Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1981.: Tuzla

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1981.[uredi | uredi kôd]

Tuzla:

Natpolovična etnička većina:

██ Muslimani

██ Hrvati

██ Srbi

Relativna etnička većina:

██ Muslimani

██ Hrvati

██ Srbi

Nacionalni sastav stanovništva općine Tuzla, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1981.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Hrvati Srbi Jugoslaveni ostali
Brđani 532 412 88 5 24 3
Breške 938 173 728 21 104 11
Breze 491 82 341 5 47 16
Brgule 202 0 200 2
Bukinje 2555 887 679 385 553 51
Cerik 308 220 39 5 37 7
Crno Blato 723 1 107 570 43 2
Cviljevina 242 0 0 242 0 0
Čaklovići Donji 403 367 13 11 12 0
Čaklovići Gornji 1.246 0 18 1.105 115 8
Čanići 560 555 1 2 2
Dobrnja 1.364 1.288 9 57 10
Dokanj 1.081 24 952 12 78 15
Dolovi 334 309 1 24
Dragunja Donja 710 82 539 2 14 73
Dragunja Gornja 702 1 288 381 4 28
Gornja Tuzla 3.057 2.500 16 1 519 21
Grabovica Donja 1988 1235 213 267 248 25
Grabovica Gornja 534 1 521 4 5 3
Hudeč 433 74 227 45 83 4
Husino 1.988 19 1.618 70 199 82
Kiseljak 716 318 97 17 104 179[1]
Kolimer 361 1 1 357 2
Kolovrat 266 233 12 16 5
Konjikovići 184 184
Kosci 237 221 1 1 14
Kovačevo Selo 841 1 7 798 30 5
Kovačica 501 2 476 23
Križani 859 84 338 287 106 44
Krtolije 101 69 1 14 17
Kukovina 148 148
Lipnica 1.273 874 241 24 115 19
Lipnica Donja 610 518 22 32 38
Lipnica Gornja 1.784 830 920 3 13 18
Lipnica Srednja 611 4 594 11 2
Ljepunice 659 1 638 6 11 3
Ljubače 1.019 105 835 17 59 3
Marina Glava 454 431 1 1 21
Marinkovići 303 293 5 5
Mihatovići 721 690 4 1 22 4
Milešići 711 610 94 1 6
Morančani 370 2 341 11 11 5
Mramor 327 11 277 21 17 1
Mramor Novi 1.708 1.131 120 274 163 20
Obodnica Donja 1.096 1.007 2 85 2
Obodnica Gornja 748 650 81 17
Orašje 648 553 7 66 22
Osoje 489 383 56 4 18 28
Par Selo Gornje 787 1 550 153 83
Pasci Donji 1.174 1.009 91 7 62 5
Pasci Gornji 648 540 30 64 14
Petrovice Donje 571 552 14 5
Petrovice Gornje 431 1 394 14 11 11
Plane 872 780 2 3 86 1
Pogorioci 904 9 800 5 80 10
Poljana 804 113 606 11 55 19
Potraš 134 2 132
Požarnica 1.272 1 2 1.213 17 39
Rapače 485 358 28 50 49
Rasovac 334 278 28 27 1
Simin Han 1.599 203 137 1.047 178 34
Slavinovići 3.161 2.033 286 465 260 117
Snoz 134 130 4
Solina 2.295 1.333 360 209 334 59
Svojtina 267 263 2 2
Ševar 926 679 129 8 84 26
Šići 955 784 1 155 15
Tetima 373 250 1 4 118
Tisovac 233 1 232
Tuzla 65.091 30.448 5.383 11.278 16.301 1.681
Vršani 31 14 17
ukupno izvan Tuzle 56.626 21.952 19.428 8.983 4.830 1.433 [2]
ukupno općina 121.717 52.400 24.811 20.261 21.131 3.114 [3]

Izvor[uredi | uredi kôd]

  • "Nacionalni sastav stanovništva SFR Jugoslavije 1981.", str. 130-131 stat.gov.rs. Pristupljeno 7. svibnja 2016.
  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)
  1. Od čega 144 Roma.
  2. Romi 144, Crnogorci 60, Albanci 43, Slovenci 20, Makedonci 12, Mađari 9 i ostali
  3. Crnogorci 527, Albanci 189, Romi 161, Slovenci 159, Makedonci 100, Mađari 77 i ostali