VIS O’Hara

Izvor: Wikipedija
VIS O'Hara
MjestoZagreb, Hrvatska
Žanr/oviRock
Djelatno razdoblje1965.1967.
Bivši članovi (članice)
Edbin Haramina (bubnjevi)
Miljenko Ljubić (bas-gitara)
Rajko Boltižar (solo gitara)
Frano Parać (klavijature)
Marcela Munger (vokal)
Goran Ivas (solo gitara)
Krešimir Ivić (solo gitara)
Josipa Lisac (vokal)

VIS O'Hara bio je zagrebački vokalno instrumentalni sastav, koji je djelovao od 1965. do 1967. Većinu članova sastava tvorili su momci iz Tehničke škole iz Zagreba ( tadašnjeg rasadnika zagrebačkih VIS-ova). Sastav su 1965. osnovali: Edbin Haramina (bubnjevi), Miljenko Ljubić (bas-gitara), Rajko Boltižar (solo gitara), Frano Parać (klavijature) i pjevačica Marcela Munger.

Sastav je s javnim nastupima krenuo nastupajući na plesu u klubu mjesne zajednice u Slovenskoj ulici ( u svom kvartu Črnomerec). 1967. iz sastava odlazi solo gitarist Rajko Boltižar, na kratko ga mijenja Goran Ivas, pa potom Krešimir Ivić. Zatim odlazi pjevačica Marcela Munger, a na njezino mjesto uskače Josipa Lisac. To je zlatno razdoblje sastava O'Hara, nastupaju na gitarijadama (i redovno osvajaju prve nagrade stručnog žirija). Gostuju u Beogradu u Domu Omladine i oduševljavaju publiku, tamo rade i svoje prve tonske i TV zapise. Nakon toga se sastav O'Hara raspada, jer Frano Parać i Josipa Lisac odlaze u Zlatne Akorde.

VIS O'Hara njegovao je pjevni višeglasni repertoar sastavljen od uspješnica grupa Mamas & Papas, Beach Boys, The Seekers, na samom početku. Dolaskom Josipe Lisac promijenili su repertoar, pa su pjevali repertoar Bee Geesa, Arethe Franklin, Percya Sledga. Imali su i par svojih skladbi: Lopov, Kako ljubav zna biti smiješna, Voljeti, to je radost.