Razgovor sa suradnikom:Zagorac

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Branka France 22:46, 25. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Imena i prezimena i narodni heroji[uredi kôd]

Poštovanje.
Imena i prezimena se ovdje pišu u rasporedu, tako da se prvo upisiva ime (koliko ih već ima), pa tek onda prezime.
Daklem, ne Kufrin Milka, nego Milka Kufrin.
Drugo, članke se piše na hrvatskom jeziku.
Ne može stajati ovdje da je netko rođen... oktobra.
I još jedan naputak: članci ne smiju biti prepisani iz nekog izvora, bez izričitog dopuštenja nositelja autorskih prava (ne kažem da ste to učinili, ali bolje reći Vam nego da se zaletite). Kubura 01:08, 28. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Stil clanaka[uredi kôd]

Bok,

Tekstovi su korisni ali je stil nedopustiv. Prvo, nema smisla pisati u prvom licu. Lijepo od vas sto ste se potrudili dobiti dozvolu, ali ne bi bilo lose i da ste procitali tekst koji ste dobili na koristenje. Molio bih da tekstove malo uredite tako da barem donekle slice ostalim clancima ovdje. --Tycho Brahe 13:15, 28. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Tekstovi u prvom licu[uredi kôd]

Pozdrav,

Ponavljam - tekstovi ne smiju biti u prvom licu. u kojoj se to enciklopediji može naći teskt tipa ...tako da sam ja — kao jedini član Partije...? Molio bih vas da promijenite ove tekstove inaće ćemo ih morati skratiti za dijelove koji su problematični. Lijepo je od vas što ste se potrudili dobiti dozvolu za sadržaj, ali od suradnika wikipedije se ipak očekuje malo više od pukog kopiranja i lijepljenja sa interneta.

Nadam se da ćete ipak naći vremena i za nešto više od kopiranja tekstova. Hvala na razumijevanju. Pozdrav, Tycho Brahe 20:37, 29. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Pojašnjenje: tekstovi ne bi smjeli biti u prvom licu, niti potpisani. Stvar je u tome što wikipedija, kao i svaka druga enciklopeidja, mora slijediti jedna stil, koji je različit od npr. stila bloga, dnevnika, kolumne, recenzije... Pozdrav. --Tycho Brahe 21:38, 30. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 00:35, 18. studenog 2006. (CET)

Obavijest za predložak info slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e članak 3. točka 6. općih pravila označavanja novih slika. Molim postavite ovaj info okvir o slikama u podnaslov Opis na stranicama dolje navedenih slika.


{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

  • Iza Opis upisuje se kratak opis slike
  • Iza Izvor upisuje se izvor slike (vaša vlastita produkcija, slika sa Interneta sa punom poveznicom na sliku, slika skenirana sa točnim ISBN -om)
  • Iza Datum upisuje se datum kada je slika napravljena
  • Iza Autor upisuje se ime autora te slike
  • Iza Objašnjenje upisuje se dopunsko objašnjenje za sliku

Hvala!

-- Andrej Šalov 22:45, 18. studenog 2006. (CET)

Ivan Brcko[uredi kôd]

Pozdrav! Tvoj članak Ivan Brcko nije dovoljan da bi u ovom obliku ostao na Wikipediji. Vjerojatno će uskoro biti predložen za brisanje, ako ne dopuniš biografiju ili ne dodaš neke druge podatke.--Donatus 22:52, 3. veljača 2007. (CET)

Ivan Brcko[uredi kôd]

Ne razumijem zbog čega tekst nije dovoljan? Bolje išta nego ništa, zar ne?

Zapravo ne. Biografija mora sadržavati bar osnovne biografske podatke, što ove tvoje rečenice imaju. No, trebalo bi i nešto više o tim osobama. Na primjer, gdje su se školovale, jesu li imale neko zanimanje. U ovom konkretnom slučaju, i kako su se uključile u NOB i slično. Recimo, 2-3 rečenice o tome. Ako to napraviš, slobodno skini oznaku za brisanje, a bilo bi dobro i da promisliš u koju bi ih kategoriju trebalo svrstati.--Donatus 23:00, 3. veljača 2007. (CET)