Winx (2. sezona)

Izvor: Wikipedija
Winx
2. sezona
WinxHrvatskiDVDSezona2.jpg
Država podrijetla Flag of Italy.svg Italija
Broj epizoda 26
Emitiranje sezone
TV kuća Flag of Italy.svg Rai 2
Flag of Croatia.svg Nova TV
Premijera Flag of Italy.svg 19. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 7. lipnja 2008.[1]
Finale Flag of Italy.svg 14. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 31. kolovoza 2008.
Kronologija sezona
Prethodna 1. sezona
Sljedeća 3. sezona

Druga sezona serije Winx s emitirnjem je započela 19. travnja 2005. u Italiji. Sezona je u Hrvatskoj s prikazivanjem započela odmah nakon prikazivanja prve sezone, od 7. lipnja do 31. kolovoza 2008. na programu Nove TV.[1]

Radnja[uredi | uredi kôd]

U drugoj sezoni Winxicama se pridružuje nova vila - Layla. Princeza Androsa sasvim slučajno dođe u kontakt s vilama iz Alfee bježući od “Feniksa” koji je kidnapirao i zarobio male “vilice” zvane Pixies koje je Layla htjela spasiti od njega. Feniks je bio zapravo Lord Darkar, koji je od vilica tražio knjigu, Kodeks Pixie sela koja otvaraju vrata dimenzije “Relix” u kojoj se krije moć koja bi mu pomogla da zavlada univerzumom. Lord Darkar oslobađa zarobljene Trix iz jezera Roccaluce i daje im novu moć, tj. kristale zvane Gloomixi, koji zapravo poduplaju njihovu moć. Trix su se udružile s Darkarom i sklopile dogovor da kada vještice obave sav prljav posao umjesto njega i donesu još 3 knjige (kodeksa) iz Alfee, Mračnog Tornja i Crvene fontane dobiju pola moći koje bi Darkar izvukao iz zmajevog plamena. U 2. sezoni možemo upoznati i Avalona, novog profesora vila koji kasnije biva otet i zarobljen od strane Lorda Darkara i zamijenjen zlom kopijom koja bi došla do Bloom i njene moći i unio četvrtinu tame u njeno srce kako bi ona postala “mračna Bloom”. Na kraju svega, Lord Darkar dobije kodekse i transformira Bloom uz sve pomoć Trixica i zle kopije Avalona, te otvori vrata ka Dimenziji Relix i pošalje Trix u zaborav gdje se one preporode i ujedine svoje moći i postanu Megatrix. Majstori magije, Winx i ravnatelji škola uspiju doći do Bloom i Darkara, no tu su se priključile i zle Trix koje su se borile s Darkarom no on ih je pobijedio i ostavio u dimenziji Relixa. Winx i specijalci su na vrijeme uspjeli zaustaviti oslobađanja i uzdizanja feniksa iz Zmajeva plamena, tako što je princ Sky svojom ljubavi opet prosvijetlio Bloomino srce. Na kraju Winx Club kombinira moć svog Charmixa i pobjede Lorda Darkara i unište njegovo skrovište, dok su Trix razdvojene i poslane u dimenziju “Omega” u kojoj će vječno ostati hladne i zaleđenog srca.

Hrvatska sinkronizacija[uredi | uredi kôd]

A.V.I.D. Studio je 2007. godine proizveo hrvatsku sinkronizaciju prve i druge sezone. Glavna glumačka postava 2. sezone je tako identična onoj iz prethodne sezone.

Glavne uloge[uredi | uredi kôd]

Sljedeći glumci su navedeni pod zaslugama u odjavnoj špici 2. sezone:

 • Nina Benović — Flora, Chatta, Stormy, Mitzi, Samara
 • Marko Jelić — Brandon
 • Ivan Krošelj — Sky
 • Zrinka Kušević — Musa, Tune, Vanessa, Daphne
 • Mirta Muždalo — Faragonda, Darcy
 • Tajna Peršić — Tecna, Digit
 • Nina Sabo — Bloom, Lockette, Naratorica
 • Igor Šehić — Riven
 • Željka Vujaković — Stella, Icy
 • Dinko Vujević

Ostale uloge[uredi | uredi kôd]

 • Nikola Dabac — Avalon
 • Dea Fabris — Diaspro
 • Valentina Lončarić — Layla, Mirta, Amentia, Junko

Epizode[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
27
1
Feniks

Winxice slave početak nove školske godine u Alfei. U međuvremenu, misteriozna djevojka imena Layla pokušava spasiti Piksije, male vilinske prijatelje, iz zatočeništva Lorda Darkara. Nakon što u tome ne uspije, izmorena od borbe dolazi u Alfeu te upoznaje Winx koje za nju imaju mnoga pitanja.

