Dodatak:Popis epizoda Winx Cluba

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Winx Club se počeo emitirati 28. siječnja 2004. na talijanskom kanalu Rai 2 [1]. Serija za sada ima 7 sezona po 26 epizoda što ukupno čini 182 epizode.[2]

Pregled[uredi VE | uredi]

U Hrvatskoj, serija je s prikazivanjem počela 8. ožujka 2008. godine na Novoj TV subotom i nedjeljom u jutarnjem terminu i do danas je bilo emitirano svih sedam sezona.[3] Serija se kasnije počela emitirati i na Mini TV i na Nickelodeonu.[4][5]

Dne 2. prosinca 2017. na Novoj TV je započelo repriziranje serije od prve sezone, također subotom i nedjeljom u jutarnjem terminu.[6]

Sezona Epizode Rai 2 emitiranje
(Italija)
Nova TV emitiranje
(Hrvatska)
Nickelodeon emitiranje
(Hrvatska)
Premjera sezone Finale sezone Premjera sezone Finale sezone Premjera sezone Finale sezone
1 26 28. siječnja 2004. 26. ožujka 2004. 8. ožujka 2008. 1. lipnja 2008. /
2 26 19. travnja 2005. 14. lipnja 2005. 7. lipnja 2008. 31. kolovoza 2008.
3 26 29. siječnja 2007. 28. ožujka 2007. 18. rujna 2010. 12. prosinca 2010.
4 26 15. travnja 2009. 13. studenog 2009. 18. prosinca 2010. 13. ožujka 2011.
5 26 16. listopada 2012. 24. travnja 2013. 6. listopada 2012. 23. studenog 2013. 2012. 2013.
6 26 6. siječnja 2014. 4. kolovoza 2014. 11. listopada 2014. 4. travnja 2015. 2014. 2015.
7 26 21. rujna 2015. 3. listopada 2015. 25. listopada 2015. 2016. 12. listopada 2015. 2016.

Epizode[uredi VE | uredi]

Sezona 1 (2004)[uredi VE | uredi]

Bloom je živjela kao obična djevojka sa Zemlje sve do dana kada je u parku ugledala borbu između vile Stelle i ogra Knuta. Umiješa se u borbu i tako spozna svoje magične moći. Bloom i Stella zajedno odlaze u Magix gdje se nalazi Alfea, škola za vile. Tamo osnuju Winx klub zajedno sa Florom, Musom i Tecnom. No, u Magixu postoji i škola za vještice - Mračni Toranj koji pohađaju Icy, Darcy i Stormy. One su tri opasne vještice koje žele pronaći i ukrasti moć zmajevog plamena. Nakon nekoliko borbi s Winxicama, vještice otkriju da se upravo ta moć nalazi u Bloom. Spletom negativnih okolnosti, Bloom odluči napustiti Magix, a Trixice je slijede i napadnu. Bloom se ne uspijeva obraniti te moć zmajevog plamena završava u rukama Trixica.

Prva sezona je na Novoj TV započela 8. ožujka 2008. i završila 1. lipnja 2008. Sezona je, kao i ostale, puno puta bila reprizirana na Novoj TV, a najzadnja repriza ove sezone započela je 2. prosinca 2017.

Br. Br.
u sez.
Naslov Originalni datum emitiranja
Italija
Datum emitiranja u Hrvatskoj
11"Neočekivani događaj"28. siječnja 2004.8. ožujka 2008.
22"Dobrodošli u Magix!"30. siječnja 2004.9. ožujka 2008.
33"Alfea, škola za vile"2. veljače 2004.15. ožujka 2008.
44"Crna močvara"4. veljače 2004.16. ožujka 2008.
55"Sastanak s katastrofom"6. veljače 2004.22. ožujka 2008.
66"Zadatak Mračni Toranj"9. veljače 2004.23. ožujka 2008.
77"Prijatelji u nevolji"11. veljače 2004.29. ožujka 2008.
88"Raskinuto prijateljstvo"13. veljače 2004.30. ožujka 2008.
99"Iznevjerena!"16. veljače 2004.5. travnja 2008.
1010"Test"18. veljače 2004.6. travnja 2008.
1111"Čudovište i vrba"20. veljače 2004.12. travnja 2008.
1212"Miss Magixa"23. veljače 2004.13. travnja 2008.
1313"Velika tajna je otkrivena"25. veljače 2004.19. travnja 2008.
1414"Mračna tajna"27. veljače 2004.20. travnja 2008.
1515"Poštenje iznad svega"1. ožujka 2004.26. travnja 2008.
1616"Crna magija"3. ožujka 2004.27. travnja 2008.
1717"Brandonova tajna"5. ožujka 2004.3. svibnja 2008.
1818"Izvor zmajeve vatre"8. ožujka 2004.4. svibnja 2008.
1919"Pad Magixa"10. ožujka 2004.10. svibnja 2008.
2020"Misija Domino"12. ožujka 2004.11. svibnja 2008.
2121"Kruna iz snova"15. ožujka 2004.17. svibnja 2008.
2222"Mračni Toranj"17. ožujka 2004.18. svibnja 2008.
2323"Moćna igra"19. ožujka 2004.24. svibnja 2008.
2424"Napad vještica"22. ožujka 2004.25. svibnja 2008.
2525"Izazov"24. ožujka 2004.31. svibnja 2008.
2626"Konačna bitka"26. ožujka 2004.1. lipnja 2008.

