Dodatak:Popis epizoda Winx Cluba

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Winx Club se sastoji od 7 sezona od kojih svaka ima 26 epizoda, što ukupno čini 182 epizode.
Orginalno, emitiranje je započelo 28. siječnja 2004. u Italiji na kanalu Rai 2. Emitiranje u Hrvatskoj započelo je na Novoj TV 8. ožujka 2008. Serija se prikazivala subotom i nedjeljom u jutarnjem terminu.

Pregled[uredi VE | uredi]

Sezona Epizode Rai 2 emitiranje
(Italija)
Nova TV emitiranje
(Hrvatska)
Nickelodeon emitiranje
(Hrvatska)
Premjera sezone Finale sezone Premjera sezone Finale sezone Premjera sezone Finale sezone
1 26 28. siječnja 2004. 26. ožujka 2004. 8. ožujka 2008. 1. lipnja 2008. Nema*
2 26 19. travnja 2005. 14. lipnja 2005. 7. lipnja 2008. 31. kolovoza 2008. Nema*
3 26 29. siječnja 2007. 28. ožujka 2007. 18. rujna 2010. 12. prosinca 2010. Nema**
4 26 15. travnja 2009. 13. studenog 2009. 18. prosinca 2010. 13. ožujka 2011. Nema**
5 26 16. listopada 2012. 24. travnja 2013. 6. listopada 2012. 23. studenog 2013. 2012. 2013.
6 26 6. siječnja 2014. 4. kolovoza 2014. 11. listopada 2014. 4. travnja 2015. 2014. 2015.
7 26 21. rujna 2015. 3. listopada 2015. 25. listopada 2015. Trenutno nenajavljeno 12. listopada 2015. Trenutno nenajavljeno
  • *Umjesto prve i druge sezone, Nickelodeon je emitirao 4 jednosatna specijala.
  • **Nickelodeon u Hrvatskoj nije emitirao 3. i 4. sezonu.
  • Treća i četvrta sezona reprizirale su se od 16. travnja 2011. do 9. listopada 2011.
  • Peta sezona emitirala se više od godinu dana zbog ponavljanja istih epizoda i prekida u emitiranju.
    • Od 6. listopada 2012. do 29. prosinca 2012. emitiraju se epizode 1-13
    • Od 13. travnja 2013. do 11. svibnja 2013 emitiraju se epizode 14-18
    • Od 5. listopada 2013. do 23. studenog 2013. emitiraju se epizode 19-26
  • Repriza šeste sezone na Novoj TV započela je 26. rujna 2015. i od tada je Winx Club prvi puta bio emitiran radnim danima, a ne samo vikednom.

Epizode[uredi VE | uredi]

Sezona 1 (2008)[uredi VE | uredi]

# Naslov Engleski naslov
(Cinelume)
(4kids TV)
Emitiranje u Italiji
(Rai 2)
Emitiranje u Hrvatskoj
(Nova TV)
1 "Neočekivani događaj" "An Unexpected Event"
"It Feels Like Magic"
28. siječnja 2004. 8. ožujka 2008.
26 "Konačna bitka" "The Witches' Downfall"
"Fire and Ice"
26. ožujka 2004. 1. lipnja 2008.

Sezona 2 (2008)[uredi VE | uredi]

# Naslov Engleski naslov
(Cinelume)
(4kids TV)
Emitiranje u Italiji
(Rai 2)
Emitiranje u Hrvatskoj
(Nova TV)
1 "Feniks" "The Shadow Phoenix"
"Back to School"
19. travnja 2005. 7. lipnja 2008.
26 "Feniks je oslobođen" "The Phoenix Revealed"
"The Ultimate Power Couple"
14. srpnja 2004. 31. kolovoza 2008.

Sezona 3 (2010)[uredi VE | uredi]

# Naslov Engleski naslov
(Cinelume)
(4kids TV)
Emitiranje u Italiji
(Rai 2)
Emitiranje u Hrvatskoj
(Nova TV)
1 "Bal princeza" "The Princess' Ball"
"The Princess Ball"
29. siječnja 2007. 10. rujna 2010.
26 "Novi početak" "A New Begining"
"Fire and Flame"
28. ožujka 2007. 12. prosinca 2010.

Sezona 4 (2010)[uredi VE | uredi]

# Naslov Engleski naslov
(Cinelume)
Emitiranje u Italiji
(Rai 2)
Emitiranje u Hrvatskoj
(Nova TV)
1 "Lovci na vile" "The Fairy Hunters" 15. travnja 2009. 18. prosinca 2010.
26 "Led i vatra" "Ice and Fire" 13. stuidenog 2009. 13. ožujka 2011.

Sezona 5 (2012)[uredi VE | uredi]

# Naslov Engleski naslov
(Nickelodeon)
Emitiranje u Americi
(Nickelodeon)
Emitiranje u Hrvatskoj
(Nova TV)
1 "Mrlja" "The Spill" 2. rujna 2012. 6. listopada 2012.
26 "Tritannusov kraj" "The End of Tritannus" 22. rujna 2013. 23. studenog 2013.

Sezona 6 (2014)[uredi VE | uredi]

# Naslov Engleski naslov
(Nickelodeon)
Emitiranje u Americi
(Nickelodeon)
Emitiranje u Hrvatskoj
(Nova TV)
1 "Inspiracija Sirenixa" "The Inspiration of Sirenix" 2. rujna 2012. 11. listopada 2014.
26 "Winx Club zauvijek" "Winx Forever" 22. rujna 2013. 4. travnja 2015.