Wikipedija:Članak tjedna/46, 2022.

Izvor: Wikipedija

Mislav Oršić (Zagreb, 29. prosinca 1992.) hrvatski je nogometaš i reprezentativac koji igra na poziciji lijevog krila. Trenutačno igra za Dinamo Zagreb.

Tijekom svoje omladinske karijere nastupao je za Trešnjevku, Kustošiju i Inter Zaprešić. Za potonji klub ostvario je 2009. seniorski debi. Kao igrač tog kluba, Oršić je postao najmlađi igrač koji je postigao hat-trick u 1. HNL. U Interu je ostao do 2013. kada prelazi u redove talijanskog drugoligaša Spezije za koju je igrao jednu sezonu. Potom postaje igrač Rijeke za koju nikada nije igrao, već je bio posuđen Celju i južnokorejskom Jeonnam Dragonsu koji ga i otkupljuje. Nakon godine i pol u Južnoj Koreji, Oršić je prešao u kineski Changchun Yatai. Poslije pola godine u Narodnoj Republici Kini, Oršić se u veljači 2017. vratio u Južnu Koreju te je postao igrač kluba Ulsan Hyundai. S tim je klubom osvojio kup ujedno i svoj prvi trofej.

Krajem svibnja 2018. prešao je u Dinamo Zagreb. S 28 postignutih pogodaka, Oršić je ne samo Dinamov rekorder po broju postignutih golova u europskim klupskim natjecanjima, već i rekorder među svim hrvatskim klubovima. U europskim utakmicama zabijao je brojnim velikanima kao što su Atalanta, Šahtar Donjeck, Tottenham Hotspur, Villarreal, West Ham United, Sevilla, Chelsea i Milan. U 14 natupa protiv klubova iz Lige petica, Oršić je 12 puta bio strijelac Oršić je s hat-trickovima postignutima protiv Atalante i Tottenham Hotspura, jedini igrač u povijesti Dinama koji je postigao dva hat-tricka u europskim utakmicama. U jednom navratu uvršten je u najbolju momčad UEFA Europske lige.