Dodatak:Popis epizoda Winx Cluba

Izvor: Wikipedija

Talijansko-američka animirana serija Winx Club počela se emitirati 28. siječnja 2004. na talijanskom kanalu Rai 2. U Hrvaskoj, serija se prikazivala na Novoj TV, a od 2011. do 2016.i na hrvatskom Nickelodeonu.

Serija za sada ima 8 sezona po 26 epizoda te četiri jednosatna specijala.

Pregled[uredi | uredi kôd]

Originalna serija se u Hrvatskoj prikazivala na programu Nove TV.[1] Prve dvije sezone su se prikazivale od 8. ožujka do 31. kolovoza 2008.[2][3][4] Nakon dvogodišnje stanke, prikazivanje treće sezone je počelo 18. rujna 2010. i završilo 13. ožujka 2011. sa četvrtom sezonom.[5][6]

Od rujna 2011. godine, novi nastavci, odnosno reboot serije emitira se na hrvatskom Nickelodeonu. Emitiranje četiri jednosatna specijala koja prikazuju događaje iz prvih dviju sezona počelo je 25. rujna i završilo 18. prosinca 2011.[7][8][9][10] Nickelodeon je zatim od 2012. do 2016. premjerno prikazao petu, šestu i sedmu sezonu serije. Posljednje prikazivanje serije na Nickelodeonu je bilo u prosincu 2016. godine.[11]

Nova TV je također nastavila s prikazivanjem novih sezona (izuzev specijala) i to nedugo nakon njihovih premijernih emitiranja na Nickelodeonu. Nova TV je emitirala reboot serije počevši od pete sezone 6. listopada 2012. do finala sedme sezone emitiranog 17. travnja 2016.[12][13][14] Osim na svom glavnom kanalu, Nova TV je prikazivala Winx i na svojim specijaliziranim kanalima Mini TV i Doma TV na kojima se do 2019. također repriziralo svih sedam sezona.[15]

Sezona Broj

epizoda

Emitiranje u Italiji
Flag of Italy.svg
Emitiranje u Hrvatskoj
Flag of Croatia.svg
Premjera sezone Finale sezone Premjera sezone Finale sezone
Originalna serija
1 26 28. siječnja 2004. 26. ožujka 2004. 8. ožujka 2008.[2][3] 1. lipnja 2008.
2 26 19. travnja 2005. 14. lipnja 2005. 7. lipnja 2008.[16] 31. kolovoza 2008.[4]
3 26 29. siječnja 2007.[a] 28. ožujka 2007. 18. rujna 2010.[5] 12. prosinca 2010.[17]
4 26 15. travnja 2009. 13. studenoga 2009. 18. prosinca 2010.[18] 13. ožujka 2011.[6]
Reboot serija
SP 4 21. studenoga 2011. [b] 12. prosinca 2011. 25. rujna 2011. [c][7] 18. prosinca 2011.[c][10]
5 26 16. listopada 2012.[d] 24. travnja 2013. 6. listopada 2012.[12][13] 17. studenoga 2013.[19]
6 26 6. siječnja 2014. 4. kolovoza 2014. 5. listopada 2014.[20] 29. ožujka 2015.[21]
7 26 21. rujna 2015. 3. listopada 2015. 25. listopada 2015.[e][22] 17. travnja 2016.[14]
8 26 15. travanja 2019. 17. rujna 2019. N/A N/A

Popis epizoda[uredi | uredi kôd]

Originalna serija[uredi | uredi kôd]

1. sezona[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
1
1
Neočekivani događaj[23]

Bloom je obična djevojka sa zemlje sve dok jednoga dana u parku ne ugleda borbu između vile Stelle i zlog ogra Knuta. Umiješa se u borbu kako bi pomogla Stelli i sasvim slučajno otkrije da posjeduje magične moći. Bloom i Stella postaju prijateljice te se spremaju zajedno otići u Magix gdje se nalazi Alfea, škola za vile.

Flag of Italy.svg 28. siječnja 2004.
Flag of Croatia.svg 8. ožujka 2008.[2][3]
2
2
Doborodošli u Magix!

Bloom i Stella dolaze u Alfeu gdje upoznaju Floru, Musu i Tecnu te zajedno sa njima osnuju Winx klub. No napadnu ih Icy, Darcy i Stormy, tri zle vještice koje žele Stellin čarobni prsten.

Flag of Italy.svg 30. siječnja 2004.
Flag of Croatia.svg 9. ožujka 2008.
3
3
Alfea, škola za vile

U Alfei se održava bal vila i majstora magije iz Crvene Fontane. Trix pokušaju ukrasti Stellin prsten, a samo ih Bloom može zaustaviti.

Flag of Italy.svg 2. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 15. ožujka 2008.
4
4
Crna močvara

Winxice imaju ispit u Crnoj močvari. Tamo ih očekuju brojne zagonetke nakon što sretnu majstore magije koji su u potrazi za izgubljenim trolom.

Flag of Italy.svg 4. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 16. ožujka 2008.
5
5
Sastanak s katastrofom[23]

Trix otmu Stellu šaljući joj lažno pismo te pomoću ucjene pokušaju dobiti Stellni čarobni prsten. Winxice upadnu u zamku u pokušaju da spase Stellu.

Flag of Italy.svg 6. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 22. ožujka 2008.
6
6
Zadatak Mračni Toranj

Trix shvate da moć zmajevog plamena nije u Stellinom prstenu. Winxice odlaze na misiju u Mračni Toranj kako bi ga vratile, no na tom putu upadnu u mnoge zamke.

Flag of Italy.svg 9. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 23. ožujka 2008.
7
7
Prijatelji u nevolji

Zbog svojeg odlaska u Mračni Toranj, Winx su kažnjene i oduzete su im moći. Opasnost se pojavi kada vještice provale u Alfeu u potrazi za zmajevim plamenom.

Flag of Italy.svg 11. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 29. ožujka 2008.[24]
8
8
Raskinuto prijateljstvo

U Magixu se održava dan ruža na kojem Bloom, Stella, Sky, Brandon i Riven provode dan. Trix planiraju uništiti prijateljstvo između vila i majstora magije te iskoriste Rivena u svom zlom planu.

Flag of Italy.svg 13. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 30. ožujka 2008.
9
9
Iznevjerena[23]

Musa shvati da se Riven pridružio vješticama nakon što ga ugleda zajedno s Darcy. Vještice ju napadnu, no ostale djevojke stižu u pravi čas da ju spase. Trix počnu sumnjati kako Bloom posjeduje moć koju traže.

Flag of Italy.svg 16. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 5. travnja 2008.
10
10
Test

Trix napadnu Bloom usred njeog ispita te napokon saznaju gdje se nalazi izvor moći koju traže.

Flag of Italy.svg 18. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 6. travnja 2008.
11
11
Čudovište i vrba

Flora se priprema za svoj ispit. Kako bi joj pomogle, djevojke odlaze u močvaru gdje upoznaju svijet nimfi kojima prijeti opasnost.

Flag of Italy.svg 20. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 12. travnja 2008.
12
12
Miss Magixa

U Magixu se održava natjecanje ljepote na kojem Stella sudjeluje i želi pobijediti. No stvari se zakompliciraju kada Trix pomognu Lucy, vještici iz Mračnog Tornja, da pobjedi kršeći pravila.

Flag of Italy.svg 23. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 13. travnja 2008.
13
13
Velika tajna je otrkivena[23]

Bloom odlazi u posjet svojim roditeljima za vrijeme školskih praznika te iznenada otkriva veliku tajnu.

Flag of Italy.svg 25. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 19. travnja 2008.[25]
14
14
Mračna tajna

Bloom i Sky odlaze u Mračni Toranj jer Bloom vjeruje kako su odgovori na njena pitanja upravo tamo. Trix joj smjeste zamku, no Mirta joj pomogne zbog čega na kraju upadne u nevolju.

Flag of Italy.svg 27. veljače 2004.
Flag of Croatia.svg 20. travnja 2008.
15
15
Poštenje iznad svega

Bloom pronađe kuvertu sa odgovorima na ispitna pitanja profesora Whizghiza. Djevojke čeka veliko iskušenje, no na kraju nauče da je poštenje iznad svega.

Flag of Italy.svg 1. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 26. travnja 2008.
16
16
Crna magija

Trix pošalju čudovište koje se hrani noćnim morama i strahovima na Winx. Nakon toga su izbačene iz Mračnog Tornja od strane upraviteljice Griffin.

Flag of Italy.svg 3. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 27. travnja 2008.
17
17
Brandovona tajna[23]

Bloom i djevojke odlaze u Crvenu Fontanu gdje se održava show majstora magije. Tamo Bloom sretne Diaspro, djevojku koja tvrdi da je Skyjeva zaručnica. Uvjerena da je cijela situacija još jedna zamka Trixica, Bloom se upušta u borbu sa Diaspro te na kraju saznaje bolnu istinu o princu Skyju.

Flag of Italy.svg 5. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 3. svibnja 2008.
18
18
Izvor zmajeve vatre

Šokirana saznanjem o princu Skyju, Bloom napušta Alfeu. Trix ju sljede kako bi iskoristile njen trenutak slabosti da je napadnu i ukradu joj moć zmajevog plamena. Nakon brobe, Bloom od vještica saznaje pravu istinu o sebi i svojoj prošlosti.

Flag of Italy.svg 8. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 4. svibnja 2008.
19
19
Pad Magixa

Nakon što je izgubila svoje moći, Bloom se vraća u Magix. Trix preuzmu kontrolu nad Mračnim Tornjem i oslobode vojsku tame kako bi počele vladati Magičnom dimenzijom.

Flag of Italy.svg 10. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 10. svibnja 2008.
20
20
Misija Domino

Winx odlaze na Domino u nadi da će vratiti Bloominu moć. Trix nastavljaju sa uništavanjem Magične dimenzije.

Flag of Italy.svg 12. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 11. svibnja 2008.
21
21
Kruna iz snova[23]

U palači Domina, Bloom i Winxice susreću Daphne, Bloominu sestru. Uz Daphneinu pomoć, Bloom saznaje cijelu istinu o sebi, svom kraljevstvu i svojim roditeljima.

Flag of Italy.svg 15. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 17. svibnja 2008.
22
22
Mračni Toranj

Bloom, Stella, Sky i Brandon odlaze u Mračni Toranj vjerujući da je Bloomin zamjev plamen upravo tamo.

Flag of Italy.svg 17. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 18. svibnja 2008.
23
23
Moćna igra

Bloom i ostali suočavaju se s Trix u Mračnom Tornju. U međuvremenu, u Alfei se i dalje odvija bitka za Magičnu dimenziju.