Sezona 2 (2005)[uredi VE | uredi]

U drugoj sezoni Winxicama se pridružuje Layla koja dovodi Pixije - mini vile koje se povezuju sa svakom od Winxica. Layla također donosi vijest o Darkaru koji se udružio s Trixicima i želi preuzeti moć nad Magičnom dimenzijom. Kako bi se uspješno obranile od novih neprilika, djevojke moraju dobiti novu moć - Charmix, a dobivaju je svojom iskrenošću i snalažljivošću. Darkar uspije oteti Bloom i pretvoriti je u zlu vilu kako bi udružio svoju moć s njezinom i postao jači. Koristeći Charmix, Stella, Flora, Musa, Tecna i Layla spase Bloom i zauvijek poraze Darkara.

Druga sezona svoju je premjeru na Novoj TV imala 7. lipnja 2008., tjedan dana nakon što je završila prva sezona.

Br. Br.
u sez.
Naslov Originalni datumi emitiranja
Italija
Datum emitiranja u Hrvatskoj
271"Feniks"28. siječnja 2004.7. lipnja 2008.
282"Povratak Trixa"30. siječnja 2004.8. lipnja 2008.
293"Spasilačka ekspedicija"2. veljače 2004.14. lipnja 2008.
304"Princeza Amentija"4. veljače 2004.15. lipnja 2008.
315"Magična veza"6. veljače 2004.21. lipnja 2008.
326"Odbjegli mladoženja"9. veljače 2004.22. lipnja 2008.
337"Misteriozni kamen"11. veljače 2004.28. lipnja 2008.
348"Patribrejker"13. veljače 2004.29. lipnja 2008.
359"Avalonova tajna"16. veljače 2004.5. srpnja 2008.
3610"Knjiga"18. veljače 2004.6. srpnja 2008.
3711"Utrka s vremenom"20. veljače 2004.12. srpnja 2008.
3812"Winx pobjeda"23. veljače 2004.13. srpnja 2008.
3913"Nevidljivi piksiji"25. veljače 2004.19. srpnja 2008.
4014"Bitka na planeti Eraklyon"27. veljače 2004.20. srpnja 2008.
4115"Show ide dalje"1. ožujka 2004.26. srpnja 2008.
4216"Noć vještica"3. ožujka 2004.27. srpnja 2008.
4317"Savez s vješticama"5. ožujka 2004.2. kolovoza 2008.
4418"U srcu mračnog tornja"8. ožujka 2004.3. kolovoza 2008.
4519"Špijun iz sjene"10. ožujka 2004.9. kolovoza 2008.
4620"Piksij selo"12. ožujka 2004.10. kolovoza 2008.
4721"Moć Charmixa"15. ožujka 2004.16. kolovoza 2008.
4822"Bitka u Wildlandu"17. ožujka 2004.17. kolovoza 2008.
4923"Istina"19. ožujka 2004.23. kolovoza 2008.
5024"Darkarov zarobljenik"22. ožujka 2004.24. kolovoza 2008.
5125"Susret s neprijateljem"24. ožujka 2004.30. kolovoza 2008.
5226"Feniks je odlobođen"26. ožujka 2004.31. kolovoza 2008.