Flag of Italy.svg 19. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 7. lipnja 2008.[1]
28
2
Povratak Trixa

Trix su u zatočeništvu iz kojeg nikako da pobjegnu. Na njihovu sreću, Lord Darkar ih spasi i daje im nove moći te se tako Trix udružuju s novim zlikovcem.

Flag of Italy.svg 21. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 8. lipnja 2008.
29
3
Spasilačka ekspedicija[2]

Bloom, Stella i Layla se udružuju sa specijalistima te odlaze u podzemlje kako bi pronašle i spasile piksije. Nevolje nastanu kad ih napadnu čudovišta iz podzemlja.

Flag of Italy.svg 26. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 14. lipnja 2008.
30
4
Princeza Amentia

Stella i Brandon se razdvoje od grupe te se nađu u podzemnom kraljevstvu. Tamo upoznaju princezu Amentiu koja se zaljubljuje u Brandona te mu naredi da se njome oženi.

Flag of Italy.svg 28. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 15. lipnja 2008.
31
5
Magična veza

Stella se ponovno pridružuje Skyju, Bloom i Layli u spašavanju piksija. Na putu do podzemnog dvorca u kojem su piksiji zarobljeni, vile se ponovno suočavaju sa zlim Triksicama. U međuvremenu, Brandon je u nevolji jer se princeza iz podzemlja želi udati za njega.

Flag of Italy.svg 3. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 21. lipnja 2008.
32
6
Odbjegli mladoženja

Došao je dan vjenčanja princeze Amentie i Brandona. Uz pomoć piksija, Sky, Bloom, Stella i Layla moraju zaustaviti ceremoniju prije nego što bude prekasno.

Flag of Italy.svg 5. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 22. lipnja 2008.
33
7
Misteriozni kamen[2]

Bloom, Stella i Layla se vraćaju u Alfeu zajedno sa piksijama te ih upoznaju s Florom, Musom i Tecnom. Pred curama je novi zadatak: uništiti naizgled neuništiv misteriozni kamen. Zašto je kamen neuništiv i ima li on ikakve veze sa novim misterioznim profesorom koji se pojavio u Alfei?

Flag of Italy.svg 10. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 28. lipnja 2008.
34
8
Patribrejker

Winxice i majstori magije sastaju se na ceremoniji otvorenja novouređene Crvene Fontane. Kako bi proveo svoj zli plan, Lord Darkar treba prvi od četiri dijelova knjige koji se nalazi upravo u Crvenoj Fontani, a Trix će iskoristiti ovu priliku da ga pokušaju ukrasti.

Flag of Italy.svg 12. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 29. lipnja 2008.
35
9
Avalonova tajna

Tecna i Digit su uvjerene kako je profesor Avalon lažljivac te pokušavaju otkriti njegov pravi identitet.

Flag of Italy.svg 17. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 5. srpnja 2008.
36
10
Knjiga

Bloom, Flora i Tecna udružuju se s majstorima magije kako bi zaštitile knjigu Crvene Fontane od napada Trixica. Nažalost, borba će završiti kobno za Skyja, a Bloom će trebati iskoristiti svoje iscjeljiteljske moći da ga spasi.

Flag of Italy.svg 19. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 6. srpnja 2008.
37
11
Trka s vremenom[2]

Na piksije je bačena čin koja ih tjera da se vrate kući te otkriju put do Piksij sela zlom Lordu Darkaru. Hoće li ih Winxice zaustaviti na vrijeme?

Flag of Italy.svg 24. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 12. srpnja 2008.
38
12
Pobjeda

Kada se novi misteriozni dečko imena Jared zaljubi u Musu, Darcy ga iskoristi kako bi bacila zlu čin na simulator u kojem Winxice moraju položiti ispit. Cure će morati naučiti efikasno kombinirati svoje moći kako bi se zajedno izvukle iz ove nevolje.

Flag of Italy.svg 26. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 13. srpnja 2008.
39
13
Nevidljivi piksiji

Bloom, Stella, Layla i Musa odluče pobjeći s nastave te otići u posjet Bloominom radnom gradu Gardeniji. Stvari se zakompliciraju kada cure upadnu u nevolju u noćnom klubu.

Flag of Italy.svg 31. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 19. srpnja 2008.
40
14
Bitka na planeti Eraklyon

Bloom, Flora, Sky i Brandom odlaze na Eraklyon kako bi princezu Diaspro spasili od nevolja. Musa se nađe u borbi sa Stromy koja pokušava špijunirati Alfeu.

Flag of Italy.svg 2. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 20. srpnja 2008.
41
15
Show ide dalje[2]

Musu čeka veliki nastup na pozornici Crvene Fontane, no njezin posebna večer se pretvori u noćnu moru kada Stormy upadne na koncert te napadne njenog oca.