Flag of Italy.svg 19. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 24. svibnja 2008.
24
24
Napad vještica

Učenici svih škola Magixa pripremaju se za rat s Trixicama.

Flag of Italy.svg 22. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 25. svibnja 2008.
25
25
Izazov[23]

Bloom odlazi u jezero Roccaluce gdje ponovno susreće svoju sestru Daphne. Ona joj pomogne vratiti moć zmajevog plamena.

Flag of Italy.svg 24. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 31. svibnja 2008.
26
26
Konačna bitka

Došlo je vrijeme konačne bitke između vila i vještica. Bloom se mora vratiti u Alfeu i zajedno sa Winxicama zauvijek poraziti Icy, Darcy i Stormy te vratiti mir u Magičnu dimenziju.

Flag of Italy.svg 26. ožujka 2004.
Flag of Croatia.svg 1. lipnja 2008.[26]

2. sezona[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
27
1
Feniks

Winxice slave početak nove školske godine u Alfei. U međuvremenu, misteriozna djevojka imena Layla pokušava spasiti Piksije, male vilinske prijatelje, iz zatočeništva Lorda Darkara. Nakon što u tome ne uspije, izmorena od borbe dolazi u Alfeu te upoznaje Winx koje za nju imaju mnoga pitanja.

Flag of Italy.svg 19. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 7. lipnja 2008.[16]
28
2
Povratak Trixa

Trix su u zatočeništvu iz kojeg nikako da pobjegnu. Na njihovu sreću, Lord Darkar ih spasi i daje im nove moći te se tako Trix udružuju s novim zlikovcem.

Flag of Italy.svg 21. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 8. lipnja 2008.
29
3
Spasilačka ekspedicija[27]

Bloom, Stella i Layla se udružuju sa specijalistima te odlaze u podzemlje kako bi pronašle i spasile piksije. Nevolje nastanu kad ih napadnu čudovišta iz podzemlja.

Flag of Italy.svg 26. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 14. lipnja 2008.
30
4
Princeza Amentia

Stella i Brandon se razdvoje od grupe te se nađu u podzemnom kraljevstvu. Tamo upoznaju princezu Amentiu koja se zaljubljuje u Brandona te mu naredi da se njome oženi.

Flag of Italy.svg 28. travnja 2005.
Flag of Croatia.svg 15. lipnja 2008.
31
5
Magična veza

Stella se ponovno pridružuje Skyju, Bloom i Layli u spašavanju piksija. Na putu do podzemnog dvorca u kojem su piksiji zarobljeni, vile se ponovno suočavaju sa zlim Triksicama. U međuvremenu, Brandon je u nevolji jer se princeza iz podzemlja želi udati za njega.

Flag of Italy.svg 3. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 21. lipnja 2008.
32
6
Odbjegli mladoženja

Došao je dan vjenčanja princeze Amentie i Brandona. Uz pomoć piksija, Sky, Bloom, Stella i Layla moraju zaustaviti ceremoniju prije nego što bude prekasno.

Flag of Italy.svg 5. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 22. lipnja 2008.
33
7
Misteriozni kamen[27]

Bloom, Stella i Layla se vraćaju u Alfeu zajedno sa piksijama te ih upoznaju s Florom, Musom i Tecnom. Pred curama je novi zadatak: uništiti naizgled neuništiv misteriozni kamen. Zašto je kamen neuništiv i ima li on ikakve veze sa novim misterioznim profesorom koji se pojavio u Alfei?

Flag of Italy.svg 10. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 28. lipnja 2008.
34
8
Patribrejker

Winxice i majstori magije sastaju se na ceremoniji otvorenja novouređene Crvene Fontane. Kako bi proveo svoj zli plan, Lord Darkar treba prvi od četiri dijelova knjige koji se nalazi upravo u Crvenoj Fontani, a Trix će iskoristiti ovu priliku da ga pokušaju ukrasti.

Flag of Italy.svg 12. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 29. lipnja 2008.
35
9
Avalonova tajna

Tecna i Digit su uvjerene kako je profesor Avalon lažljivac te pokušavaju otkriti njegov pravi identitet.

Flag of Italy.svg 17. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 5. srpnja 2008.
36
10
Knjiga

Bloom, Flora i Tecna udružuju se s majstorima magije kako bi zaštitile knjigu Crvene Fontane od napada Trixica. Nažalost, borba će završiti kobno za Skyja, a Bloom će trebati iskoristiti svoje iscjeljiteljske moći da ga spasi.

Flag of Italy.svg 19. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 6. srpnja 2008.
37
11
Trka s vremenom[27]

Na piksije je bačena čin koja ih tjera da se vrate kući te otkriju put do Piksij sela zlom Lordu Darkaru. Hoće li ih Winxice zaustaviti na vrijeme?

Flag of Italy.svg 24. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 12. srpnja 2008.
38
12
Pobjeda

Kada se novi misteriozni dečko imena Jared zaljubi u Musu, Darcy ga iskoristi kako bi bacila zlu čin na simulator u kojem Winxice moraju položiti ispit. Cure će morati naučiti efikasno kombinirati svoje moći kako bi se zajedno izvukle iz ove nevolje.

Flag of Italy.svg 26. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 13. srpnja 2008.
39
13
Nevidljivi piksiji

Bloom, Stella, Layla i Musa odluče pobjeći s nastave te otići u posjet Bloominom radnom gradu Gardeniji. Stvari se zakompliciraju kada cure upadnu u nevolju u noćnom klubu.

Flag of Italy.svg 31. svibnja 2005.
Flag of Croatia.svg 19. srpnja 2008.
40
14
Bitka na planeti Eraklyon

Bloom, Flora, Sky i Brandom odlaze na Eraklyon kako bi princezu Diaspro spasili od nevolja. Musa se nađe u borbi sa Stromy koja pokušava špijunirati Alfeu.

Flag of Italy.svg 2. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 20. srpnja 2008.
41
15
Show ide dalje[27]

Musu čeka veliki nastup na pozornici Crvene Fontane, no njezin posebna večer se pretvori u noćnu moru kada Stormy upadne na koncert te napadne njenog oca.

Flag of Italy.svg 7. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 21. srpnja 2008.
42
16
Noć vještica

Winxice posjećuju misterioznu kuću u Gardeniji gdje Mitzi održava zabavu povodom Noći vještica. Tulum postane ozbiljan kada Winxice saznaju da kuću opsjedaju duhovi zlih sestara.

Flag of Italy.svg 9. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 27. srpnja 2008.
43
17
Savez s vješticama[f]

Winx odlaze u Mračni Toranj kako bi dio knjige koji se tamo nalazi zaštitile od napada Trixica. Gdje se točno nalazi knjiga i tko će ju prvi pronaći?

Flag of Italy.svg 14. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 2. kolovoza 2008.
44
18
U srcu Mračnog Tornja

Winxice moraju raditi zajedno sa vješticama kako bi prostorije Mračnog Tornja zaštitile od napada Trixica. Kad Trix uspiju pronaći knjigu, Winxice moraju kombinirati svoje moći da ih zaustave.

Flag of Italy.svg 16. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 3. kolovoza 2008.
45
19
Špijun iz sjene[27]

Bloom obuzmu zle čini zbog kojih odluči napasti tajnu arhivu Alfije kako bi ukrala knjigu. Hoće li se Winxice moći suprotstaviti svojoj najboljoj prijateljici kako bi zaštitile knjigu?

Flag of Italy.svg 21. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 9. kolovoza 2008.
46
20
Pixi selo[27]

Bloom, Flora i Tecna udružuju se s majstorima magije kako bi zaštitile knjigu Crvene Fontane od napada Trixica. Nažalost, borba će završiti kobno za Skyja, a Bloom će trebati iskoristiti svoje iscjeljiteljske moći da ga spasi.

Flag of Italy.svg 23. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 10. kolovoza 2008.
47
21
Moć Charmixa[27]

U Wildlandu, Trix pošalju čudovišta na Winxice. Zadatak vila je obraniti se bez magije te zaslužiti Charmix moć.

Flag of Italy.svg 28. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 16. kolovoza 2008.
48
22
Bitka u Wildlandu[27]

Predvođeni Timmyjem, Winxice i majstori magije spremaju zamku za vještice. Hoće li se uspješno obraniti od napada vještica bez svojih moći? U međuvremenu, Layla se odvoji od grupe te se mora suočiti sa svojim strahom od samoće kako bi dobila Charmix.

Flag of Italy.svg 30. lipnja 2005.
Flag of Croatia.svg 17. kolovoza 2008.
49
23
Istina[27]

Bloom, Stella, Musa, Tecna i Layla testiraju svoje nove Charmix moći. Flora odlazi u Piksi selo kako bi izliječila bolesno drvo života. Hoće li se Flora moći suočiti sa svojim strahovima i dobiti moć Charmixa? U međuvremenu, cure otkrivaju pravi identitet profesora Avalona zbog kojeg će Bloom upasti u nevolju.

Flag of Italy.svg 5. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 23. kolovoza 2008.
50
24
Darkarov zarobljenik

Bloom je oteta i odvedena zlom Lord Darkaru. Zadatak Winxica i majstora magije je otići u podzemlje i spasiti svoju najbolju prijateljicu.

Flag of Italy.svg 7. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 24. kolovoza 2008.[28]
51
25
Susret s neprijateljem

Winx i majstori magije ulaze u podzemni dvorac Lorda Darkara. No prije nego što dođu do njega i spase Bloom, moraju se suočiti s opasnim čudovištima. U međuvremenu, Trix saznaju da ih je Lord Darkar iskoristio.

Flag of Italy.svg 12. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 30. kolovoza 2008.
52
26
Feniks je oslobođen

U napetoj finalnoj borbi, Winx moraju zaustaviti zlog Lorda Darkara i vratiti Bloom u normalno stanje uz pomoć majstora magije i svojih profesora. Hoće li finalna konvergencija moći biti dovoljna da pobjedi Lorda Darkara?

Flag of Italy.svg 14. srpnja 2005.
Flag of Croatia.svg 31. kolovoza 2008.

