VIS O’Hara

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
VIS O'Hara
MjestoZagreb, Hrvatska
Žanr/oviRock
Djelatno razdoblje1965. - 1967.
Bivši članovi
Edbin Haramina (bubnjevi)
Miljenko Ljubić (bas-gitara)
Rajko Boltižar (solo gitara)
Frano Parać (klavijature)
Marcela Munger (vokal)
Goran Ivas (solo gitara)
Krešimir Ivić (solo gitara)
Josipa Lisac (vokal)
Portal o glazbi

VIS O'Hara bio je zagrebački vokalno instrumentalni sastav, koji je djelovao od 1965. do 1967. Većinu članova sastava tvorili su momci iz Tehničke škole iz Zagreba ( tadašnjeg rasadnika zagrebačkih VIS-ova). Sastav su 1965. osnovali: Edbin Haramina (bubnjevi), Miljenko Ljubić (bas-gitara), Rajko Boltižar (solo gitara), Frano Parać (klavijature) i pjevačica Marcela Munger.

Sastav je sa javnim nastupima krenuo nastupajući na plesu u klubu mjesne zajednice u Slovenskoj ulici ( u svom kvartu Črnomerec). 1967. iz sastava odlazi solo gitarist Rajko Boltižar, na kratko ga mijenja Goran Ivas, pa potom Krešimir Ivić. Zatim odlazi pjevačica Marcela Munger, a na njezino mjesto uskače Josipa Lisac. To je zlatno razdoblje sastava O'Hara, nastupaju na gitarijadama (i redovno osvajaju prve nagrade stručnog žirija). Gostuju u Beogradu u Domu Omladine i oduševljavaju publiku, tamo rade i svoje prve tonske i TV zapise. Nakon toga se sastav O'Hara raspada, jer Frano Parać i Josipa Lisac odlaze u Zlatne Akorde.

VIS O'Hara njegovao je pjevni višeglasni repertoar sastavljen od uspješnica grupa Mamas & Papas, Beach Boys, The Seekers, na samom početku. Dolaskom Josipe Lisac promijenili su repertoar, pa su pjevali repertoar Bee Geesa, Arethe Franklin, Percya Sledga. Imali su i par svojih skladbi: Lopov, Kako ljubav zna biti smiješna, Voljeti, to je radost.