Sezona 3 (2007)[uredi VE | uredi]

Iz Dimenzije Omega, udruživši se s Trixicama, pobjegao je zli čarobnjak Valtor koji je pokorio Andros, Laylin planet, pretvorivši većinu sirena u morska čudovišta. Valtor postaje prijetnja Winxicama, no u isto vrijeme je povezan s Bloominom prošlošću. Kako bi postale jače, Winxice moraju dobiti Enchantix moći, a dobivaju je žrtvujući se za svoje bližnje.

Treća je sezona u Hrvatskoj svoju premjeru doživjela na DVD izdanjima koji su bili pušteni u prodaju tokom ljeta 2010., a emitiranje na Novoj TV započelo je 18. rujna 2010.

Br. Br.
u sez.
Naslov Originalni datumi emitiranja
Italija
Datum emitiranja u Hrvatskoj
531"Bal princeza"29. siječnja 2007. *18. rujna 2010.
542"Valtorov znak"30. siječnja 2004.19. rujna 2010.
553"Vila i zvijer"2. veljače 2004.25. rujna 2010.
564"Ogledalo istine"4. veljače 2004.26. rujna 2010.
575"More straha"6. veljače 2004.2. listopada 2010.
586"Laylin izbor"9. veljače 2004.3. listopada 2010.
597"Društvo svijetlosti"11. veljače 2004.9. listopada 2010.
608"Nelojalan protivnik"13. veljače 2004.10. listopada 2010.
619"Srce i mač"16. veljače 2004.16. listopada 2010.
6210"Alfea pod opsadom"18. veljače 2004.17. listopada 2010.
6311"Zamka za vile"20. veljače 2004.23. listopada 2010.
6412"Suze crne vrbe"23. veljače 2004.24. listopada 2010.
6513"Posljednji treptaj krilima"25. veljače 2004.30. listopada 2010.
6614"Gnjev!"27. veljače 2004.31. listopada 2010.
6715"Otok zmajeva"1. ožujka 2004.6. studenog 2010.
6816"Iz pepela"3. ožujka 2004.7. studenog 2010.
6917"U zmijskom leglu"5. ožujka 2004.13. studenog 2010.
7018"Valtorova kutija"8. ožujka 2004.14. studenog 2010.
7119"U zadnji čas"10. ožujka 2004.20. studenog 2010.
7220"Napad Piksija"12. ožujka 2004.21. studenog 2010.
7321"Tajna Crvenog tornja"15. ožujka 2004.27. studenog 2010.
7422"Kristalni labirint"17. ožujka 2004.28. studenog 2010.
7523"Čarobnjakov izazov"19. ožujka 2004.4. prosinca 2010.
7624"Vještičja otkrivenje"22. ožujka 2004.5. prosinca 2010.
7725"Čarobnjakov gnjev"24. ožujka 2004.11. prosinca 2010.
7826"Novi početak"26. ožujka 2004.12. prosinca 2010.
  • * U SAD-u, 4KIDS TV je treću sezonu počeo emitirati 4 mjeseca ranije, 30. rujna 2006.

Sezona 4 (2009)[uredi VE | uredi]

Winxice odlaze na Zemlju gdje pronalaze Roxy - posljednju vilu sa Zemlje. Ona je u opasnosti jer joj prijete zli Čarobnjaci crnog kruga, a kako bi ju spasile i vratile magiju na Zemlju, Winxice dobivaju moć Believix.

Br. Br.
u sez.
Naslov Originalni datumi emitiranja
Italija
Datum emitiranja u Hrvatskoj
531"Lovci na vile"29. siječnja 2007.18. prosinca 2010.
542"Drvo života"30. siječnja 2004.19. prosinca 2010.
553"Posljednja vila na Zemlji"2. veljače 2004.25. prosinca 2010.
564"Ljubav i ljubimci"4. veljače 2004.26. prosinca 2010.
575"Mitzina prisutnost"6. veljače 2004.1. siječnja 2011.
586"Vila u opasnosti"9. veljače 2004.2. siječnja 2011.
597"Winx Believix"11. veljače 2004.8. siječnja 2011.
608"Neobični krug"13. veljače 2004.9. siječnja 2011.
619"Nebula"16. veljače 2004.15. siječnja 2011.
6210"Musina pjesma"18. veljače 2004.16. siječnja 2011.
6311"Winx Club zauvijek"20. veljače 2004.22. siječnja 2011.
6412"Tata! Ja sam vila!"23. veljače 2004.23. siječnja 2011.
6513"Napad čarobnjaka"25. veljače 2004.29. siječnja 2011.
6614"Sedam je savršen broj"27. veljače 2004.30. siječnja 2011.
6715"Satovi magije"1. ožujka 2004.5. veljače 2011.
6816"Bijeg od stvarnosti"3. ožujka 2004.6. veljače 2011.
6917"Tajna Tir Nan Og-a"5. ožujka 2004.12. veljače 2011.
7018"Bijes prirode"8. ožujka 2004.13. veljače 2011.
7119"U Dianonom kraljevstvu"10. ožujka 2004.29. veljače 2011.
7220"Darovi sudbine"12. ožujka 2004.20. veljače 2011.
7321"Sibilina spilja"15. ožujka 2004.26. veljače 2011.
7422"Ledeni toranj"17. ožujka 2004.27. veljače 2011.
7523"Bloomin ispit"19. ožujka 2004.5. ožujka 2011.
7624"Dan pravde"22. ožujka 2004.6. ožujka 2011.
7725"Morganine tajne"24. ožujka 2004.12. ožujka 2011.
7826"Led i vatra"26. ožujka 2004.13. ožujka 2011.