3. sezona[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
53
1
Bal princeza[29]

Dok se Winxice spremaju za ljetne praznike, Stella saznaje da njen otac, kralj Radius, priprema bal princeza Stelli u čast. Stella i Winxice stoga odlaze u kupovinu nove haljine za bal, no stvari krenu po zlu kad zla Chimera ukrade Stellinu haljinu. U međuvremenu, Trix su poslane u ledeni zatvor Dimenzije Omega. Tamo susreću zlog čarobnjaka Valtora uz čiju pomoć bježe iz zatvora te napadnu Laylin planet Andros.[30]

Flag of Italy.svg 28. siječnja 2007.[a]
Flag of Croatia.svg 18. rujna 2010.[5]
54
2
Valtorov znak[29]

Winxice stižu u Solariju na Stellin bal princeza. Stella je razočarana kada na balu sazna da će se zla Grofica Cassandra udati za njenog oca i time postati nova kraljica Solarije. Uz pomoć čarolije koje su dobile od Valtora, Cassandra i njezina kćer Chimera pretvaraju Stellu u čudovište. Winxice upadnu u nevolju u i moraju pobjeći sa bala prije nego stražari uhvate Stellu.

Flag of Italy.svg 31. siječnja 2007.
Flag of Croatia.svg 19. rujna 2010.
55
3
Vila i zvijer[29]

Nakon što uspješno pobjegnu iz dvorca Solarije, Winx pokušavaju otkriti kako da vrate Stellin izgled. Rješenje se možda nalazi na misterioznoj lokaciji zvanoj Ogledalu Istine, pa se tako Winx i Majstori Magije upute na opasno putovanje.

Flag of Italy.svg 2. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 25. rujna 2010.[31]
56
4
Ogledalo istine[29]

Winxice pronalaze Ogledalo istine uz pomoć kojeg bi Stella trebala vratiti svoj izgled. Kako bi uspjela u tome, ona mora pronaći svoju unutarnju ljepotu. U Alfiji, Winxice saznaju o novoj Enchantix moći te o žrtvi koju ona zahtjeva. U međuvremenu, Layla dolazi sa Androsa s lošim vijestima jer je Valtor napao njen planet i pretvorio dobre sirene u čudovišta.

Flag of Italy.svg 5. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 26. rujna 2010.
57
5
More straha[29]

Bloom, Flora, Musa, Tecna i Layla stižu na Andros te pokušavaju skinut Valtorove zle čini sa sirena. U borbi protiv Valtora i Trix, Layla izgubi vid.

Flag of Italy.svg 7. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 2. listopada 2010.[32]
58
6
Laylin izbor[29]

Kako bi vratile Laylin vid, Winxice moraju posjetiti podvodni svijet u kojem kraljica Ligea posjeduje žezlo s iscjeljiteljskim moćima.

Flag of Italy.svg 9. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 3. listopada 2010.
59
7
Društvo svijetlosti[29]

Winxce su u kazni svog nedozvoljenog odlaska na Andros. Bloom od Faragonde saznaje priču o Društvu Svijetlosti koje se nekoć borilo protiv Valtora.

Flag of Italy.svg 12. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 9. listopada 2010.
60
8
Nelojalan protivnik[29]

Winxce i Majstori Magije posjećuju Eraklyon gdje se održava proslava na kojoj Sky planira zaprositi Bloom. Međutim, zla Diaspro je spremna uništiti proslavu i ponovno osvojiti Skyjevo srce.

Flag of Italy.svg 14. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 10. listopada 2010.
61
9
Srce i mač[29]

Bloom, Stella, Flora i Musa odlaze na Eraklyon kako bi sa Skyja skinule Diasprine zle čini. Layla saznaje da su njeni roditelji dogovorili brak sa njoj nepoznatim muškarcem.

Flag of Italy.svg 16. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 16. listopada 2010.
62
10
Alfea pod opsadom[29]

Valtor i Trix preuzmu kontrolu nad Mračnim Tornjem i napadnu Alfeu kako bi ukrali tamošnje tajne čini iz knjižnice. Winxice moraju zaštiti svoju školu, a Musa dobiva težak zadatak spašavanja princeze Galateje iz požara u knjižnici. U međuvremenu, ravnateljica Faragonda nestaje u borbi sa Valtorom.

Flag of Italy.svg 19. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 17. listopada 2010.
63
11
Zamka za vile[29]

Winx odlaze u Mračni Toranj u potrazi za Faragodnom. Tamo se moraju boriti protiv Valtora i vještica i čudovišta iz Mračnog Tornja na koje je bacio čini. Winx na kraju otkriju da je Faragonda zarobljena beživotna u drvetu.

Flag of Italy.svg 21. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 23. listopada 2010.[33]
64
12
Suze crne vrbe[29]

Kako bi spasile Faragondu, Winxice odlaze na Florin planet Lynpheu u potrazi za suzama crne vrbe koje vraćaju vrijeme unazad. Trix ih slijede kako bi im poremetile planove. U napetoj borbi, Florina sestra Miele upada u nevolju, a Flora se mora žrtvovati za nju kako bi dobila svoju moć Enchantixa.

Flag of Italy.svg 21. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 24. listopada 2010.
65
13
Posljednji treptaj krilima[29]

Panika ponovno vlada na Laylinom planetu Androsu jer je portal Dimenzije Omega otvoren što omogućava brojnim čudovištima da pobjegnu iz zatvora. Winxice kreću u ovu opasnu misiju i pokušavaju pronaći način da zatvore portal. Na kraju, Tecna skupi dovoljno hrabrosti da se žrtvuje za spas Laylinog planeta. No nakon što uspješno zatvori portal i dobije svoju moć Enchantixa, Tecni se gubi svaki trag.

Flag of Italy.svg 26. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 30. listopada 2010.
66
14
Gnjev![29]

Winxice odlaze u Mračni Toranj kako bi se osvetile Valtoru za Tecnin nestanak.[34] Tamo susreću Griffin, upraviteljicu Mračnog Tornja, koju spase od Valtorovog zatočeništva. U napetoj borbi, Valtor otkriva da je poznavao Oritel i Marion, Bloomine biološke roditelje.

Flag of Italy.svg 28. veljače 2007.
Flag of Croatia.svg 31. listopada 2010.
67
15
Otok zmajeva[29]

Bloom odlazi na Pyros, otok zmajeva, gdje planira ojačati svoju moć. Tamo upoznaje Buddyja koji joj pomaže u jačanju njezinih moći i vještina. U međuvremenu, Timmy pokušava izumiti uređaj kojim će pronaći Tecnu.

Flag of Italy.svg 2. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 6. studenoga 2010.[35]
68
16
Iz pepela

Timmy otkrije kako je Tecna zatočena u Omega Dimenziji pa Winxice odlaze na spasilačku misiju.[36] Na Pyrosu, Bloom se bori protiv Trix i jedini način da ih pobjedi da konačno dvoje svoju Enchantix moć.

Flag of Italy.svg 5. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 7. studenoga 2010.[37]
69
17
U zmijskom leglu

Bloom i Sky se pomire te zajedno odlaze u Dimenziju Omega kako bi pomogli prijateljima u nevolji. Winx saznaju da je Tecna živa, no čeka ih bijeg iz Dimenzije Omega kojom stražare opasne ledene zmije.

Flag of Italy.svg 7. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 13. studenoga 2010.[38]
70
18
Valtorova kutija

Valtor planira napasti muzej u Magixu, no nitko nije siguran što točno želi ukrasti. Winx se nađu u borbi protiv Valtora i Trix, a u borbu se upetlja i misteriozni Ophir koji pokazuje interes za Laylu.

Flag of Italy.svg 9. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 14. studenoga 2010.
71
19
U zadnji čas

Došao je dan vjenčanja Stellinog oca, kralja Radiusa, i zle grofice Cassandre. Winx moraju pronaći način da upadnu na ceremoniju i skinu zle čini sa Stellinog oca prije nego bude prekasno.

Flag of Italy.svg 12. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 20. studenoga 2010.[39]
72
20
Napad Piksija

Valtoru se briše svaki trag, i dok ga Winx traže, piksiji se obračunavaju s zlim vješticama Trix.

Flag of Italy.svg 14. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 21. studenoga 2010.
73
21
Tajna Crvenog Tornja

Winxice moraju pronaći zvijezde vode, najjače oružje u borbi protiv zmajeve vatre, kako bi konačno pobijedile Valtora.

Flag of Italy.svg 16. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 27. studenoga 2010.
74
22
Kristalni labirint

Stella, Musa i Tecna moraju proći kroz kristalni labirint i odreći se stvari koje najviše vole kako bi dobile zvijezde vode.

Flag of Italy.svg 19. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 28. studenoga 2010.[40]
75
23
Čarobnjakov izazov

Valtor izaziva ravnatelje triju škola na bitku. Stvari se zakompliciraju kad Winx shvate da Valtor zapravo samo odvlači pažnju kako bi mogao napasti knjižnicu Alfije.

Flag of Italy.svg 19. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 4. prosinca 2010.[41]
76
24
Vještičje otkrivenje

Winx odlaze u Mračni Toranj gdje Bloom želi kontaktirati tri antičke vještice i saznati istinu o svojim biološkim roditeljima.

Flag of Italy.svg 23. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 5. prosinca 2010.
77
25
Čarobnjakov gnjev

Valtor izaziva kaos u Magixu oslobodivši čaroliju četiri elemenata: vodu, vatru, zrak i zemlju.

Flag of Italy.svg 26. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 11. prosinca 2010.
78
26
Novi početak

Valtor otima Majstore Magije iz Crvene Fontane. U konačnoj borbi, Bloom mora iskoristiti svoju moć kako bi zauvijek pobijedila Valtora.

Flag of Italy.svg 28. ožujka 2007.
Flag of Croatia.svg 12. prosinca 2010.[17]

4. sezona[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
79
1
Lovci na vile

U Alfiji vlada uzbuđenje povodom početka nove školske godine, a Winxice se nalaze u ulozi profesorica. No zabava će biti prekinuta kada Alfiju posjete misteriozni čarobnjaci koji žele uhvatiti posljednju vilu sa Zemlje.

Flag of Italy.svg 15. travnja 2009.
Flag of Croatia.svg 18. prosinca 2010.[18]
80
2
Drvo života

Winxice saznaju o svojim novim neprijateljima zvanim Čarobnjaci Crnog Kruga koji su izbrisali čaroliju sa Zemlje. Čarobnjaci su u lovu na posljednju vilu za Zemlje, a Winx dolaze do Drva Života kako bi je locirali. No prije toga se moraju suočiti s opasnim čudovištima iz Piksi sela.

Flag of Italy.svg 17. travnja 2009.
Flag of Croatia.svg 19. prosinca 2010.
81
3
Posljednja vila na Zemlji

Nakon to stignu u Gardeniju, Winx otvore dućan za kućne ljubimce uz pomoć Bloominih roditelja.

