Dodatak:Popis francuskih filozofa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Sadržaj: Vrh | A | B | C | Č | Ć | D | | Đ | E | F | G | H | I | J | K | L | Lj | M | N | Nj | O | P | Q | R | S | Š | T | U | V | W | X | Y | Z | Ž


A[uredi VE | uredi]

B[uredi VE | uredi]

C[uredi VE | uredi]

D[uredi VE | uredi]

E[uredi VE | uredi]

F[uredi VE | uredi]

G[uredi VE | uredi]

H[uredi VE | uredi]

  • Halimi, Gisèle (rođena 1927.)
    • La Cause des Femmes
    • Droits des Hommes et Droits des Femmes: Une Autre Democratie
    • La Parité dans la vie Politique
    • Pravo izbora
  • Helvetius, Claude-Adrien (1715-1791)
    • Essays on the Mind
    • Les Progrés de la Raison
  • Huet, Pierre Daniel (1630. - 1721.)
    • Censura Philosophiae Cartesianae
    • Nouveau Memoir pour Servir à l'Histoire du Cartesianisme
    • Questiones Aletuanae
  • Hyppolite, Jean (1907-1968) – francuski filozof
    • Geneza i struktura Hegelove Fenomenologije duha
    • Uvod u Hegelovu Filozofiju povijesti
    • Sens et Existence dans la Philosophie de Maurice Merleau-Ponty

I[uredi VE | uredi]

J[uredi VE | uredi]

  • Janicaud, Dominique (1937. - 2002.)
    • Chronos: Pour l'Intelligence du Partage Temporel
    • Hegel et le Destin de la Grece
    • Heidegger from Metaphysics to Thought (s Jean-François Matteiom)
    • La Phénomenologie Éclaéee
    • Snaga razuma: znanost, tehnologija i budućnost misli
    • Rationalities, Historicities
    • Ravaisson et la Metaphysique: Une Genealogie du Spiritualism Français
    • The Shadow of that Thought: Heidegger and the Question of Politics
    • Le Tournant de la Phénomenologie Française
  • Jankelevitch, Vladimir (1903-1980) (fenomenologist)
    • Henri Bergson
    • L'Ironie
    • Le Je-Ne-Sais-Quoi et Le Presque-Rien
    • La Mort
    • La Musique et L'Inéffable
    • Philosophie Première: Une Introduction à Une Philosophie Presque
    • Le Pur et L'Impur
    • Ravel
    • Les Vertus et L'Amour
  • Jaures, Jean (1859-1914)
    • De La Réalité du Monde Sensible
    • Histoire Socialiste de la Révolution Française (četiri toma)
    • Internacionalizam i mir
    • L'Armée Nouvelle
    • Studies in Socialism
  • Jouffroy, Théodore Simon (1796. - 1842.) spiritualist
    • Cours d'Ésthetique
    • Cours de Droit Naturel
    • Uvod u etiku

K[uredi VE | uredi]

  • Kepel, Gilles
  • Kofman, Sarah (1934. – 1994.)
    • Camera Obscura of Ideology
    • The Childhood of Art: An Interpretation of Freud's Aesthetics
    • The Enigma of Woman
    • Freud and Fiction
    • Nietzsche and Metaphor
    • Smothered Words
  • Kojeve, Alexandre (1902. – 1968.) francuski/ruski filozof (fenomenologist)
    • The Dialectic of the Real and the Phenomenological Method in Hegel
    • Introduction to the Reading of Hegel: Lectures on Phenomenology of Spirit
    • La Idea de la Muerte en Hegel
    • Outline of a Phenomenology of Right
  • Koyre, Alexandre (1892. – 1964.)
    • Astronomical Revolution: Copernicus-Kepler-Borelli
    • Discovering Plato
    • Essai Sur L'Idee De Dieu Et Les Preuves De Son Existence Chez Descartes
    • Études d'histoire de la pensée scientifique
    • From the Closed World to the Infinite Universe
    • Metaphysics and Measurements
  • Kremer-Maretti, Angele (1927.)
    • Jaspers et La Scisson de L'Être
    • La Pensée de Hegel
    • Les Forms du Mouvement chez Bergson
    • L'Homme et Ses Labyrinthes

L[uredi VE | uredi]

M[uredi VE | uredi]

N[uredi VE | uredi]

O[uredi VE | uredi]

P[uredi VE | uredi]

R[uredi VE | uredi]

S[uredi VE | uredi]

T[uredi VE | uredi]

U[uredi VE | uredi]

V[uredi VE | uredi]

  • Vahanian, Gabriel (rođen 1927.)
    • Smrt Boga:Kultura našeg postkršćanskog doba
    • Dieu anonyme, ou la peur des mots
    • Bog i Utopija
    • La Condition de Dieu
    • La Foi, une fois pour toutes
    • No Other God
    • Wait Without Idols
  • Vaneigem, Raoul
    • "Basic Banalities"
    • The Book of Pleasures
    • "Comments Against Urbanism"
    • The Movement of the Free Spirit
    • Revolucija svakodnevnice
    • Terorizam ili revolucija
    • "A Warning to Students of All Ages"
  • Virilio, Paul (rođen 1932.)
    • The Aesthetics of Disappearance
    • Desert Screen: War at the Speed of Light
    • Negative Horizons: An Essay in Dromoscopy
    • The Politics of the Very Worst
    • Popular Defense and Ecological Struggles
    • Speed and Politics
    • Strategy of Deception
    • The Vision Machine
    • War and Cinema: The Logistics of Perception (sa Sylvère Lotringer)
  • Voltaire, François Marie Arouet de (1694. - 1778.)

W[uredi VE | uredi]

Z[uredi VE | uredi]