Sezona 5 (2012)[uredi VE | uredi]

U petoj sezoni winksice se bore šrotiv Tritona,Lejlinog rođaka koj se udruzio s triksicama te je pokusao zavladat oceanom Peta sezona je s emitiranjem na Novoj TV započela 6. listopada 2012. Za razliku od emitiranja prethodne četiri sezone, nova epizoda iz sove sezone bila je prikazana samo subotom, a nedjeljom repriza subotnje epizode. S obzirom da je 10. epizoda božićni specijal, Nova TV ju je emitirala nakon epizode 12 tako da bi bila emitirana datumu što bližem Božiću.
Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Winx (sezona 5)

Br. Br.
u sez.
Naslov Originalni datumi emitiranja
Italija
Datum emitiranja u Hrvatskoj
531"Mrlja"29. siječnja 2007. *6. listopada 2012.
542"Tritannusovo uzdizanje"30. siječnja 2004.13. listopada 2012.
553"Povratak u Alfeu"2. veljače 2004.20. listopada 2012.
564"Knjiga Sirenixa"4. veljače 2004.27. listopada 2012.
575"Lilo"6. veljače 2004.3. studenog 2012.
586"Moć Harmonixa"9. veljače 2004.10. studenog 2012.
597"Treptajuće školjke"11. veljače 2004.17. studenog 2012.
608"Tajna rubinskog grebena"13. veljače 2004.24. studenog 2012.
619"Kamen empatije"16. veljače 2004.1. prosinca 2012.
6210"Magix Božić"18. veljače 2004.22. prosinca 2012.
(poslije epizode 12)
6311"Trix trikovi"20. veljače 2004.8. prosinca 2012.
6412"Test hrabrosti"23. veljače 2004.15. prosinca 2012.
6513"Sirenix"25. veljače 2004.29. prosinca 2012.
6614"Carev tron"27. veljače 2004.7. travnja 2013.
6715"Stup svijetla"1. ožujka 2004.14. travnja 2013.
6816"Pomrčina"3. ožujka 2004.21. travnja 2013.
6917"Oko inspiracije"5. ožujka 2004.28. travnja 2013.
7018"Proždirač"8. ožujka 2004.5. svibnja 2013.
7119"Pjevajući kitovi"10. ožujka 2004.29. rujna 2013.
7220"Ljubavni problemi"12. ožujka 2004.6. listopada 2013.
7321"Savršeni spoj"15. ožujka 2004.13. listopada 2013.
7422"Slušaj svoje srce"17. ožujka 2004.20. listopada 2013.
7523"Oko morskog psa"19. ožujka 2004.27. listopada 2013.
7624"Spašavanje rajskog zaljeva"22. ožujka 2004.3. studenog 2013.
7725"Borba za Beskrajni Ocean"24. ožujka 2004.10. studenog 2013.
7826"Tritannusov kraj"26. ožujka 2004.17. studenog 2013.

Sezona 6 (2014)[uredi VE | uredi]

# Naslov Engleski naslov
(Nickelodeon)
Emitiranje u Americi
(Nickelodeon)
Emitiranje u Hrvatskoj
(Nova TV)
1"Inspiracija Sirenixa""The Inspiration of Sirenix"2. rujna 2012.11. listopada 2014.
26"Winx Club zauvijek""Winx Forever"22. rujna 2013.4. travnja 2015.

Izvori[uredi VE | uredi]