Flag of Italy.svg 20. travnja 2009.
Flag of Croatia.svg 25. prosinca 2010.
82
4
Kućni ljubimci

Dućan s ljubimcima polako postaje popularan u Gardeniji. Čarobnjaci Crnog Kruga dolaze na Zemlju kako bi pronašli posljednju vilu sa Zemlje. U međuvremenu, Majstori Magije se pokušavaju prilagoditi svom novom životu na Zemlji. Sky saznaje da je u Gardeniji i Andy, Bloomin bivši dečko.

Flag of Italy.svg 22. travnja 2009.
Flag of Croatia.svg 26. prosinca 2010.
83
5
Mitzina prisutnost[42]

Zli Čarobnjaci napadnu dućan s kućnim ljubimcima te bace zle čini na ljubimce. Winxice se moraju boriti protiv zlih stvorenja i pokušati poništiti čaroliju. U međuvremenu, Mitzi se zaljubi u Brandona što naljuti Stellu.

Flag of Italy.svg 24. travnja 2009.
Flag of Croatia.svg 1. siječnja 2011.
84
6
Vila u opasnosti[42]

Winxnice i Čarobnjaci pronađu posljednju vilu sa Zemlje - Roxy. Winx se nađu u velikoj bitci protiv Čarobnjaka u kojoj moraju spasiti Roxy. Zahvaljujući Roxyinom vjerovanju u čaroliju, Winx dobivaju novu moć - Believix.

Flag of Italy.svg 27. travnja 2009.
Flag of Croatia.svg 2. siječnja 2011.
85
7
Winx Believix[42]

Zahvaljujući Roxy, Winx imaju nove Belivix moći i snažnije su u borbi protiv Čarobnjaka. U međuvremenu, Roxy čuje glas misteriozne žene koja joj govori kako treba prihvatiti svoje moći.

Flag of Italy.svg 29. travnja 2009.
Flag of Croatia.svg 8. siječnja 2011.
86
8
Neobični krug[42]

Winx i Roxy odlaze na farmu gdje ih napadnu Čarobnjaci. Tamo pronađu bijeli krug, moćni predmet kojim Roxy uspješno otjera Čarobnjake. Winxice također otkriju kako posjeduju moć uvjeravanja ljudi u magiju.

Flag of Italy.svg 1. svibnja 2009.
Flag of Croatia.svg 9. siječnja 2011.
87
9
Nebula[42]

Roxy postaje zla kad ju obuzme misteriozan duh iz bijelog prstena. Winx ju moraju zaustaviti prije nego upadne u nevolju u svom pohodu na Čarobnjake Crnog Kruga.

Flag of Italy.svg 4. svibnja 2009.
Flag of Croatia.svg 15. siječnja 2011.
88
10
Musina pjesma[42]

Musino pjevanje privuče pažnju glazbenika Jasona od kojeg Musa dobije ponudu za snimanje pjesme. Radi Rivenove ljubomore prema Jasonu, Riven i Musa se sve više udaljavaju. U međuvremenu, ostale Winxice i Roxy bezuspješno uvjeravaju stanovnike Gardenije da povjeruju u vile. No kad djevojke pomognu u gašenju vatre koju su stvorili Čarobnjaci, ljudi polako vraćaju svoje vjerovanje u magiju.

Flag of Italy.svg 6. svibnja 2009.
Flag of Croatia.svg 16. siječnja 2011.
89
11
Winx Club zauvijek![42]

Dok provode poslijepodne u trgovačkom centru u Gardeniji, Winxice se moraju suočiti s grupom naoružanih pljačkaša. U međuvremenu, Roxy otkriva kako koristiti svoje urođene moći te uspijeva začarati životinje da govore poput ljudi.

Flag of Italy.svg 8. svibnja 2009.
Flag of Croatia.svg 22. siječnja 2011.
90
12
Tata! Ja sam vila![42]

Čarobnjaci otmu Roxy i njenog oca i to u trenutku kad mu ona pokuša priznati da je vila. Artu, Kiko i ostale životinje kreću u spasilačku misiju kako bi spasili Roxy i njenog oca, no Gantlos povrijedi Artua nakon čega se Roxy po prvi puta pretvori u vilu.

Flag of Italy.svg 11. svibnja 2009.
Flag of Croatia.svg 23. siječnja 2011.
91
13
Napad čarobnjaka

Čarobnjaci prijete kako će uništiti cijelu Gardeniju ako se Roxy ne preda. Winx se nađu opasnoj borbi.

Flag of Italy.svg 13. svibnja 2009.
Flag of Croatia.svg 29. siječnja 2011.
92
14
Sedam je savršen broj

Winxice i Roxy se moraju nositi sa svojom novom popularnošću u Gardeniji, a također i s par krijumčara životinja.

Flag of Italy.svg 14. listopada 2009.
Flag of Croatia.svg N/A[g]
93
15
Satovi magije

Čarobnjaci su bijesni jer ljudi sa Zemlje sve više vjeruju u magiju. Kako bi pomrsili planove Winxicama, Čarobnjaci daju Mitzi i njenim prijateljicama moći te ih pretvaraju u zle vile. U međuvremenu, Jason pozove Musu na vjenčanje.

Flag of Italy.svg 16. listopada 2009.
Flag of Croatia.svg 30. siječnja 2011.
94
16
Bijeg od stvarnosti

Tecna stvara virtualni svijet u svom računalu kako bi tamo sakrila bijeli prsten. No Čarobnjaci saznaju da je tamo i pokušaju ga ukrasti.

Flag of Italy.svg 19. listopada 2009.
Flag of Croatia.svg 6. veljače 2011.
95
17
Tajna Tir Nan Og-a

Winxice putuju na otok iz Roxyine vizije zvan Tir Nan Og. Po dolasku, tajanstvena žena neprestano doziva Roxy, a mračne sile otimaju i zarobe Winxice te ih odvode u zatvor za zemaljske vile. Winx uspješno oslobode vile sa Zemlje, no razočarane su kad saznaju da se one žele osvetiti ljudima radi njihovog nevjerovanja u čaroliju te tako proglase rat protiv čovječanstva.

Flag of Italy.svg 21. listopada 2009.
Flag of Croatia.svg 12. veljače 2011.
96
18
Bijes prirode

Diana, zemaljska vila prirode, započinje rat protiv čovječanstva pretvorivši Gardeniju u ogromnu džunglu. Winxice moraju spasiti ljude iz Gardenije te smisliti kako će osloboditi Majstore Magije koje je Diana otela. Osim toga, Winx saznaju od Faragonde da postoje darovi sudbine koji Winxicama mogu dati nove moći i transformacije.

Flag of Italy.svg 26. listopada 2009.
Flag of Croatia.svg 13. veljače 2011.
97
19
U Dianinom kraljevstvu

Winxice dobivaju moć Sophixa pri ulasku u Amazonsku prašumu u kojoj je Diana napravila svoju novu jazbinu. No nakon što su se razdvoje, Flora, Musa i Layla budu zarobljene u pokušaju da spase Majstore Magije. U međuvremenu, Bloom, Stella i Tecna lociraju izvor Dianine moći.

Flag of Italy.svg 28. listopada 2009.
Flag of Croatia.svg 19. veljače 2011.
98
20
Darovi sudbine

Winxice moraju spasiti Amazonsku šumu te uvjeriti Dianu da prekine rat protiv čovječanstva.

Flag of Italy.svg 30. listopada 2009.
Flag of Croatia.svg 20. veljače 2011.
99
21
Sibilina spilja

Winxice sklapaju savez sa Čarobnjacima Crnog Kruga kako bi pomogle Dumanu čiji život je u opasnosti. Winx i Čarobnjaci moraju otići do Sibiline pećine i tamo potražiti pomoć od Sibylle, vile pravde.

Flag of Italy.svg 3. studenoga 2009.
Flag of Croatia.svg 26. veljače 2011.
100
22
Ledeni toranj

Aurora, vila sjevera, zamrzne zemlju kako bi se osvetila ljudima. Winxice moraju iskoristiti svoje nove sniježe Lovix moći i zaustaviti Aurorinu osvetu.

Flag of Italy.svg 6. studenoga 2009.
Flag of Croatia.svg 27. veljače 2011.
101
23
Bloomin ispit

Bloom mora pobjediti u borbi protiv zle Nebule kako bi zaštitila Roxy i odgovorila Nebulu od njene želje za osvetom.

Flag of Italy.svg 6. studenoga 2009.
Flag of Croatia.svg 5. ožujka 2011.
102
24
Dan pravde

Winxice se vraćaju na Tir Nan Og s Čarobnjacima Crnog Kruga koji čekaju osudu za svoja nedjela. Međutim, Čarobnjaci otkriju svoje prave namjere pa se Winx i Majtori Magije nađu u borbi za život. Nabu podnosi krajnju žrtvu kako bi spasio kraljevstvo Tir Nan Og-a i pritom umire, zbog čega Layla krene u osvetnički pohod i pridružuje se Nebulinoj vojsci.

Flag of Italy.svg 9. studenoga 2009.
Flag of Croatia.svg 6. ožujka 2011.
103
25
Morganine tajne

Nebula zarobi Morganu te krene u potragu za Čarobnjacima kojima se želi osvetiti. Morgana otkriva Roxy svoju veliku tajnu, a Winx moraju uvjeriti Laylu i Nebulu da odustanu od osvete.

Flag of Italy.svg 11. studenoga 2009.
Flag of Croatia.svg 12. ožujka 2011.
104
26
Led i vatra

Odlučna u namjeri da osveti Nabua, Layla se udružuje s Nebulom kako bi uništila Čarobnjake Crnog Kruga u opakoj bitci u dimenziji Omega. Ostale Winxice sustižu Laylu i Nebulu, te na kraju sve vile zajedno koriste konvergenciju da zamrznu čarobnjake i zauvijek ih zarobe u ledenom zatvoru dimenzije Omega. Nakon toga, Layla koristi ostatke Nabuova duha, u kombinaciji s moćima vila Tir Nan Og, za obnovu kraljevstva. Morgana proglašava Nebulu novom kraljicom Tir Nan Og, a zatim se vraća na Zemlju, gdje se ponovno sastaje sa suprugom, Klausom i kćerkom Roxy. Layla se ponovno vraća u Winx klub, a Roxy donosi odluku da želi postati učenica u Alfiji, školi za vile.

