Urban Symphony

Izvor: Wikipedija
Urban Symphony
Osnivanje2007.
MjestoTallinn, Estonija
Žanr/oviklasika, pop
Djelatno razdoblje2007. -
AngažmanPjesma Eurovizije 2009.
Članovi (članice)
Sandra Nurmsalu (vokal i violina)
Mann Helstein (viola)
Johanna Mängel i Mari Möldre (violončelo)
Marilin Kongo i Mirjam Mesak (back-vokali)
Nagrade
Eurolaul 2009. - 1. mjesto

Urban Symphony je estonski glazbeni sastav osnovan 2007. godine. Sastav je predstavljao Estoniju na Eurosongu 2009. u Moskvi s pjesmom Rändajad.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Urban Symphony je osnovana 2007. godine u Tallinnu, Estonija kao šesteročlani glazbeni sastav. Glavni vokal grupe čini mlada estonska pjevačica Sandra Nurmsalu koja ujedno svira i violinu, dok ju na violi prati Mann Helstein, a na violončelima Johanna Mängel i Mari Möldre. Back-vokali skupine su iskusne estonske pjevačice Marilin Kongo i Mirjam Mesak.

Mirjam Mesak je 2007. u Helsinkiju na Eurosongu bila back-vokal estonskoj predstavnici Gerli Padar, dok je Marilin Kongo sudjelovala na Eurolaulu 2006., estonskom natjecanju za Eurosong, i izborila 8. mjesto s pjesmom "Be 1st".

Na Eurolaulu 2009., Urban Symphony se prijavila s pjesmom Rändajad koju je napisao i uglazbio Sven Lõhmus. Nakon što su u prvom krugu finala izborili prvo mjesto, u dodatnom su krugu, gdje su glasove davali samo gledatelji, izborili 82% glasova i tako izabrani za estonskog predstavnika na Eurosongu 2009.

Na Eurosongu 2009. su dobili 18., pretposljednje, mjesto u drugom polufinalu i uspjeli su, po prvi put nakon uvođenja polufinala, uvesti Estoniju u finale Eurosonga koje se održalo 16. svibnja. U finalu su uspjeli izboriti izvrsno 6. mjesto s ukupno 129 bodova.

Članovi[uredi | uredi kôd]

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Singlovi[uredi | uredi kôd]

Godina Singl Pozicija Album
EST
SWE
[1]
FIN
[1]
2009. "Rändajad" 3 14 10
TBA
"Päikese poole"
2010. "Skorpion"
"—" označava singlove koji su izdani, ali nisu završili na top ljestvicama ili one koji nisu uopće izdani

Albumi[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]