Flag of Italy.svg 7. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 21. srpnja 2008.
42
16
Noć vještica

Winxice posjećuju misterioznu kuću u Gardeniji gdje Mitzi održava zabavu povodom Noći vještica. Tulum postane ozbiljan kada Winxice saznaju da kuću opsjedaju duhovi zlih sestara.

Flag of Italy.svg 9. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 27. srpnja 2008.
43
17
Savez s vješticama[a]

Winx odlaze u Mračni Toranj kako bi dio knjige koji se tamo nalazi zaštitile od napada Trixica. Gdje se točno nalazi knjiga i tko će ju prvi pronaći?

Flag of Italy.svg 14. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 2. kolovoza 2008.
44
18
U srcu Mračnog Tornja

Winxice moraju raditi zajedno sa vješticama kako bi prostorije Mračnog Tornja zaštitile od napada Trixica. Kad Trix uspiju pronaći knjigu, Winxice moraju kombinirati svoje moći da ih zaustave.

Flag of Italy.svg 16. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 3. kolovoza 2008.
45
19
Špijun iz sjene[2]

Bloom obuzmu zle čini zbog kojih odluči napasti tajnu arhivu Alfije kako bi ukrala knjigu. Hoće li se Winxice moći suprotstaviti svojoj najboljoj prijateljici kako bi zaštitile knjigu?

Flag of Italy.svg 21. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 9. kolovoza 2008.
46
20
Pixi selo[2]

Bloom, Flora i Tecna udružuju se s majstorima magije kako bi zaštitile knjigu Crvene Fontane od napada Trixica. Nažalost, borba će završiti kobno za Skyja, a Bloom će trebati iskoristiti svoje iscjeljiteljske moći da ga spasi.

Flag of Italy.svg 23. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 10. kolovoza 2008.
47
21
Moć Charmixa[2]

U Wildlandu, Trix pošalju čudovišta na Winxice. Zadatak vila je obraniti se bez magije te zaslužiti Charmix moć.

Flag of Italy.svg 28. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 16. kolovoza 2008.
48
22
Bitka u Wildlandu[2]

Predvođeni Timmyjem, Winxice i majstori magije spremaju zamku za vještice. Hoće li se uspješno obraniti od napada vještica bez svojih moći? U međuvremenu, Layla se odvoji od grupe te se mora suočiti sa svojim strahom od samoće kako bi dobila Charmix.

Flag of Italy.svg 30. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 17. kolovoza 2008.
49
23
Istina[2]

Bloom, Stella, Musa, Tecna i Layla testiraju svoje nove Charmix moći. Flora odlazi u Piksi selo kako bi izliječila bolesno drvo života. Hoće li se Flora moći suočiti sa svojim strahovima i dobiti moć Charmixa? U međuvremenu, cure otkrivaju pravi identitet profesora Avalona zbog kojeg će Bloom upasti u nevolju.

Flag of Italy.svg 5. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 23. kolovoza 2008.
50
24
Darkarov zarobljenik

Bloom je oteta i odvedena zlom Lord Darkaru. Zadatak Winxica i majstora magije je otići u podzemlje i spasiti svoju najbolju prijateljicu.

Flag of Italy.svg 7. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 24. kolovoza 2008.[3]
51
25
Susret s neprijateljem

Winx i majstori magije ulaze u podzemni dvorac Lorda Darkara. No prije nego što dođu do njega i spase Bloom, moraju se suočiti s opasnim čudovištima. U međuvremenu, Trix saznaju da ih je Lord Darkar iskoristio.

Flag of Italy.svg 12. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 30. kolovoza 2008.
52
26
Feniks je oslobođen

U napetoj finalnoj borbi, Winx moraju zaustaviti zlog Lorda Darkara i vratiti Bloom u normalno stanje uz pomoć majstora magije i svojih profesora. Hoće li finalna konvergencija moći biti dovoljna da pobjedi Lorda Darkara?

Flag of Italy.svg 14. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 31. kolovoza 2008.

Bilješke[uredi | uredi kôd]

 1. "Pakt s vješticama" na hrvatskom DVD izdanju.

Izvori[uredi | uredi kôd]

 1. a b c Glas Istre: 7.6.2008. str. 54 Winx Club S2E1 (uz sinopisis) na programu Nove TV za subotu, 7. lipnja 2008.
 2. a b c d e f g h i Katalog Knjižnica grada Zagreba Winx club : 2. sezona, hrvatska DVD izdanja (Preuzeto 5. kolovoza 2021.)
 3. Glas Istre: 24.8.2008. str. 46 Winx Club S2E24 (uz sinopsis) na programu Nove TV za nedjelju, 24. kolovoza 2008.