Flag of Italy.svg 13. studenoga 2009.
Flag of Croatia.svg 13. ožujka 2011.[6]

Reboot serija[uredi | uredi kôd]

Specijali[uredi | uredi kôd]

Br. Specijal Datum emitiranja
1
Bloomina sudbina

Bloom, obična djevojka iz Gardenije, naiđe na bitku između vile Stelle i ogra Knuta. Bloom se suprotstavlja čudovištu i slučajno otkrije da ona ima čarobne moći. Stella nudi Bloom priliku da s njom otputuje u Alfeu, školu za vile, na što Bloom i njezini roditelji pristaju. Dvije vile uskoro upoznaju svoje sustanare: Floru, Tecnu i Musu. Nakon susreta s vješticama Trix iz škole za vještice Oblak Kula, vile odlučuju osnovati vlastitu grupu koju nazovu Winx.

Flag of Italy.svg 21. studenog 2011.
Flag of Croatia.svg 25. rujna 2011.[7]
2
Osveta Trixa

Dok se Bloom prilagođava svom novom životu u Alfei, pokušava naučiti više o prošlosti svoje obitelji i o svojoj sestri Daphne, ali vještice Trix joj stoje na putu. Može li Bloom na vrijeme pobijediti vještice kako bi zaštitila svoju moć i saznala istinu o svojoj prošlosti?

Flag of Italy.svg 28. studenog 2011.
Flag of Croatia.svg 16. listopada 2011.[8]
3
Bitka za Magix

Nakon što su Trix ukradu Bloominu moć zmajevog plamena, Winx je kreću u bitku za Magičnu Dimenziju. Daphne kaže Bloom da mora vjerovati u svoje sposobnosti i pronaći moć zmajevog plamena u sebi kako bi pobijedila vještice.

Flag of Italy.svg 5. prosinca 2011.
Flag of Croatia.svg 27. studenog 2011.[9]
4
Sjenoviti Feniks

Winx pomažu svojoj novoj prijateljici Aishi u spašavanju Piksija koje je oteo zli sjenoviti feniks. On otima Bloom kako bi uzeno njenu moć zmajevog plamena i tako vladao Čarobnom Dimenzijom.

Flag of Italy.svg 12. prosinca 2011.
Flag of Croatia.svg 18. prosinca 2011.[10]

5. sezona[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
105
1
Mrlja[43]

U kraljevstvu Andros, Aishin ujak Neptun planira okruniti svog sina Nereusa princem. No Nereusov brat blizanac upropasti ceremoniju pa ga Neptun pošalje u zatvor. U međuvremenu, Winx moraju zaustaviti prolijevanje nafte u ocean.

Flag of Italy.svg 16. listopada 2012.[d]
Flag of Croatia.svg 6. listopada 2012.[12][13]
106
2
Tritannusovo uzdizanje[43]

Winxice održavaju koncert kako bi pomogle čišćenju oceana. Tritannus pobjegne iz zatvora uz pomoć Trixica. One mu pomognu da upije zagađenje iz nafte uz pomoć kojeg se pretvara u čudovište i postaje snažniji.

Flag of Italy.svg 17. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 13. listopada 2012.[44]
107
3
Povratak u Alfeu[43]

Winx se vraćaju u Alfeu kako bi razgovarale s ravnateljicom Faragodnom i pokušale saznati nešto o Sirenix knjizi koju moraju pronaći. U knjižnici, Trix napadaju Winx, a Sky doživi nesreću radi koje izgubi pamćenje.

Flag of Italy.svg 18. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 20. listopada 2012.[45]
108
4
Knjiga Sirenixa[43]

Krystal pokušava izliječiti Skyja i vratiti mu pamćenje. Tecna se pretvori u zlog robota nakon što Trix bace zle čini na njezin telefon kojim pokušava pronaći Knjigu Sirenixa.

Flag of Italy.svg 19. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg27. listopada 2012.[46]
109
5
Lilo[43]

Na Zemlji, Winx i Trix su u potrazi za misterioznom biljkom zvanom Lilo koja ima čarobne moći.

Flag of Italy.svg 22. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 3. studenoga 2012.[47]
110
6
Moć Harmonixa[43]

Winxice pokušavaju otvoriti Knjigu Sirenixa, no bezuspješno. Saznaju da moraju otići u potragu za duginim stvorenjem i dobiti novu moć zvanu Harmonix. Stvari se zakompliciraju kada Trix napadnu Winxice.

Flag of Italy.svg 23. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 10. studenoga 2012.
111
7
Treptajuće školjke[43]

Winx moraju otići u Solariju, Stellin rodni planet, kako bi pronašle kamen samopouzdanja - jedan od kamena koji su potrebni za stjecanje Sirenix transformacije. U međuvremenu, Tritannus je sve jači jer mu Trix pomažu da upija moć iz nafte. Tecna, Bloom i Musa nađu se u opakoj borbi protiv vještica.

Flag of Italy.svg 24. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 17. studenoga 2012.
112
8
Tajna rubinskog grebena[43]

Tritannus upada u podvodnu palaču kralja Neptuna gdje cijelu svoju obitelj pretvara u mutante. Temo također upije snagu očevog mističnog mača. U međuvremenu, Winxice odlaze na Melody, Musin rodni planet. U potrazi za draguljem empatije, Tritannus pretvara Musu u čudovište, a ona se spašava se kada se poveže sa Sonnom, selkijem koji čuva oceanska vrata Meloldyja. Trix i Tritannus stižu do Bloomine sestre Daphne u jezeru Roccaluce te ju otimaju.

Flag of Italy.svg 25. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 24. studenoga 2012.
113
9
Kamen empatije[43]

Stella je pogođena čarolijom radi koje postaje trogodišnjakinja. Bloom, Tecna i Aisha odlaze na Zenith, Tecnin rodni planet, kako bi pronašle kamen empatije. Stvari se zakompliciraju kada se Tecna i Aisha posvađaju, a Bloom mora pronaći način kako da ih pomiri kako bi uspješno dobile željeni kamen.

Flag of Italy.svg 26. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 1. prosinca 2012.
114
10[h]
Magix Božić[43]

Bloom planira otići kući za Božić, no Trix bacaju čini koje Winx zarobe u Alfei. Winxice daju sve od sebe da pripreme Božićnu zabavu kako bi se Bloom osjećala kao kod kuće.

Flag of Italy.svg 29. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 22. prosinca 2012.[h][48]
115
11
Trix Trikovi[43]

Trix pokušavaju uništiti show koji Specijalisti priređuju u Alfei. Flora, Musa i Stella odlaze na Linpheu, Florin rodni planet, gdje ih čeka test hrabrosti. Bloom i Sky odlaze na spoj, a Trix ih napadnu.

Flag of Italy.svg 30. listopada 2012.
Flag of Croatia.svg 8. prosinca 2012.
116
12
Test hrabrosti[43]

Winxice odlaze na proslavu obnove kraljevstva Domino. Bloom zatim otkriva kako je posljednji kamen potreban za stjecanje Sirenix transformacije negdje u oceanu Domina. Sky uspije vratiti svoje sjećanje zahvaljujući privjesku Eraklyona kojeg je pronašao Florin selkij. Nakon borbe protiv Trix u palači Domina, Winx saznaju da je Daphne oteta.

Flag of Italy.svg 1. studenoga 2012.
Flag of Croatia.svg 15. prosinca 2012.
117
13
Sirenix[43]

Tritannus krade Daphneine Sirenix moći te Trixicama daje Mračni Sirenix. Zajedno sa zatočenom Daphne i Trix, Tritannus ulazu u Beskrajni Ocean. S obzirom da su skupile svo potrebno kamenje, i Winx ulaze u Beskrajni Ocean nakon što dobe svoje nove Sirenix moći.

Flag of Italy.svg 2. studenoga 2012.
Flag of Croatia.svg 29. prosinca 2012.
118
14
Carev tron[43]

Winxice sudjeluju u akciji čišćenja plaže, a Stella organizira modnu reviju. Tritannus postaje jači i spreman je aktivirati carev tron u Beskrajnom Oceanu, no potrebno mu je više onečišćenja.

Flag of Italy.svg 8. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 7. travnja 2013.[49]
119
15
Stup svijetla[43]

Tritannus krade pečat Stupa Svijetla. Nakon što u Magixu nastane mrak zbog nedostatka sunca, Winxice moraju otići u Beskrajni Ocean i spasiti Stup Svijetla.

Flag of Italy.svg 9. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 14. travnja 2013.
120
16
Pomrčina[43]

Tritannus bježi s pečatom Stupa Svijetla. Na Solariji, kraljica Luna se brine o bolesnom kralju Radiusu, a Aisha poništava Tritannusovu čaroliju i vraća Nereusa i Tressu natrag u njihov normalni oblik. Faragonda okuplja Winxice u svoj ured i govori im kako se trebaju pripremiti za ovladavanje svojim moćima Sirenixa kako bi pobijedile Tritannusa. Diaspro ponovno pokušava stati između Skyja i Bloom.

Flag of Italy.svg 10. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 21. travnja 2013.
121
17
Oko insipiracije[43]

Daphne potiče Winx da potraže oko inspiracije, ali one ne znaju što je to niti gdje se može pronaći. Na Zemlji, Tritannus pretvara otok smeća u strašno čudovište koje izaziva paniku u Gardeniji. Winx moraju intervenirati prije nego što bude prekasno.

Flag of Italy.svg 11. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 28. travnja 2013.
122
18
Proždirač[43]

Tritannus preuzima kontrolu nad opasnom ribom koja se zove Proždirač i naređuje joj da proždire sve selkije u Beskrajnom oceanu. Dominu održava se sastanak kraljevskog vijeća gdje se raspravlja o tome što se mora poduzeti kako bi se zaustavilo Tritannusa. No čini se da predstavnici svih kraljevstva imaju različite ideje i gledišta.

Flag of Italy.svg 12. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 5. svibnja 2013.
123
19
Pjevajući kitovi

Tritannus uzima pečat sa Stupa Ravnoteže što uzrokuje nestabilnost u Magičnoj Dimenziji. Pjevajući kitovi iz Musinog rodnog planeta koji održavaju Melody u ravnoteži odjednom nestaju.

Flag of Italy.svg 15. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 12. svibnja 2013.
124
20
Ljubavni problemi

Darcy i Stormy napadaju Winx iskorištavajući pjevajuće kitove. Musina zadaća je osloboditi kitove koji su pod kontrolom zlih vještica. Icy se počinje razdvajati od svojih sestara jer se zaljubljuje u Tritannusa, a Bloom se ponovno nađe u ljubavnim problemima radi Diaspro.

