International Superstar Soccer Pro

Izvor: Wikipedija
International Superstar Soccer Pro
ISS Pro
Omot igre "International Superstar Soccer Pro"
ProizvođačKonami Computer Entertainment Tokyo
Izdavač(i)Konami
Serijal International Superstar Soccer
Nadnevak izlaskasrpanj 1997.
Žanr(ovi)Nogometna simulacija
Način(i) igreJedan ili više igrača
PlatformaPlaystation

International Superstar Soccer Pro (skraćeno: ISS Pro, u Japanu: Winning Eleven '97, u SAD-u Goal Storm '97) treća je igra u istoimenom serijalu nogometnih videoigara japanskog proizvođača Konamija (Konami Computer Entertainment Tokyo). ISS Pro je u svim zemljama izašao 1997. godine, a proizvodio se samo za Playstation.

Igra[uredi | uredi kôd]

ISS Pro je sadržavao 32 nogometne reprezentacije i četiri stadiona. Imao je sljedeće opcije:

Utakmica Francuske i Španjolske na ISS-u Pro

Exhibition Mode (prijateljska utakmica)
International League (liga)
International Cup (kup)
Penalty Kick (jedanaesterci)

ISS Pro je bio prvi naslov iz serijala International Superstar Soccer koji se proizvodio samo za konzolu PlayStation i bio je jedan od najprodavanijih PlayStation naslova u 1997. godini. Također je bio poznat po komičnim izjavama komentatora.

Momčadi[uredi | uredi kôd]

ISS Pro je, kao i prethodnici, imao samo reprezentacije, nije imao nogometne klubove. U njemu su se nalazile 32 nogometne reprezentacije. Na njemu se, kao i na ISS-u Deluxe, nalazila hrvatska nogometna reprezentacija.

Većina momčadi je bila iz sezone 1996./1997. s glavnim, zamjenskim i vratarskim dresovima sa zastavama reprezentacija. Svaka je reprezentacija sadržavala po 16 izmišljenih igrača.

Momčadi dostupne ISS-u Pro:

Nedovršeni članak International Superstar Soccer Pro koji govori o videoigrama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.