].--Saxum (razgovor) 22:09, 8. srpanj 2008. (CEST)

Skontao sam to ,a jel smeta ako je tako

koliko treba povezica--SDK Hercegovac (razgovor) 22:13, 8. srpanj 2008. (CEST)

Ne smeta ako je tako, nego nepotrebno pišeš. Nije važno koliko ima poveznice (nema ograničenog broja) nego gdje se nalaze, tj. treba ih postavljati na ključne pojmove, datume, godine itd. Više o njima ovdje --Saxum (razgovor) 22:24, 8. srpanj 2008. (CEST)


Mislim da sam ih dosta stavio nem,ogu ih iymisljati eto pogledaj ako moyes slobodno postavi koji ako mislis da treba jos negdje postaviti --SDK Hercegovac (razgovor) 09:25, 9. srpanj 2008. (CEST)