Flag of Italy.svg 16. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 6. listopada 2013.[50]
125
21
Savršeni spoj

Tecna i Timmy planiraju imati savršeni spoj. Winxice moraju spasiti stup kontrole prije nego Tritannus dođe do njega.

Flag of Italy.svg 17. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 13. listopada 2013.
126
22
Slušaj svoje srce

Winx odlaze na Zenith, a Tritannus napadne stup kontrole radi čega na Tecninom planetu nastane kaos.

Flag of Italy.svg 18. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 20. listopada 2013.
127
23
Oko morskog psa

Bloom od Daphne saznaje priču o Politei te zajedno sa Serenom odlazi u potragu za okom morskog psa. U međuvremenu, Stella se suočava s obiteljskom problemima.

Flag of Italy.svg 19. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 27. listopada 2013.
128
24
Spašavanje Rajskog zaljeva

Tritannus donosi kiselu kišu u prekrasne vode Rajskog zaljeva gdje dupini slobodno plivaju. Kako bi spriječile ekološku katastrofu, Winxice moraju pronaći Dah oceana. No provo se moraju suočiti s velikim insektima koji se nalaze u Rajskom Zaljevu. Flora uspješno pronađe Dah oceana te koristi svoju Sirenix moć, Cvijet Sirenixa, kako bi obnovila Rajski Zaljev. Flora time zaslužuje svoju Sirenix želju te zaželi da se ljudi na Zemlji više brinu za planet.

Flag of Italy.svg 22. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 3. studenoga 2013.
129
25
Borba za Beskrajni Ocean

Došao je trenutak borbe protiv Tritannusa i Icy u kojoj se ujedinjuju sve snage Magična Dimenzije. Bloom i Winx moraju zaustaviti Tritannusa prije nego što aktivira Carevo prijestolje.

Flag of Italy.svg 23. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 10. studenoga 2013.
130
26
Tritannusov kraj

Nakon što je napokon uspio aktivirati carevo prijestolje, Tritannus gubi kontrolu nad svojim moćima i samim sobom, a čak se i okreće protiv Icy. Winxice moraju zauvijek poraziti Tritannusa u konačnoj bitci. Bloom na kraju dobije svoju Sirenix želju kojom vrati svoju sestru Daphne u život.

Flag of Italy.svg 24. travnja 2013.
Flag of Croatia.svg 17. studenoga 2013.[19]

6. sezona[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
131
1
Inspiracija Sirenixa

Trix su se htjele osvetiti Winx pa su napale Daphne, nimfu Domina koja se navikava na novo tijelo. Nakon oslobađanja zvijeri iz dubina u palači Domino, Winx su morale podsjetiti Daphne da je jednako moćna kao što je i bila.

Flag of Italy.svg 6. siječnja 2014.
Flag of Croatia.svg 5. listopada 2014.[20]
132
2
Legendarij

U Oblak Kuli, misteriozna nova učenica Selina pokazala je svoje vještine čitajući iz knjige koja legende pretvara u stvarnost. Zadivljene Trix sklapaju savez sa Selinom kako bi pomoću njezinih moći porazile Winx jednom zauvijek. Winx su se borile s trolovima iz šume, ali na žalost svi su trolovi i većina piksija nestali.

Flag of Italy.svg 13. siječnja 2014.
Flag of Croatia.svg 12. listopada 2014.
133
3
Leteća škola

Specijalisti su u školi Linphea dobili novo čarobno oružje. U posjetu školi, Flora je dobila priliku družiti se sa svojom mlađom sestrom Miele. Međutim, Trix i selina su prekinule druženje naredivši drveću da napadnu školu. Zbog intenziteta čarolije Legendarija, sve Winx osim Bloom izgubile su svoje moći.

Flag of Italy.svg 20. siječnja 2014.
Flag of Croatia.svg 19. listopada 2014.
134
4
Moć Bloomixa

Snažna mračna čarolija oslobođena u školi Linphei prisilila je Winx na povratak u Alfeu. Svi su ozbiljno trenirali osim Nexa i Roya koji su se nadmetali za Aishinu naklonost. Zatim su se svi vratili u školu Linpehu gdje je Flora zaslužila transformaciju Bloomixa. Međutim, Selina je nastavila s oživljavanjem strašnih stvorenja.

Flag of Italy.svg 20. siječnja 2014.
Flag of Croatia.svg 26. listopada 2014.
135
5
Zlatni auditorij

U Linphei su Winx i Specijalisti zajedno pobijedili čudovišta, a Stella i Aisha su zaslužile moć Bloomixa. Nakon bitke, Daphne je pozvala vile u zlatni auditorij glazbe u kojem je Musa bila presretna. Trix i Selina oslobodile su duhove koji su stvorili pravu zbrku.

Flag of Italy.svg 7. veljače 2014.
Flag of Croatia.svg 2. studenoga 2014.
136
6
Vrtlog plamena

Na Daphneinoj krunidbi, Diaspro je otkrila da je Bloom gotovo bez energije. Koristeći se lukavstvom i prijevarom, Diaspro je uvjerila Thorena da baci Bloom u vrtlog plamena. Međutim, umjesto da je vrtlog uništi, Bloom se vratila s moćima Bloomixa.

Flag of Italy.svg 14. veljače 2014.
Flag of Croatia.svg 9. studenoga 2014.
137
7
Izgubljena knjižnica

Daphne je otkrila kako je zaključati Legendarij jedini način za zauvijek poraziti vještice. Zato su Winx i piksiji otišle u Aleksadriju u Egiptu potražiti dnevnik dobre vile u drevnoj knjižnici. Ali Selina, izvršavajući naredbe prerušenih Trix, maksimalno je otežala Winx ulazak u knjižnicu.

Flag of Italy.svg 17. veljače 2014.
Flag of Croatia.svg 16. studenoga 2014.
138
8
Napad sfinge

U potrazi za Eldorinim dnevnikom, Winx su otputovale u knjižnicu u Aleksandriji. Međutim, morale su se suočiti s mumijama i drevnom sfingom. Bloom je u posljednji tren pobjegla iz knjižnice koja se urušila. S Eldornim dnevnikom, Bloom je Winxicama omogućila praćenje Eldorinog puta te otkrivanja nečega novog o Legendariju.

Flag of Italy.svg 24. veljače 2014.
Flag of Croatia.svg 23. studenoga 2014.
139
9
Hram zelenog zmaja

Winx su stekle povjerenje krotitelja zmajeva koji ima kontrolu nad drevnim zmajevima koje je Legendarij oslobodio. Zatim su Winx otkrile kako je krotitelj poznavao Eldru, dobru vilu. Nije im znao reći gdje je ona, ali pokazao im je njezin najdraži cvijet. Međutim, cvijet je jedinstvene vrste pa je čak i Flora ostala bez riječi.

Flag of Italy.svg 3. ožujka 2014.
Flag of Croatia.svg 30. studenoga 2014.
140
10
Tajni staklenik

Nakon susreta sa Selinom, Bloominom prijateljicom iz djetinjstva, Winx su pretraživale staklenik u Alfei nadajući se da će pronaći još tragova o Eldori. Ali njihova je potraga naglo prekinuta nakon što je Selina začarala biljke te ih pretvorila u čudovišta. Nakon neuspješnog pokušaja da spasi Floru, Bloom je napustila Alfeu kako bi ponovno našla vjeru u sebe.

Flag of Italy.svg 10. ožujka 2014.
Flag of Croatia.svg 7. prosinca 2014.
141
11
Propali snovi

Nakon Bloomina odlaska, Aisha potiče Winx na vježbanje snage u svojoj dvorani. U Gardeniji, vampiri upadaju na gotički bal te u gradu nastaje kaos. Srećom, piksiji su u gradu u posjeti Bloom pa su ju upozorili na novonastalu prijetnju.

Flag of Italy.svg 17. ožujka 2014.
Flag of Croatia.svg 14. prosinca 2014.
142
12
Bljesak u tami

Nakon što su ih zarobili vampiri, Bloom, Musa, Tecna, Aisha i Flora gotovo su izgubile svoju energiju. Ali uz pomoć piksija, Stella je uspjela pobijediti djecu noći i spasiti svoje prijateljice . Svijetlo je pobijedilo nad tamom i zlo je još jednom pobijeđeno.

Flag of Italy.svg 24. ožujka 2014.
Flag of Croatia.svg 21. prosinca 2014.
143
13
Dobra vila

Bloom je otkrila još jedan ključni trag za pronalazak dobre vile Eldore - trag povezan s Bloominim djetinjstvom provedenim u igrama u šumi cvijeća. Kad su Winx došle u šumu, upoznale su Eldoru, ali prekinuo ih je još jedan Selinin podmukli napad.

Flag of Italy.svg 31. ožujka 2014.
Flag of Croatia.svg 28. prosinca 2014.
144
14
Mythix

Nakon što su pobijedile Trix na Tri Nan Og-u, Eldora i Winx dokazale su da su dostojne, pa su dobile drevne čarobne štapiće koji im omogućavaju pristup svijetu Legendarija. Pred vratima svjetova, Winx su saznale kako su štapići važni za pronalazak ključa Legendarija.

Flag of Italy.svg 7. travnja 2014.
Flag of Croatia.svg 4. siječnja 2015.
145
15
Misterij Calavere

U svijetu Legendarija, Winx su se našle na Occulti, strašnom gusarskom brodu. Winx su pretraživale brod u potrazi za smaragdom fantazije, no napad Trix i brodske posade gusara zombija njihovo su putovanje pretvorili u kaos.

Flag of Italy.svg 31. srpnja 2014.
Flag of Croatia.svg 11. siječnja 2015.
146
16
Invazija zombija

Winx i Specijalisti napokon su zaustavili invaziju gusara zombija. Bloom je, koristeći plamen prijateljstva, oslobodila moć zmajevog plamena na mještane dajući im sposobnosti da se bore uz njih. Ali Winx neće dugo slaviti svoju pobjedu ako se Trix umiještaju.

Flag of Italy.svg 1. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 18. siječnja 2015.
147
17
Prokletstvo Zloglasne Šume

Icy, snježna kraljica svijeta Legendarija, čarobnom je zrakom zaledila Heliu i odvela ga u svoje kraljevstvo-. Flora je dala sve od sebe kako ne bi ispustila iz vida snježnu kraljicu i Heliu. Međutim, Icy je sada moćnija nego ikad i učinit će sve što može kako bi se riješila Flore.

