Dodatak:Popis poznatih gradišćanskih Hrvata

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis poznatih gradišćanskih Hrvata. Imena i članke valja nasloviti onako kako ih nazivaju gradišćanski Hrvati u svojim medijima.

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


A[uredi VE | uredi]

B[uredi VE | uredi]

C[uredi VE | uredi]

Č[uredi VE | uredi]

Ć[uredi VE | uredi]

D[uredi VE | uredi]

[uredi VE | uredi]

Đ[uredi VE | uredi]

E[uredi VE | uredi]

F[uredi VE | uredi]

G[uredi VE | uredi]

H[uredi VE | uredi]

I[uredi VE | uredi]

J[uredi VE | uredi]

K[uredi VE | uredi]

L[uredi VE | uredi]

Lj[uredi VE | uredi]

M[uredi VE | uredi]

N[uredi VE | uredi]

Nj[uredi VE | uredi]

O[uredi VE | uredi]

P[uredi VE | uredi]

R[uredi VE | uredi]

S[uredi VE | uredi]

Š[uredi VE | uredi]

T[uredi VE | uredi]

U[uredi VE | uredi]

V[uredi VE | uredi]

W[uredi VE | uredi]

Z[uredi VE | uredi]

Ž[uredi VE | uredi]

  • Egidije Živković (nje. Ägidius Zsifkovics), rkt. bogoslov, gl. tajnik austrijske biskupske konferencije, biskup željezanske biskupije[34]


Izvori[uredi VE | uredi]

  1. [1]
  2. ARTark
  3. (Andi Novosel)/akademik Nikola Benčić: Pregledno o prozi u Gradišću, Hrvatsko kulturno vijeće, 30. srpnja 2014. Pristupljeno 13. studenoga 2016.
  4. Generacija na mostu, Znanstveni institut gradišćanskih Hrvatov. izvadak iz knjige: Nikola Benčić "Književnost Gradišćanskih Hrvata od 1921. do danas", Zagreb 2000. Pristupljeno 13. studenoga 2016.
  5. Željezna biskupija
  6. ORF na hrvatskom Simpozij o Martinu Boreniću
  7. ORF na hrvatskom Martin Borenić u fokusu istraživanja
  8. ZIGH Ludvik Kuzmić: MARTIN BORENIĆ - PISAC ŠKOLSKIH KNJIG I KALENDAROV
  9. ORF - Volksgruppen "The Brew" ili "Bruji" - 30 ljet na sceni
  10. ORF na hrvatskom Će odstupiti govorač za narodne grupe?
  11. ORF.at na hrvatskom
  12. 12,0 12,1 12,2 (ured.): Gradišćanski nogometaši odlikovani »Zaslužnim križem Zemlje Gradišće«, tajednik gradišćanskih Hrvatov Hrvatske novine, 5. studenoga 2009.
  13. Nominirana za "Športašicu ljeta 2005" ÖRF, 2005.
  14. Ante Buškulić, Karlo Ledinski: Hrvatica iz Gradišća izbjegla smrt i osvojila zlato, Večernji list, 23. veljače 2014.
  15. ÖRF na hrvatskom
  16. ÖRF na hrvatskom
  17. [2]
  18. [3]
  19. Österreich-Konvent, 21. November 2003, TONBANDABSCHRIFT Als burgenlandischer Kroate...
  20. Projekt Budućnost Hrvata u Gradišću i Slovačkoj
  21. Općinska knjižnica Filež Die Kroaten im Burgenland/Hrvati u Gradišću
  22. biografski leksikon
  23. Lucija Konfić: Pregled istraživanja doprinosa pavlina hrvatskoj glazbenoj umjetnostig, Cris, god. XII., br. 1/2010., str. 155 - 169
  24. Hrvatski informativni centar Hrvati izvan domovine
  25. ORF na hrvatskom Kliković je govorač za narodne grupe
  26. [4]
  27. [5], Hrvatske novine, Željezno, 42 siječnja 2012.
  28. ORF na hrvatskom Kliković veseo Zakonu o narodni grupa
  29. Hrvatsko kulturno društvo u Gradišću 80 ljet HKD u Gradišću
  30. ASK Pajngrt je prestao igrati, Visti, ÖRF, 5. srpnja 2014.
  31. Google knjige Das Siedlungsgebiet der Burgenlandkroaten: In Österreich, Ungarn, ...
    Markovits, Mihalits, Mikats, Miletics, Morawitz, Muschits, Obradovits, Payerits, ...
  32. Folia onomastica croatica 17 (2008.) Domagoj Vidović: Prezimena sela Vid u Neretvanskoj krajini
    Prezime Moravić je nestalo u tom obliku, postal o je Marević, jer su "mjesni lik zamijenili onim koji je bio češći u službenoj uporabi (dio se Marevića pisao Moravićima zbog samoglasničkih razjednačivanja bilježitih za zapadnohercegovačke i sjeverozapadnoneretvanske ikavske govore."
  33. ORF.at na hrvatskom
  34. Katolički tjednik Za biskupa zaređen mons. Egidije Živković

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]