Flag of Italy.svg 1. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 25. siječnja 2015.
148
18
Čarobni totem

Flora je pobijedila Icy, snježnu kraljicu, koristeći svoju posebnu čaroliju te je spasila Heliu od zaleđenog srca. Nakon Florinog povratka, Winx su uspjele izliječiti Zloglasnu Šumu od prokletstva i maknuti srebrno koplje iz totema. Pomoću njega, Eldora je skovala ključ Legenrija, što znači kako vile napokon mogu zaključati čarobnu knjigu.

Flag of Italy.svg 1. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 1. veljače 2015.
149
19
Kraljica na jedan dan

Kako bi vratila krunu, Stella je, loveći Darcy, završila u svijetu Legendarij gdje je ostala zarobljena u misterioznom labirintu. U labirintu, Darcy uzima identitet zle Ariadne. Darcyine moći, pojačane Legendrijem, otežat će Stelli pronalazak izlaska iz labirinta.

Flag of Italy.svg 2. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 8. veljače 2015.
150
20
Stellina velika zabava

Posljednji Stellin čin kao kraljica bio je organizirati prekrasnu gozbu koju je prekinulo čudovište. Zajedno su Winx uspjele poraziti pohlepno čudovište, a sada se moraju posvetiti novom zadatku: lociranju Oblak Kule.

Flag of Italy.svg 2. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 15. veljače 2015.
151
21
Zaljubljeno čudovište

Na Zenithu su Tecnini roditelji dali Timmyju lokalizator i zatim čestitali Specijalistu, svojoj kćeri i Winx na velikoj hrabrosti u bitci. Sada Winx moraju aktivirati lokalizator, a kako bi to napravile, Tecna i Timmy će morati udružiti umove.

Flag of Italy.svg 2. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 22. veljače 2015.
152
22
Glazbeni kafić

Nakon otkrića čarobne glazbene dvorane u Alfei, Musa je otvorila glazbeni kafić u nadi da čarobna energija može zaštititi Alfeu od vještica Oblak Kule. Ali kada Rumpelstiltskin ukrade Musin glas, Winx ga slijede u svijet Legendarija kako bi ga vratile.

Flag of Italy.svg 3. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 1. ožujka 2015.
153
23
Himna

Kako bi vratile Musin glas, Winx su dale Rumpelstiltskom ključ Legendarija. Prijateljstvo vila još jednom doživljava trijumf, ali problem zaključavanja Legendarija i dalje visi nad Winx. U međuvremenu, Musa i Riven su prekinuli kako bi Riven ponovno pronašao svoju unutarnju snagu.

Flag of Italy.svg 3. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 8. ožujka 2015.
154
24
Legendarni dvoboj

Zahvaljujući Aishi, Piksiji su napokon oslobođeni. Ali nije bilo vremena za slavlje, jer su vještice Oblak Kule napale Alfeu. Bloom i Selina našle su se u borbi licem u lice, ali Selina se povukla kada se domogla Bloominog zmajevog plamena. Sada Selina napokon ima moć za oslobađane Acherona.

Flag of Italy.svg 3. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 15. ožujka 2015.
155
25
Acheron

Bloom je pobijedila čarobnjaka Acherona zarobivši ga u kutiju beskonačnosti. Zatim je kutiju dala Rumpelstiltskom u zamjenu za ključ Legendarija. Bloom je odlučno htjela otići iz svijeta Legendarija i zaključati ga zauvijek, ali pojavile su Trix koje ju žele spriječiti.

Flag of Italy.svg 3. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 22. ožujka 2015.
156
26
Winx zauvijek

Winx nastavljaju borbu protiv čudovišta koje obuzima Oblak Kulu, a Selina im odlučuje pomoći. U međuvremenu, Bloom se nađe u borbi protiv Trix, ali ih uspijeva pobijediti. Vrativši se u stvarni svijet, Bloom daje ključ Legendarija Selini. Ona zauvijek zatvara knjigu i vraća je dobroj vili Eldori. Pobjeda nad Acheronom se na kraju slavi na vjenčanju Thorena i Bloomine sestre Daphne.

Flag of Italy.svg 4. kolovoza 2014.
Flag of Croatia.svg 29. ožujka 2015.[21]

7. sezona[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
157
1
Park prirode Alfeje

Faragonda poziva Winxice da posjete park prirode Alfeje koji je utočiste svih vilinskih životinja u Magičnoj Dimenziji. Park je zaštićen štitom kroz koji mogu proći samo bića sa čarobnim moćima. No tajanstvena ptica grabljivica se uspije probiti te otima krtokopa, a zadatak Winxica je spasiti ga.

Flag of Italy.svg 21. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 25. listopada 2015.[e][22]
158
2
Mlade vile odrastaju

Kako bi otkrile misterij krtokopa, Winx putuju u prošlost pomoću kamena uspomena. Na njihovo iznenađenje, Alfea iz prošlosti je mjesto na kojemu vile i životinje žive zajedno, ali ne u harmoniji. Tijekom misije, Winx upoznaju Faragondu i odluče pomoći joj naći krtokopa.

Flag of Italy.svg 21. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 1. studenoga 2015.
159
3
Moć Butterflixa

U Alfei iz prošlosti , nakon upijanja divlje čarolije, Kalshara i Brafilius se mijenjanju u stvorenja koja mogu mijenjati oblik i bježe. Međutim, Winx uspijevaju poraziti čudovišta i spasti krtokope. Zahvaljujući svojim junačkim postupcima, Winx dobivaju moć Butterflixa.

Flag of Italy.svg 22. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 8. studenoga 2015.
160
4
Prva boja svemira

Koristeći kamen uspomena, Winx se teleportiraju u prapovijest u potrazi za životinjom koja posjeduje prvu boju svemira. Međutim, zločesti Brafilius je ukrao Roxyin kamen pa također može putovati u prošlost i želi preduhitriti Winx u njihovoj misiji.

Flag of Italy.svg 22. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 15. studenoga 2015.
161
5
Prijatelj iz prošlosti

Za vrijeme misije u prapovijesnom Magixu, Winx upoznaju Squonka, pripadnika posebne vrste vilinskih životinja. Aisha ga pomogne spasiti od zlog Brafiliusa, čime je stvorena čarobna veza između nje i životinje. Nakon toga, Squonk odlučuje slijediti Aishu u Alfeu.

Flag of Italy.svg 23. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 22. studenoga 2015.
162
6
Pustolovina na Lynphei

Winx su otišle na Lynpheu spasiti vukove od prijetnje mutantskih funga. Vođene vukovima koji su izbjegli opasnost, Winx dolaze do središta šume gdje ih napadaju fungi koji im oduzimaju moći i zarobe ih u svojim klopkama. Kako će se Winx osloboditi?

Flag of Italy.svg 23. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 29. studenog 2015.
163
7
Čuvaj se vuka

Winx su u opasnosti. U pokušaju da spase vukove, napali su ih veliki fungi koji su ih oslabjeli i ostavili bespomoćnima. Za nastavak misije, morat će potražiti pomoć poznate vile, koja ih neće samo spasiti, već ih i pratiti u središte šume.

Flag of Italy.svg 24. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 6. prosinca 2015.
164
8
U srednjem vijeku

Misija Winxica se nastavlja na Zemlji u srednjem vijeku. Kako bi pronašle životinju s prvom bojom svemira, vile putuju u Italiju u potragu za posebnom mačkom. Musa će otkriti da hrabri svirač imena Orlando zna tajnu koju štiti ta čarobna vrsta.

Flag of Italy.svg 24. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 13. prosinca 2015.
165
9
Vilinska maca

Misija Winxica se nastavlja na Zemlji u srednjem vijeku. Kako bi pronašle životinju s prvom bojom svemira, vile putuju u Italiju u potragu za posebnom mačkom. Musa će otkriti da hrabri svirač imena Orlando zna tajnu koju štiti ta čarobna vrsta.

Flag of Italy.svg 25. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 20. prosinca 2015.
166
10
Winx u zamci

Kako bi otkrila krije li vrhovnu moć, Kalshara je otela Musinu vilinsku životinju. Musa odvodi Winx do Kalsharinog i Brafiliusovog skrovišta, no vile se tamo nađu u zamci. Zahvaljujući Stell i njezinoj novoj vilinskoj životinji, Winx uspiju pobjeći i osloboditi zarobljene životinje.

Flag of Italy.svg 25. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 27. prosinca 2015.
167
11
Misija u džungli Flag of Italy.svg 26. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 3. siječnja 2016.
168
12
Vilinska životinja za Tecnu

Kalshara i Brafilius su izgubili svoje skrovište, ali njihov se plan nastavlja. Kako bi pronašli životinju s vrhovnom moći, Brafilius će upotrijebiti kamen uspomena za putovanje u prošlost. Winx će stoga morati srediti zbrku koju će čarobnjak uzrokovati na Tencinom planetu Zenithu.

Flag of Italy.svg 26. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 10. siječnja 2016.
169
13
Tajna jednoroga Flag of Italy.svg 27. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 17. siječnja 2016.
170
14
Tranformacija Tynixa Flag of Italy.svg 27. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 24. siječnja 2016.
171
15
Čarobno kamenje Flag of Italy.svg 28. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 31. siječnja 2016.
172
16
Povratak u Rajski zaljev Flag of Italy.svg 28. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 7. veljače 2016.
173
17
Nestali u kapljici Flag of Italy.svg 29. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 14. veljače 2016.
174
18
Dan banana Flag of Italy.svg 29. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 21. veljače 2016.
175
19
Duga Magixa Flag of Italy.svg 30. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 28. veljače 2016.
176
20
Male Winx Flag of Italy.svg 30. rujna 2015.
Flag of Croatia.svg 6. ožujka 2016.
177
21
Ludi, ludi svijet Flag of Italy.svg 1. listopada 2015.
Flag of Croatia.svg 13. ožujka 2016.
178
22
Kraljevstvo dijamanata Flag of Italy.svg 1. listopada 2015.
Flag of Croatia.svg 20. ožujka 2016.
179
23
Tajna Alfeje Flag of Italy.svg 2. listopada 2015.
Flag of Croatia.svg 27. ožujka 2016.
180
24
Zlatna leptirica

Winx su se vratile u Alfeu prošlosti kako bi pronašle Zlatnu Leptiricu, jedinu vilinsku životinju koja može vratiti energiju srca Alfeje. Međutim, Winx su naletjele na Trix, a zbog Icynog iznenadnog napada, Bloom samo što nije pala u strašnu ledenu zamku.

Flag of Italy.svg 2. listopada 2015.
Flag of Croatia.svg 3. travnja 2016.
181
25
Nova čarobna harmonija

Winx se vraćaju u sadašnjost i svjedoče pobjedi Alfije nad Trixicama zahvaljujući moći Zlatne Leptirice koja je ojačala čarobno srce škole. Vile i specijalisti slave, ali atmosferu kvari Kalshara koja se neočekivano pojavljuje i predlaže savezništvo s Winx.

Flag of Italy.svg 3. listopada 2015.
Flag of Croatia.svg 10. travnja 2016.
182
26
Moć vilinskih životinja Flag of Italy.svg 3. listopada 2015.
Flag of Croatia.svg 17. travnja 2016.[14]

8. sezona[uredi | uredi kôd]

Br.
u seriji
Br.
u sezoni
Epizoda Datum emitiranja
183
1
Night of the Stars Flag of Italy.svg 15. travnja 2019.
184
2
A Kingdom of Lumens Flag of Italy.svg 16. travnja 2019.
185
3
Attack on the Core Flag of Italy.svg 17. travnja 2019.
186
4
Popstars! Flag of Italy.svg 18. travnja 2019.
187
5
Orion's Secret Flag of Italy.svg 19. travnja 2019.
188
6
Doom of the Lighthouse Star Flag of Italy.svg 21. travnja 2019.
189
7
Trapped on Prometia Flag of Italy.svg 22. travnja 2019.
190
8
Into the Depths on Andros Flag of Italy.svg 23. travnja 2019.
191
9
The Light of Gorgol Flag of Italy.svg 24. travnja 2019.
193
11
Treasures of Syderia Flag of Italy.svg 26. travnja 2019.
194
12
Surprise Party on Earth Flag of Italy.svg 28. travnja 2019.
195
13
Valtor's Shadow Flag of Italy.svg 29. travnja 2019.
196
14
The Wishing Star Flag of Italy.svg 29. srpnja 2019.
197
15
Mission for the Prime Stars Flag of Italy.svg 30. srpnja 2019.
198
16
The Sparx Festival Flag of Italy.svg 31. srpnja 2019.
199
17
Dress Fit for a Queen Flag of Italy.svg 1. kolovoza 2019.
200
18
Valley of the Flying Unicorns Flag of Italy.svg 2. kolovoza 2019.
201
19
Tower Beyond the Clouds Flag of Italy.svg 3. kolovoza 2019.
202
20
The Green Heart of Lynphea Flag of Italy.svg 11. rujna 2019.
203
21
Dance Contest on Melody Flag of Italy.svg 12. rujna 2019.
204
22
The Secret of Harmony Flag of Italy.svg 13. rujna 2019.
205
23
Between the Earth and the Sea Flag of Italy.svg 14. rujna 2019.
206
24
Dyamond on Ice Flag of Italy.svg 15. rujna 2019.
207
25
The White Fox Flag of Italy.svg 16. rujna 2019.
208
26
Written in the Stars Flag of Italy.svg 17. rujna 2019.

Bilješke[uredi | uredi kôd]

  1. a b Američki 4Kids TV je s emitiranjem engleske sinkronizacije 3. sezone započeo 30. rujna 2006. te prikazao prvih 7 epizoda prije nego što su se one prikazale u Italiji.
  2. Premjerno emitirano 27. lipnja 2011. na američkom Nickelodeonu.
  3. a b Emitirano samo na hrvatskom Nickelodeonu.
  4. a b Američki Nickelodeon je premijerno prikazao petu sezonu 26. kolovoza 2012.
  5. a b 12. listopada 2015. na hrvatskom Nickelodeonu.
  6. "Pakt s vješticama" na hrvatskom DVD izdanju.
  7. Nova TV je tokom emitiranja 4. sezone greškom preskočila 14. epizodu te emitirala 15. epizodu dva puta.
  8. a b Nova TV je 10. epizodu emitirala nakon 12. epizode.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. novatv.dnevnik.hrWinx Club na službenoj stranici Nove TV (Preuzeto 30. srpnja 2021.)
  2. a b c Glas Istre: 15.3.2008. str. 54 Winx Club na programu Nove TV u ožujku 2008.
  3. a b c tvprofil.com Winx Club na programu Nove TV za subotu, 8. ožujka 2008.
  4. a b Glas Istre: 31. kolovoza 2008. Winx Club na programu Nove TV za nedjelju, 31. kolovoza 2008.
  5. a b c Glas Istre: 18.9.2010. str. 54 Winx Club na programu Nove TV za subotu, 18. rujna 2010.
  6. a b c tvprofil.com Posljednje emitiranje serije Winx na programu nove TV za nedjelju, 13. ožujka 2011.
  7. a b c tvprofil.com Winx Club Specijal na programu Nickelodeona za nedjelju, 25. rujna 2011.
  8. a b tvprofil.com Winx Club Specijal 2 na programu Nickelodeona za nedjelju, 16. listopada 2011.
  9. a b tvprofil.com Winx Club Specijal 3 na programu Nickelodeona za nedjelju, 27. studenog 2011.
  10. a b c tvprofil.com Winx Club Specijal 4 na programu Nickelodeona za nedjelju, 18. prosinca 2011.
  11. tvprofil.com Winx Club S7E15, S7E16 na programu Nickelodeona za nedjelju, 18. prosinca 2016.
  12. a b c tvprofil.com Winx Club S5E1 na programu Nove TV za subotu, 6. listopada 2012.
  13. a b c novatv.dnevnik.hr Winx Club S5E1 na rasporedu programa Nove TV za subotu, 6. listopada 2012. (Preuzeto 31. srpnja 2021.)
  14. a b c tvprofil.com Winx Club S7E26 na programu Nove TV za nedjelju, 17. travnja 2016.
  15. unitedmedia.net MINI TV (opis kanala)
  16. a b Glas Istre: 7.6.2008. str. 54 Winx Club S2E1 (uz sinopisis) na programu Nove TV za subotu, 7. lipnja 2008. Pogreška u citiranju: nevaljala <ref> oznaka; ime "Sezona 2 Premjera" definirano više puta s različitim sadržajem
  17. a b Glas Istre: 12.12.2010. str. 46 Winx Club na programu Nove TV za nedjelju, 12. prosinca 2010.
  18. a b Glas Istre: 18.12.2010. str 54. Winx Club S4E1 na programu Nove TV za subotu, 18. prosinca 2010.
  19. a b tvprofil.com Winx Club S5E26 na programu Nove TV za nedjelju, 17. studenog 2013.
  20. a b tvprofil.com Winx Club S6E1 na programu Nove TV za nedjelju, 5. listopada 2014.
  21. a b tvprofil.com Winx Club S6E1 na programu Nove TV za nedjelju, 29. ožujka 2015.
  22. a b tv.profil.com Winx Club na programu Nove TV za nedjelju, 25. listopada 2015.
  23. a b c d e f g Katalog Knjižnica grada Zagreba Winx club : 1. sezona, hrvatska DVD izdanja (Preuzeto 30. srpnja 2021.)
  24. Glas Istre: 29.3.2008. str. 54 Winx Club S1E7 (uz sinopsis) na programu Nove TV za subotu, 29. ožujka 2008.
  25. Glas Istre: 19.4.2008. str. 54 Winx Club S1E13 (uz sinopsis) na programu Nove TV za subotu, 19. travnja 2008.
  26. tvprofil.com Winx Club na programu Nove TV za nedjelju, 1. lipnja 2008.
  27. a b c d e f g h i Katalog Knjižnica grada Zagreba Winx club : 2. sezona, hrvatska DVD izdanja (Preuzeto 5. kolovoza 2021.)
  28. Glas Istre: 24.8.2008. str. 46 Winx Club S2E24 (uz sinopsis) na programu Nove TV za nedjelju, 24. kolovoza 2008.
  29. a b c d e f g h i j k l m n o Katalog Knjižnica grada Zagreba Winx club : 3. sezona, hrvatska DVD izdanja (Preuzeto 29. srpnja 2021.)
  30. novatv.dnevnik.hr Winx Club: Sezona 3 Epizoda 1 (Preuzeto 29. srpnja 2021.)
  31. Glas Istre: 25.9.2010. str. 54 Winx Club S3E3 na programu Nove TV za subotu, 25. rujna 2010.
  32. Glas Istre: 2.10.2010. str. 54 Winx Club S3E5 na programu Nove TV za subotu, 2. listopada 2010.
  33. Glas Istre: 23.10.2010. str. 54 Winx Club S3E11 na programu Nove TV za subotu, 23. listopada 2010.
  34. novatv.dnevnik.hr Winx Club: Sezona 3 Epizoda 14 (Preuzeto 29. srpnja 2021.)
  35. Glas Istre: 6.11.2010. str. 54 Winx Club S3E15 na programu Nove TV za subotu, 6. studenog 2010.
  36. novatv.dnevnik.hr Winx Club: Sezona 3 Epizoda 16 (Preuzeto 29. srpnja 2021.)
  37. Glas Istre: 7.11.2010. str. 46 Winx Club S3E16 na programu Nove TV za nedjelju, 7. studenog 2010.
  38. Glas Istre: 13.11.2010. str. 46 Winx Club S3E17 na programu Nove TV za subotu, 13. studenog 2010.
  39. Glas Istre: 20.11.2010. str. 54 Winx Club S3E19 na programu Nove TV za subotu, 20. studenog 2010.
  40. Glas Istre: 28.11.2010. str. 46 Winx Club S3E22 na programu Nove TV za nedjelju, 28. studenog 2010.
  41. Glas Istre: 4.12.2010. str. 54 Winx Club S3E23 na programu Nove TV za subotu, 4. prosinca 2010.
  42. a b c d e f g h Katalog Knjižnica grada Zagreba Winx club : 4. sezona, hrvatska DVD izdanja (Preuzeto 31. srpnja 2021.)
  43. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Katalog Knjižnica grada Zagreba Winx club : 5. sezona, hrvatska DVD izdanja (Preuzeto 5. kolovoza 2021.)
  44. tvprofil.com Winx Club S5E2 na programu Nove TV za subotu, 13. listopada 2012.
  45. tvprofil.com Winx Club S5E3 na programu Nove TV za subotu, 20. listopada 2012.
  46. tvprofil.com Winx Club S5E4 na programu Nove TV za subotu, 27. listopada 2012.
  47. tvprofil.com Winx Club S5E5 na programu Nove TV za subotu, 3. studenoga 2012.
  48. tvprofil.com Winx Club S5E10 na programu Nove TV za subotu, 22. prosinca 2012.
  49. tvprofil.com Winx Club S5E14 na programu Nove TV za nedjelju, 7. travnja 2013.
  50. tvprofil.com Winx Club S5E20 na programu Nove TV za nedjelju, 6. listopada 2013.